Dodaj do ulubionych

Pytania do miriam_73

27.08.06, 08:20
Czy złodziej Glemp to dla Ciebie katolik czy nie?

Ile według Ciebie, szacunkowo, jest w Polsce prawdziwych katolików?
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: Pytania do miriam_73 27.08.06, 22:33
      1.Na jakiej podstawie twierdzisz że "Glemp to złodziej"? Póki co oszczerstwo
      jest karalne.

2. Nie wiem ilu jest "prawdziwych katolików". Nie prowadzę takich badań.
      Natomiast jestem pewna że jest różnica pomiędzy liczbą ochrzczonych i
      nominalnie deklarujących się jako katolicy, a liczba tych, którzy żyją wiarą, a
      nie tylko ją deklarują.
      www.wprost.pl/drukuj/?O=51425
      • nelsonek Re: Pytania do miriam_73 27.08.06, 22:41
        Miriam_73: Na jakiej podstawie twierdzisz że "Glemp to złodziej"? Póki co oszczerstwo jest karalne.

Nelsonek: Odpowiem jak Rydzyk: udowodnij, ze stwierdzenie Leny to oszczerstwo.
      • grgkh Re: Pytania do miriam_73 27.08.06, 23:59
        miriam_73 napisała:

> 1.Na jakiej podstawie twierdzisz że "Glemp to złodziej"? Póki co oszczerstwo
        > jest karalne.

Napisała to m.in tutaj Lena forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=21155&w=47551936.

> 2. Nie wiem ilu jest "prawdziwych katolików". Nie prowadzę takich badań.
        > Natomiast jestem pewna że jest różnica pomiędzy liczbą ochrzczonych i
        > nominalnie deklarujących się jako katolicy, a liczba tych, którzy żyją
        > wiarą, a nie tylko ją deklarują.

A polecony przez Ciebie tekst Pawła Śpiewaka z "Wprost" jest niezły i odpowiada
        częściowo na tamto pytanie:
        "Hipermarket wiary"
        • grgkh Re: Pytania do miriam_73 28.08.06, 00:04
          "Poprawiony link do wypowiedzi Leny"
        • miriam_73 Re: Pytania do miriam_73 28.08.06, 09:28
          Uważasz, że Lenka, poza - jak zwykle kubłem pomyj, bo w tym Lenka celuje -
          dostarcza jakichkolwiek merytorycznych argumentów???? Ciekawe. Jak dla mnie to
          tylko kalumnie. Nie poparte jakimi kolwiek dowodami.
          I żeby było jasne - nie lubie prymasa i nie pochwalam jego obsesji w postaci
          Świątyni Bożej Opatrznosci oraz kilku innych inicjaltyw. Ale to, że się z nikm
          nie zgadzam i brak sympatii nie są powodem do obrzucania go niewybrednymi
          inwektywami, bez jakichkolwiek konkretów.

Co do arykułu - uważam, że jest niezłą analizą zagadnienia i dlatego go
          poczepiłam.
          • lena_ziemkiewicz Re: Pytania do miriam_73 28.08.06, 18:48
            A cóż robi Glemp, jeśli nie wyłudza i zawłaszcza publiczne pieniądze=kradnie?
            Poza tym dochodzi zbeszczeszczenie zwłok - wyrzucenie Twardowskiego na plac
            budowy.

• kociak40 Re: Pytania do miriam_73 28.08.06, 21:30
              Glemp to stary cwaniak. W swoim czasie, w rocznicę Sierpnia 1976 pod pomnikiem,
              miała być uroczysta msza i wiec. Wrzodak, wtedy przewodniczący "Solidarności" w
              fabryce, miał wygłosić swoją mowę, w ktorej, jak zawsze, miało się żydom dostać.
              Glemp wiedząc o tym, nie chciał firmować swoją osobą tego wiecu, ale jak
              zaoferowano mu nowy cinik tz. ciężki (wartości ponad 600 tys. zł) to przybył i
              mszę odprawił. Podczas mowy Wrzodaka, stał ze spuszczoną głową i nie patrzał w
              tłum. Po wiecu rozpuścił "wieść", że jakby wiedział o antysemickim zabarwieniu
              przemówienia Wrzodaka, to nigdy by się nie zgodził na przybycie, chyba, że ....
              2 takie ciągniki (moje przypuszczenie). Później sprawdzano co Glemp zrobił z
              tym ciągnikiem, ale Kuria nie chciała przekazać żadnej informacji. Prywatnymi
              kanałami dowiedziano się, że prawdopodobnie przekazał go swojemu bratu, czy też
              kuzynowi, ktory ma duże gospodarstwo rolne. Podobno bardzo ten ciągnik chwali.
            • miriam_73 Re: Pytania do miriam_73 28.08.06, 22:16
              wyłudza i zawłaszcza publiczne pieniądze=kradnie:
              jakie pieniądzie, kedy i gdzie???

Widziałaś kryptę w której jest pochowany ksiądz Twardowski? Nie pieprz. Nikt
              nie "wyrzucił zwłok". Ja też wolałabym żeby ksiądz Jan został pochowany tam
              gdzie chciał ale najpierw sprawdź sobie w słowniku znaczenie
              słowa "zbeszczęścić.
              I tak generalnie - zaprzyjaźnij się ze słowinikiem, bo używasz słów, których
              znaczenia nie rozumiesz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka