IP: *.stacje.agora.pl 07.04.11, 14:25
Pomóżcie :-)

lecę za tydzień do tunezji i potrzebuje porady....jaką walutę zabrać ze sobą, co bardziej się opłaca: euro czy dolary? a może po prostu wypłacać w bankomatach?

dajcie proszę pilnie znać.

dzięki
o.
Obserwuj wątek
    • Gość: adam_ski Re: waluta IP: 195.95.164.* 07.04.11, 15:54
      Wymiana przez USD zapewniła relację 2,03 zł za 1 TND (połowa marca 2011). Przez Euro - nie wiem. Bankomaty - są, ale czy Ci się opłaca czy nie - zależy od tego jak Twój bank rozlicza takie wypłaty.
      • Gość: e Re: waluta IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.11, 16:31
        1 EURO=3,99PLN
        1 EURO=1,99TND

1USD=2,75PLN
        1USD=1,38TND

Sama musi sobie Pani odpowiedzieć. My w październiku zeszłego roku mieliśmy większość w EURO. Proszę zaopatrzyć się w dużo drobnych.
    • Gość: Roni Men Re: waluta IP: *.legnica.vectranet.pl 07.04.11, 15:55
      Ja zawsze biore dolary w różnych nominałach tak żeby było troche po 1 dolarze na napiwki :) i reszta tak aby wymieniać tam na ich walute na dinary
    • Gość: kuba Re: waluta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.11, 18:29
      Weź sobie dolary i wymieniaj systematycznie w hotelu (nie zdzierają). Pamiętaj żebyś wzięła ze sobą chociaż jeden kwitek z wymiany bo będzie potrzebny ci przy zamienianiu Dinarów z porotem na dolary czy Euro na lotnisku jak będziesz wracać.
      Pozdrawiam,
      Kuba
    • Gość: gość50 Re: waluta IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.04.11, 13:51
      Usłyszałam plotkę ( lub nie), że w Tunezji są problemy z wymianą dolarów z datą emisji wcześniejszą niż rok 2000.
      Czy celnicy tunezyjscy sprawdzają ilość alkoholu kupionego w strefie wolnocłowej, jeśli tak to jakie jest ograniczenie ?
      • Gość: e Re: waluta IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.11, 23:18
        Nie, ponieważ strefę wolnocłową masz dopiero po odprawie bagażowo-paszportowej. Jedynie w Polsce mogą sprawdzić, czy za dużo nie wwozisz.

Spirytus i napoje alkoholowe-1l
        Wina nie musujące-2l
        Piwo-bez ograniczeń
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka