Dodaj do ulubionych

hotel Ruspina w Tunezji

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.10, 18:34
Planuję wczasy w hotelu Ruspina All inclusive czy ktoś może coś mi napisać na
temat tego hotelu , jedzenia itd.W informacji z biura Oasis tours na temat
wyzywienia nic nie wspomniano na temat lodów czy są ogólnie dostępne czy
odpłatnie ???
Obserwuj wątek
    • Gość: tapa Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.mmpnet213.tnp.pl 07.02.10, 21:07
      Lody w opcji all są dostępne między 15-16 w snack barze w malutkich plastikowych
      kubeczkach, najczęściej są dwa smaki w danym dniu. Do kubka nakładaja jeden smak
      bo kubek jest malutki. Te lody smakują inaczej niż polskie tzn. są bardziej
      wodniste. Hotel ogólnie ok.
      • Gość: kaasia Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: 212.160.121.* 08.02.10, 08:00
        Hej!A kiedy się wybierasz?Bo ja też mam zamiar wypocząć w Ruspinie;)
        A czy ktoś wie jak z drinkami sprawa wygląda na plaży?Ktoś przynosi
        czy trzeba samemu?A jakieś sporty wodne warte są polecenia?
        Pozdrawiam pa
        • Gość: tapa Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.mmpnet213.tnp.pl 08.02.10, 20:42
          drinki na plaże wynosi się samemu ze snack baru, w szczycie sezony czasami jest
          kolejka, oprócz tego jest restauracja na plaży i kelner chodzi z drinkami między
          leżakami i proponuje ale wszystko z tej restauracji jest odpłatne.Jeżeli chodzi
          o szklanki to z własnego doswidczenia warto wziąść z sobą bądz tam kupić swoje
          szkło, po pierwsze wiecznie brakuje szklanek, po drugie czystość trochę
          niepokojąca...
    • Gość: Magda Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.multimo.pl 04.03.10, 19:38
      Czesc. My z rodziną też wybraliśmy Oasis i Ruspinę na wakacje 2010.
      Lecimy od 27 maja na dwa tygodnie. Mam nadzieję że będąto udane wakacj.
      Opinie są różne, ale pisałam z kilkoma Paniami które były tam na
      wakacjach i były zadowolone. Pozdrawiam
      • Gość: ;) Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: 212.160.121.* 05.03.10, 07:30
        hej!ja tez sie wybieram do tego hotelu w maju:)Czy ktoś może
        podpowiedzieć,czy o tej porze roku się opalę?Bo muszę przyznać,że
        przestraszyłam się po przeczytaniu kilku postów,że jest zimnnno:(
        • Gość: Magda Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 10:49
          eeeeeeeee nie jest zimno , pisałam z mamami które były w ruspinie w
          maju i było cieplutko i woda tez ciepła w morzu.
          • Gość: ;) Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: 212.160.121.* 05.03.10, 11:47
            No to mnie troszkę uspokoiłaś:)Mam nadzieje,że złapiemy słoneczka:)
            A skąd lecisz?
            • Gość: Magda Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 13:27
              Z krakowa , z mężem i dwójką 5 córa i 8 syn lat
              • Gość: asnowa Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.152.154.101.dsl.dynamic.eranet.pl 05.03.10, 20:38
                witam, ja mam rezerwacje na 2 tygodnie od 26 sierpnia. Za tydzień
                jade do Hurghady w Egipcie ale nie zabieram 1,5 rocznego syna bo
                podobno moze sie rozchorować. Starsza córa - 4 lata jedzie z nami.
                Jak myslicie czy do Tunezji możemy zabrać młodego? Podobno Tunezja
                jest bardziej europejska i łagodniejsza
                • chopinka Re: hotel Ruspina w Tunezji 09.03.10, 22:14
                  Jejku Egipt to nie koniec świata, kup dicoflor w aptece i zacznij
                  dzieciom podawać,nic mu nie będzie, moja córka była w Egipcie
                  jakmiała 8 miesiecy :)
              • Gość: leh0 Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.10, 21:25
                Witaj Magda. My z synami 3 i 5 lat w tym samym czasie do Ruspiny ,lecz z
                Katowic. Gdzie wy lądujecie ? bo my niestety w Tunisie.
                • Gość: Magda Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.multimo.pl 06.03.10, 08:04
                  My lądujemy też w Tunisie, czego tak do końca nie rozumiem, gdyż
                  lotnisko mamy obok hotelu. Ale ,,,,,,,,,,,cóż mam powiedzieć
                  • Gość: jacek Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.centertel.pl 06.03.10, 17:13
                    mam prośbę napiszcie jak było po powrocie my lecimy w lipcu
                  • Gość: LISTEWKAA Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.wroclaw.mm.pl 09.03.10, 16:44
                    czesc. ja lecę w lipcu z wrocławia i lądujemy na lotnisku w
                    monastirze. czyli w sumi na podrórku, he he... Lądowanie w Tunisie
                    to oznacza kilka godzin w autobusie.
                    Dwa lata temu byliśmy w Neabulu w Tunzji, lotnisko było blisko w
                    Tunisie, a samolot lądował w Monastirze.
    • Gość: listewkaa Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.wroclaw.mm.pl 08.03.10, 14:26
      ja jadę z rodziną 08.07.2010 do hotelu Ruspina All inclusive. Z
      biura Bee Free z Wrocławia. opinie o hotelu mnie trochę wystraszyły
      ale zawsze i wszędzie znajdzie się coś do czego można się
      przyczepić. Więc dogodny i krótki dojazd z lotniska 10 min. Położony
      przy piaszczystej zadbanej plaży. To jest to czego szukam.
      • banan73 Re: hotel Ruspina w Tunezji 17.03.10, 08:09
        do pani listewkaa ....chciałbym sie dowiedzeć ile zapłaciła Pani za wycieczkę do
        Ruspiny z tego biura (ile osób)....pozdrawiam z checia porównam ceny bo ja mam
        wycieczkę z Oasis...
        • Gość: listewkaa Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.wroclaw.mm.pl 19.03.10, 18:13
          Witam. Ja zapłaciłam 2600 od osoby dosrosłej, a dziecko do lat 6 za
          900zł. Jadę w 2 osoby dorosłe i jedno dziecko.
    • Gość: coolwoman Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: 212.160.121.* 09.03.10, 13:19
      Ja też się wybieram do Ruspiny i mam nadzieje,ze bedzie fajnie:)
      Znacie jakieś fajnie miejsca w okolicy,żeby móc samemu zwiedzić i
      nie koniecznie gdzies daleko?
      Aha i jeszcze jedno p[ytanko;czy w maju sa jakies rozrywki w
      hotelu organizowane?;)
      • Gość: Agata Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.cable.smsnet.pl 12.03.10, 19:48
        My wybieramy sie na tydzien do tego hotelu w maju doklanie 20. Lecimy z Poznania
        do Monastiru. Ktoś sie wybiera w tym terminie?? pozdrawiam
        • rozowa_panterka25 Re: hotel Ruspina w Tunezji 17.03.10, 10:07
          Witam, byłam w ruspinie w zeszłym roku w czerwcu, jeśli macie
          pytania to śmiało postaram się co nieco opisać :) pozdrawiam i
          zazdroszę wycieczki :)
          • Gość: Magda Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 12:19
            mozna dostac jakies fotki moje gg 10841009, podam maila :) ?
            • Gość: cherry do rozowej-panterki:) IP: 212.160.121.* 17.03.10, 12:36
              Hej!To ja mam kilka pytań:
              Czy z basenu wewnątrz można korzystać nawet pożnym wieczorem(bo
              chyba z tego zew.to nie bardzo)?
              Byłaś może w Jacuzzi?Jest odpłatne?
              Co warto zobaczyć w pobliżu hotelu?
              Jakie rozrywki polecasz?
              No i chyba najważniejsze czy jest dobre jedzonko?
              Z góry dziekuję za odpowiedź i pomoc-pozdrawiam:)

• rozowa_panterka25 Re: do rozowej-panterki:) 17.03.10, 16:29
                Z zewnętrznego mozna do 18-19 pózniej jest to zabronione ponieważ
                dolewają cos do czyszczenia wody, jesli chodzi o basen wewnątrz
                hotelu to nie mam pojęcia nie korzystałam ani razu, byłam tylko go
                obejrzec i niestety nie da sie tam wysiedziec istna sauna. W jaccuzi
                tez nie byłam, w poblizu hotelu to mozna sie ewentualnie przejsc aby
                zobaczyc jak to wygląda, ale za to mozna pojechac busikiem lub
                taksówką których pełno do monastiru lub portu el kantaoui. Jeśli
                chodzi o rozrywki to przedewszytskim skutery wodne - mistrzostwo :),
                sa też inne atrakcje wodne ale mi najbardziej przypasowały skuterki,
                i oponki wodne przyczepione do motorówki tez fajna zabawa -
                oczywiscie wszytsko płatne. Jest tez masa wycieczek fakultatywnych
                (ja wybrałam tylko jedną na sahare, i byłam zachwycona mimo tego ze
                przez 2 dni robi sie około 1200 km). Co do jedzonka to mysle ze
                każdy znajdzie cos dla siebie, przyznam sie ze ja jestem bardzo
                przyzwyczajona do naszego polskiego ale 2 tygodnie to zaden problem
                i mozna sie przyzwyczaic, wybór jest ogromny i napewno człowiek
                głodny nie chodzi a nawet objedzony :)Co do fotek mogę jakies
                podesłać tylko dopiero wieczorkiem. Pozdrawiam
                • Gość: cherry Re: do rozowej-panterki:) IP: 212.160.121.* 18.03.10, 12:58
                  Dzięki wielkie za wyczerpującą odpowiedź;)
                  Tak,jeśli możesz to chetnie fotki pooglądam.Mój mail to
                  dj_girl@wp.pl.
                  Dzięki wielkie i czekam:)
                  • Gość: Agata Re: do rozowej-panterki:) IP: *.cable.smsnet.pl 18.03.10, 15:09
                    ja tez poporosze o jakies foteczki:) moj meil agatka2110@o2.pl
                    • Gość: cherry Re: do rozowej-panterki:) IP: 212.160.121.* 19.03.10, 07:45
                      aha zapomniałam jeszcze zapytać o jakieś wieczorne atrakcje w hotelu
                      w maju?Dzieje się już wtedy coś?Czy całkiem klapa?:(
                      • rozowa_panterka25 Re: do rozowej-panterki:) 20.03.10, 13:50
                        Szczerze to nie mam pojęcia, ja bylam od 4 czerwca i dzialo sie wieczorami,
                        najpierw były zabawy dla dzieci klub mini disco itp a pozniej codziennie
                        przedstawienia dla starszych - bardzo fajne, po tak zwanych show timach byla
                        dyskoteka (nawet disko polo nasze polskie leciało), zabawa byla albo w klubie w
                        hotelu albo beach party. I nie pamietam od ktorego ale jakos w polowie czerwca
                        otwierają sezon teatralny, i zabawy i przedstawienia są w teatrze na dworzu, co
                        jakis czas robią super występy i wtedy pomagają animatorzy z innych hoteli a
                        nawet goście (sama gralam w takim :)) np. król lew :)
                        • neurkrzysztof Re: do rozowej-panterki:) 20.03.10, 22:21
                          Ja byłem w ub. roku na przełomie kwietnia i maja. Animatorzy z Neckermanna byli
                          bardzo aktywni, w ciągu dnia sporo zajęc z dziećmi a wieczorami albo disco albo
                          pseudo-kabarety, poza tym podobnie jak to opisała rozowa_panterka25. Wszystko
                          jednak skierowane głównie do Niemców.
                          • asnowa1 Re: do rozowej-panterki:) 22.03.10, 23:00
                            Hej hej, wróciliśmy wczoraj z Egiptu(pisałam wczesniej) było
                            cudownie, gorąco i super się opaliłam. Teraz zaczynam myśleć o
                            Tunezji. Lecimy 26 sierpnia ale wybrałam z Łodzi bo lądowanie jest w
                            Manastirze. Fajnie jest też przylecieć w nocy bo nie ma upału i jest
                            spokojniej. W Egipcie byliśmy po 2 w nocy i było superowo, recepcja
                            pusta, zainteresowanie tylko nami. Ogólnie pierwszy raz byłąm w
                            Afryce super klimat, tylko ta natarczywość sprzedawców. A jakie
                            sposoby ze niby chcą pomocy a zaciagają do sklepu, albo proszą o
                            napisanie czegoś po polsku i za to oferta super price, he he
                            • Gość: Magda Re: do rozowej-panterki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 09:40
                              Czy ktoś wie jak wyglądają ceny perfum na bezcłówce? My ladujemy w
                              Tunisie.
                          • Gość: Magda ruspina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 10:18
                            Mam jeszcze pytanie, czy warto " dopłacać" do pokoju w hotelu ? czy
                            brac co dają ? jedziemy z dwojka dzieci 5 i 8 lat.pozdrawiam
                            • rozowa_panterka25 Re: ruspina 24.03.10, 16:06
                              I tu opinie są podzielone, to zależy czy chcesz mieć pokój hotelowy
                              taki jak w każdym innym hotelu w każdym kraju, czy masz ochote
                              spędzić urlop w pokoju z wystrojem tunezyjskim. Dochodziły mnie
                              słuchy o tym ze ludzie dopłacali zeby dostac pokój w hotelu a nie w
                              bungalowach i dostawali np. pokój z zepsutym kranem albo nie
                              działającym czymś albo bez balkonu, ale i były takie sytuacje ze
                              dostawali bardzo ładny pokoik. W bungalowach też trafiały się różne
                              nieprzyjemności. Ja myślę ze najważniejsze jest to zeby pokoik był
                              czysty, miał sprawną sanitarke i wygodne łożko bo tak naprawdę w
                              pokoju spędzasz tylko kilka godzin w nocy i korzystasz z łazienki.
          • Gość: piotr Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.19.165.83.osk.enformatic.pl 21.04.10, 23:05
            witam,jaka pogoda jest w czerwcu w tunezji i czy duzo ludzi w hotelu
            • Gość: Magda Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 12:59
              Witam wszystkich , Był ktoś już w tym sezonie 2010 ? moze w Ruspinie ?
            • Gość: ja00 Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: 193.56.127.* 22.04.10, 16:13
              W czerwcu jest bardzo gorąco jakies 27-30 stopni, ja byłam od 4 do
              18 czerwca i powiem szczerze ze fajniej było na początku, od 15
              czerwca zaczyna się sezon - masa ludzi, wszędzie kolejki,
              temperatura tez większa do tego stopnia ze piasek na plazy paży w
              stopy. Od 15 tez uruchamiają klimatyzjację.
              • Gość: Magda Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.multimo.pl 26.04.10, 21:27
                Jadę z rodziną do Ruspiny w maju 2010, czy w czasie Państwa pobytu był
                taki bar dla dzieci www.zoover.pl/tunezja/tunezja/monastir-en-
                skanes/ruspina/hotel/fotografie?testimonialId=4143054 ?
                pozdrawiam i dziękuje za odpowiedz.
                • Gość: asia Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.wroclaw.mm.pl 22.05.10, 13:13
                  Witam serdecznie!!!! Zakupiliśmy wakacje od 10.06 - 24.06 w hotelu Ruspina wylot
                  z Wrocławia lecimy z 2 dzieci (4 lata i 7 m-cy), czy jest ktoś jeszcze z tym
                  terminem?
                  • ewbert Re: hotel Ruspina w Tunezji 24.05.10, 15:22
                    my lecimy 03.06 z Warszawy 2 dorosłuch i 2 dzieci 3 lalądujemy w
                    Monastirze :) i mam nadzieje na fajny pobyt :)
                    • Gość: asia Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.wroclaw.mm.pl 26.05.10, 20:36
                      lecicie na tydzień czy 2?
                      • Gość: herbaciana właśnie wrociłam z tygodnia... w ruspinie IP: *.cable.smsnet.pl 27.05.10, 20:22
                        hotel fajny jesli nie oczekujemy standardu 4 gwiazdek europejskich... obsługa
                        fenomenalna... szczegolnie animatorzy... pod koniec byly problemy ze szkłem i
                        whisky szybko wycodzila... ale tak to ok... napoje mozna sobie wlacdobutelki.
                        wieczorem kazdy pokoj moze podejsc i odebrac wode... 1.5 niegazowanej lub 1 l
                        gazowanej. jedzonko nastawilamsie ze bedzie gorsze... warto szybciej
                        zarezerwowac kolacje w restauracjach a la carte. salatki warto doprawiac... ale
                        to wiadomo. Jesli sie nie spodziewa ktos schabowego to warto sprobowac
                        wszystkiego. uwaga praktyczna: jesli chcecie jakis konkretny pokoj.... to obok
                        kasy dajcie karteczke po angielsku, francusku czego oczekujecie. bo inaczej
                        oddadza wam pieniadze... bungalowy dopiero sie otwieraly. ale tu kolejna uwaga
                        nie sa po remoncie.... warto byc w budynku głównym... prawie wszystkie pokoje sa
                        w budynku głównym od strony morza. wiec nie jest głośno tak strasznie jakby sie
                        trafilo w innym hotelu od strony lotniska...po którym troche samolotow lata....
                        warto wziac krople do oczu, bo po kompieli w moru wpadl mi kawalek jezowca do
                        oka strasznie lazawilo ale poprzeplukaniu było ok. i phantenol z apteki a nie
                        jakies inne kremiki po opalaniu, bo slonce jest bezwzglegne.. jesli jedziecie we
                        dwoje na wspony wypad poproscie romantic room... dostaniecie wspoly materac na
                        łózku a nie niby laczone a jednak osobno... w hotelu jest tv polonia... ale
                        trzeba czasami na niektorych ustawic ale to w recepcji poprosic i nie bedzie
                        problemu.
                        pozdraiam imamanadzieje ze troche pomoglam...
                  • Gość: piotr Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.19.165.83.osk.enformatic.pl 05.06.10, 00:18
                    witam,ja też lece w tym samym terminie z rzeszowa
                    • Gość: asia Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.wroclaw.mm.pl 06.06.10, 09:50
                      Super!!! Pomimo różnych opinii nawet tych mało optymistycznych mam nadzieję, że
                      będziemy się świetnie bawić:-)))) Pozdrawiam i do zobaczenia!
    • aramgadkas Re: hotel Ruspina w Tunezji 30.05.10, 23:55
      Właśnie dziś wróciliśmy z urlopu i nie mogłam oprzeć się aby nie
      napisać kilka słów, gdyż opinie o hotelu są tak skrajne że sama
      jadąc tam nie wiedziałam co o tym sądzić...
      Jesli ktoś trafi tak jak my na początek sezonu myslę ze hotel może
      spełnić oczekiwania niewymagających gości, natomiast jeśli ktoś
      jedzie w sezonie absolutnie nie polecam... Jak wyjeżdżaliśmy był już
      tłum i trzeba było czekać po wszystko kolejka po talerz bo niem po
      szklankę po jedzenie.
      Podobno od zeszłego sezonu zmienił się ktoś kto zażądza kuchnią i
      jest dramat.... ktoś pytał o lody.... można pomarzyć, widziane raz
      na obiedzie znikły tak szybko że ja nie miałam okazji ich nawet
      widzieć a co dopiero zjeść.
      Fajne animacje ale tylko dla dorosłych dla dzieci 20 minut dyskoteki
      wieczorem.
      Jeśli chodzi o czystość to tak jak w całej Tunezji raczej nie
      specjalnie zwracają na nią uwage:)
      PODOBNO KIEDYŚ BYŁ TO ŚWIETNY HOTEL TERAZ BARDZO ŚREDNI .
      • Gość: Martika Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.devs.futuro.pl 14.06.10, 14:33
        Ja wylatuję 26.06 z Warszawy z mężem i 1,5 roku syn. Napiszcie mi
        jak z takim dzieckiem spać - ponieważ praktycznie nie płacę za niego
        to śpi z nami na łóżku? Po za tym ile teraz średnio daje się napiwku
        za pokój? I ostatnie pytanie czy jest na basenie brodzik dla takich
        małych dzieci?
    • Gość: zniesmaczona Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: 212.160.121.* 16.06.10, 12:39
      O lodach zapomnij!!!!Ogólnie hotel jest poniżej oczekiwań.Zasługuje
      jedynie na 2 gwiazdki!!!!!
      W hotelu nikt na nas nie czekał, a przecież (sądząc z obserwacji)
      nie wszyscy ludzie byli n-ty raz na takiej wycieczce i nie byli
      zorientowani co się robi po przyjściu do hotelu.Na pokoje trzeba
      było czekać kilka godzin i nawet po tym czasie wsadzenie 10 lub 20 $
      do paszportu nic nie pomagało!!!Przydzielali i tak pokój na samym
      końcu,gdzie śmierdzi,są mrówki w pokojach..bleee
      Obsługa opryskliwa i niemiła,zarówno w recepcji!Szczególnie jeden
      kelner w lobby (bardzo niski,pracujący na noce)!Odnosił się do
      gości ,jak do bydła-naprawdę!Aż się odechciewało pić-a przecież za
      to zapłaciliśmy!!Sprzataczki specjalnie zabierają z pokoi
      wywieszki"nie przeszkadzać",żeby sie tylko do pokoju dostać!Walą w
      drzwi,mimo,że wiedzą,że jesteś w środku i radzę odrazu otwierać,bo
      nie odpuszczają!Więc odradzam dziennych drzemek w hotelu!!!Drinki
      wydzielane po jednym łyku,na kolejny trezba czakać w kolejce,a jak
      już będzie twoja kolej-zabraknie szklanek!!!!Do swoich kubków nie
      byli chętni nalewać(chyba,że dałeś kilka dinarów!).Szklanki
      brudne,na stołówce brudne talerze i sztućce,obrusy odpychają od
      jedzenia,które i tak niezbyt apetycznie wygląda!Brak
      urozmaicenia,wieczne przepychanki do jedzenia.Dziwnym trafem automat
      do napojów bardzo często przestawał działać w porze obiadu!!!!Winda
      działała może 1 dzień podczas 2 tygodniowego pobytu,ludzie wózki
      znosili po schodach,a niepełnosprawni nie wiem jak sobie radzili!!!!!
      Jedynym plusem była plaża,sprzątana codziennie.Jednak chcąc mieć
      jakiś leżak na plaży jak i na basenie,trzeba było wstawać najpóźniej
      o 6 rano,pomimo informacji,że leżaków się nie zajmuje!!!!!!Poźniej
      można sobie było pomarzyć...Uważam,że nie zapłaciłam aż tak mało za
      te wakacje,by mnie tak traktować!Jednym słowem jestem zniesmaczona
      zarówno biurem (oasis),hotelem i Tunezją!!!Nie polecam naprawdę-nie
      wyobrażam sobie pobytu w tym hotelu w wysokim sezonie-porażka!A z
      dziećmi to już wogóle.
      • Gość: mądry Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 09:49
        To mnie wystraszyłaś , lecimy z dziećmi (4 i 11 lat) 1 lipca do
        Ruspiny, z Oasis , to pewno bedzie "porażka" cóż zrobić .
      • Gość: ehhhh Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.polkowice.vectranet.pl 18.06.10, 15:18
        nie polecam wyjazdu do hotelu jedzenie strasznie!! mozna schudnąć,
        rzadnych dobrych owocow no i lodow ktore jadlem rok temu w sousse.. w 3
        gwiazdkowym hotelu, kubki male ok 170 ml pojemnosci i pij z tego piwo;/
        zero organizacji daja do bungalewow jak nie dasz w lape..;/ ale roznie
        to dziala u nas dalo rade, zero organizacji, chamscy kelnerzy o 24
        gasza swiatlo i koniec imprezy hotel spi, dyskoteki do dupy!
        • Gość: zniesmaczona Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: 212.160.121.* 22.06.10, 14:01
          zgadzam się z moim przedmówcą!A na dodatek zapomniałam dodać,że przy
          wejściu do restauracji leżał ogromny karaluch,podobny biegał w
          damskiej toalecie!!!Fuj-współczuję,jak komuś będzie latał między
          nogami-jak mi:Naprawdę nie polecam!!!Masakra!Aha i jeszcze
          jedno,piszę to,ponieważ chcę tylko ostrzec,bo gdy ja szukałam opinii
          o tym hotelu,głównie były one pozytywne.Jednak wiem dlaczego-na
          wszelskich portalach podróżniczych zanim opublikują opinię,idzie ona
          do zatwierdzenia....i dzieki temu widzimy same pozytywne oceny!!!
          • Gość: tęsknie_ Re: hotel Ruspina w Tunezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 13:08
            byłam tam od 23 czerwca do 7 lipca. poleciałam tam z mamą, babcią, siostrą i bratem, na dzień dobry nas rozdzielili - mama,ja i brat do hotelu, a babcia z siostrą do bungalowu. na następny dzień dostaliśmy pokój 4-osobowy ( to i tak dobrze. bo mieli nam wogóle nic nie proponować i NIC NIE DOPŁACALIŚMY ).
            jedzenie za bardzo dzieciom nie smakowało, ale jak to dzieci.: ) plaża cudowna. chociaż leżaki były ''trochę'' poobijane i jak ktoś chce mieć "swój" leżak to musicie wstać ok.5 godziny i po prostu położyć ręcznik na dany leżak - zarówno nad basenem jak i na plaży.
            animacje fajne. przynajmniej coś się działo i codziennie coś było organizowanego. animatorzy zajefajni ! ; ) szczególnie Istvan i Nino. ma ktoś z państwa np. email Nina lub facebooka ? ( jak tak to proszę pisać do mnie na email martyna.kowalczyk5@wp.pl ). z Istvanem piszę do dziś. ; ) niekażdy animator rozumiał po polsku, ale z kelnerami można było normalnie porozmawiać po polsku.
            warto, moim zdaniem, jechać do Monastiru. do wyboru jest taxi, bryczka i kolejka. : )
            w hotelu, przy Coctail Barze można zamówić sobie wyjazd np. na karawane ( jazda na wielbłądach, osłach, bryczce i koniach, przerwa na jedzenie i ciąg dalszy jazdy ), na quady itd. cena i data do uzgodnienia.
            wybieram się z koleżanki za 2 lata znów do Ruspiny. ; ))
            polecam ten hotel, dla rodzin z dziećmi, bo jak ktoś jedzie np. w dwójke odpocząć to będzie trochę głośno. : )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka