Dodaj do ulubionych

Działanie

11.03.14, 21:28
Jak dzisiaj dowiedziałem się z programu TVN24 (Czarno na Białym) gdzie jakiś biskup powiedział, że Duch Św. działa poprzez ludzi i to najczęściej przez biskupów. Sam biskup działać nie może. Każda ważna decyzja Episkopatu jest kierowana przez Ducha Św.
Powstaje zatem pytanie, kto kierował arcybiskupem Wesołowskim na Dominikanie?
Jeśli to był Szatan, to biskupi podlegają jednocześnie działaniu nieba i piekła, z przewagą tego drugiego. Jeżeli jest stała walka dobra ze złem, czyli pomiędzy Kościołem, a Szatanem, to Szatan najwięcej może szkodzić w Sztabie, czyli Watykanie i pośród kleru. Tam też należy Go szukać.
Obserwuj wątek
    • dunajec1 Re: Działanie 12.03.14, 00:36
      I jak tu wytoczyc proces Duchowi swietemu skoro to jego sprawa w kierowaniu biskupow?
      A wiec oczyscic wszystkich biskupow a oni niech oczyszcza wszystkich plebanow z ich grzechu pedofilstwa, a tych co smieli gadac na nich w imie boze na stos zapominajac o przykazaniu "nie zabijaj" toc bedzie palenie nie zabijanie.
      • kolter-mr Re: Działanie 12.03.14, 09:30
        dunajec1 napisał:

> I jak tu wytoczyc proces Duchowi swietemu skoro to jego sprawa w kierowaniu biskupow?

Po prostu go olać , ponoć nic go tak nie boli .

> A wiec oczyscic wszystkich biskupow a oni niech oczyszcza wszystkich plebanow z
        > ich grzechu pedofilstwa, a tych co smieli gadac na nich w imie boze na stos za
        > pominajac o przykazaniu "nie zabijaj" toc bedzie palenie nie zabijanie.

No ale stos spełniał jedną ważną dla kleru funkcje ; mordowany na stosie krwi nie przelewał ,bo ona w nim po prostu wyparowywała .Więc Krk jest czysty jak łza bo krwi nie przelewa !!
    • kolter-mr Re: Działanie 12.03.14, 09:27
      kociak40 napisał:

> Jak dzisiaj dowiedziałem się z programu TVN24 (Czarno na Białym) gdzie jakiś bi
      > skup powiedział, że Duch Św. działa poprzez ludzi i to najczęściej przez biskup
      > ów. Sam biskup działać nie może. Każda ważna decyzja Episkopatu jest kierowana
      > przez Ducha Św.

Tak i ten sam duch do założenia sukienki duchownej wprost zmusza pedofila ,złodzieja kobieciarza a czasem i mordercę.

> Powstaje zatem pytanie, kto kierował arcybiskupem Wesołowskim na Dominikanie?

Tez duch ale inny smile)

> Jeśli to był Szatan, to biskupi podlegają jednocześnie działaniu nieba i piekła
      > , z przewagą tego drugiego. Jeżeli jest stała walka dobra ze złem, czyli pomięd
      > zy Kościołem, a Szatanem, to Szatan najwięcej może szkodzić w Sztabie, czyli Wa
      > tykanie i pośród kleru. Tam też należy Go szukać.

Od lat powtarzam ze sam Czort złożył Krk smile)
    • marina0321 Re: Działanie 12.03.14, 13:06
      kociak40 napisał:

> Jak dzisiaj dowiedziałem się z programu TVN24 (Czarno na Białym) gdzie jakiś bi
      > skup powiedział, że Duch Św. działa poprzez ludzi i to najczęściej przez biskup
      > ów. Sam biskup działać nie może. Każda ważna decyzja Episkopatu jest kierowana
      > przez Ducha Św.
      > Powstaje zatem pytanie, kto kierował arcybiskupem Wesołowskim na Dominikanie?

Prawdopowdobnie i we wszystkich ich czynnościach kieruje nimi ich "duch święty".
      Cytuję fragment z Fakty i Mity:
      faktyimity.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=1489:w-realiach-polskiego-kosciola-haslo-zero-tolerancji-dla-pedofilow-oznacza-ojcowski-klaps-dla-ponad-100-przestepcow-i-wspolczucie-na-pokaz-dla-tysiecy-ofiar
      "Obrócił mnie siłą, rzucił na łóżko. Ściągnął bluzkę, długo nie mógł odpiąć stanika. Ściągnął mi spodnie i majtki. Byłam naga. Z półki zdjął słoik z jakimś olejem. To był zwykły olej słonecznikowy, ale mówił, że jest święty i mi pomoże. Zapytałam, dlaczego to robi. Odpowiedział, że Duch Święty mu nakazuje. Wcierał we mnie ten olej. Szczególnie długo w piersi. Dotykał wszystkich miejsc intymnych. Przy tym drugą ręką grzebał intensywnie w kieszeni habitu. Był przy tym wyraźnie podniecony. Dyszał. Trwało to wszystko bardzo długo, ze dwie godziny. Kiedy skończył, zmęczony usiadł na krześle. Kazał mi się ubrać. Powiedział: »Nie chciałem tego, ale Duch Święty kazał, więc musiałem. Nigdy nikomu nie możesz powiedzieć, co tutaj się stało, bo i tak nikt ci nie uwierzy«. Wyszedł z pokoju, a ja za nim” – wspomina dzieciństwo Katarzyna. Duchowny, który miał ją cudownie uzdrowić, to o. Melchior Cz. z prowincji poznańskiej franciszkanów. Wciąż bardzo aktywny..."
      • kociak40 Re: Działanie 12.03.14, 14:37
        Jedno trzeba przyznać - jest cud i to wszechczasów, cud, że ten cyrk zwany Watykanem jeszcze się kręci. Będzie się kręcił, bo głupota ludzka nie ma granic.
    • marina0321 Re: Działanie 12.03.14, 23:38
      Kościelni dostojnicy wszystkie swoje przewinienia spychają na ducha świętego. Sami głoszą, że popełnione grzechy przeciwko duchowi świętemu nie będą ponoć odpuszczone. Nigdy nie mogłam dojść z tym do ładu, jakie grzechy popełnia się przeciwko niemu, a jakie przeciwko (katolickiemu) bogu oraz, jaka jest między tymi dwiema postaciami różnica.
      Czy haniebne czyny popełniane przez kler w imieniu Ducha Swiętego nie są właśnie tym grzechem przeciwko Niemu?
      Po drugie - gdyby świecki obywatel przed sądem powiedział, że duch święty kazał mu uczynić to, czy tamto, na pewno wylądowałby w psychiatryku.
      • kolter-mr Re: Działanie 13.03.14, 10:39
        marina0321 napisał(a):

> Po drugie - gdyby świecki obywatel przed sądem powiedział, że duch święty kazał
        > mu uczynić to, czy tamto, na pewno wylądowałby w psychiatryku.

Jak widac Hani to nie zaszkodziło , mimo wszystko

"Mniej więcej trzy dni przed głosowaniem porażka była już jasna jak słońce. Kandydatka wiecowała w Szczecinie. Czarnecki wsiadł w samolot, chciał namówić ją do rezygnacji i przerzucenia głosów na tych, którzy mają choć cień szansy. Ale Gronkiewicz nie chciała o tym słyszeć. Odpowiedziała (wedle słów europosła), że Duch Święty zapewnił ją, że wygra te wybory. "Myślałem, że śnię" - wspomina dziś Czarnecki. "Można polemizować z Hanną Gronkiewicz-Waltz, ale z Duchem Świętym dyskusja jest raczej niemożliwa. Ona uważała, że fotel prezydenta jej się po prostu należy".
    • sitniczek Re: Działanie duucha św. 13.03.14, 08:34
      Dla mnie bomba! Skoro TAK działa duch święty, to ja tym bardziej temu bogu i jego pomagierom DZIĘKUJĘ!
    • kociak40 Re: Działanie 13.03.14, 08:58
      Jest coś takiego w człowieku, że przy podejmowaniu decyzji, nieraz odzywa się w nas jakby "Głos Wewnętrzny" ułatwiający decyzję. Na ten temat jest żart (z długą brodą) ale jak ktoś go nie zna, to przytoczę. Żart ten był znany w moim okresie studenckim.

"Student ma iść na egzamin. Wstał rano, pomyślał i zadecydował - nie idę, przecież nic nie umiem! Po co tam będę szedł?!
      - Głos wewnętrzny jednak odezwał się w nim - idź, przecież trochę uczyłeś się, coś tam umiesz!
      Student zdecydował się posłuchać i poszedł na egzamin.
      Stanął przed komisją egzaminacyjną i ma do wyboru kilkanaście kopert z pytaniami.
      Zadecydował wziąć pierwszą z lewej ale głos wewnętrzny, aż wykrzyknął w nim - nie bierz tej, weź drugą z prawej!
      Student posłuchał, wziął tą kopertę, otworzył, przeczytał i nie mogąc odpowiedzieć na żadne zawarte tam pytani, aż krzyknął - "O k....wa"!!!!!
      Głos wewnętrzy zawtórował - " ja pier........ole"!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka