Gość: elcia22 IP: 95.175.14.* 19.06.10, 22:25 mam pytanie co do strefy wolnocłowej w Monastir - Polska , gdzie jest taniej kupić alkohol , papierosy , kosmetyki . Jeśli ktoś pamięta ceny do porównania to piszcie . Z góry serdecznie dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: il Re: Strefa wolnocłowa - Monastir IP: 195.150.76.* 23.06.10, 18:55 Papierosy są bardzo tanie w Tunezji,normalnie w sklepie.Dobre są Marsy.Ceny w sklepach bezcłowych są w tej chwili wyższe niż w normalnych np.kosmetyki.No,może niektóre alkohole tańsze.W Monastir są raczej alkohole gatunkowe,więc raczej kupić w Polsce.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elcia22 Re: Strefa wolnocłowa - Monastir IP: 95.175.14.* 23.06.10, 20:58 dzięki za odpis , jeśli możesz podać przykładowe ceny papierosów ? na innym forum pisali że są drogie ok 4,5 DT to wyszłoby drożej niż w Polsce na bezcłówce . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IL Re: Strefa wolnocłowa - Monastir IP: 195.150.76.* 23.06.10, 21:24 Może Marlboro tyle kosztuje,ale Marsy są jedne tam z tańszych papierosów.Ceny papierosów w Tunezji nie są regulowane dlatego trzeba unikać kupowania w hotelach lub małych sklepikach przy hotelach..pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Strefa wolnocłowa - Monastir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 21:27 Tak jak pisałam papierosy gatunkowe oryginalne są drogie 4,5 DT (tańsze były w mieście ale taxi do tego miasta 3DT w jedną stronę więc się nie opłacało) ichniejsze tańsze 1,5, 2 DT ale ich nie paliłam nie miałam odwagi, piwko w disko 5DT drink tyle samo , ale flaszka absoluta to już wydatek 200DT pozostałam przy piwku;-))Więc jak nie masz opcji ALL a masz ochotę na wieczorne polaków rozmowy to plecam się zaopatrzyć w wolnocłowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elcia22 Re: Strefa wolnocłowa - Monastir IP: 95.175.14.* 23.06.10, 22:19 Jadę na 2 tyg. więc opcja All była konieczna , interesowały mnie papierosy bo ostatnio do Egiptu zakupiłam papierosy a zdecydowanie tam były wiele tańsze ja palę Vouge mentalowe wiec chyba taniej mnie wyjdzie jak zakupie w Polsce na bezcłówce :) dzięki za wszystkie info napewno sie przydały . Ja juz odliczam dni do 1 lipca :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IL Re: Strefa wolnocłowa - Monastir IP: 195.150.76.* 24.06.10, 06:41 W tym wypadku tak! Miłego pobytu! Ja tam byłam 7 razy i niebawem powrócę! Odpowiedz Link Zgłoś
neska79 Re: Strefa wolnocłowa - Monastir 25.06.10, 23:02 Voque mentolowe na Okęciu kosztują 85z ł za karton, trzeba tylko wybierać te z napisami po angielsku. Te z napisami po polsku 110zł Odpowiedz Link Zgłoś