Dodaj do ulubionych

Tunezja w listopadzie

IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.09.11, 14:05
Jedno szybkie, krotkie pytanko: (no moze kilka szybkich)
byl ktos moze w Tunezji w pierwszej polowie listopada ???
Na jaka pogode mozna tam trafic - od razu odpowiem na teksty typu sprawdz w google - sprawdzalem. Teoretyczne temp. widzialem ale jak to wyglada w praktyce. Czy juz mozna tam sie natknac na opaday deszczu (jesli tak to jakie?).
Nie zalezy mi na lezeniu plackiem na plazy i opalaniu ... raczej zeby troche pochodzic, pozwiedzac i by bylo w miare cieplo ale nie goraco. Czy warto w takim terminie pojechac do Tunezji ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Tunisia Re: Tunezja w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 18:31
      Witam serdecznie
      Byłem już kilka razy w Tunezji ale w innych terminach ( czerwiec i październik - też były upały ;) ), mogę Ci tylko napisać że moja Mama lata do Tunezji dla Seniorów i na przełomie listopad-grudzień zdarzają się dni z temperaturą oscylującą w okolicy 30stopni. W tym roku sam się o tym przekonam, lecę 4-go listopada na tydzień a moja Mama zostaje tam na kilka tygodni, Senior ma czas i ......
      Tak więc nie martw się tylko leć i wypoczywaj :)
      Pozdrawiam
      • Gość: Jasiek Re: Tunezja w listopadzie IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.09.11, 20:29
        Tez wlasnie zastanawiam sie nad wylotem poczatkiem listopada - chodzi mi tylko zeby nie padalo - wysokich temperatur nie potrzebuje (wrecz przeciwnie). Wystarczy zeby bylo troche cieplo - w okolicach 18-20 stopni. Zeby mozna bylo spokojnie pochodzic, popatrzec, poznac inna kulture i odpoczac od pracy i od telefonow ;-)
        • piootr3 Re: Tunezja w listopadzie 12.09.11, 11:46
          Jak nie będzie padało...
          Tego, niestety, nikt nie może zagwarantować. Okres dobry do zwiedzania.
          Ja się kąpałem 19 grudnia, chociaż ciężko było...
          Pozdrawiam - Piotr
    • muszka.o Re: Tunezja w listopadzie 14.09.11, 11:04
      Byłam w Tunezji w listopadzie (2007 rok)połowa miesiąca temp.w granicach 23-27 stopni na pobyt tygodniowy raz zdarzył się deszcz jeżeli nie lubisz upałów to polecam ten okres woda w morzu ok 21 stopni w nocy w granicach 15 st.pozdrawiam.
      • Gość: Kasia_a Re: Tunezja w listopadzie IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.11, 18:45
        A z jakim biurem jeździliście/jedziecie w tym okresie do Tunezji? Ja w tym roku na początku lata byłam z biura Bee Free w Tunezji, byłam bardzo zadowolona - polecam, pełen profesjonalizm. Mam możliwość jesienią (właśnie w listopadzie) pojechac znów do Tunezji, ale akurat nie mają nic do Tunezji już w tym okresie. Z jakimi biurami wy jezdziliscie? Dzieki za rady.
      • Gość: Jasiek Re: Tunezja w listopadzie IP: *.189.221.50.skyware.pl 15.09.11, 10:35
        muszka.o a w jakim rejonie bylas w Tunezji ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka