myrna79 27.05.08, 16:09 prosze o pomoc w wyborze jakiegoś srodka do higieny intymnej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiulek08 Re: co polecacie do higieny intymnej? 27.05.08, 20:29 Przez wiele lat uzywalam tego : www.herbapol.pl/pl/index.php?dz=produkt&id=azucalen Odpowiedz Link Zgłoś
asiabed Re: co polecacie do higieny intymnej? 27.05.08, 23:24 Mnie pasuje plyn baby dream - nie jest to plyn typowo do higieny intymnej, ale poki co nie stac mnei jeszcze na dosc drogie plyny naturalne. ten ma neutralne ph i moze byc, na pewno lepszy od ogolnei dostepnych z sls-ami i innymi syfkami. Swoja drog, tez jestem ciekawa co mozecie polecic z naturalnych sposobow. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha664 Re: co polecacie do higieny intymnej? 29.05.08, 08:54 A gdyby tak zrobić wywar z korzenia mydlnicy i połączyć go z naparem z ziół i taką miksturę stosować jako delikatny płyn myjący. Można go jeszcze wzbogacić niewielką ilością octu jabłkowego i olejkami eterycznymi o właściwościach bakteriobójczych- co myślisz o takim składzie? Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: co polecacie do higieny intymnej? 01.06.08, 00:35 Oprócz baby dreamu polecam zel facelle również z rossmana w wersji sensitive i zapachowej (ja mam tą zapachową, bo akurat tej pierwszej nie było na półce). Kosztuje kilka zł. Sprawdza się też wszelk8ie łagodne płyny bez sls i namiaru zapachów, moze mydła naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
tiare Re: co polecacie do higieny intymnej? 01.06.08, 16:49 właściwie używam tego, czym aktualnie się myję, ale nie mam jakiś specjalnych problemów naturalne myjki zdaje się mają odpowiednie ph, żeby nie podrażniać tych okolic Odpowiedz Link Zgłoś
aserath Re: co polecacie do higieny intymnej? 03.06.08, 13:05 tołpa - neutropłyn do higieny intymnej. Dla mnie rewelacja, nie wyobrażam sobie stosowania jakiegoś badziewia od lirene itd. tradycyjny z ziaja też nie jest zły. Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: co polecacie do higieny intymnej? 03.06.08, 17:22 Zawsze i wszędzie mydło Ekosens :) U mnie sprawdza się znacznie lepiej niż wszelakie "specjalistyczne" środki. Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: co polecacie do higieny intymnej? 03.06.08, 18:32 u mnie po babydream i mydłach naturalnych okropny świąd. długo stosowałam lavery płyn dla dzieci alergicznych, teraz próbuję żelu do mycia ciała i włosów Hippa. Odpowiedz Link Zgłoś
asiabed Re: co polecacie do higieny intymnej? 03.06.08, 22:10 dla mnie mydla tez sa zbyt zasadowe. Baby dream jako tako sie sprawdza. Poki co najlepiej. Jest o niebo lepzy niz wszystkie plyny do higieny intymnej - te "sklepowe" z sls-ami (nawet polecane przez ginekologow). Ostatnio zakupilam sobie olejek do pielegnacji okolic intymnych z martiny gebhard. Calkiem calkiem - sprawdza sie (uzywa sie po myciu). Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: co polecacie do higieny intymnej? 04.06.08, 09:23 parę płynów do higieny intymnej jest bez sls (np kolastyna), ale reszta składu równie okropna. Ogólnie nie polecam, podrażnia. Odpowiedz Link Zgłoś