11.04.05, 16:33
chwilunia.KArTOfLE juz wojtyłę chcieli zrobic na świetego,ale mondrzuchy z
watykana pokazali im-taki rympał.pomału będizem może robić ale nie tak
prędko. te cuda im jakoś nie pasują, czy co?
Obserwuj wątek
    • watanabe.miharu Re: ZARA,ZARA 11.04.05, 16:48
      dupekzoledny napisał:

> te cuda im jakoś nie pasują, czy co?

przecież sam widzisz, że te cuda nietrwałe jakieś.. kibole już się pobili wink)
      • dupekzoledny Re: ZARA,ZARA 11.04.05, 16:50
        ale tam uny wynalezli że komuś ręka odrosła czy jakos tak.
        • mohernacymbale Re: ZARA,ZARA 11.04.05, 18:52
          Ale jak?
          Należy tu postawić pytanie: kiedy zaczęła rosnąć ta ręka, no i kiedy osiągnęła
          postać dojrzałej ręki. Nie chce mi się wierzyć kolego Dupku, że jak umarł papież
          to zaczęła rosnąć i zrobiła to tak szybko, że już jest pełnowartościową ręką.
          Może po prostu komuś w miejscu po ręce wyrósł pryszcz i myśli, że to zaczątek ręki.
          Ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca, może zamiast ręki wyrośnie np. noga?
          • dupekzoledny Re: ZARA,ZARA 11.04.05, 19:02
            uny znalezli jakies cuda za zycia wojtyły- ale to i tak nieważne. ważne są po
            zejściu.
            • mohernacymbale Re: ZARA,ZARA 11.04.05, 19:13
              Nie, ponoć będą analizowac te wszystkie również za życia. Ponoć jakies cuda są
              trzymane w tajemnicy i teraz będą badane po to, aby stwierdzić czy Papa może
              śmiało zostać świętym.
              Niech zgadnę....zostanie? czy nie?
              • watanabe.miharu santo niekoniecznie 11.04.05, 23:53
                mohernacymbale napisał:

> czy Papa może
                > śmiało zostać świętym.
                > Niech zgadnę....zostanie? czy nie?

teraz nam sie wydaje, ze to oczywiste, ale jak kk wybierze nowego szefa
                (nie-polaka ofkoz), wywala polakow z vatykanu, nie bedzie sily przebicia dla jp2
                i ten pomysl straci racje bytu. niekoniecznie bedzie santo...

• mohernacymbale Re: santo niekoniecznie 12.04.05, 10:15
                  KArTOfLE będa lobbować, się nie boj.
    • epa5 Re: ZARA,ZARA 11.04.05, 19:49
      Uważam że to nagłe odnajdywanie ludzi ozdrowionych cudownie przez Wojtyłę, to
      po prostu osieszanie jego osoby. Niechby z tym poczekali jakiś czas, a nie tak
      od razu. Widać, że to naciągane i zmyślane. Śmiać mi się chce jak tego słucham.
      Zyjemy w średniowieczu czy w 21 wieku? Może zamiast normalnej służby zdrowia,
      zacznijmy wszyscy chodzić do uzdrowicieli. Paranoja!
      • dupekzoledny Re: ZARA,ZARA 11.04.05, 19:57
        dosyć fajne jest że nasza ukochana g.koszerna trochę bezkrytycznie wypisuje
        kretynizmy w tym temacie.
        • epa5 Re: ZARA,ZARA 11.04.05, 23:07
          Nie wiem czy to co wyżej to do mnie( taka mało rozgarnięta jestem czy jak?) ale
          ten mój tekst to takie skróty myślowe. Nie uważam i raczej nie będę uważać, że
          Jan P.II kogoś uzdrowił cudownie, bo nie wierzę w takie rzeczy jak uzdrowienia,
          cudowne itp., nie leczone przez tradycyjną medycynę. Ponadto występowanie w tej
          chwili tych pseudo uzdrowień dla rozsądnego i w miarę inteligentego człowieka
          jest ewidentnie naciągane i robione pod publiczkę. Paranoja ludzka,może
          bardziej polsko-katolicka, osiągnęła pełny wymiar.
          A o co chodzi z tym " g. koszerna" bo nie chwytam?
          • dupekzoledny Re: ZARA,ZARA 12.04.05, 20:23
            biega oto że w tymże dzienniku było kilka informacji w temacie tychże
            cudówmjakoś nie skomentowanych przez piszącego . a odniosłęm jakoś wrażenie że
            nie miał on nic p-ko tym cudom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka