juju.1 20.11.10, 22:03 Bardzo proszę o opinie na temat hotelu.Jakie jest wyżywienie,czy daleko do miasta,jaka plaża itp.Jakie są ceny wycieczek fakultatywnych i na które warto jechać.Czy dwudniowa wycieczka na Saharę z 4-latkiem to dobry pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Edi Re: Magic Life Africana Imperial IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.10, 21:30 Podbijam zapytanie .Proszę też o info o hotelu, w jakiej częśći najlepiej prosić pokój i czy warto dopłacać za widok na morze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: Magic Life Africana Imperial IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.10, 18:55 Wiem że można w paru słowach wiele treści przekazać ale tym razem to już przesadny minimalizm.Nikt nie był z forumowiczów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Magic Life Africana Imperial IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.10, 19:52 Byłam ale obok tego hotelu. Rozmawiałam z osobami które tam wypoczywały i opinia jak najbardziej pozytywna. Sama się zastanawiam nad tym hotelem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: Magic Life Africana Imperial IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.10, 19:22 Mnie również interesuje info o tym hotelu.Wybieram się do niego latem.Czyżby nikt w nim nie był? Odpowiedz Link Zgłoś
calka35 Re: Magic Life Africana Imperial 20.12.10, 10:26 Halo czy nikt w tym roku tam nie był, też wylatuje tam w sierpniu następnego roku i chciałabym się coś bliżej dowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Magic Life Africana Imperial IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.10, 17:41 Ja również chciałabym wybrać się do tego hotelu, ale żadne biuro podróży w Polsce nie ma go w swej ofercie....Może stąd brak odpowiedzi. Z jakich biur wybieracie się do tego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: Magic Life Africana Imperial IP: *.adsl.inetia.pl 31.12.10, 10:56 Lece do tego hotelu latem a kupiłem w Tui.Info o hotelu znalazłem na wielu stronach w necie ,poszperajcie a znajdziecie.Po przeczytaniu wielu opiń wiem że wybór jest trafny.www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Club+Magic+Life+Africana+IMPERIAL-hid_34458.html Poczytajcie Odpowiedz Link Zgłoś
calka35 Re: Magic Life Africana Imperial 03.01.11, 09:43 Ja zamówiłam w biurze TUI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffuksia Re: Magic Life Africana Imperial IP: 91.239.181.* 06.04.13, 21:24 Podbijam pytanie. Czy ktoś z was był w tym hotelu i moze cos o nim napisać. Ja wybieram sie w tym roku tam i chędnie poznam obiektywną opinie o tym hotelu. Moze załozyciele tego tematu coś opwiedza jak tam było. A może ktoś sie tam wybiera w tym roku. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vgv Re: Magic Life Africana Imperial IP: *.tktelekom.pl 09.04.13, 14:48 Byłam w dwóch hotelach z serii Magic Life (Tunezja i Egipt). To są dobre hotele. Nie potrafię nic powiedzieć o tym konkretnym ale ta seria zawsze kojarzyła mi się pozytywnie ze zwględu na te dwa udane pobyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: africa5 Re: Magic Life Africana Imperial IP: *.toya.net.pl 12.04.13, 00:15 Byłam w Magic Life w Jasmine Hammamet w tamtym roku na wakacjach (koniec sierpnia). Hotel cudowny. Gorąco. Jedzenie super, duży wybór. Plaża piękna - jak się na nią wyjdzie to w lewo troszkę węższa, a w prawo dużo szersza. Woda krystaliczna, bardzo ciepła. Animację dla dzieci i dorosłych wieczorami w różnych miejscach - specjalnie dla dzieci gdzie indziej i o innej oczywiście godzinie, dla dorosłych przy plaży. Różne imprezy. Jasmine Hammamet bardzo fajne - dużo fajniejsze, niż Port El Kantanoui. Z hotelu bardzo blisko do centrum - no dla czterolatka droga będzie dłuższa :). W centrum mnóstwo sklepów, medina dla turystów, mnóstwo dorożek, samochodów, gwar i duuużo ludzi wieczorami. Sporty wodne - wszystkie. Wycieczka na Saharę - cudo. Co do dziecka, to zależy... Będzie mu nudno zwiedzać w upale, zainteresuje się za to wielbłądami na wycieczce. Jazda jeepami po Saharze bardzo ostra - można się dobrze poobijać, więc dziecko musi być bezpieczne. Same pasy nie wystarczę. Z nami jechało dwoje dzieci sąsiadów 8 i 9 lat i jedno płakało, bo się własnie poobijało na górach pustynnych... Oczywiście wszyscy w pasach, ale..... Wracając do hotelu - basen cudowny, roślinność na terenie super - nie ma nic , do czego bym się miała przyczepić. Pokój klimatyczny, super, picie w all co dzień dostawiane do lodówki. Czyściutko, sympatycznie. W ogromnej większości Niemcy - 90%. Nam to wszystko jedno, kto z nami mieszka, ale wiem, że innym to może przeszkadzać. Ogólnie polecam w 1000%. Jeszcze o pokojach - jest coś... - w lewym skrzydle (wchodząc do hotelu), w początkowej części hotelu pokoje, których balkony wychodzą na zewnątrz (nie w stronę basenu) są obarczone hałasem klimatyzacji z sąsiedniego hotelu. Przy zamkniętym balkonie w nocy... W dzień w pokoju bywamy sporadycznie. Chodziło o spanie. Zamieniliśmy po pierwszej nocy z pomocą naszej rezydentki. Sami byśmy tego nie załatwili, bo było całkowite obłożenie. Drugi pokój dostaliśmy przy restauracji, więc miał doskonałe położenie. To tylko to jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffuksia Re: Magic Life Africana Imperial IP: 91.239.181.* 13.04.13, 00:14 Bardzo Ci dziekuje za informacje. Jezeli możesz napisz mi prosze czy w morzu byly glony, bo jakas osoba na HC pisala ze mieli przez 8 dni glony i to mnie przeraziło. I jeszcze jedno, poniewaz wybieram sie tam z 3 dzieci, w tym dwulatkom, powiedz mi prosze czy wycieczka na Sahare jest bardzo męcząca i czy warto tam wysłac meża z synami (9 i 14 lat), bo ja oczywiscie z mala sie nie wybieram, no i sam Tunis czy warto zwiedzic, a jesli tak to lepiej na wycieczke czy auto wypożyczyć.?, Doradź mi jeszcze ile powinno sie miec piniedzy przy sobie i w jakiej walucie dla 5-osobowej rodziny. (bez szaleństw) . I jeszcze mam jedno organizacyjne pytanie, czy w pokoju jest jakis czajnik lub mikrofala (pytam poniewaz moja mala je jeszcze kaszke w nocy i nie wiem jak to rozwiązac). Jeszcze raz bardzo dziekuje za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffuksia Re: Magic Life Africana Imperial IP: 91.239.181.* 13.04.13, 00:21 Mam jeszcze 1 pytanie. Czy widzialas pokoje rodzinne i gdzie one sie znajduja. Prosilam w TUI zeby pokoj byl na 2,3, pietrze i od strony morza lub basenu. Pani zaznaczyla mi to w umowie, ale z zastrzeżeniem że ona nie wie czy to bedzie możliwe, bo nie wie jak sa usytuowane te pokoje. Wiec jesli wiesz coś na ten temat napisz mi prosze. Odpowiedz Link Zgłoś