Dodaj do ulubionych

Oasis Tours ma ogromne długi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 11:37
Przeraziłam się czytając dzisiejsza gazete prawna strona A2 jest artyk. o Sky Club i jest napisane , ze bedą padać kolejne, mowa też o w/w Oasis Tours który ma długi w wysokości 650 tyś. zł!!!!!!!!!!!!!! 11.07 wyjeżdżam z tym biurem i zaczynam się martwić.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jola Re: Oasis Tours ma ogromne długi!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.12, 12:05
      No, o Oasis Tours to już drugi rok słychać, ze ledwo ciągną, też myślę, że to kandydat na kolejnego bankruta, mnie agentka już w kwietniu odradziła zakup u nich wyjazdu, bo powiedziała, że to bardzo niepewne biuro, że właśnie ma mega długi i nie wiadomo, czy się z nich wykaraska. Nie chcę Cię straszyć, bo może Ci się uda, ale zagrożenie jest spore.
      • Gość: kaja Re: Oasis Tours ma ogromne długi!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 12:09
        To mnie pocieszyłas! Ale plus taki, ze w gazecie napisali, ze zazwyczaj jak ogłaszaja upadłość to pod koniec sezonu czyli na koniec wrzesnia- tak jak było z Orbisem. moze nie ma co sie na zapas martwic...
        • Gość: qra Re: Oasis Tours ma ogromne długi!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 82.160.150.* 05.07.12, 12:52
          Kaja- nie ma co:) ja byłam wróciłam i wszystko w porządku. Dopiero co podpisali umowę z nowymi liniami i już by bankrutowali? Nie schizuj się takimi głupotami:) Udanego urlopu!
          • Gość: Daria Re: Oasis Tours ma ogromne długi!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.12, 13:08
            To, że ty wróciłaś to o niczym nie świadczy, ze Sky Clubu też ludzie wracali jeszcze w dniu, w którym ogłosili upadłość i Ci mieli szczęście, tysiące następnych już niestety nie. Sky sprzedawał przecież jeszcze tego samego dnia wycieczki, kiedy wiedział, że za parę godzin ogłosi upadłość. Dla mnie takie duże zadłużenie to jest czerwone światło dla Oasis Tours, przecież ten dług może rosnąć każdego dnia, bo do rejestru długów nie wprowadza się go codziennie, tylko jak to zgłosi jakiś kolejny dłużnik. Oczywiście jak ktoś u nich już wykupił wycieczkę, to teraz tylko musi liczyć na szczęście, że nic się nie stanie w czasie jego urlopu i wróci z wakacji bez przykrych niespodzianek tak jak ty, ale dla kolejnych turystów, którzy dopiero zamierzają czegoś szukać, to ostrzeżenie, żeby nie ryzykować wyjazdu z tym biurem.
          • Gość: kaja Re: Oasis Tours ma ogromne długi!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 13:09
            Moze i masz racje, a jak chcą bankrutować to lepiej we wrześniu :)
            • Gość: gość portalu Re: Oasis Tours ma ogromne długi!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ip.netia.com.pl 05.07.12, 14:50
              Wśród dłużników notowanych w KRD znaleźli się touroperatorzy z czołówki w branży. Oasis Tours ma na koncie dług 600 tys. zł, a Neckermann - 175 tys. zł.

- Nie uznajemy tego długu - mówi dyrektor Oasisu Grzegorz Karolewski. I przypomina, że do KRD wpisał jego biuro kontrahent z Egiptu - tamtejszy pośrednik w rezerwowaniu hoteli Grand Tours (czytaj: "Grand Tours (Egipt) kontra Oasis Tours (Polska)"). Według Oasisu nie wywiązywał się on należycie z obowiązków przez co klienci biura byli niezadowoleni, a Oasis ponosił koszty. Oasis zerwał więc współpracę. Sprawa jest w polskim sądzie, w pierwszej instancji. Sąd zabezpieczył na poczet roszczeń Egipcjan pieniądze na koncie Oasisu. - Nawet jeśli więc przegralibyśmy w sądzie, pieniądze na to są już odłożone - mówi Karolewski.

www.rp.pl/artykul/880074.html
              • Gość: Anq28 Re: Oasis Tours ma ogromne długi!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.173.6.103.tesatnet.pl 05.07.12, 16:19
                Więcej wykrzykników się nie dało zrobić?
                Histeria kolejna. 650tys. to śmieszna kwota przy ich obrotach. Nietrudno policzyć, że to zaledwie kwota jednego turnusu dwutygodniowego w Egipcie dla jednego samolotu. A te zaległe 175tys. Necka to jak na waciki przy ich wielomilionowych obrotach. Te zaległości wynikają zazwyczaj z jakiegoś konfliktu z hotelarzem itp. i są zamrożoną kwotą ale i tak to figuruje jako dług. Splajtować może każde biuro, wystarczy że właściciel z dnia na dzień będzie chciał zawinąć manatki. Kwoty wpłacone przez ludzi na wycieczki ze Sky Clubem szacowane są na 30 milionów czyli więcej niż ich ubezpieczenie....Gdzie są te pieniądze skoro nic nie jest opłacone? Ktoś się dorobił kosztem ofiar.
                • edd.y ! 05.07.12, 16:53
                  Po stylu pisania widac, ze z tym biurem lataja analfabeci.
                  A to nie wrozy dobrze. Biuro zglosi wniosek o uznanie
                  upadlosci 15 wrzesnia.
                  • Gość: 13f Re: ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 23:10
                    Ja też się tak przeraziłem, że aż zadzwoniłem do wróżbity Macieja. No i autorka nie ma się o co martwić, na pewno nie grozi jej ani katastrofa w przestworzach ani ew. żenujące występy na forum Faceci z Tunezji...
                    • Gość: kaja Re: ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.12, 08:55
                      Widać jesteś w temacie jeśli chodzi o forum "faceci z tunezji", akurat wybieram się z mężem, ale chętnie poznamy Ciebie i Twojego chłopaka. Pozdarwiam
                • Gość: Gocha Re: Oasis Tours ma ogromne długi!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 17:05
                  Nie wiem jakie długi miał Sky Club, ale jeżeli jego klienci mieli takie podejście jak Ang28 to teraz nic dziwnego, że płaczą nad zmarnowanym urlopem i straconą kasą. Jeżeli się szanuje swoje ciężko zarobione pieniądze, to uważam, że należy zwracać uwagę na wszelkie objawy marnej kondycji biura podróży. O Triadzie i Sky Clubie już co najmniej od roku były różne teksty w prasie i na forach turystycznych o ich problemach, a pomimo to tysiące ludzi wpłaciło do nich swoje oszczędności, bo pewnie tak jak Ang28 uważali, ze to tylko takie strachy na lachy. Ale nawet teraz Ci, którym udało się wrócić przed bankructwem piszą, że przecież mieli fajny urlop i oni są zadowoleni , a do biura nie mają zastrzeżeń.
    • Gość: a Re: Oasis Tours ma ogromne długi!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.home.aster.pl 05.07.12, 17:03
      neckermann (4 biuro w rankingu) także ma długi a nikt nie boi się o jego stabilność finansową.
      największe bankrutujące firmy w latach ubiegłych jak Kopernik, czy Selctours nie były wpisane do KRD a upadły. nie ma reguły...
      • Gość: Joanna Re: Oasis Tours ma ogromne długi!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.12, 22:53
        skąd wiadomo że Neckermann ma długi?
        • Gość: Nina Re: Oasis Tours ma ogromne długi!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.12, 11:26
          Z Krajowego Rejestru Długów.
    • Gość: Mariusz Re: Oasis Tours ma ogromne długi!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.12, 12:56
      A wiecie moze jak inne biura?
    • Gość: Daria Re: Oasis Tours ma ogromne długi!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.12, 12:23
      nie bój się...Oasis nie upadnie, dług jest spowodowany współpracą z egipskim touroperatorem, na którego spłatę są przygotowane pieniądze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka