IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.10, 15:11
Czy ktoś może był w tym roku w hotelu Delphin El Habib?Proszę o
opinie na temat hotelu.
Obserwuj wątek
    • patrycjastanco Re: El Habib 16.05.10, 17:37
      ja się wybieram 15 lipca :) do uzyskania inf. pod num gg 5333366
      • Gość: Beata Re: El Habib IP: 213.25.201.* 25.05.10, 20:37
        Właśnie wróciłam i gorąco polecam. To już moja któraś wizyta w Tunezji i postaram się ocenić mój pobyt na tle innych wyjazdów. Hotel blisko lotniska, nie ma problemu z szybkim transferem. Na pierwszy rzut oka przeciętny, typowy dla Tunezji, widziałam już lepsze, ale tak naprawdę nie ma się, do czego przyczepić. Pokoje czyste, codziennie sprzątane, ładna łazienka, duży balkon, polska telewizja (trochę zaszroniona, ale zawsze). Niewątpliwym atutem tego hotelu jest podejście do gościa. Drobne usterki, czy prośby zgłaszane na recepcji były natychmiast spełniane. Jak na kraj arabski, było to dla mnie nieprawdopodobne. Zgłoszona przytkana wanna została naprawiona w ciągu kilku minut. Prośba o dodatkowe krzesło na balkonie równie szybko. Takiego podejścia nie spotkałam nigdzie indziej w kraju arabskim. Posiłki dobre, naprawdę było, w czym wybierać, dużo deserów i owoce. Tego, co moim zdaniem nie było smaczne, porostu nie jadłam. Nikt na pewno nie chodził tam głodny. Obrusy nie zawsze były wyprasowane, ale za to czyste. Szef kuchni podchodzi do stolików i pytał się czy wszystko w porządku. Drinki raz słabsze, raz mocniejsze, ale podawane z uśmiechem. Polecam expresy do kawy przy Oxygen Bar i Basenie. Kawa wyśmienita. Całe życie hotelowe toczy się wieczorami w lobby przy głównej recepcji. Nie jestem osobą imprezową, ale wybawiłam się za wszystkie czasy. Największym atutem tego hotelu są animatorzy. Od rana do wieczora uśmiechnięci, chętni do zabawy i pomocy. Z wielka troską opiekowali się dziećmi i osobami starszymi. Na prawdę robiło to wrażenie. Polacy są tam na pewno mile widziani. Jeżeli chodzi o napiwki to nigdy nie spotkałam sie z ich wymuszaniem. Pokoje, drinki były takie same bez jak i po wręczeniu bakszyszu. W hotelu przebywają również Francuzi i jest trochę Rosjan. Wydaje mi się, że poszczególne narodowości są lokowane na osobnych piętrach. Leżaki przy basenie bezpłatne, materac płatny 1 dinar. Nie było problemów z wolnymi miejscami przy basenie. Jedynym minusem tego hotelu jest plaża. Byłam bardzo niemile zaskoczona, co prawda przed wyjazdem czytałam o niej opinie na forum, ale nie chciałam w to uwierzyć. Tunezja przecież słynie z przepięknych piaszczystych plaż, a tu katastrofa. Wąziutki pasek wydzielony z plaży publicznej, która jest w strasznym (śmieci, glony) stanie. Jeżeli ktoś wybiera sie do Tunezji ze względu na plażę to stanowczo odradzam ten hotel. Na plażę nie ma, co liczyć, za to w odległości kilku minut od hotelu mamy medinę i szereg zabytków. Na zakończenie jeszcze jedna pochwała dla rezydentki Justyny (SKY Club). Miła, sympatyczna i kompetentna, bardzo dobrze zorganizowana, była na pewno najlepszym rezydentem, z jakim „spędziłam” wakacje.
        Pozdrawiam,
        Beata

• Gość: tomi do Beaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 10:14
          Serdeczne dzieki za aktualne informacje o el habib.Mam jeszcze kilka
          pytan a mianowicie:
          1.gdzie odbywaja sie animacje wieczorne
          2.napisz w jakich godzinach czynny jest oxygen bar i czy jest to
          jedyny bar na terenie hotelu el habib
          3.gdzie wymienialas walute na dinary
          Az milo poczytac tak sympatyczne opinie na temat hotelu el habib.
          Jesli ci sie przypomni jeszcze cos ciekawego nt tego hotelu
          napisz.Mysle ze jest sporo osob na forum ktore czekaja na takie
          wiesci a kazda informacja jest na wage zlota.
          pozdrawiam
          • Gość: Magda Re: do Beaty IP: *.net 26.05.10, 16:43
            Złotówki wymienic mozna w hotelowej recepcji
          • Gość: Beata do Tomi IP: 213.25.201.* 26.05.10, 21:02
            1.animacje wieczorne zaczynają sie w holu głównym Delphin El Habib. Chyba koło
            10-tej przenoszą się do Rabit, ale mozna pozostać nadal w holu głównym El Habib,
            muzyczka nadal gra, część osób trudno zgonić z parkietu:). Po jakiś występach w
            Rabicie towarzystwo wraca do El Habib do holu głównego, chyba od 12-tej zabawa
            przenosi sie do dyskoteki w podziemiach (ja nigdy nie dotarłam).
            2.Jest kilka barów, Oxygen dla gości all, czynny od 10 tej rano do
            24-tej.Korzystałam również z baru w Rabit, respektują all z Habib.
            3. W recepcji jest również kantor, tam wymieniałam dolary.
            Dodatkowa informacja:obok recepcji jest automat telefoniczny, za 1 dinara można
            pogadać z Polską.
            Pozdrawiam
        • Gość: Anita Re: El Habib IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 11:20
          Ja również dziękuję za ten opis bo wybieram się do Delphin el Habib , a ten jest
          połączony z Ribatem.Mam pytanie czy dać napiwek za pokój z widokiem chyba 10 $
          ,czy ktoś wie coś na ten temat ?
          • Gość: Daro Re: El Habib IP: *.sti.net.pl 26.05.10, 19:47
            dzieki za opis hotelu ja z zona lecimy tam 3 czerwca z katowic, czy
            moze ktos jeszcze leci w tym samym terminie?
        • Gość: Beti Re: El Habib IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 20:03
          A czy wiesz moze cos o hotelu Delphin Ribat, który jest połączony z
          El Habib?.Ja się wybieram do niego w lipcu ,a nigdzie nie znalazłam
          o nim opinii. z góry dziękuję za informacje.
          • Gość: filip Re: El Habib IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.05.10, 21:01
            Hotel ribat do ubieglych wakacji byl traktowany jak zaplecze hotelu el
            habib.Obecnie funkcjonuje samodzielnie.Oba te hotele sa ze soba polaczone wiem
            na 100 procent ze niezaleznie w ktorym hotelu wypoczywasz mozesz korzystac z
            basenow i barow obu hoteli.Oddzielna jest stolowka.Nie ma zadnych informacji na
            temat ribatu bo jak wspominalem wyzej byl to kompleks hoteli o wspolnej nazwie
            el habib.Ribat jest mniejszy i troche gorzej usytuowany w kierunku morza.Ma tez
            gorszy -mniejszy basen ale bez obaw mozecie panstwo opalac sie przy basenie el
            habibu-ktory jest o niebo fajnieszy.
            To ze ribat jest mniejszy wcale nie oznacza ze gorszy tym bardziej ze oba te
            hotele naleza do jednego wlasciciela ktory naprawde dba o to by turysci byli
            zadowoleni.
            Glowa do gory jestem pewien ze wakacje beda bardzo udane.
            Pozdrawiam
            • Gość: kika Re: El Habib IP: *.chello.pl 26.05.10, 21:08
              Ja się przyłączam do pozytywnych opinii. Byłam w tym hotelu w
              czerwcu 2008 i było super!!! Cudny widok z pokoju, śniadanie można
              zjeść na tarasie z widokiem na morze, dużo jedzenia i dość
              urozmaicone. Wielkim atutem jest wspaniała obsługa, w tym
              animatorzy, z którymi spęca się tak świtne wakacje. Chętnie
              wróciłabym do El Habib i aż Wam zazdroszczę :)
          • Gość: Beata do Beti IP: 213.25.201.* 26.05.10, 21:09
            Hotele są połączone wspólnym przejściem,animatorzy również wspólni. Niestety
            tylko tyle wiem o Rabit.
      • Gość: Anita Re: El Habib IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 09:35
        Czy leci ktoś z Gdańska 3 czerwca ?
        • Gość: Kama Re: El Habib IP: 109.107.24.* 31.05.10, 19:16
          Ja lecę 10 czerwca z Gdańska na 2 tygodnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka