05.04.16, 10:29
Mojemu bratu urodził się niedawno syn, brat planuje obecnie chrzciny. W związku z tym mam pytanie. Na chrzcie nie będę, ponieważ mieszkam bardzo daleko, ale nawet gdybym mieszkała bliżej, raczej bym się tam nie pojawiła- jestem ateistką, wystąpiłam kościoła i z zasady chrzest małego dziecka jest dla mnie nie do przyjęcia (moje dzieci są nieochrzczone). Czy powinnam w takim przypadku wysłać chociaż kartkę? Nie za bardzo wiem jak się zachować, dla brata jest to jednak ważne wydarzenie. Prezentu-pamiątki raczej nie wyślę, to byłoby prawie jak uczestnictwo.
Obserwuj wątek
    • pocoo Re: chrzciny 05.04.16, 19:20
      Myślę,że brat Twoje poglądy zna.Wahasz się,czy wysłać kartkę z życzeniami z okazji chrztu,którego nie uznajesz.Zastanów się chwilę.
    • kociak40 Re: chrzciny 06.04.16, 06:52
      Wysyłając kartkę z życzeniami na tą okoliczność dajemy przypuszczenie, że wierzymy w te gusła.
      • dunajec1 Re: chrzciny 06.04.16, 18:34
        A czy dzieciak przeczyta te kartke?
    • broceliande Re: chrzciny 08.04.16, 09:09
      Ja jestem nieochrzczona i syn również nie. Jednak muszę przyznać, że byliśmy na dwóch chrzcinach w rodzinie męża. Bardzo pozytywna impreza. W byciu ateistą nie chodzi o negowanie czyichś wartości (czy chodzi?)
      Nawet, jeśli pójdziesz na chrzciny masz własne zdanie. Ale nie rań innych.
      Ja bym skupiła się na radości z pojawienia się dziecka. Widziałaś dziecko, pogratulowałaś? Wystarczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka