Dodaj do ulubionych

Delphin el habib- prosba o najnowsze informacje

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.11, 09:14
Witam serdecznie.Wybieram sie w tym roku z rodzinaka do tego wlasnie hotelu.Co prawda na forum jest sporo informacji nt el habiba niestety sa to ubiegloroczne wspomnienia.Bardzo prosze tych ktorzy byli w nim w tym roku i sa na biezoco z wszelkimi informacjami o tym wlasnie hotelu.
Za kazde info serdeczne dzieki.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bmwd Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac 05.07.11, 19:54
      Dołączam się do zapytania poprzednika.Proszędodatkowo o informację , czy przejście przez ulice do plazy jest utrydnione przez ruch samochodowy
      • Gość: anka Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.11, 07:25
        Najnowszymi infoprmacjami nie podziele sie poniewaz w/w hotelu bylam w ubieglym roku,jesli chodzi o przejscie przez ulice to faktycznie trzeba troche sie porozgladac z tym ze ruch jest niewielki a poza tym wszyscy chodza jak "swiete krowy" i to raczej kierowcy jada bardzo ostroznie.Jednym slowem bez obaw.Zycze udanych wakacji
        • Gość: ewa1900 Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 18:35
          poczytaj na forum : Tunezja - Monastir i tam jest moja opinia o Delphin el Habib albo na Holiday check.Pozdrawiam
        • bmwd Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac 08.07.11, 23:27
          Dziekuje za informacje.Przeczytalam jescze inne opinie,gdzie napisano , że w hotelu jest bardzo glośno, przychodza tubylcy na dyskoteki i na basen, trzeba pilnowac swoich rzeczy , plaża bardzo brudna a wieczorem przed hotelem częstodochodzi do bijatyk. czy to prawda? w ktorej części hotelu sapokoje gdzie jest cicho?Proszę o jaknajwiecej informacji
          • Gość: ewa1900 Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.11, 08:32
            proszę nie traktujcie tego jako złośliwości ale jako życzliwą podpowiedź......nie zaszkodzi kupić sobie w Polsce stoperów do uszu.Takie miękkie zatyczki.Komuś odgłosy dyskotekowe mogą umilać sen a kogoś mogą drażnić.Ja niestety zaliczam się do tych osób,które po godzinie 24 czyli po pół nocy zazwyczaj śpię.Nie liczcie tez na plaże w sensie długie,czyste szerokie /np.jak w Sousse/.Można znaleźć mapki satelitarne i wszystko będzie jasne.Ja byłam z firmy Sun&Fun i najmocniejszym atutem była rezydentka p.IWONA.Rozwiązywała problemy i problemiki .A przy tym wiedza o Tunezji jaka posiada to tylko pozazdrościć.Ale........nie tylko ja posiada -chetnie dzieli się nią z turystami.Byłam zaskoczona,ponieważ byłam po raz 3 w Tunezji ale pierwszy raz spotkałam REZYDENTKĘ tak zainteresowaną swoimi turystami. Baseny hotelowe czyściutkie ,codziennie sprzątane,animatorzy rewelacyjni..........Przekażcie pozdrowienia p.Iwonie.dziekuję.
          • Gość: Anita Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.11, 10:13
            No takich sensacji to ja nie spotkałam.Może przychodzili z zewnątrz do dyskoteki ale na pewno nie na baseny.Ja miałam bardzo fajny pokój i żadnych hałasów ale zapłaciłam w recepcji za pokój z widokiem na morze 70 dinarów.Dla mnie to był do tej pory najlepszy hotel a byłam w Turcji i Egipcie i Delphin el Habib naprawdę polecam.
            • Gość: Robert Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.07.11, 10:54
              Czytam i oczom nie wierze.Bylem w tym hotelu z rodzinka zadnych obcych przy basenie nie widzialem.Byc moze na dyskoteke przychodzili tubylcy ale nikt z nich nie krecil sie po hotelu tym bardziej ze na terenie obiektu jest sporo ochrony.Nie odczulem takze zadnego halasu.Hotel jest duzy dyskoteka w podziemiach-pisanie o zatyczkach do uszu to jest ogromna przesada.Potwierdzam animatorzy super pokoje czyste jedzenie smaczne.
              Bardzo polecam ten hotel pod kazdym wzgledem.
              • Gość: ewa1900 Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.11, 12:07
                ...a ja za pokój z widokiem na morze nie dopłacałam ani grosza,ani dinara.Nie pisałam o tubylcach na basenach !!!! tylko w lobby barze i na dyskotekach .Co z tego ,że dyskoteka w podziemiach jak dudni w całym hotelu.Poza tym jadąc do Delphina miałam w ofercie plażę i to mnie interesowało a nie baseny.Baseny to ja mam w Polsce.Ale każdy woli co innego i o gustach się nie dyskutuje.Jaka była plaża mówią zdjęcia.
                • Gość: robert Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.07.11, 12:34
                  Piszac baseny w polsce mialas na mysli kryte baseny jak rozumiem?Faktycznie o gustach sie nie dyskutuje.Dosc czesto udzielasz sie na tym forum skad takie zainteresowanie skoro nie do konca bylas zadowolona z wizyty w el habibie?Promuj turystyke-z naciskiem na baseny w polsce.
                  O plazy w monastirze mozna powiedziec tyle ze po prostu jest.Widzialem jednak duzo gorsze pod wzgledem czystosci w naszej zjednoczonej unii europejskiej.Chcesz konkretow?Prosze bardzo np plaza na krecie jedno wielkie smietnisko.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: ewa1900 Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.11, 13:29
                    dlaczego się czepiasz Krety ? Jak lubisz się taplać w śmietniku -bardzo proszę Twoja sprawa.Byłam w Tunezji kilka razy - mam porównanie.Plaże w Sousse -szerokie ,czyste ,zadbane...........Jeśli zechcę to znów pojadę.A czy nie wolno mi pisać prawdy? Lepiej wiedzieć niż pojechać i być zaskoczonym.Zazwyczaj to Rosjanie balują ,bawią się głośno i długo.Podczas mojego pobytu w maju tego roku to nawet IM przeszkadzały dyskoteki i zabawy tubylców w lobby hotelowym.
                    • Gość: robert Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.07.11, 15:11
                      Mila damo ja niczego sie nie czepiam nawet pijanych i halasliwych rosjan o ktorych zechcialas wspomniec zapominajac o innych balujacych nacjach z polakami wlacznie.Oczywiscie jedz kiedy i gdzie chcesz mam nadzieje ze z podjeciem decyzji nie czekasz na zezwolenie innych forumowiczow,a tak przy okazji ty nie piszesz obiektywnej prawdy ty zniechecasz tych ktorzy jeszcze nie byli w el habibie-czyzbys miala w tym jakis ukryty cel?????Po glowie chodzi mi pewna mysl ale ze wzglegu na szacunek dla polskich kobiet nie napisze tego na forum publicznym.
                      Reasumujac:opisuj swoje wrazenia ale przy okazji nie strasz ludzi tym co moze ich spotkac po dotarciu na miejsce skoro ty mimo okropnosci ktore zastalas w tunezji bylas i wybierasz sie tam byc moze jeszcze raz.
                      Ludzie nie przejmujcie sie subiektywnymi opiniami.Pojedziecie i zobaczycie i sami wyrobicie sobie zdanie nt odmiennej od naszej kultury arabskiej.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: ewa1900 Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.11, 15:50
                        powtórzę kolejny raz: gdyby było cudownie i to co było zawarte w umowie - to nie składalibyśmy reklamacji w 19 osób!!! Zapewniam Cię,że do Monastiru i Delphina nie wybiorę się nigdy w życiu.Widać ,że należysz do grupy "basenowiczów' czyli tych ,którzy jeżdżą poleżeć przy basenie...........miłego wypoczynku Ci zatem życzę.
                        • Gość: robert Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.07.11, 16:27
                          Oj wyciagasz pochopne wnioski...ciesze sie ze ciebie wraz z 19 osobami nie zobacze wiecej na terenie el habiba.Ludzie mozecie spokojnie leciec na wypoczynek do tunezji "zadymiarze" zostaja nad polskiemi bajorami zwanymi basenami.Troche sie wahalem gdzie spedze tegoroczne wakacje z rodzinka ale twoj ostatni post pomogl mi podjac decyzje:lece do el habiba.
                          Dzieki za wspaniale wiesci pozdrawiam.
                          • Gość: ewa1900 Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.11, 20:25
                            zapomniałeś dodać jaką firmę reprezentujesz.........rozumiem ,że sprzedaż Tunezji Ci spadła.Przyjemnego urlopu życzę......
                            • Gość: robert Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.07.11, 10:15
                              ups...rozgryzlas mnie.Troche to trwalo ale liczy sie rezultat a tak na powaznie to mnie osobiscie podobalo sie i el habibie i dlatego troche powalczylem z pania ewa na tym forum.Jasne kazdy ma swoj rozum i sam albo podejmie ryzyko wyjazdu do kraju o calkowicie odmiennej kulturze albo zostanie w rodzinnej polsce i takze podejmie ryzyko zwiazane z pogoda.
                              Zycze trafnych wyborow.
        • Gość: qLPqoELWIyNiAMU Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac IP: 121.123.138.* 06.10.11, 06:14
          Hey, good to find smeonoe who agrees with me. GMTA.
    • bmwd Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac 14.07.11, 10:06
      Proszę o informację , czy faktycznie na terenie hotelu odbywają się wesela tubylców i do rana jest głośno.
      • Gość: gosc Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 10:54
        Kiedy moi znajomi byli w tym wlasnie hotelu 2 lata temu to faktycznie w czasie ich 2-tygodniowego pobytu trafili na 2 wesela.Nawet im sie to podobalo poniewaz bylo na co popatrzec-zawsze to zupelnie inne swieto niz te ktore znamy z polski.Ja bylam w tym hotelu w poprzednim roku i juz takowych atrakcji nie zastalam.Rozmawialam tez z rezydentka ktora powiedziala ze hotel zrezygnowal z tych imprez.Jak bedzie w tym roku trudno powiedziec mysle jednak ze zrezygnowali definitywnie.
        • bmwd Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac 14.07.11, 22:34
          Dziekuję , troche mnie uspokoiłaś
          • Gość: iwon31 Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 18:46
            Ja wróciłam 14.07 z Delfina. Plaża rzeczywiście nie sprzyja korzystaniu z morza szczególnie z dziećmi (po prostu brudno), ale za to animacje przy basenie rekompensują brak wrażeń morskich. Polecam przejazd metro na plażę do Mahdi na muszle (będzie opowiadała Pani rezydent). Dyskoteka, byłam raz w środku bardzo głośno, bo to głośny naród, ale na zewnątrz nawet jak stoisz przy schodach na ową dyskotekę muzyki nie słychać. Ta Pani która opowiadała o stoperach ma chyba słuch absolutny. Przez 2 tyg. naszego pobytu były 2 wesela, pierwsze nie powiem atrakcja kulturalna, coś co warto zobaczyć, ale po drugim miałam dość. Muzyka rzeczywiście strasznie głośna i to do samego rana, jak masz pokój od strony morza musisz sie liczyc z ciężką nocą. Oczywiście zależy jaki kto ma sen. Ja tam po chwili spałam jak suseł umęczona całym dniem atrakcji. Z jedzeniem było w miarę, o rzadnych tubylcach w hotelu nie było mowy, dużo ochrony. Polecam Saharę i alkohol na bezcłowym ( mój mąż i większość mężczyzn przez cały pobyt narzekali na barmanów,nie opłaca się płacić dinarów, tak zreszta jak za widok na morze, my nie daliśmy a mieliśmy piękny pokój).Rzyczę pięknych wakacji i zazdroszczę ( zaznaczam nie jestem z rzadnego biura podróży)
            • Gość: ewa1900 Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.11, 21:35
              " chyba to pchła po pościeli ".Co do słuchu absolutnego - coś w tym jest.W holu przy recepcji Delfina el Habibb/nie Ribat/ grał na tzw.samograju wesolutki Arab i pląsało stado tubylców wyśpiewując pięknie a w podziemiach rozpoczynała swa działalność - pusta dyskoteka.Można było dostać rozstroju nerwowego.Muzyka - oczywiście klimaty arabskie .No i jak zawsze wszystko na "cały regulator"..Rosjanie tego nie wytrzymywali nawet .........więc bez żadnych ceregieli powtórzę jeszcze raz : stopery w uszach pozwoliły mi spać !!! Co z tego,że są tzw.ochroniarze- są bo za to im podobno płacą.Otworzą Ci drzwi nawet.....Ja też zaznaczam,że nie jestem z żadnego biura podróży.
              • Gość: gosc Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 07:30
                Pani ewo pani juz dziekujemy.Prosze zajac sie reklamacja ktora pani zlozyla w biurze a nie szpiegowac co nowego pojawi sie na temat el habibu i w slad za tym pisania ripost nie do konca w tej chwili wiarygodnych.
                Polecam wakacje nad jeziorami gdzie komary i kleszcze juz czekaja...haha
                • Gość: ewa1900 Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.11, 08:19
                  a więc reklamacje złożyło tylko 19 osób i jak dobrze pójdzie to ........chyba podamy sprawę do sądu.Proszę się o mnie nie martwić.Ja przynajmniej podpisuje się cały czas tak samo a nie pod różnymi "nickami".
            • Gość: wiki Pani Iwono IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 07:52
              Mam pytanie jak to jest z tym hotelem ribat? Podobno ten hotel i el habib to jeden kompleks i kwateruja niezaleznie od wczesniejszej rezerwacji?I nteresuje mnie takze stolowka czy jest jedna na 2 hotele czy kazdy hotel ma oddzielne miejsce na posilki.Ja mam rezerwacje w el habibie ale znajomi ktorzy byli w tunezji w poprzednim roku cos mi sciemniaja i twierdza ze moge dostac pokoj wlasnie w ribacie.Troche zakrecony ten moj post-prosze o zrozumienia jest jeszcze bardzo wczesnie a ja juz na nogach.Za kazde infro z gory dziekuje.
              Pozdrawiam
              • Gość: Anita Re: Pani Iwono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 10:18
                Jeżeli wykupiła pani Habib to tam zostanie zakwaterowana.Ribat ma osobno restaurację i jest położony od ogrodu i ulicy a Habib od strony morza.Można korzystać z obu części.Delphin el Habib to biuro Sky Club a Ribat to Triada.Na drinki polecam chodzić do Ribatu nad basen-świetny barman,chyba że się zmienił już .Hotel polecam.
                • Gość: wiki Re: Pani Iwono IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 11:01
                  Dzieki ale wydaje mi sie ze to sa informacje z ubieglego roku a ja prosze o aktualny stan rzeczy.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: iwon31 Re: Pani Iwono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 15:01
                    W pierwszym tygodniu naszego pobytu stołówka działała tylko w Habibie, ale ribat podobno był prawie pusty, więc nie było tłoku. Potem zrobił się tłok ok. 10.07 i otworzono stołówkę również na ribacie. Ja wykupywałam zakwaterowanie w habibie i tam mieszkałam i nie słyszałam o jakiś przekwaterowaniach. Nie słuchajcie Pani Ewy, bo zepsujecie sobie wakacje, ja przed wyjazdem też się naczytałam jej postów i się bałam. Tunezja to piękny kraj choć ma swoje wady, a Habib podobno jest i tak jednym z lepszych hoteli, mimo przypadkowego robaka w jedzeniu. Optymizm to podstawa, czego Pani Ewie życzę z całego serca...
                    • Gość: ewa1900 Re: Pani Iwono IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.11, 19:54
                      Proszę przeczytać moją opinię o hotelu na Holiday Check a przekona się Pani co komu jest potrzebne.Zdjęcia tej cudownej plaży też zamieściłam.......
                      • Gość: iwon31 Re: Pani Iwono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 20:16
                        Przecierz ja też tam byłam, a o plaży też wypowiadałam się nie pochlebnie. Niech Pani bierze pod uwagę, że była Pani poza sezonem więc nie wszystko być morze było przygotowane tak jak później. Ale nie rozumię Pani zawziętości w opowiadaniu złych opinii, czyżby miała Pani jakiś w tym interes albo nic ciekawszego do roboty. Pozdrawiam i życzę więcej luzu...
                        • Gość: wiki Re: Pani Iwono IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.11, 07:57
                          Pani Iwno serdecznie dziekuje za rzeczowe informacje.Na temat zawzietosci pani Ewy w pisaniu paszkwili nie bede sie wypowiadac poniewaz kilka osob juz na forum to zrobilo.Powiem tylko tyle ze bedac na wakacjach robie fotki rodzince i pieknym miejscom.Szkoda mi pamieci w aparacie na "zdejmowania" niedociagniec hotelowych i oczywiscie wyszukiwania ciagle to nowych problemow.Dolaczam sie do postu "pani ewie juz dizkujemy".
                          Pozdrawiam
                          • Gość: rodzinka Re: Pani Iwono IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.07.11, 13:32
                            Pani Iwono bardzo prosze o kilka aktualnych informacji nt animacji w hotelu el habib oraz wyzywienia.Jesli cos sie Pani przypomni poza moim pytaniem bardzo prosze napisac.Pozdrawiam
    • jestem_z_fajnego_miasta Re: Delphin el habib- prosba o najnowsze informac 06.10.11, 12:15
      Byłam na przelomie sierpnia i wrzesnia w tym roku i powiem tylko jedno. Jeśli nie masz wymagań godnych hotelu Sheraton to nawet sie nie zastanawiaj! Do Tunezji jeździmy od kilku lat i to byl chyba jeden z najlepszych hoteli na naszej drodze. Udanych wakacji :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka