Dodaj do ulubionych

Swiatelko w tunelu?

05.05.06, 11:08
Polacy bez księdza na mundialu
05.05.2006 09:09

Piłkarzom reprezentacji Polski, którzy przegrywają mecze towarzyskie przed mistrzostwami świata w Niemczech (9 czerwca - 9 lipca), już chyba tylko ksiądz może pomóc.

Kierownictwo ekipy nie przewiduje jednak wyjazdu duchownego. Ks. Edward Pleń z Łodzi, kapelan polskich sportowców, który opiekował się olimpijczykami w Turynie, na mundial nie został zaproszony - informuje "Dziennik Łódzki".

"Jeżeli przydam się piłkarzom, jestem do dyspozycji. Mam nawet dla nich modlitewniki sportowca" - mówi ks. Pleń.

Krzysztof Rola-Wawrzecki, kierownik reprezentacji Polski, twierdzi, że w pobliżu ośrodka, gdzie drużyna Pawła Janasa będzie miała bazę, jest katolicki kościół. "Każdy piłkarz będzie mógł tam modlić się przed meczem".

interia.pl
Obserwuj wątek
    • markiz.de.sade Re: Swiatelko w tunelu? 05.05.06, 11:19
      Jeszcze kapłana dokooptują, jak się szum podniesie. Choć z drugiej strony -
      kiedy jak 4 lata temu w d..ę dostaną, będą mogli zwalić na brak "pomocy
      duchowej", podobnie jak poprzednio na Górniakową i profanację hymnu.
    • markus.kembi Re: Swiatelko w tunelu? 05.05.06, 11:48
      Piłkarze z Kamerunu mieli swojego szamana, ale widocznie im nie pomógł bo nawet
      nie awansowali do finałów Mistrzostw Świata. I pewnie dlatego nasi zrezygnowali
      z zabrania swojego specjalisty od czarnej magii ze sobą.
      • markiz.de.sade Re: Swiatelko w tunelu? 05.05.06, 11:57
        Ale przecież nie można porównywać kameruńskiego szamana z naszym. W końcu tylko
        nasza religia jest jedynie prawdziwawink
    • adam81w Re: Swiatelko w tunelu? 05.05.06, 13:24
      no i brawo dla polskiej ekipy ze nie bierze ksiedza smile
      • kociak40 Re: Swiatelko w tunelu? 05.05.06, 23:18
        ""Mam nawet dla nich modlitewniki sportowca" - mówi ks. Pleń.""

Taki modlitewnik może być przydatny także podczas samego meczu, w czasie jego
        trwania. Modlitwa jest "szybsza" od prędkości światła, więc może być pomocna,
        zwłaszcza dla bramkarza.

• adam81w Re: Swiatelko w tunelu? 05.05.06, 23:45
          modlitwy jakie mozna odmawiac w czasie meczu ( wszelkie prawa zastrzezone prze
          ze mnie smile :
          - modlitwa bramkarza przed karnym zeby mi nie strzelili
          - modlitwa strzelca przed karnym zebym strzelil albo przynajmniej dobil
          - modlitwa pilkarzy w murze , zeby mi tylko klejnotow nie obili , jesli padnie
          gol to mniejsza strata.
          - modlitwa sedziego , zeby znowu nie mowili ze sprzedalem mecz
          - modlitwa sedziego , zeby znowu nie zauwazyli ze sprzedalem mecz
          - modlitwa pewnego polskiego pilkarza , zebym sie znow nie przewrocil
          - modlitwy kibicow jednej druzyny o jedno i drugiej o drugie to sa znane juz.
          • kociak40 Re: Swiatelko w tunelu? 06.05.06, 00:03
            Jest pewna "żelazna" zasada. Żadna modlitwa nie poparta datkiem jest
            nieprzydatna, to tak jakby z kapiszonów strzelał na wojnie, tylko huk.
            Skuteczność modlitwy jest uwarunkowana wielkością datku i o tym powinni
            wiedzieć działacze, ksiądz wie, daje tylko aluzję, że ma właściwe modlitewniki,
            jest przyszykowany do datków i prezes związku powinien wiedzieć co robić, o ile
            chce zostać na urzędzie.
    • watanabe.miharu Re: Swiatelko w tunelu? 06.05.06, 00:54
      nelsonek napisał:

> " Mam nawet dla nich modlite
      > wniki sportowca" - mówi ks. Pleń.

Ciekawe, czy podobne do tych modlitewników dla leśników, o których niedawno była
      mowasmile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka