Dodaj do ulubionych

Ręcznie robione dzianiny

11.12.02, 23:10
Sonduję rynek pod kątem ręcznie robionych dzianin artystycznych. Robię
głównie swetry i bluzki ale też rozmaite dodatki według własnych projektów.
Kilka też zrobiłam na specjalne - "wydziwnione" zamówienia. Chciałabym
rozreklamować się w Internecie, żeby zdobyć nowe zamówienia. Może któraś z
Was byłaby zainteresowana Co sądzicie o tym?
Obserwuj wątek
    • Gość: shisha Re: Ręcznie robione dzianiny IP: 62.233.242.* 12.12.02, 10:04
      Nie tak dawno był wątek na ten temat - kilka dziewczyn poszukiwało kogoś, kto
      robi sweterki itd.
      Sama dla siebie też co nieco robiłam, czasami dla koleżanek - wydaje mi się, że
      to jest jak z dobrą krawcową - najlepiej działa reklama typu pani Zosia
      powiedziała pani Kasi;))

Moim zdaniem jednak, niestety jest to dość droga zabawa. Dobre włóczki nie są
      tanie, a doliczając godziny spędzone nad pracą... Też tak uważasz?

z drugiej strony, rozpowszechnianie swojej działalności przez www jest
      stosunkowo tanie, więc dlaczego by nie spróbować. Życzę powodzenia:)
      • Gość: em Re: Ręcznie robione dzianiny IP: proxy / 62.148.83.* 12.12.02, 10:37
        jakieś konkrety, wzory, ceny?
        ogólnie ciekawe
        • arin Re: Ręcznie robione dzianiny 13.12.02, 12:02
          Faktycznie jest tak jak mówisz, shisha. Ręcznie robione swetry są droższe od
          maszynowo robionych w fabryce. Ale za to taki sweter jest dokładnie taki jak
          sobie życzysz, bo masz udział w projektowaniu. I nikt inny nie ma takiego
          samego :)
          A co do konkretów.
          Cena jest głównie zależna od kosztów materiału, a w drugiej kolejności od
          stopnia skomplikownania swetra. Takie swetry mogą więc kosztować od 150 d0 350
          złotych. Wzory? No to jest temat na dłuższą rozmowę. Planuję zrobić zdjęcia
          niektórych swoich prac i wtedy będzie łatwiej cokolwiek zaprezentować. Ale
          jeżeli chciałabyś mieć ręcznie zrobiony sweter, em, to wszystko zależy od
          Twoich indywidualnych życzeń i naszej wspólnej pomysłowości. Do tej pory, osoby
          zamawiające u mnie coś przychodziły z życzeniami typu: "Chcę mieć męski, gruby
          sweter z golfem. Wzór ozdobiony cienkimi warkoczami, jednopkolorowy, szary.
          Byle nie z wełny, bo go gryzie", albo: "potrzebuję dziewczęcy, czarny sweter z
          kapturem, do noszenia do spodni i spódnicy, proste rękawy, bez ściągacza na
          dole, rozpinany tylko u góry na dwa, trzy guziki." Potem następowała faza
          projektowa, wybór włóczki i dyskusja o cenie.
          Uch, rozpisałam się, wybaczcie. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka