malg64 Re: Grzech 24.02.18, 22:04 Jak zwał tak zwał charyzmatycy w moim mieście poznaja całą prawdę i tylko prawdę, charyzmatyczny ogień wiary to wielkie kłamstwo , wylanie ducha to niezła ściema, spoczywac w duchu to oni beda gdy dowiedzą się prawdy. Mówią, że jestem za mała żeby z nimi walczyć,ale prawda mi na to pozwoli .Trzymajcie się lepiej z daleka od ludzi nawiedzonych, których pali charyzmatyczny ogień!!!!!!!!!!!!!Charyzmatyczna Odnowa to niezly syf. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Grzech 24.02.18, 22:23 " Mówią, że jestem za mała żeby z nimi walczyć" - malg64 To tak delikatnie mówią, dyplomatycznie, mają na myśli inną prawdę, zbyt niski twój poziom inteligencji, abyś mogła im zaszkodzić. I taka jest prawda, choć nie można jej zdefiniować. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Grzech 24.02.18, 23:20 "charyzmatycy w moim mieście poznają całą prawdę i tylko prawdę" - malg64 Jakąś "walkę" z wiatrakami uskuteczniasz, po co Ci ona, po co tracisz swój czas i nerwy? Niech ci Charyzmatycy sobie wierzą w co chcą, każdy może wierzyć w co chce. Religia nie jest nauką aby kruszyć kopie o nią, w niej nic nie jest prawdą tylko wyobrażeniem ludzkim, a każdy ma prawo do swojego wyobrażenia. Przyczepiłaś się do nich jak rzep do psiego ogona, nie masz co robić? Nudzisz się? Nie jesteś apostołem aby swą "prawdę" głosić. Nie możesz się opanować? Poleca taki lek bez recepty w aptece - Validol, (5 zł opakowanie), tani i bardzo skuteczny na nerwy. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Grzech 25.02.18, 04:29 Do malg64 Siedzę obecnie przy komputerze, bo czekam na odpowiedz z USA i mam trochę czasu. Spróbuj wykorzystać wiedzę jaka jest Ci przekazywana na forum. Z tego co Ci wcześniej napisałem dowiedziałaś się dlaczego Jezus nie mógł odpowiedzieć na pytanie P.Piłata. Tak zadane pytanie wymaga w odpowiedzi podania definicji tego pojęcia, a to jest niemożliwe. Cokolwiek by na to odpowiedział Jezus ośmieszyłby się, brak odpowiedzi jest właśnie mądrością. Dam Ci przykład, że mogą być różne prawdy i obie są prawdziwe. Uruchom swoją wyobraźnie, jest piękna pogoda, bardzo ciepło, świeci piękne słońce, Ty leżysz sobie na plaży i opalasz się. Wyobraziłaś sobie to? Ok!. Słońce nagle wybuchło jako super nowa i w milisekundach przestało istnieć. Już Słońca nie ma. Przez ~8,5 minuty Ty dalej będziesz cieszyć się słońcem, opalać się, słuchać skrzeczących mew, nic się nie zmieni. Dlaczego? Każde działanie ma swój nośnik do powstawania rzeczywistości i przez ~8,5 minuty będzie ten nośnik w formie energii i fotonów docierał od Słońca (bo został już wysłany) do Ziemi, bo taka jest odległość do pokonania. Przez 8,5 minuty masz dwie prawdy - Słońca nie ma, Słońce istnieje, obie prawidłowe. Ta sama rzeczywistość może być różna dla różnych układów odniesienia (ruchomy, spoczynkowy) oraz wyboru obserwatora. Wszystko jest zmienne we wszechświecie oprócz prędkości światła w danym ośrodku bez względu na układ i obserwatora. Dlatego nie można zdefiniować jednoznacznie pojęcia - "prawda", bo ta sama rzeczywistość może być różnie odbierana. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Grzech 25.02.18, 18:07 Takie slogany jakie pisze malg64: "Prawda nas wyzwoli", "Prawda zawsze zwycięży", "Prawda może pomóc", itd.itd. Swoje urojenia nazywa prawdą. Każdy ma swoją prawdę, ateiści swoją, wierzący swoją, protestanci swoją itd. Każdy odłam religijny ma swoją prawdę i tylko prawdę. Nawet ci Charyzmatyczni, też mają swoja prawdę. Malg64 prowadzi na forum walkę swojej prawdy z prawdą Charyzmatyków, czyli prościej, jedno urojenie walczy z innym urojeniem. To tylko taki humor, można się z tego pośmiać. Nic tak nie wpływa na dobry humor jak forum religijne, to taki kabaret do śmiechu - walka na prawdy. Odpowiedz Link
pocoo Re: Grzech 27.02.18, 10:36 kociak40 napisał: > Takie slogany jakie pisze malg64: > > "Prawda nas wyzwoli"... To w stylu Świadków Jehowy.Wyzwoli z grzechu? Jaki grzech , taka prawda. > Malg64 prowadzi na forum walkę swojej prawdy z prawdą Charyzmatyków... Przedtem byli ci z odnowy w duchu świętym.A może to ci sami tylko bardziej gorliwi? Szkoda czasu na wymyślane przez nią bzdety. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Grzech 27.02.18, 10:47 "Trzymajcie się lepiej z daleka od ludzi nawiedzonych, których pali charyzmatyczny ogień!!!!!!!!!!!!!" - malg64 Tak ją umoczyli, że nie wyschnie do końca życia. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Grzech 27.02.18, 11:29 ""charyzmatyczny ogień wiary to wielkie kłamstwo" - malg64 Nawet w morzu kłamstwa znajdują się kropelki prawdy. Trzeba patrzeć na świat z pozycji ptaka wysokiego lotu, a nie z pozycji nielota Odpowiedz Link