Dodaj do ulubionych

Rekolekcje

25.03.15, 10:58

Przed chwilą przeczytałem, w gablocie ogłoszeniowej, o zaproszeniu na przedświąteczne rekolekcje w pobliskim kościele. Rekolekcje, jak sama nazwa wskazuje, jest to okres poświęcony odnowie duchowej poprzez modlitwę, konferencję, zakończone spowiedzią i komunią. Kto pragnie odnowy duchowej, to ma teraz doskonałą okazję do takiej odnowy.
Źródła grzechu tryskają wszędzie, na ulicy gdzie splunąć, to diabeł, a więc może jest czas na taką odnowę? Zapewne, Bóg lubi przeciętnych, ponieważ nie konkurują z Nim, ale mam wątpliwość, czy może tak strasznie lubić słuchać tych samych modlitw? Człowiek jakby słuchał stale tego samego i to w kółko, mógłby dostać obłędu. Boska cierpliwość na głupotę ludzką musi być nieskończona.
Obserwuj wątek
    • sclavus Re: Rekolekcje 25.03.15, 12:44
      ... jeden biskup twierdzi, że nawet poczęcia można dokonać modlitwą...
      Nie wiem tylko, czy w "czasie odnowy" też big_grin
      A biskup się nie zająknął... wink
      • dunajec1 Re: Rekolekcje 25.03.15, 13:42
        "Jutrzejsza taca przeznaczona dla ojca rekolektanta, a wiecie jak dzis ciezko sie zyje..."
      • sclavus link 25.03.15, 16:40
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17654077,_Szczera_modlitwa_owocuje_poczeciem_dziecka___Wielowieyska_.html
        • kociak40 Re: link 25.03.15, 20:41
          "Szczera modlitwa owocuje poczęciem dziecka" - z linku przytoczonego przez sclavusa

Uwaga! Deficyt prawdy się powiększa!
          • sclavus Re: link 25.03.15, 20:47
            a nie zauważyłeś odwagi, u tego biskupa???
            Przecież trzeba było cholernej! big_grinbig_grinbig_grin
            • kociak40 Re: link 25.03.15, 22:11
              "a nie zauważyłeś odwagi, u tego biskupa??? " - sclavus

Raczej bezmiar głupoty. Nie zawsze pod wspaniałymi szatami ukrywa się mądry człowiek.
              Jakby zdublował wszystkich głupków, okazałoby się, że jest ostatni.
              • sclavus Re: link 26.03.15, 00:14
                ... chciałem, żeby było ironicznie (i wydaje mi się, że w tekście oryginalnym tak wyszło - "odwaga"- kursywą)
                • kociak40 Re: link 26.03.15, 21:52
                  Nie zauważyłem tego, raczej myślałem, że chodzi Ci o rym do -biskupa?
                  • taniarada Re: link 28.03.15, 20:34
                    Bóg lubi ludzi uczynnych ,wyrozumiałych w religii i ateizmie.Ciekawe, co nas upoważnia do myślenia, że jesteśmy tacy cholernie mądrzy. Jesteśmy dobrzy w rozwiązywaniu testów, krzyżówek, gramy w brydża, w szachy, w inne gry, czytamy bez opamiętania – i już nam się wydaje, że jesteśmy Bóg wie czym. Jak na to spojrzeć obiektywnie, to mądre są takie głupki .William Wharton.
                    • kociak40 Re: link 28.03.15, 21:08
                      " Jak na to spojrzeć obiektywnie, to mądre są takie głupki " - taniarada

Głupota niejednego uczyniła bardzo popularnym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka