Dodaj do ulubionych

Ponad prawem

18.11.05, 20:22
Ponad prawem jest religia, bo ma specjalne przywileje i istnieje zakaz obrażania uczuć religijnych katolików w szczególności, ale są i inne wynaturzenia. Oto jedno z nich:

portalwiedzy.onet.pl/1197319,10484,info.html
Korzystaliście z tego kiedyś?

Obserwuj wątek
    • patchwork30 Re: Ponad prawem 18.11.05, 21:05
      Hej smile
      Ja z tego sama korzystam i stosuje u innych (niezawodowo). Nie taki diabel
      straszny, jak go maluja. Teoria homeopatii klasycznej jest bardzo logiczna,
      jednym z problemow jest jednak fakt, ze do dzis nie da sie wytlumaczyc,
      dlaczego tak wysoko rozcienczone (i wstrzasane) srodki moga dzialac. No ale
      dzialaja i to nie tak, jak to jest ogolnie uwazane przez sceptykow, jako
      placebo, bo dzialaja tez na zwierzeta.
      Slyszac jeszcze na studiach o tej dziedzine rzalam ze smiechu, bo co to za
      bzdury z tym niczym w wodzie. Przed 6 laty zaczelam czytac literature na ten
      temat i mi sie otwarly oczy na zupelnie inne podejscie do zdrowia, choroby i
      leczenia.
      Pzdr.
    • rrhadane Re: Ponad prawem 18.11.05, 21:14
      Może wstyd się przyznać, ale korzystałam. Przez ponad pół zycia chorowałam na
      zatoki, leczono mnie antybiotykami, punkcjami,szczepionkami - i nic. Wreszcie
      wzięłam lekarstwo homeopatyczne (chyba polskie, taniutkie, pierwsze z brzegu).
      Może to koincydencja, ale naprawdę od tamtego czasu - minęło juz chyba z 8-9
      lat - na zatoki nie choruję.
      Mnie się wydaje, że zawsze trzeba pamietać o jednym - to, że współczesna nauka
      czegoś nie zna czy nie wyjaśnia nie znaczy, że to nie istnieje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka