Dodaj do ulubionych

Czy warto brać polski alkohol?

IP: *.skawsoft.com.pl 14.08.12, 10:55
Słyszałem opinie że w Tunezji można sprzedać polski po bardzo atrakcyjnej cenie? Czy to prawda?
Możecie mi również powiedzieć co warto odwiedzić w Hammamecie a na co Uważać?
Obserwuj wątek
    • glupota.nie.boli Czy warto chlać polski alkohol? 14.08.12, 11:11
      Trzeba uwazac na durni takich jak ty. Zalosny, biedny, kombinujacy "toorysta" polski.
    • Gość: Gagul Re: Czy warto brać polski alkohol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.12, 11:53
      Myślałam że już dawno minęły czasy kiedy Polak wyjeżdżający za granicę (nawet najbliższą) brał całą walizę rzeczy na sprzedaż, żeby mu się wyjazd chociaż częściowo zwrócił. Ale jednak Polak potrafi...zaskoczyć
      • Gość: rzeznik Pamietaj o kabanosach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 12:03

I mielonce, kretynski turysto.
        • Gość: kretynski turysta Re: Pamietaj o kabanosach IP: *.zdnet.com.pl 14.08.12, 12:12
          Ja zabieram wódeczkę, kabanosiki, dobre polskie słodycze i obdarowuję nimi tambylców bo tak lubię i czerpię z tego radochę
          • Gość: Gagul Re: Pamietaj o kabanosach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.12, 12:24
            autor wątku pisze o atrakcyjnej cenie, więc zdecydowanie chodzi o sprzedaż, a nie obdarowywanie wódeczką (szczególnie muzułmanów).
          • Gość: SMIECHU WARTE Re: Pamietaj o kabanosach IP: *.w109-213.abo.wanadoo.fr 14.08.12, 14:18
            kabanosiki to pewnie tylko dla siebie ,bo nie zapominaj ze tam swinka -to profanacja islamu
      • gerv.azy Re: Czy warto brać polski alkohol? 15.08.12, 12:31
        A jak!, to się ma we krwi! Jak widać, stare dobre czasy nie umierają, można jeszcze liczyć na naszą światłą polską młodzież ")
    • Gość: agu Re: Czy warto brać polski alkohol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 16:25
      mój mąż wziął polski bimberek :) myslał o sobie ale tubylcy potrafią się upomnieć ... ;)
      tak więc poczestował po troszcze a barmani nas wtedy obsługiwali że hooo, bez łaski i ponad miarę ;)
      • Gość: turysta Re: Czy warto brać polski alkohol? IP: *.zdnet.com.pl 14.08.12, 18:10
        kto nie był , nie częstował ten nie wie co piją, jedzą i czego od Polaków oczekują własnie muzułmanie.
        • Gość: SMIECHU WARTE Re: Czy warto brać polski alkohol? IP: *.w109-213.abo.wanadoo.fr 14.08.12, 18:39
          bylem ,widzialem ,,,,,pija i to duuuuuuuuuuuzo miedzy soba ,i nie pokazuja wszystkiego i wszystkim ,HIPOKRYZJA ,spruboj poczestowac swinka ktoregos w gronie -odmowi napewno
          • Gość: wyhowanie Re: Czy warto brać polski alkohol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 23:00
            Tomus to polski burak. Nie potrafi podziekowac za zyczliwe rady.
            Kulawy pies Tomusia yebal. Do Tunezji leca w wiekszosci kretyni.
            • Gość: SMIECHU WARTE Re: Czy warto brać polski alkohol? IP: *.w109-212.abo.wanadoo.fr 15.08.12, 20:40
              ze burak to widac z daleka ,lepiej niech siedzi w swoim zakatku i niech nie osmiesza swojego narodu ,a co opowiadaja habisie o polskich dziewczynach szukajacych wakacyjnych przygod to az wstyd sluchac , nawet do tych tanich wycieczek do magrebu musicie jeszcze troche dojrzec zeby sie pokazac z lepszej strony , niz jak jest obecnie z wysmiewiskami i brzydka opinia
              • Gość: Tomek24 Re: Czy warto brać polski alkohol? IP: *.skawsoft.com.pl 24.08.12, 10:40
                Za to tutaj samy erudyci się znaleźli. Tunezyjczycy kazali przekazać że jak macie gadać takie głupoty to lepiej się nie wypowiadajcie. W momencie skończenia ramadanu byłem pytany minimum 5 razy czy nie mam polskiej wódki na sprzedaż. Bo to takie polskie odreagować swoje życiowe porażki besztając kogoś na anonimowym forum bez konsekwencji. To takie "Polskie". Siedźcie dalej w swoich domkach i obrzucajcie wszystkich błotem i wyśmiewajcie, pamiętajcie tylko że tyle ile dajesz innym tyle dostajesz od innych z powrotem.
                Pozdrawiam
                • Gość: Olo Re: Czy warto brać polski alkohol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.12, 11:08
                  Byłem w Tunezji już 5 razy (także na Dżerbie) i nigdy nikt z Tunezyjczyków (nieTunezyjczyków zresztą też nie) nie pytał mnie o polską wódkę, ale pewnie obracam się w innych kręgach niż Ty, bo ja z rodzinką jeździmy tam po prostu na urlop, a nie żeby handlować polską wódką. Może miejscowi widząc gościa z przezroczystą reklamówką wódki pytają z ciekawości.
                  A o jakich życiowych porażkach piszesz to naprawdę trudno nawet się domyślać.
                  • Gość: alkocholik polski Re: Czy warto brać polski alkohol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 11:40
                    Tomus, wal sie tani durniu polski.
                  • Gość: Tomek24 Re: Czy warto brać polski alkohol? IP: *.skawsoft.com.pl 24.08.12, 16:40
                    Zaskoczę Cie, nie chodziłem z reklamówką wódki. Wystarczy być miłym dla obsługi, porozmawiać trochę z nimi a można się dużo dowiedzieć. Chciałem dowiedzieć się czegoś o ich kulturze itp i kilku z nich w czasie takich rozmów mówili że lubią polski alkohol i chętnie by coś odkupili jeśli mam coś ze sobą. Jednakże widzę że dla większości ciężko to pojąć
                    • Gość: eryk Re: Czy warto brać polski alkohol? IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.12, 20:18
                      To bardzo dziwne, że Tunezyjczycy mówili, że lubią polski alkohol (czy jakikolwiek inny), bo im religia zabrania picia alkoholu, ja też rozmawiałem z miejscowymi w Tunezji i nigdy nikt nie mówił nic na temat tego, że chcą kupić alkohol, w ogóle nigdy nie wypłynął taki temat. A rozmawialiśmy o ich życiu, religii, rozrywkach itp. A raczej wprost przeciwnie niektórzy wręcz mówili, że nawet przy jakiś uroczystych okazjach (np. wesele) nie piją alkoholu, bo Koran tego zakazuje, a alkohol (zresztą trudno dostępny w Tunezji) to kupują głównie turyści, albo wyznawcy innych religii (np. chrześcijanie czy Żydzi, bardzo nieliczni w Tunezji).
                      Ja także, podobnie jak niektórzy piszący w tym wątku, nigdy bym nie pomyślał, żeby wieźć alkohol do Tunezji i tam go sprzedawać, to naprawdę pomysł od czapy.
                      • Gość: taxi Re: Czy warto brać polski alkohol? IP: *.leon.com.pl 24.08.12, 22:17
                        prosze was nie rozsmieszajcie mnie - "Koran zabrania", "profanacja islamu"... i co jeszcze? Nie jedzą w ciagu dnia w trakcie trwania ramadanu?? Nie piją na imprezach?? Na pewno nie młode chłopaki, które pracują w hotelach!! nie piją alkohlolu na weselach... Owszem, na weselach nie piją, ale jak starszyzna nie widzi to za kołnierz nie wylewają. Jak mieszkają na wsi zabitej deskami to od rana na klęczkach i głową o podłogę ale każda ilość czystej przywieziona do hotelu czy też do miasta, w którym sa turyści i miejscowi zaznali szeroko pojętej cywilizacj,i rozejdzie się właśnie wśród nich... Z Polakami też piją ...ze mną pili :) Oczywiście znajdą się tacy co będą uparcie twierdzić, że nie mogą nawet dotknąć butelki z alkoholem... a pić??! Niech nas Allah ma w swojej opiece!! W życiu!! Sranie w banie... Z ramadanem też...u nich jak u nas z postem... Czy są jeszcze tacy co w Polsce w post poszczą?? Są... najczęsciej starsi ludzie i ci bardzo wierzący... u nich jest tak samo. Powiedzą Ci "ramadan - no eat, no drink, no smoke, no sex".... ale jak są chętne turystki to zazwyczaj od razu jest poprawka "no no no, sex is ok! allah don't see!" Tunezja jest maksymalnie zeuropeizowana... to nie jest Arabia Saudyjska ani Iran...nie ukamieniują ich za picie alkoholu. Tak więc powtarzam... nie rozśmieszajcie mnie znawcy obcych kultur.
                        • Gość: agu Re: Czy warto brać polski alkohol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 23:48
                          Tomek, wiem o czym mowisz bo tak samo było.....
                          Mój mąż nie spożywa jakos bardzo, nie latał po drinki, ale nie jeden młodziutki barman podszedł i dyskretnie pytal czy nie ma cos dac ( nie odsprzedac) - to bardziej napiwek za dobtą obsługę
                          Jeden nawet uczepil się i męczył meza o koszulkę z motywem rugbyy , pomimo ze chlop był dwa razy wiekszy.
                          Ci co nie pytaja czy nie zwracają się to spojrza na wasze snobistyczne gęby i szkoda im gadac bo pewnie juz widac wasze podejscie tak jak my widzimy po wpisach :D
                          Tomek nie tłumacz isę, wiadomo o czym mowisz, moj mąz nie tyle co na sprzedaz lubił patrzec na ich smiejące gęby jak dostak]li seteczkę polskiego whiski :D
                          • Gość: Edytka Re: Czy warto brać polski alkohol? IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 12:28
                            Dla mnie to jest znacząca różnica czy się wiezie wódkę na sprzedaż (o to było pytanie, o ceny wódki na sprzedaż), a co innego poczęstować kieliszkiem młodego chłopaka z obsługi. Tylko totalne ćwoki jadą do krajów arabskich, żeby handlować alkoholem (no bo po co), zamiast odpoczywać na wakacjach, i niestety Tomek należy do jednych z nich. A Ci co go popierają to takie same wsioki, jak za czasów PRL, którzy nie ruszyli się za granicę (do demoludów) bez walizy tureckich dzinsów na sprzedaż. Żenada!
                            • wisnia_wisnia Re: Czy warto brać polski alkohol? 25.08.12, 16:28
                              Żenada to chyba Ty jesteś, sądzę oczywiście po Twoim wpisie. Tomek ma racje. Oczywiście, wyjeżdżając z myślą o handlu to jest wiocha. Nikt mi jednak nie wmówi, że oni nie piją i chętnie czegoś od nas nie wezmą. To, że Wy którzy sądzicie inaczej się z tym nie spotkaliście to nie znaczy, że tak nie jest. Chyba dorosłym ludziom nie trzeba tego tłumaczyć ?!
                              • Gość: Edytka Re: Czy warto brać polski alkohol? IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 17:08
                                wisnia_wisnia napisał(a):

> Żenada to chyba Ty jesteś, sądzę oczywiście po Twoim wpisie. Tomek ma racje. Oc
                                > zywiście, wyjeżdżając z myślą o handlu to jest wiocha.

W czym Tomek ma rację???? Że na forum pyta po ile może opchnąć alkohol Tunezyjczykom, jeżeli interesują go ceny po jakich może sprzedać i zamierza brać wódę specjalnie po to, no to chyba oczywiste, że na handel. Najpierw piszesz, że wyjeżdżanie zmyślą o handlu to wiocha (a to właśnie robi Tomek), a potem piszesz, że ma rację, zaprzeczając sama sobie. W końcu nie wiem czy twoim zdaniem handel wódą to wiocha, czy przedsięwzięcie biznesowe godne pochwały. To ty dorośnij, bo twoje myśli są ociupinkę niezborne.
                                • Gość: taxi Re: Czy warto brać polski alkohol? IP: *.leon.com.pl 25.08.12, 18:35
                                  Co do Tomka, czy na handel czy nie na handel i czy robi wioche czy nie robi, to jego prywatny problem, a niech wozi tam ta wódkę albo i nie wozi, nie nasz cyrk nie nasze małpy, po co się emocjomujecie tym czy ktoś sobie samemu wstydu narobi czy też zrobi interes życia? Ważne, żeby nikt nie dał sobie wmówić, że pijaństwa w Tunezji nie ma, bo jest Islam!!! :)
                                • Gość: Tomek24 Re: Czy warto brać polski alkohol? IP: *.skawsoft.com.pl 26.08.12, 10:42
                                  A kto wam powiedział że chce brać torbę alkoholu? Chciałem mieć jedna butelkę najlepiej na wymianę na ich ewentualnie sprzedać i kupić w sklepie ich. Zaskoczę Cię i powiem że częstowałem animatorów czy barmana i byli zadowoleni.
                                  • Gość: alkoholik polski Polskie pytania turystyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.12, 21:04

Ty zalosny durniu, nie masz zadnych turystycznych pytan?
                                    Tylko sprawy alkoholowe ciebie interesuja? Wszedzie
                                    podrozujesz z wodka, cieciu malinowy?
                      • Gość: gość Re: Czy warto brać polski alkohol? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 22:20
                        To bardzo dziwne, że Tunezyjczycy mówili, że lubią polski alkohol (czy jakikolw
                        > iek inny), bo im religia zabrania picia alkoholu...

nam religia zabrania współżycia przed ślubem, i co??? większość jakoś nie ma obaw, żeby próbować wcześniej. Idąc ulicą (także w Egipcie) zaczepiają i pytają o wódkę i o "hash". I chociaż nigdy mi do głowy nie przyszło, żeby brać ze sobą alkohol to takie sytuacje się zdarzają.
    • Gość: Lucy Re: Czy warto brać polski alkohol? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.12, 07:43
      Człowieku, ośmieszasz się na maksa! wyjeżdżając do Tunezji interesujesz się czy sprzedasz wódę po atrakcyjnych cenach??? Ten wątek świadczy o twoim wyjątkowym buractwie i tyle, nic dziwnego, że potem Polacy za granicą mają taką paskudną opinię.
      • Gość: grabarz Polskie smiecie turystyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.12, 09:47
        Szkoda, ze nie zainwestowales swoich "oszczednosci" zycia w Amber Gold,
        buraku. Jestes przykladem polskiego kretyna. Tepego i smierdzacego alkoholem.
    • wandapietrzyk Re: Czy warto brać polski alkohol? 27.08.12, 11:34
      Lepiej zabierz heroine.
      • Gość: spoko Alkochol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.12, 12:14
        Twoj stan umyslu nie ma nic do rzeczy. Masz do tego prawo i nic nam do tego.
        W demakracji kazdy moze latac tam gdzie chce. Do Tunezji lataja tez zalosni
        kretyni. Vide autor tego watku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka