Dodaj do ulubionych

Czy o "take Polskie" walczyliśmy ?

17.10.06, 07:48
video.google.com/videoplay?docid=-5835749526554211113
Obserwuj wątek
    • brytanic Re: Czy o "take Polskie" walczyliśmy ? 17.10.06, 08:12
      ,,Nie byłoby tego, co teraz jest w Polsce, nie byłoby tej próby naprawy
      Rzeczypospolitej, gdyby nie ojciec dyrektor'' - premier J.Kaczyński
    • grgkh Polski taliban 17.10.06, 09:35
      Na taki nas stać. Obejrzałem to jeszcze raz i jeszcze raz sobie mówię: religia to największy wróg ludzkości.
      • kociak40 Re: Polski taliban 19.10.06, 00:37
        grgkh napisał:

> Na taki nas stać. Obejrzałem to jeszcze raz i jeszcze raz sobie mówię:
        religia
        > to największy wróg ludzkości.

Nie wiem czy jeszcze mogę się do Ciebie zwracać - Zbyszku, o ile stale neguję
        trochę Twoje wypowiedzi, może "po imieniu" można być tylko jak sie przytakuje?
        Poddaję krytyce Twoją wypowiedz, to nie religia jest największym wrogiem
        ludzkości ale kler.
        Przytaczałem scenę z NT, gdzie w sposób alegoryczny jest przedstawione, co jest
        największym zagrożeniem, największą przyczyną wszelkiego zła. Powtórzę:

żądza pieniądza i wszelkiego bogactwa, co zapewnia dostanie życie
        żadza władzy nad ludzmi
        żadza własnego wywyższenia nad innego człowieka.

Przecież kler pławi się w tych trzech przyczynach, żyje dla tych przyczyn,
        służy im, one są dla nich celem. Chrystus odrzucił to wszystko, oni przyjęli.
        Ustanowienie sakramentu kapłaństwa (którego nie ma w NT) jest już zaczątkiem i
        chęcią własnego wywyższenia nad innym człowiekiem itd. itd. itd.
        Miałem kiedyś styczność z kolegą, który po dwóch fakultetach na SGPIS i
        perfekcyjną znajomością języka niemieckiego, przez 3-4 lata, jako
        przedstawiciel niemieckiej firmy budowlanej, budował dla Kościoła obiekty
        sakralne w Polsce i miał duży prywatny kontakt z biskupami. Bywał zapraszany do
        ich posiadłości, spotykał się z nimi w lokalach, załatwiał z nimi różne sprawy,
        a nawet sam ich gościł. Nie chcę pisać tego wszystkiego co mi opowiadał, możesz
        być pewny, oni nie są wierzącymi, to ludzie, którzy żyją tylko z Boga.
        Wypaczyli całą religie, przeinaczyli ją tak, aby mieć jak największe ziemskie
        korzyści, lubują się w przepychu, pławią w dobrobycie, muszą zachowywać pozory
        bo z tego żyją.
    • lliberte Re: Czy o "take Polskie" walczyliśmy ? 17.10.06, 09:57
      Wątek godny polecenia tym forumowiczom,którzy mówią o "wojującym ateiźmie"
    • wanda43 Re: Czy o "take Polskie" walczyliśmy ? 17.10.06, 15:39
      Flaki sie we mnie przewracają i agresja wzbiera.Nie "o take". Marzyla mi sie Polska demokratyczna, przyjazna czlowiekowi i neutralna swiatopogladowo. W zyciu nie przypuszczalam, ze zamiast tego bedziemy wiochą Kacze Doły, zadupiem i posmiewiskiem Europy i reszty swiata z sutannową silą przewodnią i jedynie sluszna katoideolo z kościolami zamiast komitetow.
    • nangaparbat3 nie. n/t 19.10.06, 22:02

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka