Dodaj do ulubionych

Magic Life Africana Imperial

20.11.10, 22:03
Bardzo proszę o opinie na temat hotelu.Jakie jest wyżywienie,czy daleko do miasta,jaka plaża itp.Jakie są ceny wycieczek fakultatywnych i na które warto jechać.Czy dwudniowa wycieczka na Saharę z 4-latkiem to dobry pomysł?
Obserwuj wątek
    • Gość: Edi Re: Magic Life Africana Imperial IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.10, 21:30
      Podbijam zapytanie .Proszę też o info o hotelu, w jakiej częśći najlepiej prosić pokój i czy warto dopłacać za widok na morze?
    • juju.1 Re: Magic Life Africana Imperial 29.11.10, 21:05
      up
      • eleonora77 Re: Magic Life Africana Imperial 04.12.10, 15:53
        up
        • Gość: Edi Re: Magic Life Africana Imperial IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.10, 18:55
          Wiem że można w paru słowach wiele treści przekazać ale tym razem to już przesadny minimalizm.Nikt nie był z forumowiczów?
          • Gość: ala Re: Magic Life Africana Imperial IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.10, 19:52
            Byłam ale obok tego hotelu. Rozmawiałam z osobami które tam wypoczywały i opinia jak najbardziej pozytywna. Sama się zastanawiam nad tym hotelem. Pozdrawiam
            • Gość: Waldek Re: Magic Life Africana Imperial IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.10, 19:22
              Mnie również interesuje info o tym hotelu.Wybieram się do niego latem.Czyżby nikt w nim nie był?
              • calka35 Re: Magic Life Africana Imperial 20.12.10, 10:26
                Halo czy nikt w tym roku tam nie był, też wylatuje tam w sierpniu następnego roku i chciałabym się coś bliżej dowiedziec.
                • Gość: Lena Re: Magic Life Africana Imperial IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.10, 17:41
                  Ja również chciałabym wybrać się do tego hotelu, ale żadne biuro podróży w Polsce nie ma go w swej ofercie....Może stąd brak odpowiedzi. Z jakich biur wybieracie się do tego hotelu?
                  • Gość: Waldek Re: Magic Life Africana Imperial IP: *.adsl.inetia.pl 31.12.10, 10:56
                    Lece do tego hotelu latem a kupiłem w Tui.Info o hotelu znalazłem na wielu stronach w necie ,poszperajcie a znajdziecie.Po przeczytaniu wielu opiń wiem że wybór jest trafny.www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Club+Magic+Life+Africana+IMPERIAL-hid_34458.html Poczytajcie
                  • calka35 Re: Magic Life Africana Imperial 03.01.11, 09:43
                    Ja zamówiłam w biurze TUI
    • Gość: ffuksia Re: Magic Life Africana Imperial IP: 91.239.181.* 06.04.13, 21:24
      Podbijam pytanie. Czy ktoś z was był w tym hotelu i moze cos o nim napisać. Ja wybieram sie w tym roku tam i chędnie poznam obiektywną opinie o tym hotelu. Moze załozyciele tego tematu coś opwiedza jak tam było. A może ktoś sie tam wybiera w tym roku. pozdrawiam.
      • Gość: vgv Re: Magic Life Africana Imperial IP: *.tktelekom.pl 09.04.13, 14:48
        Byłam w dwóch hotelach z serii Magic Life (Tunezja i Egipt). To są dobre hotele. Nie potrafię nic powiedzieć o tym konkretnym ale ta seria zawsze kojarzyła mi się pozytywnie ze zwględu na te dwa udane pobyty.
        • Gość: africa5 Re: Magic Life Africana Imperial IP: *.toya.net.pl 12.04.13, 00:15
          Byłam w Magic Life w Jasmine Hammamet w tamtym roku na wakacjach (koniec sierpnia). Hotel cudowny. Gorąco. Jedzenie super, duży wybór. Plaża piękna - jak się na nią wyjdzie to w lewo troszkę węższa, a w prawo dużo szersza. Woda krystaliczna, bardzo ciepła. Animację dla dzieci i dorosłych wieczorami w różnych miejscach - specjalnie dla dzieci gdzie indziej i o innej oczywiście godzinie, dla dorosłych przy plaży. Różne imprezy. Jasmine Hammamet bardzo fajne - dużo fajniejsze, niż Port El Kantanoui. Z hotelu bardzo blisko do centrum - no dla czterolatka droga będzie dłuższa :). W centrum mnóstwo sklepów, medina dla turystów, mnóstwo dorożek, samochodów, gwar i duuużo ludzi wieczorami. Sporty wodne - wszystkie. Wycieczka na Saharę - cudo. Co do dziecka, to zależy... Będzie mu nudno zwiedzać w upale, zainteresuje się za to wielbłądami na wycieczce. Jazda jeepami po Saharze bardzo ostra - można się dobrze poobijać, więc dziecko musi być bezpieczne. Same pasy nie wystarczę. Z nami jechało dwoje dzieci sąsiadów 8 i 9 lat i jedno płakało, bo się własnie poobijało na górach pustynnych... Oczywiście wszyscy w pasach, ale..... Wracając do hotelu - basen cudowny, roślinność na terenie super - nie ma nic , do czego bym się miała przyczepić. Pokój klimatyczny, super, picie w all co dzień dostawiane do lodówki. Czyściutko, sympatycznie. W ogromnej większości Niemcy - 90%. Nam to wszystko jedno, kto z nami mieszka, ale wiem, że innym to może przeszkadzać. Ogólnie polecam w 1000%. Jeszcze o pokojach - jest coś... - w lewym skrzydle (wchodząc do hotelu), w początkowej części hotelu pokoje, których balkony wychodzą na zewnątrz (nie w stronę basenu) są obarczone hałasem klimatyzacji z sąsiedniego hotelu. Przy zamkniętym balkonie w nocy... W dzień w pokoju bywamy sporadycznie. Chodziło o spanie. Zamieniliśmy po pierwszej nocy z pomocą naszej rezydentki. Sami byśmy tego nie załatwili, bo było całkowite obłożenie. Drugi pokój dostaliśmy przy restauracji, więc miał doskonałe położenie. To tylko to jedno.
          • Gość: ffuksia Re: Magic Life Africana Imperial IP: 91.239.181.* 13.04.13, 00:14
            Bardzo Ci dziekuje za informacje. Jezeli możesz napisz mi prosze czy w morzu byly glony, bo jakas osoba na HC pisala ze mieli przez 8 dni glony i to mnie przeraziło. I jeszcze jedno, poniewaz wybieram sie tam z 3 dzieci, w tym dwulatkom, powiedz mi prosze czy wycieczka na Sahare jest bardzo męcząca i czy warto tam wysłac meża z synami (9 i 14 lat), bo ja oczywiscie z mala sie nie wybieram, no i sam Tunis czy warto zwiedzic, a jesli tak to lepiej na wycieczke czy auto wypożyczyć.?, Doradź mi jeszcze ile powinno sie miec piniedzy przy sobie i w jakiej walucie dla 5-osobowej rodziny. (bez szaleństw) . I jeszcze mam jedno organizacyjne pytanie, czy w pokoju jest jakis czajnik lub mikrofala (pytam poniewaz moja mala je jeszcze kaszke w nocy i nie wiem jak to rozwiązac). Jeszcze raz bardzo dziekuje za info.
          • Gość: ffuksia Re: Magic Life Africana Imperial IP: 91.239.181.* 13.04.13, 00:21
            Mam jeszcze 1 pytanie. Czy widzialas pokoje rodzinne i gdzie one sie znajduja. Prosilam w TUI zeby pokoj byl na 2,3, pietrze i od strony morza lub basenu. Pani zaznaczyla mi to w umowie, ale z zastrzeżeniem że ona nie wie czy to bedzie możliwe, bo nie wie jak sa usytuowane te pokoje. Wiec jesli wiesz coś na ten temat napisz mi prosze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka