brytanic 17.10.06, 07:48 video.google.com/videoplay?docid=-5835749526554211113 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brytanic Re: Czy o "take Polskie" walczyliśmy ? 17.10.06, 08:12 ,,Nie byłoby tego, co teraz jest w Polsce, nie byłoby tej próby naprawy Rzeczypospolitej, gdyby nie ojciec dyrektor'' - premier J.Kaczyński Odpowiedz Link
grgkh Polski taliban 17.10.06, 09:35 Na taki nas stać. Obejrzałem to jeszcze raz i jeszcze raz sobie mówię: religia to największy wróg ludzkości. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Polski taliban 19.10.06, 00:37 grgkh napisał: > Na taki nas stać. Obejrzałem to jeszcze raz i jeszcze raz sobie mówię: religia > to największy wróg ludzkości. Nie wiem czy jeszcze mogę się do Ciebie zwracać - Zbyszku, o ile stale neguję trochę Twoje wypowiedzi, może "po imieniu" można być tylko jak sie przytakuje? Poddaję krytyce Twoją wypowiedz, to nie religia jest największym wrogiem ludzkości ale kler. Przytaczałem scenę z NT, gdzie w sposób alegoryczny jest przedstawione, co jest największym zagrożeniem, największą przyczyną wszelkiego zła. Powtórzę: żądza pieniądza i wszelkiego bogactwa, co zapewnia dostanie życie żadza władzy nad ludzmi żadza własnego wywyższenia nad innego człowieka. Przecież kler pławi się w tych trzech przyczynach, żyje dla tych przyczyn, służy im, one są dla nich celem. Chrystus odrzucił to wszystko, oni przyjęli. Ustanowienie sakramentu kapłaństwa (którego nie ma w NT) jest już zaczątkiem i chęcią własnego wywyższenia nad innym człowiekiem itd. itd. itd. Miałem kiedyś styczność z kolegą, który po dwóch fakultetach na SGPIS i perfekcyjną znajomością języka niemieckiego, przez 3-4 lata, jako przedstawiciel niemieckiej firmy budowlanej, budował dla Kościoła obiekty sakralne w Polsce i miał duży prywatny kontakt z biskupami. Bywał zapraszany do ich posiadłości, spotykał się z nimi w lokalach, załatwiał z nimi różne sprawy, a nawet sam ich gościł. Nie chcę pisać tego wszystkiego co mi opowiadał, możesz być pewny, oni nie są wierzącymi, to ludzie, którzy żyją tylko z Boga. Wypaczyli całą religie, przeinaczyli ją tak, aby mieć jak największe ziemskie korzyści, lubują się w przepychu, pławią w dobrobycie, muszą zachowywać pozory bo z tego żyją. Odpowiedz Link
lliberte Re: Czy o "take Polskie" walczyliśmy ? 17.10.06, 09:57 Wątek godny polecenia tym forumowiczom,którzy mówią o "wojującym ateiźmie" Odpowiedz Link
wanda43 Re: Czy o "take Polskie" walczyliśmy ? 17.10.06, 15:39 Flaki sie we mnie przewracają i agresja wzbiera.Nie "o take". Marzyla mi sie Polska demokratyczna, przyjazna czlowiekowi i neutralna swiatopogladowo. W zyciu nie przypuszczalam, ze zamiast tego bedziemy wiochą Kacze Doły, zadupiem i posmiewiskiem Europy i reszty swiata z sutannową silą przewodnią i jedynie sluszna katoideolo z kościolami zamiast komitetow. Odpowiedz Link