22.10.06, 15:19
Księża znaleźli nowy sposób, by zachęcić wiernych do uczestnictwa w coniedzielnych nabożeństwach.

Najnowszy to wysyłanie wiernym SMS-ów przypominających o nabożeństwach i świętach kościelnych. Czy dobry, sprawdzi parafia św. Michała w Ostrowcu Świętokrzyskim. Wiadomości na komórki wysyłać będzie system komputerowy. - Jednorazowo wyśle do 2 tys. sms-ów. Pierwsze roześlemy tuż przed Wszystkimi Świętymi. Przypomnimy o godzinach mszy na cmentarzach - mówi ks. Paweł Anioł, tamtejszy wikariusz.

Wierni będą dostawać także na komórki tzw. Myśli Tygodnia, krótkie sentencje, cytaty filozofów mające zachęcić do zadumy, życzenia świąteczne, a nawet imieninowe i urodzinowe. - Chodzi o to, by wierni odczuli bliskość ze wspólnotą. Chcemy pokazać, że o każdym pamiętamy - dodaje ks. Anioł. Ksiądz zastrzega, że będzie wysyłać SMS-y tylko tym, którzy się na to zgodzą.

INTERIA.PL
Obserwuj wątek
    • wanda43 Re: SMS 22.10.06, 17:18
      No i niech mi tylko przyslą!!!
      • nelsonek Re: SMS 22.10.06, 17:50
        POjdziesz na msze!? Nie zartuj!

PS. Jestes z Ostrowca?
        • wanda43 Re: SMS 22.10.06, 18:16
          Na msze nie chodze od 14 roku zycia.Wyjątek to sluby,chrzty i pogrzeby.Nie chce robic przykrosci rodzinie.15 minut wytrzymuje,reszte czasu spedzam przed kosciolem.
          Nie jestem z Ostrowca.Jestem sąsiadka Dziadka,emigrantka z Wawy.smile)))
    • adam81w Re: SMS 22.10.06, 18:11
      oni sie posuna do wszystkiego byle kosic kase
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka