Dodaj do ulubionych

Niesamowita teściowa sprząta kościół za friko

11.03.05, 14:16
Moja teściowa potrafi mnie jeszcze czasem zaskoczyć! Już wielokrotnie pisałem o jej dziwactwach związanych z wiarą i kościołem, ale dziś przebiła samą siebie!!
Otóż dowiedziałem się, że umówiła się z kimś tam o SIÓDMEJ rano na sprzątanie kościoła!!!! Kurna, to oni tam sprzątaczek nie mają i wysługują się dewotkami??? Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • pereop Re: Niesamowita teściowa sprząta kościół za friko 11.03.05, 16:18
      jak ma ochotę to nie może?
      • kochanica-francuza Żyjemy w wolnym kraju 11.03.05, 17:01
        a sprzątanie kościoła za friko,choćby i całą dobę,jest dozwolone prawem.
        • pereop Re: Żyjemy w wolnym kraju 11.03.05, 18:17
          oczywiście że dozwolone więc nie wiem o co ogolonemu chodzi
          • kochanica-francuza Re: Żyjemy w wolnym kraju 11.03.05, 20:16
            pereop napisał:

> oczywiście że dozwolone więc nie wiem o co ogolonemu chodzi
            >
            > Jak mniemam o to,że wolałby widzieć teściową sprzątającą JEGO WŁASNĄ chałupę
            i wysługującą się JEMU.
            • pereop Re: Żyjemy w wolnym kraju 11.03.05, 20:26
              hehe smile

może faktycznie ogolony jest po prostu zazdrosny smile
              • czyzunia Re: Żyjemy w wolnym kraju 11.03.05, 21:35
                a franca mogłąby teściowi zrobic w tym czasie jajecznicę na sniadania.
                ale kościółek ma ludzi w pogardzie. czarny łobuz sam z mietłę nie złapioe.
                • pereop Re: Żyjemy w wolnym kraju 11.03.05, 22:34
                  przestań marudzić - jeśli ktoś dobrowolnie chcę coś zrobić choćby dla kościoła
                  to tobie nic do tego...
                • 0golone_jajka franca 11.03.05, 22:52
                  > a franca mogłąby teściowi zrobic w tym czasie jajecznicę na sniadania

Na tym forum 'franca' jest słowem zarezerwowanym dla pewnej osoby smile)
                  • kochanica-francuza Re: franca 12.03.05, 15:04
                    0golone_jajka napisał:

> > a franca mogłąby teściowi zrobic w tym czasie jajecznicę na sniadania
                    >
                    > Na tym forum 'franca' jest słowem zarezerwowanym dla pewnej osoby smile)
                    >
                    Widzę ogolony że chamstwo jest twoją cechą wrodzoną i niezbywalną.
                    • 0golone_jajka Re: franca 12.03.05, 15:34
                      Nie widzę nic chamskiego w poinformowaniu kogoś o zastrzeżeniu pewnego słowa. Czepiasz się smile)
            • 0golone_jajka Re: Żyjemy w wolnym kraju 11.03.05, 22:53
              > > Jak mniemam o to,że wolałby widzieć teściową sprzątającą JEGO WŁASNĄ cha
              > łupę
              > i wysługującą się JEMU.

Dobrze mniemasz, to chyba oczywiste!
          • 0golone_jajka Re: Żyjemy w wolnym kraju 11.03.05, 22:55
            Dobrze wiesz... Ja wcale nie potępiam uczynku teściowej tylko ogromnie jestem zaskoczony jej pomysłowością. Wpadłbyś na to by w piątek o 7 rano przed pracą biec do kościoła i pozamiatać????????? A co byś powiedział, gdyby to twoja mamuśka tak poleciała? Założę się, że conajmniej byś się zdziwił. Jako i ja to czynię.
            • pereop Re: Żyjemy w wolnym kraju 12.03.05, 14:40
              może bym się zdziwił ale nic ponadto - bo to nie moja sprawa
              • 0golone_jajka Re: Żyjemy w wolnym kraju 12.03.05, 15:33
                No więc i ja się dziwię. A dodatkowo pytam na forum czy moje zdziwienie jest uzasadnione. Dzięki tobie wiem, że tak. I o to chodziło.
                • pereop Re: Żyjemy w wolnym kraju 12.03.05, 18:50
                  ciekawsze jest co innego - czy takim samym zdziwieniem zareagowałbyś gdyby nie
                  dotyczyło to kwestii kościelnej?
                  • kochanica-francuza Re: Żyjemy w wolnym kraju 12.03.05, 19:28
                    pereop napisał:

> ciekawsze jest co innego - czy takim samym zdziwieniem zareagowałbyś gdyby nie
                    > dotyczyło to kwestii kościelnej?
                    >
                    >
                    Proponuję pereop żebyś założył na temat wątek.Hehe.
                    • pereop Re: Żyjemy w wolnym kraju 12.03.05, 20:08
                      nowego wątku nie widzę sensu by zakładać - odpowiedź wystarczy w tym smile
                      • 0golone_jajka Re: Żyjemy w wolnym kraju 12.03.05, 20:35
                        Równie bym się zdziwił gdyby teściowa poszła sprzątać o siódmej rano np. remizę strażacką albo dom starców. Dla mnie taki pomysł to kuriozum. Dla ciebie to normalne?
                        • pereop Re: Żyjemy w wolnym kraju 12.03.05, 21:04
                          ludzie mają tyle pomysłów że już niewiele mnie dziwi
                          • 0golone_jajka Re: Żyjemy w wolnym kraju 12.03.05, 21:57
                            Niby racja, niemniej to mnie zdziwiło i nie mów, że ciebie by to nie zdziwiło, gdyby to twoja teściowa nagle ni z tego ni z owego poszła sprzątać kościół albo dworzec kolejowy.
                            • pereop Re: Żyjemy w wolnym kraju 12.03.05, 22:03
                              na pewno nie robiłbym z tego problemu na forum smile
                              • 0golone_jajka Re: Żyjemy w wolnym kraju 12.03.05, 22:23
                                Ja nie robię problemu, ja tylko dzielę się moją radością i zdziwieniem i sprawdzam czy jestem normalny, że się dziwię. Wychodzi na to, że tak.
                                • herbarium Re: Żyjemy w wolnym kraju 12.03.05, 22:30
                                  Ale żeby o tym cały wątek zakładać?
                                  • 0golone_jajka Re: Żyjemy w wolnym kraju 12.03.05, 23:17
                                    Niestety połowy wątku założyć nie można.
                                    • czyzunia Re: Żyjemy w wolnym kraju 13.03.05, 09:31
                                      słowo franca nieświadomie potraktowałem z lekkim przymróżeniem oka nie wiedząco
                                      powyższym.ale wredna działąlność kk też ma tu swój elemncik. RODZINA.to to co
                                      np.wojtyła wychwala jak nie wiem co. no to rodzina to też ta jajecznica dla
                                      męża, to dzień dobry z rana wnukom ,a nie q...a szlifowanie posadzek czarnym.
                                      co tam robi kościelny?
                                      • kochanica-francuza Re: Żyjemy w wolnym kraju 13.03.05, 14:39
                                        czyzunia napisał:

> słowo franca nieświadomie potraktowałem z lekkim przymróżeniem oka nie wiedząco
                                        >
                                        > powyższym.ale wredna działąlność kk też ma tu swój elemncik. RODZINA.to to co
                                        > np.wojtyła wychwala jak nie wiem co. no to rodzina to też ta jajecznica dla
                                        > męża

Ale ogolony nie jest męzem własnej teściowejwink))
                                        A poza tym - czemu dla męża,nie dla żony???
                                    • herbarium Re: Żyjemy w wolnym kraju 13.03.05, 13:30
                                      W ten sposób traci się kontrolę na co najmniej połową pisklątek...
                                      • czyzunia Re: Żyjemy w wolnym kraju 13.03.05, 15:07
                                        kochanico rostomiła. mnie tam nie raznica. mogła ona teściowi, a mogła w łóżku
                                        poczekać że teściu poda jej śniadanie.
                                        mogłąby sama w domu złapać odkurzacz, albo dopilnoewać teścia żeby on sam złapał
                                        widzi mi śię że pleban oszczędza etetowego kościelnego. możliwe że chłopak
                                        traci siłkę w łóżeczku, to i nie masiłki do szlifowania posadzek.
    • mychaw Re: Niesamowita teściowa sprząta kościół za friko 13.03.05, 21:57
      Witam,
      myślę, że jeżeli nie zaniedbuje rodziny to w porządku...
      Ważne, że czuje się potrzebna i że wogóle coś robi a nie np. tylko narzeka i ma
      pretensje do całego świata, że jest starsza i wszystko jej się należy...
      Ponadto ona myśli, że robi to dla Boga. Napewno lepiej się w związku z ta
      czynnością czuje, myśli że ma drogę do nieba skróconą. I ok' jest szczęśliwa.
      Nie robiłabym problemusmile
      Pozdrawiam
      Mycha
      • herbarium Re: Niesamowita teściowa sprząta kościół za friko 13.03.05, 22:09
        mychaw napisała:

> Witam,
        > myślę, że jeżeli nie zaniedbuje rodziny to w porządku...
        > Ważne, że czuje się potrzebna i że wogóle coś robi a nie np. tylko narzeka i
        ma
        >
        > pretensje do całego świata, że jest starsza i wszystko jej się należy...
        > Ponadto ona myśli, że robi to dla Boga. Napewno lepiej się w związku z ta
        > czynnością czuje, myśli że ma drogę do nieba skróconą. I ok' jest szczęśliwa.
        > Nie robiłabym problemusmile
        > Pozdrawiam
        > Mycha
        Witam, Mycho.
        Czyżbyś poprzednie wątki uznała za wyczerpane?
      • kochanica-francuza Re: Niesamowita teściowa sprząta kościół za friko 13.03.05, 22:28
        mychaw napisała:

> Witam,
        > myślę, że jeżeli nie zaniedbuje rodziny to w porządku...

Do cholery jasnej,
        dzieci odchowała,za mąż wydała,ile lat jeszcze ma "nie zaniedbywać
        rodziny"??????????????????????????????????????????????????????????????

>
        • czyzunia Re: Niesamowita teściowa sprząta kościół za friko 13.03.05, 22:45
          a co,q..a a wnuki bawić a nie szlojac się po jakichś kruchtach.
          • kochanica-francuza Re: Niesamowita teściowa sprząta kościół za friko 13.03.05, 23:07
            czyzunia napisał:

> a co,q..a a wnuki bawić a nie szlojac się po jakichś kruchtach.

A teść to co? Niech on bawi!
            A w ogóle to dzieci mają rodziców.
            I nie przeklinaj bez powodu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka