Dodaj do ulubionych

Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno?

11.04.13, 21:57
Poszukuję najświeższych informacji i opini o hotelu Khayam Garden Beach w Neabul. W PB podają, że w 2012 przeszedł całkowity remont. W necie prawie wszystkie opinie są sprzed tego roku. Może ktoś był ostatnio?
Obserwuj wątek
    • Gość: kamila Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.7-1.cable.virginmedia.com 12.04.13, 02:03
      Khayam to pewnie jakas siec hoteli,bo bylam w takowym ale nazywal sie dar khayam i znajdowal sie w hammamecie. Z mojego doswiadczenia powiem tak,fajny hotel,fajna obsluga ale jedzenie do d..y i pobierali oplaty za materac do lezaka i lodowke w pokoju (na ktora i tak czekalismy 3 dni bo mniej lodowek niz pokoi).
      Ale z drugiej strony,widzialam ten hotel w tegorocznej ofercie angielskiego first choica a oni raczej nie biora za przeproszeniem g...a,chociaz urlop spedzony z brytolami nawet w 5* hotelu moze byc nieudany
    • martajoanna1 Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? 15.04.13, 10:31
      Witam, zastanawiałam się nad tym hotelem bardzo mocno, ale trochę bałam się z uwagi na brak aktualnych opinii. W końcu poszłam kupować do foster travel i ... wyszłam z innym. Pan, który mnie obsługiwał był w tym hotelu na jesieni, generalnie wszystko ok, jedzenie - jemu nie bardzo smakowało, ale był tylko 1, cz 2 dni (robili objazd po hotelach). Pokazywał mi prywatne zdjęcia, moim zdanie wszystko ok, pokoje bardzo fajne - świeżo co po remoncie cały budynek. Jest tylko jeden problem - plaża jest słaba - dość wąska, mało parasoli i jakoś tak mało fajnie. Podobno hotelarz mówi, że latem plaża jest trochę szersza. Dla mnie było to dość istotne, więc lupiłam inna ofertę. Ale sama z ciekwaością czekam na opinie z tego roku i może w przyszłym....
      • Gość: anna1 Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.13, 12:22
        Lepiej się wstrzymać. Hotel faktycznie mało znany.
        Też interesowaliśmy się hotelem ale nie ma żadnych opinii
      • Gość: Betti Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 14:50
        podaj może jaki hotel wybrałaś. Być może też zmienię swój wybór. Z góry dzięki
    • Gość: Marta Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.13, 21:02
      Hotel był wcześniej pod inną nazwą, i kiedy go zgooglowałam miał naprawdę dobre opinie. Teraz jest całkiem odnowiony, z 3gwiazdek wskoczył na 4+ także myślę, że może być tylko lepiej. My z mężem się wybieramy, po powrocie napiszę co i jak. A może ktoś jeszcze wybiera się tam w maju??
      • Gość: waldi Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.devs.futuro.pl 08.05.13, 15:51
        Wybieram się tam z narzeczoną od 9 (czyli od jutra) do 23 maja ;) Po powrocie z chęcią napiszę jak było ;)
        • Gość: jane Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.13, 17:58
          WALDI napisz coś o hotelu. Jaka plaża ? W opisach wąska i kamienista.
          • Gość: waldi Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: 91.218.68.* 06.06.13, 00:24
            Hotel osobiście polecam ;)

Plaża hotelowa podczas przypływu dosyć wąska i niestety niezbyt dokładnie oczyszczona (glony i śmieci). Podczas mojego pobytu było mnóstwo glonów. Plaża jest piaszczysta, miejscami tylko podczas wejścia do morza są drobne kamienie. Hotel niestety nie zadbał o to aby na maj oczyścić wybrzeże - mówili że dopiero będzie przygotowywane do sezonu. Przy spokojnym morzu żadne obuwie nie jest potrzebne.

Baseny czyste (trochę płytkie). Leżaki i materace nowiutkie ;) Podczas pobytu nie mieliśmy problemów żeby zdobyć leżak ;)

Bar... hmmm ;) po 23 brak wszystkiego... Zostaje wino i piwo (z alkoholi oczywiście). Wódka jak woda... Aby nie chodzić co 5 sekund do baru wystarczy zainwestować codziennie parę dinarów ;) Opłacajcie tylko Azjatę (taki niski z azjatycką urodą barman) - szerokim łukiem omijajcie wysokiego cwaniaczka (jak zobaczycie jego szyderczy uśmiech od razu poznacie który to ;)

Animacje z tygodnia na tydzień się powtarzają a do tego są niestety nudne ;( Brak dyskoteki w hotelu;( No i niestety wieczorami w lobby muzyka dla ludzi po 70 roku życia.... aż mi się na mdłości zbiera jak przypominam sobie te usypiające dancingi ;P Animatorzy ok :) Do samego końca przoduje BLACKY ;)

Jedzenie ok ;) Na pewno można przytyć ;P Frytyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy dzień w dzień ; )))))

Przy dobrym towarzystwie nie ma nudy ;)

Zapomniałbym powiedzieć o pokoju - jeżeli macie możliwość to dopłacajcie do widoku na morze - pokoje te są świetne. Na miejscu można do takiego pokoju tylko dopłacić (ale bardzo drogo chcą). My mieliśmy pokój z widokiem na ścianę, korytarz i kawałek Nabeulu ;) Pokój ogólnie w dobrym stanie...tylko te pieprzone koce które linieją...wszędzie jest z nich pełno śmieci (a sprzątaczka chyba tego nie widzi).

Pytajcie bo nie wiem co jeszcze pisać ;)
            • Gość: miki Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.13, 23:16
              Ile trwa transfer z lotniska? Leci się do Monastiru? Nie do Enfidha?
              Z Itaki byliście?
              A jaka łazienka?
              Może jakies fotki? :)
              Pozdrawiam
              • Gość: waldi Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: 91.218.68.* 07.06.13, 07:39
                Byliśmy z ITAKI ;)

Lecimy do Monastyru niestety ;(
                Transfer trwa około 2 godzin (to jest trochę męczące - biorąc pod uwagę panoramy gdzie wszędzie dookoła są śmieci i gruzy)
                Pokoje są ok, łazienki też (choć na pewno znajdzie się ktoś kto zrobi zdjęcia zostawionego przez sprzątaczkę włosa w wannie albo innej niedoróbki, położonej płytki -na przykład). Nie wiem jaki pokój dostaniecie bo my mieliśmy z wanną w łazience, która jest nieco wąska no i ma tą pieprzoną firanę rozsuwaną.... Znajomi mieli pokój z oszklonym prysznicem - duży i ładny ;)

a fotki mogę podesłać na maila ;)
                • Gość: miki Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.13, 00:59
                  Waldi, dzięki za odpowiedź ;)
                  Ja tez uwielbiam fotki różnych dziwnych defektów ;) hehe
                  Wszędzie się coś takiego pewnie by znalazło ;)
                  Jeśli można prosić o jakies foty hotelu: danusia88 małpa interia pl
            • Gość: as Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.13, 08:17
              Czy w pokojach są suszarki do włosów?

I napisz cos o jedzeniu, czy ktos kto nie lubi frytek sie naje i czy bardzo monotonne?
              Dopadły Was jakies problemy brzuszne?
              Dzieki :)
              • Gość: waldi Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.devs.futuro.pl 07.06.13, 16:27
                W pokojach są suszarki;) U nas nie było przez jeden dzień ale jak Pani sprzątająca zauważyła to przyniosła ;)

Jedzenie przez pierwszy tydzień się nie nudziło ;) było urozmaicone, ale w następnym tygodniu człowiek tęsknił za polskim schabowym ;P Frytki to była jednak podstawa na talerzu ;)

Problemów przez cały pobyt nikt nie miał. Niestety w ostatni dzień mnie coś dopadło....i męczyło cały następny tydzień... Ale ciężko powiedzieć co to było - może stopniowy brak alkoholu ;P
    • Gość: Romek768 Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.opera-mini.net 07.06.13, 17:35
      Witam wszystkich
      Obecnie jestem w tym hotelu juz niestety po tygodniu pobytu.
      Teraz wyleguje sie na lezaku przed nad basenem, tak dziala Wifi ale w wieczornych porach tak zwalnia ze lepiej nic tego nie komentowac no ale wtedy wida ze ok 30-40 osob buszuje w sieci. Jak bedziesz mial szczescie to nawet w pokoju zadziala necik.
      A teraz wymienie wady:
      -jedzienie monotonne i zimne (ale jest mikrofalowka to mozesz sobie podgrzac) brak potraw tutejszych
      -hotel nie jest po generalnym remoncje tylko w trakcje jego nieraz slychac jakies stukanie, jedno skrzydlo jest jeszcze nie oddane do uzytku.
      -co do zjezdzalni sa uszkodzone 2 z 4 tzn zolta i turkusowa ta krecona
      - kamieniste dno w zasadzie jeden wielki kamien ale plaza piaszczysta i zadbana.
      -brak informacji ze za sejf jest pobierana kaucja 70tnd
      A na plus
      -zawsze kilka rodzajow miesa do posilku
      -masa owocow
      -pyszne nalesniki
      -ladnie polozony mila obsluga
      -kilka basenow do dyspozycji
      -ladne pokoje
      -mili animatorzy
      - gry w dartsy lub konkurs luczniczy lub jak ktos lubi moze sobie pograc w tenisa
      - mozliwosc wypozyczenia na plazy kajaku(niestety jest tylko jeden) i 2 rowerki wodne DARMOWE jest wypozyczenie
      A w ogolnej w mojej opini jest super i tak naprawde to czepiam sie troszke na sile lub sa to opinie innych osob. Jestem zadowolony z wyboru i obecnej pogody choc gdy ladowalem to mnie deszczyk przywital.
      • Gość: waldi Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.devs.futuro.pl 08.06.13, 10:00
        Pozdrawiam wczasowicza Romka ;)

nie zgodzę się z tym że same kamienie w wodzie ;P Radzę nie korzystać z plaży hotelowej ;) tam może i są kamienie ;) Wychodzimy na plażę hotelową i udajemy się w lewą stronę - tam na wysokości zjeżdżalni jest łagodne piaszczyste dno ;) oczywiście jakiś duży głaz gdzieś się znajdzie ;) Wystarczy podczas spokojnego i cichego morza wejść na zjeżdżalnię i zobaczyć gdzie jest ładne piaszczyste dno ;)

I jeszcze nie zgodzę się z tymi zimnymi posiłkami - podczas mojego pobytu nie miało to miejsca ;) może macie więcej ludzi teraz....

• Gość: miki Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.13, 10:24
          Ja tez pozdrawiam wczasowicza Romka :)
          Klamka zapadła lecimy w czwartek ;)
          I mam jeszcze pytanie odnośnie lotów, czy nie zmieniły się godziny wylotów?
          O której mieliście wylot powrotny? My mamy wylot do Warszawy 21.20. Co do tego czasu? Siedzenie w lobby na walizkach?
          Pozdrawiam
          • Gość: waldi Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.devs.futuro.pl 09.06.13, 10:55
            Wylot mieliśmy zaplanowany na 8.30....wyjazd z hotelu o 5. Ale przedłużyli nam pobyt do 12 a wylot o 17... Nie odczuliśmy więc wcale dnia powrotu... Warto zapytać rezydentke na miejscu jak to będzie wyglądać.

Życzę miłego pobytu:) pozdrówcie Shreka, Nino i Blacky' ego od "Wladka" i Mileny :) Nino wie kto go wrzucał do basenu w ciuchach :) i zapytajcie go jak tam dżigi dżigi :) czekam na opis ich reakcji :)

Pozdrawiam
            • Gość: Karolinka Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.dynamic.mm.pl 14.06.13, 22:35
              To chyba jakaś polska tradycja wrzucać animatorów do basenu, podczas naszego pobytu polska turystka wrzuciła do basenu Shreka. Radzę wziąc coś na komary, strasznie gryzą w nocy. Jedzenie tak sobie, organizacja kuchni słaba, bardzo często się zdarzało, kiedy restauracja na obiad i kolacje byla otwierana z 10 min opoznieniem, kiedy otwierali na czas nie wszystko bylo jeszcze przygotowane. Bardzo ładne pokoje, super drinki od Pana "Azjaty":))
              • Gość: Maja Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.ip.netia.com.pl 17.06.13, 13:15
                Witam serdecznie,
                czy loty do Tunezji, były przekładane przez organizatora???? Ja lecę dopiero w sierpniu i niby o 6.05.
        • Gość: alice Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.13, 10:29
          Witam Forumowiczów :) Ja lecę 20.06. z Wrocławia.Mam mieszane uczucia,ale mam nadzieję,że sprawdzą się tylko te pozytywne opinie :) Mam pytanko odnośnie poruszania się poza hotelem...Czy warto wybrać się do Hammamet, jakim środkiem komunikacji,za ile etc :) Ponoć jest też niedaleko jakiś bazarek.Wie ktoś może w jaki dni funkcjonuje ? Pozdrawiam
          • Gość: viola Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.play-internet.pl 18.06.13, 19:38
            Ja lecę 26.09 :) . Do pani która leci 20.06 proszę napisać po powrocie jak ogólne wrażenie co warto zwiedzić,jaki pokój pani wykupiła my z widokiem na morze.Miłego wypoczynku :)
            • imbk Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? 18.06.13, 20:38
              23.05-6.06.2013r Super hotel praktycznie nowy. Wszyscy się starają i o klienta dbają. Jedzenie ok jak to w Tunezji. Plaża super ! Czysto i bardzo sympatycznie.
              Oferujemy nieruchomości do wynajmu. Posiadamy luksusowe apartamenty w Sousse Hammamet i Monastir nad morzem, z możliwością dokonywania rezerwacji w polskiej walucie.
              Zapraszamy do kontaktu
              e-mail: kontakt@imbk.pl
              Miłego pobytu :)

Gość portalu: viola napisał(a):

> Ja lecę 26.09 :) . Do pani która leci 20.06 proszę napisać po powrocie jak ogól
              > ne wrażenie co warto zwiedzić,jaki pokój pani wykupiła my z widokiem na morze.M
              > iłego wypoczynku :)
              • Gość: adam Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.protonet.pl 18.06.13, 21:10
                Siemka leci ktos do tego hotelu 22.08.2013 z Katowic??
                • Gość: adam Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.protonet.pl 18.06.13, 21:13
                  Mam jeszcze pytanie jaka walute braliście do tunezji eruo czu dolary i ile mniej wiecej??
                  • Gość: karola Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.dynamic.mm.pl 19.06.13, 23:08
                    Wszystko jedno jaka, na miejscu warto wymienic na dinary. Do Hammametu 10 dinarow w jedna strone.
                    • dorcia.25 Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? 20.06.13, 22:56
                      Ja jadę 15.08 z przyjaciółmi:) chciałabym aby to był wyjazd naszych marzeń :))
                      Dawajcie znać jak było ?:)
          • Gość: alice Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.13, 11:06
            Pobyt 20.06-27.06.2013 r. Uważam,że hotel super...Jedzenie pyszne( byliśmy w 4 osoby ,w tym dwójka 18-19-latków) i wszystkim smakowało :) Z wodą butelkowaną nie było problemu,w lobby można było brać,ale nie myliśmy nią zębów. Przed i w trakcie pobytu biotyk i żadnych problemów żołądkowych ;)Bakszysz dla kelnera i podczas posiłków również cola butelkowana pojawiała się na stole.Wino również butelkowane.Drinki,wiadomo,ze nie tak mocne jak w Polsce,ale chyba nie po to jedzie się na urlop,by pic na umór ;)Owoce, ciasta..mniam,mniam ;) Animatorzy rewelacyjni, woda w basenach ciepła i czysta. W morzu, w zależności od przypływu,ale ogólnie ok.Ponieważ byliśmy tylko tydzień, nie nastawialiśmy się na zwiedzanie.Niemniej "zaliczyliśmy" targ w Nabeulu,za 3 dinary taxi spod hotelu. Pokoje nowocześnie urządzone,sprzątane jak na Tunezję w miarę przyzwoicie.Towarzystwo międzynarodowe,atmosfera bardzo miła. Oczywiście,zawsze można się do czegoś doczepić,ale my nie szukamy dziury w całym,więc uważamy urlop za baaardzo udany :)
    • Gość: AK Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.13, 14:55
      Byłam polowie czerwca.
      Hotel czysty, baseny fajne, zjeżdzalnie ok, animatorzy fajni i zaangażowani w ciągu dnia, wieczorne animacje nudne. Dyskoteki dla 70 latków jak juz ktos napisał.
      Jedzenia w bród w czasie śniadania, obiadu i kolacji, miedzy tymi posiłkami nie ma nic poza nalesnikami po obiedzie i lodami, które konczą sie błyskawicznie i nie są dokładane. Posiłki w wyznaczonych porach w ogromnej ilosci i wyborze ale srednio smaczne. Pyszne omlety , nalesniki i owoce.
      Po obiedzie dostepne są nalesniki , po ktore stoi sie w długim ogonku i lody przez pol godziny bo jest ich malo.
      Alkohole jak to w Tunezji :)
      Nie wiem na czym niby mialo polegac ultra all incl, nie zauważyłam niczego poza typowym all.

Jestem mega rozczarowana plażą i morzem. Plaza hotelowa jest wprawdzie grabiona wiec jest czysta w porownaniu z ogólnodostepnymi , ale i tak ponizej standardów. Morze brudne, muliste, zaglonione . Dno kamieniste i prawie nikt nie wchodzi do wody.
      Na prawo od plazy hotelowej jest kawałek piaszczystego dna ale ratownicy krzyczeli na mnie jak tam chodziłam, mysle ze grupą mozna próbowac.
      Do Hamamet jezdzi klimatyzowany pociag, do centrum Naebul taxi za 2-3 TND.
      Pieniadze mozna wymienic w hotelu. Tunezyjczycy sądzą , że turysci śpią na kasie i oczekują napiwków za wszystko.
      Ktos tu pytał o przesuwanie lotów.
      Nam Itaka obcięła pobyt o 12 godzin , praktycznie cały dzien poniewaz wyjazd przesunieto nam z godz 16 na 4 rano.
      Podejrzewam, że od poczatku zamierzali nas oszukać. Wiedzieli ze nie polecimy wieczorem poniewaz rano przywozili kolejną grupę na nasze miejsce.
      Reasumując : hotel polecam starszym ludziom i rodzinom z dziecmi, byle nie z Itaką, ktora regularnie oszukuje klientów.

• Gość: Karola Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.dynamic.mm.pl 22.06.13, 23:40
        Nam tez Itaka obciela pobyt z pierwszego dnia pol dnia, z ostatniego pol dnia, w sumie jeden dzien pobytu
        • Gość: goscW Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.13, 16:35
          Witam, ja się wybieram tam w drugiej połowie lipca. Niestety Itaka tez mi opcieła pół dnia z ostatniego dnia.
          Mam pytanie na temat znajomości języka? Niestety znam tylko polski, nie znam angielskiego:( Czy będzie to jakas wielka bariera? Czy rezydent jest tam w miarę dostępny?
          • Gość: ewa Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 13:49
            W Hotelu pracuja polskie animatorki -/w Tunezji przede wszystkim francuski /
            Natalka,Kasia i Madzia służą pomocą w każdej sytuacji mieszkają w Hotelu , jest też fantastyczna rezydentka pod telefonem.
          • Gość: ewa Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 14:01
            Hotel dla poprzedni nazywał się le Prince zawsze był to hotel z górnej półki, po remoncie rewelacja - animacje fantastyczne !!! mini klub dla dzieci!!! każdy znajdzie coś dla siebie,
            KLIENT IM mniej inteligentny tym bardziej ROSZCZENIOWY!!!
            • Gość: Wojtek Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.pg.com 12.07.13, 03:50
              Leci ktos z Warszawy 18.07 ??
              • Gość: gosc Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.szczecin.mm.pl 12.07.13, 18:36
                My lecimy 08.08 :) na 15 dni :)
                • baj3 Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? 12.07.13, 19:51
                  My też lecimy 8.08 ale z Poznania :)
                  • Gość: A Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.13, 21:40
                    A może leci ktoś 1.08 z Wrocławia:)
                    • Gość: Greg Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.air-net.gda.pl 13.07.13, 08:59
                      My lecimy cała rodzinką 29.08 z Gdańska i mam nadzieje ze będzie wspaniale. Miał być Egipt, ale tam zrobiło się niezbyt bezpiecznie. Czy ktoś leci z Gdańska jeszcze? ;-)
                      • Gość: gość Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.szczecin.mm.pl 13.07.13, 13:39
                        Myślę, że będzie bardzo bardzo fajnie :) Hotel ma naprawdę dobre opinie, zdjęcia faktycznie zrobione przez turystów też wydają się być ok. Nawet jakiś filmik z hotelu jest na youtube :)
                    • Gość: WTM Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.pila.vectranet.pl 13.07.13, 22:28
                      My lecimy 01.08 z tym, że z Poznania :)
                      • Gość: A Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.13, 22:45
                        Zatem do zobaczenia w hotelu :). My jedziemy z 7 letnim synkiem.
                        • Gość: WTM Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.pila.vectranet.pl 14.07.13, 10:55
                          My akurat lecimy we dwoje :) Do zobaczenia :)
                      • Gość: Gość Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.konin.mm.pl 29.07.13, 07:51
                        My tez 01.08. z Poznania :)
                  • Gość: gosc Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.szczecin.mm.pl 14.07.13, 02:18
                    My też z Poznania :) 08.08 :)
                    • baj3 Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? 14.07.13, 07:51
                      Super :) my się pewnie damy zauważyć, bo będziemy z 3ką dzieci ;)
                  • Gość: kasia Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.13, 11:49

My lecimy z Ggdańska 25-07 z 2 dzieci.
                    • Gość: A Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.182.13.40.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.07.13, 13:56
                      Super. Podobno sa 3 bardzo fajne animatorki. Hotel tez ma dobre opinie. Mam nadzieje, ze wyjazd bedzie udany :).
                      • Gość: Pablo Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.13, 20:06
                        Czy warto jechac do tego hotelu z Itaki? Jak wyglada plaza i zejscie do wody? prosze o odpowiedzi. pozdrawiam
                        • Gość: Pablo Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.13, 20:07
                          Mamy do wybory Khayam Garden Beach i Paradis Palace... który lepszy?
                          • Gość: Basia Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: 80.50.133.* 18.07.13, 11:37
                            Kochani napiszcie jakie sporty wodne oferuje hotel i ile one kosztują.
                            Czy w pobliżu jest jeszcze jakieś miejsce gdzie można np. latać na spadochronie za łódką? Jaki jest koszt
                            • Gość: miki Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.13, 12:21
                              Hotel oferuje rower wodny i kajak :) za darmo :) Co do latania to nie wiem nic, widziałam chyba, ale nie znam ceny.
                        • Gość: gosc Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.szczecin.mm.pl 14.07.13, 20:40
                          Wydaje mi się, że wszystko zostało już napisane powyżej :) Na Youtube jest filmik trwający coś około 5,56 min. z tego hotelu (aktualny), natomiast na różnych serwisach są zdjęcia wykonane przez turystów :) Poniżej dwa przykłady:
                          pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g317086-d3737374-Reviews-Khayam_Garden-Nabeul_Nabeul_Governorate.html
                          www.holidaycheck.pl/hi/1d45e0ac-cef9-3aa3-8e24-ebc48cbf14b6
                          Podobno wszystko jest bardzo ok :) Przekonamy się :)
                          • Gość: gosc Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.szczecin.mm.pl 14.07.13, 20:49
                            A jakie wycieczki fakultatywne polecają osoby, które już tam były? Czy warto? Czy lokalni organizatorzy mają większy wybór niż Itaka?
                            • Gość: Maja Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.ip.netia.com.pl 15.07.13, 09:09
                              My lecimy 1.08 na 15 dni z Warszawy z dzieckiem 10 lat.
                              Pozdrawiam Wszystkich, mam nadzieję że super spędzimy wakacje. :)
                              • Gość: GOŚĆ Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: 80.50.133.* 15.07.13, 10:54
                                WITAM WSZYSTKICH!
                                Też lecę do tego hotelu. Wybraliśmy opcję All…. Proszę o informację, czy hotel udostępnia butelkowaną wodę niegazowaną ( wiadomo, że tam kranówką zębów nawet myć nie można). Interesuje mnie również to , czy kolorowe drinki wliczone są w cenę, a jeśli nie to ile kosztują)
                                • Gość: Greg Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.air-net.gda.pl 15.07.13, 11:15
                                  Interesuje mnie jeszcze - kwestia tej wody butelkowanej... ile kosztuje w pobliskim markecie? Jesli nie mozna uzywac tej wody do mycia zebow to zastanawiam sie..... czy uzywaja przegotowanej wody do np. spozywczych celow?
                                  Generalnie przed wyjazdem warto zaczac jesc leki oslonowe na zoladek i zapomnicie o "zemstach" wszelakich ;))
                                  Prosze jeszcze o info jak wyglada sprawa z kaucja za reczniki..... kiedy platna, kiedy zwrotna? Czy brac swoje reczniki czy liczyc na hotelowe na basenie? EUR czy USD lepiej? ;))

Pozdrawiam i czekam....

P.S. My mamy wylot 29.08.13 z Gdańska - ciekawy jestem czy jest ktoś jeszcze na ten wylot?

• Gość: Kaśka Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.13, 16:56
                                    Woda w butelce dostępna w lobby, powiem szczerze, że my zęby myliśmy kranówką i nie było żadnych problemów, żadnej zemsty itd. zakupy spożywcze nie należą do tanich więc odradzam. W drogę powrotną weźcie sobie wodę z baru na lotnisko, bo przez bramki normalnie przechodzi! Drinki kolorowe w opcji all bez dodatkowej opłaty. Nie wiem jak to było z ręcznikami, my mieliśmy swoje i jak tak patrzyliśmy na te hotelowe to..... chyba lepiej mieć swoje ;) Osobiście braliśmy dolary, chociaż nie ma żadnej różnicy w porównaniu z euro, ale w recepcji wymieńcie sobie od razu na ich walute.
                                    • Gość: Pablo Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.13, 20:42
                                      Kaska a jak tam z plaza? Z tego co widzielismy to piaszczysta a zejscie do wody ? Sa kamienie?
                                      • Gość: Kaska Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.13, 19:00
                                        Bylismy w markecie w centrum i było dosyc drogo, nie pamietam dokladnie ceny wody, ale inne zakupy spożywcze, słodycze to dosyć droga inwestycja, tak samo srodki chemiczne. Co do plaży to fajna, piaszczysta, ale troche zanieczyszczona. W morzu zaraz przy leżakach są duże kamienie, także mile widziane byłoby jakieś obuwie, ale jak się przejdzie trochę w prawo albo lewo, to jest bezpieczniej, z tym że nie ma już parasoli ani leżaków :) Baseny czysciutkie, pokoje naprawdę ładne, chyba kazdy ma balkon, nie są małe, w każdej łazience jest suszarka, w pokoju plazma na ścianie, ale bez polskich programow. część łazienek jest z prysznicem, czesc z wanna. Hotel bedziemy zawsze polecać, było cudownie, obsługa, animatorzy... w ogole super. zycze wszystkim udanych wakacji.... ahhh az chce sie wracac...
                                    • Gość: Maja Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.ip.netia.com.pl 16.07.13, 08:56
                                      Kasiu, ale ogólnie jak oceniasz hotel??? woda w basenach czysta??jakie pokoje??
                                  • Gość: miki Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.13, 10:44
                                    Woda butelkowana mozna dostać w barze. Nie zgadzam się, że w sklepie dużo kosztuje, bo chyba ok 1 dinara, w markecie w centrum jest taniej niż w sklepiku przed hotelem.
                                    Pani rezydentka mówiła, że woda w pokojach jest odsalaną wodą morską, a w kuchni mają miejską, więc nie należy się bać.
                                    Kaucja za ręczniki wynosi 20 dinarów za sztukę, płaci się w recepcji i dostaje karty na ręczniki, które się wymienia u pana ręcznikowego przy wejściu na plażę. Przed wyjazdem karty się oddaje i zwracają kaucję. Nie były jakieś złe, zielone, czyste, prane podobno gdzieś w pralni w mieście.
                                    Czasem rano nie było ręczników przez chwilę, bo nie wracały z prania ;)

Co do plaży to już wyżej zostało powiedziane, że są duże kamienie gdzieniegdzie. Jak jest spokojne morze to widać gdzie wejść, żeby ich nie było. Jak są duże fale, robi się mętnie i nie widać. Ale po prawej i lewej stronie od plaży są duże fragmenty bez kamieni.
                                    Baseny czyste, pokoje również :D
                                    Pojechałabym tam jeszcze, zazdroszczę wyjeżdżającym ;)
                                    • Gość: Greg Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.air-net.gda.pl 17.07.13, 16:44
                                      Więc z tego co widzę... warto ;)
                                      Mam nadzieję, że będzie ok pod koniec sierpnia również. ;)

Jeszcze jedno - interesuje mnie dojazd z hotelu na wlasną rękę do Friguia Park z dzieciakami.
                                      Czy warto bawić się w to samemu? Czy lepiej i bezpieczniej jechać grupą zorganizowaną?
                                      Chcę aby dzieciaki popływały w delfinarium z delfinami. Czy ktoś z Was to "ćwiczył"?
                                      Czy warto wogole jechac do Friguia Park?

Powiedzcie mi jeszcze prosze czy ktoś wybierał kasiorę z bankomatów mając konto w mBank?
                                      Czy warto się w to bawić?

Pozdrawiam.
                                      • Gość: AK Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.13, 22:54
                                        Bylismy sami w Friugia Park ze względu na malucha, dla ktorego atrakcją jest podrozowanie pociagami.
                                        Pierwszy pociąg z Nebul do stacji koncowej za jakies grosze klimatyzowanym pociagiem, potem przesiadka na koncowej stacji do drugiego pociagu, ktory jest kiepski ale bardzo szybki. Trzeba dobrze sprawdzic godziny pociagow poniewaz do Friugia jest bardzo malo polaczen. Trzeba wyjechac wczesnie rano, cos ok 8.
                                        Pokaz delfinowi o 11, potem pływanie.
                                        Sam park to zwykłe zoo , ale mozna tam pojezdzic na wielbładach za grosze.
                                        Wycieczka z Itaki to 70 DT/os ( za pływanie płacisz osobno), my zapłacilismy ponad polowe taniej, no i poczulismy troche prawdziwej Tunezji.Ludzie byli bardzo mili i chcieli nam pomoc, chociaz woda min dla turystow kosztowala 2 DT , a nie 1 jak dla miejscowych:)

Nie zgadzam sie co do zejscia do morza , wg mnie bardzo kamieniste, kiedy ja bylam prawie nikt sie sie kapał w morzu, okupowane byly baseny.
                              • Gość: Krzysztof Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.13, 15:36
                                my też lecimy 1.08 ale z Poznania, dajcie jakoś znać bo my też mamy córkę 10 lat. Dzieci będą już miały znajomych.
                                pozdrawiam
                                Krzysztof
                                • Gość: Anka Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: 80.50.133.* 19.07.13, 08:28
                                  Też jedziemy do tego hotelu pod koniec sierpnia. Interesuje mnie to, jak aktywnie można spędzić tam czas, czy gdzieś blisko hotelu można np. polatać ze spadochronem, lub inne atrakcje wodne (koszt). Czy ktoś z was odwiedził piątkowy targ? Warto tam iść, co można kupić ( nie interesują mnie przyprawy)
                                  • Gość: gosc Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.szczecin.mm.pl 20.07.13, 17:39
                                    Czy to prawda, że Polaków traktuje się gorzej niż inne nacje w hotelu? Przeczytałem kilka niepokojących artykułów na necie w tym m.in. na WP. Co prawda, dotyczyło to ogólnie Tunezji ale zastanawiam się, czy w tym hotelu też tak jest? Znalazłem od groma pozytywnych opinii, na trip advisor hotel jest w ogóle nr 1 w Nebeul, ma bardzo dużo pozytywnych rekomendacji, dlatego się zastanawiam. Dajcie znać :)
                                    • Gość: WTM Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.pila.vectranet.pl 21.07.13, 21:01
                                      Dużo rzeczy dowiedziałem się z tego wątku, ale nurtuje mnie jedna rzecz, mianowicie chodzi o wielkość sejfu w pokoju. Chcę ze sobą zabrać aparat fotograficzny z kilkoma obiektywami i iPada, zastanawiam się, czy wszystko mi się do tego sejfu zmieści. Możecie określić tak mniej więcej jego wielkość?

Dzięki za odpowiedź :)
                                      • Gość: Kaska Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.13, 21:39
                                        Wcale nie odczuliśmy gorszego traktowania nas, Polakow. Wręcz przeciwnie, wydaje mi się, ze bardzo nas lubili za pogode ducha, zarty itd :) Jedynie kelnerzy byli jacyś naburmuszeni, byc moze dlatego, ze nie dostawali tyle napiwków, co od Niemcow :)

Co do sejfu... hmmm mysle ze mogl miec max 30cm szerokosci i ze 20cm głębokości. Tak mi się wydaje... nie wpadłam na to, aby go zmierzyc ;)
                                        • Gość: WTM Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.pila.vectranet.pl 21.07.13, 22:14
                                          Dzięki za odpowiedź :)
                                          • Gość: Kaska Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.13, 16:23
                                            Nie ma za co, ale zapomnialam o wysokosci! :D Max 20cm
                                            • Gość: Greg Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.air-net.gda.pl 26.07.13, 09:40
                                              Hejka i jak tam jest obecnie? Wlasnie TVN podalo, ze strajk lotnictwa w Tunezji i zamieszki p ozamordowaniu lidera malej opozycyjnej partii.
                                              Czy odczuwa sie napiecie w tym rejonie?

Pozdro.
                                              • Gość: gosc Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.play-internet.pl 26.07.13, 20:24
                                                Wydaje mi się, że nie. To jest strajk tak jak i u nas strajkują kolejarze, górnicy, itd. itp. Tam też strajkują. Nie ma żadnych informacji z MSZ :) Tak czy inaczej ja tam lecę za 2 tygodni :)
                                                • Gość: Greg Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.180.55.79.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.07.13, 06:16
                                                  Dokoadnie. Juz sie strajków w Polsce nie pamięta. Strajk jest za chwile go nie bedzie.
                                                  Ponawiam pytanie: jaki jest koszt wypożyczenia skutera wodnego, podniebnego spadachronu?
                                        • Gość: Gość 4 Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.konin.mm.pl 29.07.13, 07:55
                                          A co z rzeczami wartościowymi w pokoju?mozna je spokojnie trzymać bez obawy?
                                • Gość: Krzysztof Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 13:03
                                  lecimy z Itaki, z Poznania 1.08 , czy w samolocie jest jakiś catering?

• Gość: Greg Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.air-net.gda.pl 30.07.13, 13:29
                                    Kolego a umiejętnie czytasz co jest napisane na voucherze?
                                    Bo ja BYK tam stoi: CATERING - NIE.

Po raz kolejny proszę o podanie cennika: skutery wodne i inne atrakcje na wodzie... ktoś napisze?
                                    oraz
                                    ile mamy wytrzymać bez cateringu w samolocie? Ile trwa przelot? ;))

Pozdro! ;))
                                    • Gość: Krzysztof do Grega Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 14:22
                                      Kolego, voucher sobie a życie sobie.
                                      Rok temu lecieliśmy do Turcji i też nie było cateringu - ale tylko w voucherze.
                                      Po starcie okazało się że jest jedzonko takie że dzieciaki przejeść nie mogły, i wino, piwo jak za dawnych czasów...Dlatego dopytuję by nie brać zapasów za dużo...
                                      A tak na marginesie to w vocherze również jest napisane ile trwa przelot...ja z Poznania mam ok.2,5h
                                      • Gość: Greg Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.air-net.gda.pl 31.07.13, 23:29
                                        ja mam 3 z Gdańska... dziwne co? :)
                                        a jest wpisane o jakiej porze dnia lub nocy?
                                        Niewiarygodne....
                                      • Gość: Greg Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.air-net.gda.pl 31.07.13, 23:29
                                        Mam 3h z Gdańska... dziwne co? :)
                                        Czy jest wpisane o jakiej porze dnia lub nocy? Niewiarygodne.... wprost ....

• Gość: gosc Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.13, 12:01
                                          Ja mam 3 godziny z Poznania :) Już za chwilę :D 08.08.2013 :)
                                          • Gość: Greg Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.air-net.gda.pl 03.08.13, 15:40
                                            Czy ktoś powie jakie są ceny za "szaleństwa wodne"? Interesują mnie "banany" dla dzieci i windsurfing i skutery wodne dla dorosłych?
                                            Czy na plaży przy hotelu dostepne są takie atrakcje wodne? Jakie są ich ceny?
                                            Proszę o informację.

29.08.2013r. już niedługo ;))

Napiszcie proszę czy ten catering jest czy go nie ma..

Czekamy na najświeższe informacje i opinie z hotelu ;)
                                            • Gość: Kaska Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.13, 07:25
                                              Co to cen szaleństw na wodzie niestety ci nie odpowiem :) Nie chciałabym zmyślać, ale coś chyba kosztowało 50 dinarów i to był chyba skuter. Ale na 100% pewna nie jestem. Jak juz jesteśmy na tym marginesie to wylot podany jest w godzinie czasu polskiego, za to przylot liczony jest tunezyjski. Zwróćcie uwagę, że w 1 stronę lecicie prawie 2 godziny, a wracacie prawie 4 czyli średnia będzie ok 3 godz. Nie wiem jakimi liniami lecicie, my lecieliśmy Small Planet i było można coś tam kupić, jakieś kanapki, picie, ale nie widziałam żeby ktokolwiek jadł coś na ciepło.
                                              • Gość: gosc Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.szczecin.mm.pl 04.08.13, 15:52
                                                A jest tam teraz ktoś? :) Zastanawiam się jak jest obecnie w Nabeulu? Tyle się czyta o tym wszystkim - i dobre i złe rzeczy i człowiek już sam trochę głupieje. Liczę, że to tereny czysto turystyczne więc będzie ok.
                                                • Gość: A Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: 41.224.241.* 04.08.13, 18:45
                                                  Jestem akurat od czwartku w khayam garden i poki co wszedzie w okolicy spokoj
                                                • Gość: wojo Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: 41.224.241.* 06.08.13, 14:11
                                                  Jestem w tej chwili i piszę z wifi przy baseniejeśli chodzi o sytuację to jest totalny spokój
                                            • Gość: Krzysztof do Grega Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: 41.224.241.* 04.08.13, 22:05
                                              witam Greg,
                                              jestem tu od czwartku, cateringu w samolocie enter air nie ma za darmo, picie kosztuje 6 zł jakas buła na ciepło 12zł. kajaki i rowery wodne sa hotelowe w cenie na plazy. innych jeszcze nie poznałem. ogólnie jest fajnie. lot trwa 2,5h z Poznania.
                                              ma razie jest spokojnie i bez jakiś trudności czy zagrożeń.
                                              mozesz przylatywac pozdr Krzysztof
                                              • Gość: Greg do Krzysztofa Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.air-net.gda.pl 05.08.13, 10:45
                                                Serdeczne dzięki za wieści!! Miłego wypoczynku i spokoju. ;))
                                                P.S. Gdybyś mógł.... ile kosztuje skuter, banan dla dzieciaków i czy są np. loty spadochronem za motorowką? ;)
                                                Jak wyglada sprawa z kaucja za ręczniki? Jak to się odbywa?
                                                Pzdr!!

29.08. już niebawem ;)
                                                • Gość: wojo prawdziwą opinia IP: 41.224.241.* 06.08.13, 14:28
                                                  Opinie na zagranicznych portfelach są stosowane więc już tak na prawdę szkoda czytać.hotel jest optymalny jeżeli chodzi o wielkość i bliskość . Zjeżdżalnie lezaki parasole są ogólnodostępne i jak ktoś chce mieć dobry to trzeba zostawić ręcznik i gra ale nawet o 10 są wolne lezaki . Jedzenie spoko choć wybór nie jest ogromny ale wystarczający dla wszystkich również dla dzieci
                                                  • Gość: Greg Re: prawdziwą opinia IP: *.air-net.gda.pl 06.08.13, 16:13
                                                    Wojo dzieki za konkretna opinie ;)
                                                    Co z tymi sportami wodnymi??!! NIkt nie plywa na skuterach? ;) Nie wierzę ;)
                                                • Gość: krzysztof do grega Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: 41.224.241.* 06.08.13, 20:15
                                                  cześc greg, dzis pytałem mistrza od reczników i dął mi ulotke; 50 dinarów skutr od osoby podobno na 15 min, 30 dinarów za spadochron, 20 dinarów od osoby za kanapę za motorówka. Dinar to na polskie X 2.
                                                  ja tam nie latam bo nie ma na to czasu, siedzimy a to na basenie a to na plazy wiec na te dodatkowe rzeczy sie nie chce. Spimy do 11- 12 więc nawet na śniadania trudno zdązyc. Urlop w końcu.Te wszystkie rzeczy masz nie na plaży hotelowej tylko 200m w prawo lub w lewo na plazach chyba miejskich bo tam dużo tubylców. żarcie fajne ale tylko w porach głównych posiłków póżniej zakaski to naleśniki z nutella bądż buła z resztkami ze śniadania, ale ogólnie fajnie mozna przyjeżdzac. zależy co kto preferuje. za ręczniki płacisz w dinarach w recepcji kaucję 20 za każdy - dostajesz kartę i wymieniasz na ręcznik przy wyjściu na plaże. co dziennie możesz zmienic recznik na nowy . Na koniec dostajesz karte z powrotem i zwracaja ci kaucje w recepcji. na plaże dawaj od razu na koniec na prawo do samego końca , tam spokój cisza i szum fal i kamieni nie ma w morzu. cos jeszcze?
                                                  pozdrawiam
                                                  • Gość: Greg do Krzysztofa Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.air-net.gda.pl 07.08.13, 00:27
                                                    Konkretnie i na temat.
                                                    Czy są jakieś wieczorno-nocne melanże w hotelu? ;) Można się pobujać w rytm muzy jakiejś fajowej? ;)
                                                    Co jeszcze.... wojny pewnie nie słychać ;) Żadnych dział i krzykliwych demonstracji ;)
                                                    Może coś tam z Egiptu niesie tylko jakiś huk armat ;)
                                                    Czy WIFI działa koło recepcji? ;)
                                                  • Gość: A Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: 41.224.241.* 07.08.13, 11:27
                                                    Wifi dziala nawet kolo basenu. Nie jest to zawrotna predkosc ale jest:). Poki co nie odczuwamy nic w zwiazku z zamieszkami. Wieczorem o 20.45 sa animacje dla dzieci. O 21.30 zaczuna sie wieczorne show. Ostatnio byl fakir:). Na bazarek najlepiej pojechac taksowka. Kosztuje 2 dinary ( cene ustalamy przed zajeciem miejsca). Przed wejsciem na bazar czeka facet i po opaskach patrzy kto z jakiego hotelu jest. Potem mowi, ze on pracuje w naszym hotelu i zaprowadzi nas do swojego brata, kgory nam zrobi ceny jak dla tunezyjczykow:). Sprzedawcy na bazarze strasznie nachalni. Jeszcze gorzej niz w Turcji. Sila ciagna do swojego sklepu trzeba stanowczo odmawiac. W hotelu tubylcy tez sprzedaja wycieczki. My na razie bylismy na statku pirackim ale z Itaka taki sam koszt jak od mieszkancow. Jedna para pojechala na wycieczke na wielbladach z lokalnymi. Mieli miec napoje i cos do jedzenia. Skonczylo sie na kranowie do picia, a ochrzanic nie ma kogo.
                                                  • Gość: Greg Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.air-net.gda.pl 08.08.13, 00:42
                                                    Co z sejfem w pokoju? Jest?
                                                    Czy warto wlozyc jakies tipy w paszport aby dostac widok na morze? ;)
                                                  • Gość: miki Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.13, 00:49
                                                    Kolega Greg powinien przejrzeć wątek od początku, bo to wczystko było już obgadane ;)
                                                    Sejf w pokoju jest za kaucją 70 dinarów. My nie braliśmy, nic nie zginęło.
                                                    Nie wiem czy dział włożenie czegoś do paszportu, ktoś wcześniej pisał, że chcą za to dużo.
                                                    My mieliśmy pokój z widokiem opłacony wczesniej.
                                                  • Gość: karolina Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.ip.netia.com.pl 08.08.13, 13:38
                                                    Mowisz ze jest kaucja, a w Itace powiedzieli mi ze zadnej kaucji nie ma. jak to jest? Czy mozna np. wczesniej niz przed wyjazdem zrezygnowac z tego sejfu?
                                                  • Gość: miki Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.13, 13:53
                                                    Jak nie chcesz kluczyka do sejfu to nie bierzesz i tyle. One są w szafie, ale jak się nie zapłaci to nie działają. 70 dinarów to duzo dosyć, wprawdzie oddają później tę kasę, ale trzeba wymienić pieniadze na lotnisku i to chyba nie jest ekonomiczne.
                                                  • Gość: A Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: 41.224.241.* 08.08.13, 15:04
                                                    Sa dwa rodzaje sejfow. My mamy na kod i tu nie placi sie kaucji. Sa tez starsze sejfy na klucz i tu placimy kaucje. Sejf, ktory mamy w pokoju jest nieprzytwierdzony :) wiec apokojnie mozna go wziac pod pache i wyniesc z cala zawartoscia. Co do kasy w paszporcie. Raczej nie ma sensu nic wkladac bo pokoje sa juz porozdzielane.
                                                  • Gość: tom Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.13, 18:25
                                                    Siema,

My lecimy 12.09, czy jest ktoś kto jeszcze wybiera się w tym terminie?
                                                  • Gość: Wojp Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: 77.87.0.* 08.08.13, 21:46
                                                    Witam
                                                    Dziś wróciliśmy z Khayam Gadren
                                                    Jeżeli chodzi o hotel to bardzo mile zaskakuje. Jest w sam raz. Padło pytanie o sejfy. W części pokoi są stare na klucz za 70 din kaucji a w części są nowe na pin i spokój.
                                                    Jedzenie nie brakuje choć czasem masz ochotę na coś innego i ciężko coś wybrać.
                                                    Do picia są ichniejsze alkohole czyli max 20 procent ale dżin i tonic oryginalny shweeps jest ok. Piwo max 2,5 procent czyli standard. Choć trudno się spodziewać czegoś innego bo jak b wyglądali turyści o 12 po normalnym alkoholu. Napoje i soki to koncentraty z wodą więc nie powalają ale to jest wszędzie nawet w 5 * hotelach. Jak ktoś szuka cudów będzie zawiedziony ale jak szukacie odpoczynku i fajnej atmosfery to miejsce dla was.
                                                    Animatorzy super większość umie nawet parę zdań po polsku więc atmosfera jak u nas.
                                                    Jak macie pytania to piszcie w miarę możliwości będę pisał.
                                                  • Gość: Greg Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.air-net.gda.pl 09.08.13, 01:10
                                                    No to kurna blaszka doczekac się juz nie mozemy ;))) Ja juz przytupuje z nogi na noge.. ;)
                                                  • Gość: Greg Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.air-net.gda.pl 09.08.13, 01:11
                                                    Ale własnie, zjezdzalnie dzialaja caly czas mam nadzieje?;)
                                                    Do której godziny sa otwarte baseny?
                                                  • Gość: wojo Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: 77.87.0.* 09.08.13, 15:21
                                                    baseny czynne od 8 do 19 ale po południu woda już tylko mokra bo o ochłodzie ciężko mówić jak lampa grzeje cały czas :)
                                                  • Gość: tom Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.static.chello.pl 08.09.13, 14:11
                                                    Greg,

powiedz jak wyglądają te opady, są intensywne? Z tego co wiem to często jest tak, że jest burza i opady, a po godzinie słońce i upał. Tak jest?
                                                  • Gość: Greg Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.air-net.gda.pl 08.09.13, 23:26
                                                    Bylismy 8 dni. Mielismy jeden caly dzien slonca a reszta dni po 2-4 h dziennie.
                                                    Niestety.
                                                    Rozmawialiśmy z ludzmi i okazalo sie ze od poczatki sierpnia tak było. Nawet Tunezyjczycy byli zdziwieni ta pogoda.
                                                  • Gość: Greg Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.air-net.gda.pl 16.08.13, 12:18
                                                    Jak tam nastroje... bo w sasiednim Egipcie to nie jest za kolorowo....
                                                  • Gość: Krzysztof Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.13, 13:09
                                                    Witam,
                                                    nie wiem jak ten wątek sie rozwijał, ale właśnie wróciliśmy 15.08 do domu z Khayam-u i
                                                    parę uwag praktycznych dla wszystkich:
                                                    Itaka obiecuje "ultra all inclusive" co znaczyło wg nich wyżywienie 24h. To chyba w Tunezji mają inne 24h bo oprócz głównych posiłków to o przekąszeniu czegoś fajnego można zapomniec.
                                                    Po godz. 10.00 miało być poźne śniadanie. Nikt o nim w hotelu nie wie no chyba że późnym śniadaniem nazwiemy blachę rogalików (notabene smacznych ) przy barze gdzie wydają drinki.
                                                    Jak blacha się skończyła to i z "późnego śniadania" nici. Trzeba czekać do 12.30 na obiad.
                                                    Po obiedzie także zaskoczenie- " przekąski przy barze"- to już jest najlepszy żart. Nalęsniki z nutellą lub do wyboru bez nutelli. Poza tym można sobie wziąć bułę z krojonym mięsem z surówkami hucznie nazywaną hamburgerem - pod warunkiem że buły się nie skończą.
                                                    Tak samo jak i ciasto na naleśniki- jeśli jest to jest jeśli nie ma to nie ważne że jeszcze pora "przekąski" nie skończyła się - naleśników nie ma.
                                                    Pani która przygotowuje naleśniki ma taką "rułę", że kolejka po te "dobro" jest nieraz na 1,5h. Młoda poszła do miniclubu na 2,0h, a młody na 1,5h do "pancakeclubu". Paniusia owinięta w kokon ma czas pożartować z kolegami kelnerami ale nie obsługiwać klientów. Co tam kolejka- poczekają. A i tak w razie czego może zabraknąć ciasta dla tych na końcu.
                                                    Woda w morzu tak jak w Chorwacji ok. 22stopni , wiatry są takie że czasami to krzesła i parasole fruwały. Generalnie to nie czuć że jest się w Afryce. Wieczorami było chłodno.
                                                    Teraz Arabowie są już po Ramadanie i najechało się tego do Khayamu, że restauracja nie nadąża wydawać posiłków. W ostatnim dniu w połowie kolacji zamknęli restaurację na 1 godzinę aby przygotować następny rzut. Ale niech ktoś się nie łudzi że czas kolacji też się wydłużył - o nie do 21,30 i koniec.
                                                    W sumie jak ktoś liczy na miłą i w miarę bez problemową obsługę to trzeba iść zawsze do tego samego kelnera i dać mu dychę dinarów to będzie ok. Ja długo się wstrzymywałem i w końcu po tygodniu uległem i było w miarę , ale i tak trzeba mieć dużo cierpliwości.
                                                    Raz na pobyt macie restaurację LA BONSAI i tam zamówienie z menu. Ale ściema - należy wcześniej rezerwować i wybrać spośród 2 zestawów co się chce. Potem i tak się okazuje że jest to dokłądnie to samo co już jedliście w czasie kolacji tylko sporcjowane i przyniesione do stolika. Nic rewelacyjnego z zapoconym i śmierdzącym arabem za plecami.
                                                    Nie polecam.
                                                    Uważajcie na łysego faceta w recepcji - ten to jest gigant. Zwracając wam kaucję za ręczniki lub sejf zawsze rozkłada forsę tak by dycha była na boku dając do zrozumienia że jest to dla niego. Potem proponuje wymianę dinarów na Eur proponując urżnięcie 30-40%. Najlepiej wymienić dinary na lotnisku przed samym wylotem po normalnym kursie kupna EUR lub Dolarów.
                                                    Reasumując chyba za te pieniądze można znaleźć ofertę w innym miejscu i z innym biurem.
                                                  • Gość: krzysztof Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.13, 15:17
                                                    ja już napisałem swoje 16.08 pozdrawiam
                                                  • Gość: Greg do Krzysztofa Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.air-net.gda.pl 27.08.13, 21:46
                                                    No to Sobie Krzycho pojechał... nagle stało się tam źle? Szkoda, bo za 2 dni wylatujemy.. czyli... może zabiorę kanapki i schabowe? ;)
                                                    Co się stało, że nagle coś jest nei tak? ;)
                                                    Czy ktoś ma inne wrażenia? Piszcie.....hmm?
                                                  • Gość: Greg Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.31.206.44.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.08.13, 13:10
                                                    Powiedzcie mi jeszcze czy warto zabierac rurki i maski do snoorkowania? Czy w morzu nie ma nic godnego uwagi z rybek? Pzdr.
                                                  • Gość: Greg Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.air-net.gda.pl 27.08.13, 00:37
                                                    Czy bezpieczbie jest pojechac taxi z hotelu do Mediny w Hammamet? Jaki jest koszt kursu? Pozdr. ;)
                                                  • Gość: krzysztof Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 11:36
                                                    możesz jechać taxi. Jest bezpiecznie , koszt to 2 dinary w jedną stronę.
                                                  • Gość: miki Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.13, 11:48
                                                    2 dinary to chyba do Nabeulu, do Hammametu więcej. Pociąg tańszy, ale nie jechałam, więc szczegółów nie znam.
                                                  • Gość: karola Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: 46.77.124.* 09.08.13, 13:35
                                                    Powiedz jam jest z pokojami,bo my many byc ma miejscu ok 12, a dons zaczyna sie of 14. Now wiesz czy ktos byl w takiej sytuacji I distal pokój po przylocie,czy czekal? Interesuje mnie tez przelicznik dolara ma dinara,ole wynosi. Kantor hotelowy bezpieczny?czy jest w poblizu miejsce gdzie mozna coz kupic (ubrania,pamiatki,itp), czy wybrac die ma bazar I w jakich godzinach najlepiej. Warto wybrać się na ten piatkowy bazar?
                                                  • Gość: wojo Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: 77.87.0.* 09.08.13, 15:19
                                                    My przyjechaliśmy po 16 więc pokój był od razu i nie było problemu. Przelicznik dolar do dinar x1.6 więc ok. Jak zostaną dinary lepeij coś kupić niż zamienić z powrotem bo na lotnisku biorą nawet 30%. Zjeżdżalnie są czynne cały czas poza przerwami na posiłki więc można poszaleć. Bazar 30 minut drogi od hotelu. Wszędzie bezpiecznie ale to samo. Przed hotelem mały sklep ale ten cały szajs podrabiany jest dostępny. Jakość pozostawia wiele do życzenia i chyba lepiej nie robić wstydu z torebką LuisVitton jak nas na nią nie stać oryginalnie bo to trochę razi ale jak kto woli. Taxi na bazar 4 dinary.
                                                  • Gość: wojo Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: 77.87.0.* 09.08.13, 15:29
                                                    Jak już pisałem wcześniej hotel po remoncie ale Hilton to nie jest. Są niedoróbki a raczej remont w ich stylu. My w łazience mieliśmy schodzącą farbę z odrzwi więc sypał się śnieg po dotknięciu ręką ale za to klima zasuwa jak wściekła i jest pełna regulacja. Warto poprosić o drugą kartę to zostanie klima na cały dzień jak ktoś tak lubi. Fajnie jest zostawić dinara na łóżku dla sprzątaczki to trochę bardziej się stara ale to standard wszędzie.
                                                    Animacji fura i bardzo fajne ale nie natrętne. Powiesz nie idą dalej i tylko zażartują i ok.
                                                    Wieczorna show fajne i co dzień inne. Jak ktoś lubi spokój to trzeba poprosić pokój od strony basenu gdyż my mieliśmy na przeciw "amfiteatru" i do 23 było chwilami dość głośno. Nam to nie robiło problemu choć byliśmy z synem 8 letnim. Jak ktoś ma małe dzieci to może być problem. Słońce rano od strony właśnie zabaw a wieczór od basenów rekreacyjnych.
                                                    Piszcie co chcecie wiedzieć to będę odpowiadał bo tak to bym mógł pisać do jutra:)
                                                  • Gość: karola Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.centertel.pl 09.08.13, 21:56
                                                    A czy wiesz moze co hotel robi z osobami, ktore przyjada wczesniej niz rozpoczecie doby hotelowej?interesuje mnie tez czy zakupy(pamiatki,jakies ubrania,itp) mozna kupic tylko na bazarze czy gdzies indziej warto. bazar jest otwarty tylko w piatki czy codziennie. warto isc na te. bazar w piatek? Jaki jest przelicznik dolara na dinara?
                                                  • Gość: wojo Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: 77.87.0.* 09.08.13, 22:34
                                                    Do Karola
                                                    Czytaj za zrozumieniem
                                                    Nie wiem jak jest z ludźmi którzy przyjadą wcześniej ale jak my byliśmy było prawie 300 wolnych miejsc więc dawali pokoje z marszu. Jeżeli chodzi o bazar to jest czynny codziennie choć ich religia i styl życia pozwala zamykać sklepy o której im pasuje i tak samo otwierać. My nie byliśmy na bazarze ale ludzie którzy byli mówili że to samo badziewie co w sklepie przy hotelu tylko więcej. Przelicznik to 1x1,6 czyli za 20 dolarów masz 32 dinary. Najlepsze "podróby" są z Turcji a Tunezja to straszny badziew więc ja niczego nie kupowałem prawie oryginalnego. Na lotnisku w Enfidi dobre ceny na bezcłowym więc lepiej tam coś kupić typu alkohol lub perfumy niż ten szmelc ze sklepu czy bazaru.
                                                  • Gość: fff Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.centertel.pl 09.08.13, 22:07
                                                    Ccgg
                                                  • Gość: Greg Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.air-net.gda.pl 09.08.13, 22:40
                                                    Na tydzien chyba styknie mi 500 USD - na samo wylegiwanie sie na basenie ;) i sporty wodne ;)
                                                    Hehehe ;))
                                                    No nic.. czas kupic USD i cosik w bilonie ;)
                                                    Ciekawe czy schabowy tam jest dobry ;)))
                                                  • Gość: wojo Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: 77.87.0.* 09.08.13, 22:51
                                                    Jak chcesz leżeć przy basenie i coś ze sportów wodnych to wystarczy ci 100$ ale jak chcesz poszaleć na morzu to może być mało. Gdyby nie pamiątki i duperele a i drobne dla sprzątaczki to można jechać bez kasy i nie będziesz zawiedziony. My nie korzystamy z ich sportów wodnych ponieważ jak widziałem na Djerbie w Tunezji w zeszłym roku jak to się odbywa to dałem sobie spokój. W hotelu masz ubezpieczenie i wszystko a tak to szukaj "tubylca" i dochodź swoich racji. A jeszcze wycieczki lepiej kupić od rezydenta czasem parę dinarów drożej niż od naciągaczy hotelowych bo później kubek wody czy inne duperela kosztuje cię na piasku 5 dinarów za kubek. Jest dwóch gości co sprzedają wyjazd na quady i pustynię ale tak jak pisałem za kubek wody 2-5 dinarów czyli 5x2.26zł więc szkoda sobie zawracać głowy.
                                                  • Gość: Greg Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.air-net.gda.pl 10.08.13, 10:56
                                                    Planuje tylko lenistwo i sporty wodne. Medina i Hammamet na wlasna reke. Ewentualnie ZOO. Tydzien wypoczynku w hotelu. Gdyby byly 2 tydzie to bysmy pojezdzili. Szkoda czasu. Siedzimy w hotelu. ;)
                                                    Własne nasunelo mi się pytanie: jakie nacje sa w hotelu? Czyja przewaga?
                                                  • Gość: wojo Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: 77.87.0.* 10.08.13, 14:21
                                                    My byliśmy tydzień i nie wystawiliśmy nosa poza hotel. Jeśli chodzi o sporty to jest tego sporo ale poza hotelem na plaży trochę z boku. Z tego co byli ludzie których poznaliśmy to mówili że nie bardzo jest za czym jeździć. Jak ktoś lubi zabytki czy coś to może i coś jest do zobaczenia a tak to leżenie bykiem i dżin tonic od rana. W Hammamet to wszyscy na bazar a jest dokładnie to samo co w Nabeul tylko taxi droższe. Pojechali znajomi do Zoo to nawet mówili że fajnie ale zaraz po pokazie jest ewakuacja do autokaru bo upał i kamienie na jakich siedzisz to aż na dupie włosy znajomemu przypaliło :). W hotelu dużo polaków, Anglicy, Holendrzy, Belgowie było też troszkę Rosjan, Ukraińców a nawet Włochów. Towarzystwo mieszane i sporo dzieci.
                                                  • Gość: Greg Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.air-net.gda.pl 10.08.13, 16:19
                                                    to gra jak sa dzieciary ;) bo nasze nie lubia samotnosci ;)
                                                    No wiec..... juz niebawem.. ;)
                                                  • Gość: warszawianka Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.ip.netia.com.pl 11.08.13, 09:15
                                                    Czy ktos leci 29.08 z Warszawy?
                                                  • Gość: warszawiak Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 13:32
                                                    My sie jeszcze zastanawiamy nad wylotem z Wawy 29.08. do tego hotelu. czekamy ze moze ceny last minute beda atrakcyjne :) A Warszawianka w ile osob leci?
                                                  • Gość: warszawianka Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.ip.netia.com.pl 11.08.13, 14:23
                                                    4 dorosle i jedno dziecko.My rezerwowalismy w styczniu, to ceny w porownaniu do obecnych byly duzo nizsze
                                                  • Gość: kaska Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.ip.netia.com.pl 11.08.13, 09:21
                                                    A jaka teraz panuje tam pogoda, ile stopni. Czy z miejscowymi sprzedawcami mozna dogadac sie po angielsku? Gdzie warto isc w Nabeul, lub zwiedzic w niedalekiej odleglosci, mamy male dziecko wiec jakies wieksze wycieczki odpadaja. Co to jest ta wycieczka statkiem pirackim, jak dlugo trwa, jakie tam sa atrakcje i gdzie sie zaczyna?
                                                  • Gość: Kaska Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.13, 17:53
                                                    My bylismy w hotelu po 12.00 i od razu zostalismy zkwaterowani, nie musielismy siedziec na walizkach. W samym nabulu nie bardzo jest co robic, wyjscie na bazarek polecam, otwarty jest codziennie. jesli ktos chcialby pojsc o 8 rano bo chlodniej-odradzam, wiekszosc sklepikow pozamykanych. fajna wycieczka jest do tunisu-sidi bu said-kartagina. nie jest meczaca a mozna poznac sama tunezje w ktorej nie wiele jest do zobaczenia ;) wycieczka statkiem pirackim - plynie sie w morze, w miedzy czasie pokazy taneczne, muzyka, zabawa i tyle, duzo arabow- mozna poznac ich kulture, jak sie bawia. obiadek i powrót ok. 14-15. nam sie nawet podobalo.
                                                  • Gość: warszawianka Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.ip.netia.com.pl 11.08.13, 19:55
                                                    Do Kasi
                                                    a do ktorej ten bazar jest czynny?
                                                  • Gość: warszawiak Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 20:20
                                                    Do Warszawianka. A ile w styczniu kosztowala ta wycieczka? Teraz ma cene 2400.... Troche to sporo jak na Tunezje...
                                                  • Gość: warszawianka Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.ip.netia.com.pl 11.08.13, 22:00
                                                    W styczniu za pokój z widokiem na morze i większym ubezpieczeniem zapłaciłam ok 2420 zł od osoby.Już nie pamiętam dobrze, ale coś mi się kojarzy, że pokój standard kosztował ok 2150 zł. Ale głowy nie dam sobie uciąć....
                                                  • Gość: Greg Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.air-net.gda.pl 12.08.13, 21:53
                                                    No to żadna sensacja.... ceny w tym roku się trzymają. Nie ma co liczyć na Last Minute, tak mówią.
                                                    29.08. z Gdańska......
                                                    Zastanawiam się jak to będzie..... startujemy o 23:40 i lądujemy coś po 01:30 czasu lokalnego. Nasze dzieciaki rozniosą hotel jak nie dadzą szybko pokoju w nocy ;))
                                                    Bedzie mała wojna polsko-tunezyjska ;)

• Gość: warszawianka Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.ip.netia.com.pl 12.08.13, 22:07
                                                    Do Grek
                                                    no nie wiem, czy nie sensacja... Jak sprawdzałam jakiś miesiąc temu, to ceny za normalny pokój, to wynosiły ok 3000. Różnica jest spora (jak dla mnie).
                                                    Starujecie z Polski 29, czy 28?
                                                  • Gość: Kaska Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.13, 07:01
                                                    Warszawianka, nie wiem do której jest czynny. Ale do 15 na pewno, mooooooze nawet 16-17
                                                  • Gość: warszawiak Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 15:28
                                                    teraz jest 2400 za zwykly 2 os. pokoj. z tego co widze to jest to srednia cena. dzisiaj rezerwuje i zobacze co bedzie sie dzialo jutro ( z wtorku na srode zawsze sa zmiany cen) :).

• Gość: Greg Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.air-net.gda.pl 13.08.13, 21:50
                                                    sorry 2startujemy 8.08 z Gdanska.
                                                  • Gość: Makki Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.air-net.gda.pl 18.08.13, 01:16
                                                    Cieszę się z Tunecji patrząc na to co się dzieje w Egipcie.
                                                    Zastanawiam się... dlaczego ludzie tak się jeszcze pchają do Egypt.
                                                    Ja rozumiem... ale jak pie...ie cosik i zginie kilku Polaków wtedy sie niektórzy obudzą.
                                                    Ech... totalne ignoranctwo.
                                                    Trza było przewidzieć i wykupić ubezpieczenie od kosztów rezygnacji. Ale tak.... szkoda było 300 PLN.... to teraz... lećcie i żyjcie w tych super hotelach.... po 2 tygodnie... bez mozliwości wyjścia z nich na ulicę. ;))
                                                    Masakra.... tego się czytać nie da.
                                                  • Gość: Greg Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.air-net.gda.pl 21.08.13, 15:01
                                                    Czekam na wieści jak tam wspomnienia naszego hotelu? ;)
                                                  • Gość: Greg Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.air-net.gda.pl 25.08.13, 12:09
                                                    Mieć jeszcze pytanie....czy warto zabierac maski i rurki do snoorkowania? Czy w tamtym rejonie morza jest co do poogladania czy sam piach i zero rybek?
                                                    Hmm?
                                                  • marcinbyczy Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy 26.08.13, 15:33
                                                    Gość portalu: Greg napisał(a):

> sorry 2startujemy 8.08 z Gdanska.

Greg we wrześniu lecisz, czy za rok dopiero??
                                                  • marcinbyczy Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy 26.08.13, 15:18
                                                    No to się oczytałem. Podoba mi się. Tym bardziej, że nam przebukowali Egipt na ten akurat hotel.
                                                    Pytanko: czy ktoś może wybiera się z Krakowa 05.09.13 do Khayam Garden??
                                                  • Gość: Greg Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.air-net.gda.pl 26.08.13, 15:24
                                                    Hehehe... będzimy mieli "przebukowanych"? ;)
                                                    Trochę mnie pogoda scięła z nóg cholera, prognozy nie są optymistyczne na najbliższy weekend.... burze i deszcz... cholera... słonka mało...
                                                    By to.... szlag...
                                                    Hallo.. czekam na info czy warto posnoorkowac... ??!! Dacie mi odpowiedz jakąś wiążącą? ;))
                                                  • Gość: krzysztof do grega Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.13, 15:42
                                                    Greg, ponurkować można, trochę rybek przy brzegu było więc jak dalej między kamienie wypłynąć to chyba rybek do poglądania sie znajdzie, choć pod tym względem Chorwacja nie ma równych..
                                                    Ja pływałem bez rurki i w okularach i też momentami fajnie było...
                                                  • Gość: Greg Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.air-net.gda.pl 27.08.13, 00:39
                                                    29.08.2013 from Lech Walesa Airport ;)
                                                  • Gość: Greg do Krzysztofa Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.air-net.gda.pl 27.08.13, 14:54
                                                    Krzycho ja nie pytam czy Croatia lepsza ;))
                                                    Hehehe ;))
                                                    Wiadomo, ze ladniejsza Tajlandia ;)
                                                  • Gość: krzysztof do grega Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 15:37
                                                    nie byłem w Tajlandii więc nie wiem ale w Chorwacji są lepsze rybki do oglądania niż w Khayam.
                                                    dlatego żebyś nie był zaskoczony, moim zdaniem nie warto brać tego ekwipunku no chyba że masz puste walizy.
                                                  • Gość: Greg do Krzysztofa Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.air-net.gda.pl 27.08.13, 17:08
                                                    Więc nie zabieram snoorkowania. Nie ma sensu.
                                                    W Turcji już były lepsze widoki. Oka. Skupimy się na ... basenach, slizgawkach i ... plaży ;)
                                                    Waluta zakupiona, dodatkowe ubezpieczenie w PZU wykupione, leki zakupione na problemy żołądkowe, ciuchy już przygotowane.... Wakacje czas od czwartku zaczynać ;)
                                                    Już się doczekać nie możemy ;) Odliczanie czas zacząć... ;)
                                                    Przebukowani z Egypt bedą atakowali od września Tunezję ;)
                                                    Czy jeszcze jakieś sugestie.... może porady? Z Hotelu do Mediny w Hammamet ---> warto taxi? Czy inny środek loko? ;)
                                                    Jak wykombinować drugą kartę do pokoju? ;)) Czy ktoś to przerabiał? ;)
                                                  • Gość: krzysztof do grega Re: Prawdziwa opinia ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 16:39
                                                    taxi są bezpieczne można nimi jeżdzić ale zawsze ustal na początku kwotę do zapłaty aby na końcu nie policzył ci np. stawki za osobę a nie za kurs.Byłem świadkiem takiego czegoś ale nie w taxi lecz w dorożce. Arabowie to arabowie.
                                                    Ja miałem problem z kartą do pokoju bo mi sprzątaczka zabierała (mieliśmy pokój rodzinny więc jedna karta zostawała aby klima działała)Zawsze w recepcji musieli dorobić nową. Możesz spróbować to wykorzystać przy drugiej karcie.
                                                    Poza tym dużo luzu cierpliwości i bez stresu a będziecie mieć fajne wakacje. Przyjemności.
                                                  • Gość: Karolina Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.244.187.48.tvkhajnowka.pl 09.09.13, 13:20
                                                    a no ja wybieram się 12.09 ;)
    • Gość: tom Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.static.chello.pl 27.08.13, 17:44
      ja wybieram się 12.09 mam zarezerwowane od dawna i nie jestem z tych co jest przebukowany z Egiptu. Chciałbym zapytać tych co już byli czy warto wsadzać jakąś kasę do paszportu przy meldowaniu z nadzieją na lepszy pokój?
      • Gość: Greg Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.air-net.gda.pl 27.08.13, 20:19
        Tomuś a może nie zadawaj pytań tego typu tylko.... poczytaj wcześniejsze wypowiedzi. Bo jak spiewała Maryla Rodowicz: "Allleeee to już byłoooooooooooo!!" ;)
    • Gość: Greg Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!!!!!!! IP: *.air-net.gda.pl 27.08.13, 23:27
      Właśnie CZYTALIŚMY OPINIE NA ITAKA z Małżonką i wiecie co.... trochę się wystraszyliśmy!!!!!!!!!!!??????

Hmm.... wyprowadzcie mnie proszę z błedu albo potwierdzcie te opinie....
      Słyszę, że ślizgawka największa nie działa....??!!
      Czekam na opinie kogoś kto tam jest obecnie albo wrócił przed chwilą.....

Zacytuję:

Agnieszka: Brakowało sztućców i szklanek niemalże przy każdym posiłku. Brudne obrusy. Do mieszania kawy podawano rurki do napojów z uwagi na brak łyżeczek. Zamknięta największa zjeżdżalnia. Plaża brudna. W większości personel hotelu nachalny i nieuprzejmy. Zbyt częsta awaria wind, kart magnetycznych i serwerów wi-fi.

Hanna: Hotel zadbany, pokoje czyste,codziennie sprzątane,brak czajnika i szklanek, plaża blisko, ale kamienista i brudna,obsługa w barach ok, na stołówce przepełnienie, brak serwisu,na śniadanie jajka i parówki, pyszne rogaliki i ciasta,późne śniadanie w barze przy basenie to całkowita porażka, przekąski w barze przy basenie,to długie kolejki po naleśnik, nic więcej nie było a w drugim barze, trzeba było wcześniej rezerwować,obiady,to niedogotowane warzywa i różne potrawy z kurczaka, ręczników przy basenach trzeba było pilnować, bo kradli a w recepcji w odpowiedzi na zgłoszenie odpowiadali, \'że nie trzeba było chodzić do basenu\', brak zabezpieczenia nieczynnej zjeżdżalni, na terenie hotelu \'naganiacze\' oferują wycieczki podczas których nie zapewniają żadnego bezpieczeństwa dla turystów, autokary, dowożące z lotniska bez sprawnej klimatyzacji,na lotnisku w drodze powrotnej brak Rezydenta i jakiejkolwiek pomocy w przypadku problemów, na bagaż po przylocie czas oczekiwania prawie godzina. Animacje w większości jedynie częściowo tłumaczone na polski, bardzo dobra i miła opieka nad dziećmi, różnorodne zajęcia, rewelacja dla dzieci w każdym wieku.Obsługa męską barów i restauracji, przeważnie nie obsługuje kobiet, żeby złożyć zamówienie, kobiety czekały do czasu, kiedy przy barach nie było mężczyzn, oni byli obsługiwani w pierwszej kolejności, za drobnym napiwkiem, można było być obsłużonym nawet przy basenie.Wszędzie daleko , miasto brudne.
      • Gość: Greg Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.air-net.gda.pl 28.08.13, 11:54
        Wiec??!! Jest tak czy... nie jest?!
        • marcinbyczy Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! 28.08.13, 15:27
          No mi te opinie wyglądają żałośnie - jak ten Robert w filmie "Last Minute". Nie wiem bo tam nie byłem, ale quźwa przecież bawić się jedziemy, wypocząć a nie wyszukiwać niedorubek.
          Ciekawe czy w Mielnie, Międzyzdrojach, Łebie itp. (bez urazy dla miejscowych) takie wszystko idealne dopracowane i bezawaryjne (o pogodzie nie mówiąc), a w tych samych pieniądzach praktycznie.
          • Gość: Luk Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: 41.224.241.* 28.08.13, 16:12
            Ja właśnie jestem, jutro powrót do Warszawy. Trochę to prawda trochę nie. Plaża nie powala, w Polsce wiele plaż jest ładniejszych np ta w Jastarni, zejście do morza strasznie kamieniste ciężko bez czegoś na stopy. Na stołówce rzeczywiście straszny tłok momentami, bardzo dużo miejscowych. Zdarzają się brudne stoliki i braki w zastawie ale nie jest to reguła. Pokoje ładne czyste, regularnie sprzątane. Baseny super, drinki raczej przeciętne, od dwóch dni brak cytryny w barze i nikt nie wie kiedy będzie. Nie brakuje za to leżaków ale jak chce się fajne miejsce blisko basenu warto zejść ok. 8 i rzucić ręcznik, ale spokojnie jeszcze o 10 się coś znajdzie. Ja dałem 10 dinarow na zmianę pokoju bo początkowo dostaliśmy taki z widokiem na maszynę od klimatyzacji i hałas okropny. Jedzenie dla nas ok, ale dwa tygodnie bym chyba na nim nie pociągnął. A no i wycieczka na sahare, polecam super wycinka, odrobinę męcząca podróż autokarem ale naszym zdaniem warto.
            • Gość: natalya Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.cm-6-3c.dynamic.ziggo.nl 28.08.13, 21:35
              my lecimy 12.10 na tydzien. wylot z holandii. 2 osoby dorosle i dziecko lat 8- 1200e. zarezerwowalam dosyc dawno, teraz cena jest wyzsza. jest to okres wakacji u nas wiec automatycznie cena tez sie zmienia. jest to nowy hotel w ofercie wiec nie moglam znalesc za bardzo komentarzy od holenderskich gosci. te co znalazlam mowia o perfelcyjnym hotelu dla rodzin z dziecmi. nikt tez nie narzekal na jedzenie.
              • Gość: Greg Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.air-net.gda.pl 28.08.13, 21:48
                Jutro 23:40 start z Gdanska.
                Jak coś pytajcie mnie od piatku ;) Bedę odpowiadal w miarę przerwy basenowej ;)
                • Gość: miki Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.13, 22:29
                  Greg, miłego wypoczynku :)
                  I nie czytaj juz zadnych opini, sam się przekonasz :)
                  Pewnie jak jest więcej ludzi to jest ciasno i czasem serwis nie nadąża w restauracji. W czerwcu tak nie było :)
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Greg Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: 41.224.241.* 31.08.13, 19:19
                    Pozdro z Khayama ;) Nie czytam negativ bo albo to durne wpisy konkurencji albo tego rodzaju ludzie winni byc izolowani.
                    Jest super!!!Super i super!! Zarcia nie do przejedzenia. Baseny super. Dzieciaki ucieszone. Super animacje i super opieka Pani Rezydent. Jedna rzecz.. nie dawac kasy na recepcji!!! Tylko Kierownik Recepcji jest wladny aby zmienic pokoj. Nie robcie takich bledow. ;)
                    Pozdrawiam!! Wracam do zycia w Khayam. ;)
                    • Gość: Greg Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: 41.224.241.* 31.08.13, 19:43
                      Jedyny minus. .brak tak na prawde skuterow wodnych i zabawy na wodzie.
                      Tutaj czuc biede w porownaniu z np. Turcja.
                      Plaza fajna. Spacerki super.
                      Ogolnie... bosko jest i nie czytajcie Malkontentów.
                      Dobre wino...
                      Kawa tylko w barze hotelowym z expresu. Ta na stolowce to lura totalna.
                      No to ... paaa.. Acha wifi mamy na 2 pietrze hotelu na balkonie i w pokoju. ;) Dziala jak widac dobrze. Zakupy w Nabulu w markecie zriobione. Apteka niedaleko. Specyfiki w aptece 100 lepsze niz w Polsce i .. 50% taniej!! Ich leki dzialaja lepiej od naszych... w koncu sa tunezyjskie sprawdzone w tych warunkach. ;)
                      • Gość: Khayam Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.tktelekom.pl 01.09.13, 11:47
                        Greg a powiedz jak jest z wodą pitną ??
                        Lepiej jej unikać ??
                        A jak z kostkami do lodu ???
                        • Gość: MarcinByczy Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.13, 20:09
                          Dawaj Greg: jak te drinki na basenie? Z lodem czy bez lodu, jakie pijecie? Dużo ludzi w hotelu bo to już wrzesień w końcu (ja już w czwartek będę na miejscu) :)
                          • Gość: Greg Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: 41.224.241.* 01.09.13, 21:39
                            Ludzi duzo nie jest, patrzac po ilosci wolnych lezakow. Lod....nie wiem nie pijam z lodem. Zimne sa ..drinki....tfu..syf totalny...slodkie i kolorowe...tfu ;) Piwko dobre.. alkohole ale z cola...oryginalna a nie syfem z dystrybutora. Kobiet solo podrywane chamsko przez obsluge...kolesie bzykaja sie za kase...bieda az piszczy....Rusiejki placa za bzzz.... 3/4 obslugi pracuje za spanie i to czego nie zjemy.... masakra....
                            Taxi darmo max 10 TDN z hotelu do Hammamet Medina. Za oknami....widac syf....ubostwo....Hotel w okolicy najlepszy. Zaryzykuje 5 gwiazdek nawet. Otworzyly nam sie oczy....ludziki najlepsi zarabiaja po 200 euro/ miesiac z napiwkami....nie dziwny sie wiec ze.....sa za napiwkami. Jak dacie kase macie super obsluge na barach. Warto. ;)
                            Co jeszcze??!! ;)
                            • Gość: Greg Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: 41.224.241.* 01.09.13, 22:58
                              Pogoda w kratke.... slonka jak na lekarstwo. Burze i deszcze....Prognozy pogody klamia niestety. Do tego obsluga...hehehe...rzadzi chyba tutaj mafia..obsluga udaje Tunezyjczykow a mamy zlepek Irakijczykow, Iranczykow...nawet Brazylijczykow.
                              Przyjechalismy...zobaczylismy i do ... arabusowa juz nie przyjedziemy. Dobrze ze ten hotel jest fajny. Bo inaczej zaplakalibysmy sie ;)))
                              Plaza masakryczna jednak...kamien i skala. Jakis duren wpuscilby tam dziecko...
                              • Gość: Greg Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: 41.224.241.* 02.09.13, 21:57
                                Pamietajcie jestescie "My Friend" jak bedziecie darowac dinary ;)))
                                Zenujace jest to ze muzyka na dyskotece i bawia sie Polacy super i Rosjanie i troszke innych DJ jest swoj chlopak ale.....o 24 koniec glosnej muzyki bo... goscie chca spac :))))
                                Nie skomentuje tego dosadnie...ale to jest smieszne!!!
                                Mamy chec na taniec i ..... doopa....
                                • Gość: Greg Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.air-net.gda.pl 06.09.13, 13:49
                                  Powrót do domu.....w końcu!!
                                  Tunezja... zapominam już o tym kraju.
                                  Dziekuję Itace... bo Hotel fajny i wakacje fajne.

Ale poza nim.. smród, brud i ubóstwo. Wszechoobecne śmieci... butelki, gnijące odpadki na ulicach... polach, gajach oliwnych, ...Więc, żegnaj i już się nie zobaczymy Tunezjo.
                                  Zdegustowany jestem tym co widziałem, tym, że kelnerzy, czy inni tubylcy puszczają się za kasę z Europejkami które jeżdżą tam na sexturystykę. Niesmaczność mnie ogarnęła.
                                  To nie mój Klimat i nie mój rejon.
                                  Oni są super... jak im płacisz.... bo traktują Ciebie jak portfel.

Jeśłli coś pytajcie, odpowiem na pytania...

Taxi taniocha.... ale targowac sie przed trzasnieciem drzwiami!!
                                  Medina w Hammamet..... hmm... 7TD za wstęp, nawet dzieci kasują w tej cenie + 1 TDN za mozliwosc robienia zdjęć na terenie... ;))
                                  Hehehe... dobrze ze WC za free ;))) i oddychać można za free ;))
                                  Obecnie mamy w Tunezji bezkrólewie.... Prezyden uciekł poza Tunezję wyszło, że wyrolował całe Państwo na kupę kasy i zbiegł....
                                  Więc mają teraz... bezkrolewie i jakiś tymczasowy rząd.... stagnacja.... totalna....
                                  Na ulicach pełno policji.... Widać, że Policja to Władza. ;)))

Wypoczywajcie.

• Gość: tom Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.static.chello.pl 06.09.13, 17:08
                                    Cóż, ja byłem kilka razy w Egipcie czyw Tunezji i wiem czego się spodziewać, także ten brud, smród w żadnym stopniu mi nie przeszkadzają. Taki kraj, taka kultura...natomiast do Khayam wybieram się w czwartek. Czy możesz trochę opisać o wyżywieniu i o alkoholach? Są w małych plastikowych kubeczkach czy w szklankach?
                                    • Gość: Martyna Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.13, 19:24
                                      Leci ktoś z Gdańska 12.09?
                                      • Gość: Damian Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.tktelekom.pl 06.09.13, 20:14
                                        Ja lece ze znajomymi 12.09 z Poznania
                                    • Gość: Greg Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.air-net.gda.pl 07.09.13, 00:48
                                      Tutaj chodzi o wszechobecny (poza hotelem) brud i syf. To nie kultura a uwielbienie dla syfu...sterty smieci zalegajace na polach...torach kolejowych..zaulkach miejskich... To brak wywozu smieci. Firmy nie sprzataja od kilku lat. Maja brak rządów. Prezydent okradl swoj kraj i uciekl z Tunezji. Hehehe...
                                      Po drugie namolnosc obslugi jest straszna.
                                      Jak nie zaplacisz kelnerowi to Cie zleje..barman tez Cie oleje i bedzie myl w zimnej wodzie plastikowe kubki. Higeny 0!!!
                                      Turysci sa zdegustowani. Nie tylko Polacy ale Niemcy, Anglicy itp.
                                      Jak zapłacisz na barze..masz szklane kufle do piwa, szklanki do drinkow i napojow.
                                      Cola Zero dookola.... mala cola w butelkach szklanych tylko dla....Arabów i dobrze placacych napiwki Niemców.
                                      Kultura....ale i namolnosc. W barze przy basenie przy plazy swoj czlowiek starszy Tunezyjczyk. Ale zrobil sie Friend po kilkunastu dinarach przez kilka dni ;)
                                      Z alkoholu.....piwo dobre...wino extra...pozostale tanie berbeluchy nie do picia. Jedzenie...tradycyjna kuchnia nie powala. Inne smaki zupelnie. Tunczyk w bialku i placku....ani ladnie nie pachnie ani nie smakuje. Takie rzeczy oferuje restauracja Bonsai gdzie masz prawo do 1 kolacji po rezerwacji. Baranina smaczna....bardzo. Zarelko na stolowce dobre. Owoce smaczne. Cierpliwosc potrzebna. ;) Smaczne Crossanty i francuskie z czekolada. Kawa do wypicia tylko w barze po prawej stronie lobby hotelowego. Vis a vis wyjscia ze stolowki. Kawa na stolowce siki. Super buleczki po 15:00 przy basenie.
                                      Te meskie dziwki dla kobiet...niesmaczne...samotna kobieta ma wciaz oferty na "barabara" od obslugi.
                                      Tfu...Prosze nie pisac ze syf i nagabywanie na sex to ich kultura.
                                      W hotelu pracuja ludzie za jedzenie i nocleg. Poza sezonem spia na ulicy...
                                      Takie realia biedoty... Nazywaja sie "Gladiatorami". Walczą o tę pracę bo to dobra praca i napiwki od turystów pomagaja zarobić. Wyzysk...brudny sex i prostytutki męskie. Taki obraz sie jawi.
                                      AFRYKA....niestety...

• Gość: Martyna Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.13, 10:35
                                        A jak jest z pogoda? Bo patrzę na prognozy i jestem przerażona... Czy w waszym przypadku prognozy sie sprawdziły?
                                        • Gość: viola Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.play-internet.pl 07.09.13, 11:00
                                          Martyna jak wrócisz to napisz co z pogodą,my lecimy 26.09 i też martwię się co z pogodą;(
                                          • Gość: kati Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.13, 11:36
                                            tez lece 26.09 i martwię się o pogodę... mam nadzieję, że będzie ok!
                                          • Gość: viola Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.play-internet.pl 07.09.13, 13:39
                                            Kati skąd lecicie ?
                                            • Gość: kati Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.13, 13:44
                                              Z Poznania, a Wy??
                                              • Gość: viola Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.play-internet.pl 07.09.13, 14:04
                                                My też:)
                                                • Gość: kati Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.13, 14:24
                                                  To super. Jestem bardzo ciekawa czy zakwateruja nas od razu czy bedziemy czekać do tej nieszczęsnej 14tej... jedziemy z bydgoszczy i mam nadzieje3, ze nie beda sie nad nami pastwic ;) ¤a Wy z poznania czy tez jedziecie?
                                                  • Gość: viola Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.play-internet.pl 07.09.13, 15:10
                                                    w ile osób jedziecie z dziećmi? z tego co się orientuje to od razu kwaterują.
                                                  • Gość: kati Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.13, 15:43
                                                    lecimy sami ;)
                                                  • Gość: viola Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.play-internet.pl 07.09.13, 15:51
                                                    w jakim przedziale wiekowym jesteście jeśli wolno zapytać?
                                                  • Gość: tom Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.static.chello.pl 07.09.13, 16:58
                                                    Greg,

powiedz jak możesz czy warto brać sprzęt do snurkowania, można zobaczyć jakieś kolorowe rybki?
                                                  • Gość: Greg Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.air-net.gda.pl 07.09.13, 17:19
                                                    Morze lipa....raz ze nic nie widac....dwa cholerne kamienie... :/
                                                    Co do pogody...od miesieca jest w kratke...nie obiecujacie sobie ze bedzie non stop słonko....anomalie pogodowe...Ludzie byli zdziwieni ta aura..rano pochmurnie....poludnie Slonko. ..do 15 i burza albo pochmurnie..a wieczor lub noc burze i ulewy. Tak bylo od miesiaca.
                                                  • Gość: antymalkontent Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: 41.224.241.* 09.09.13, 10:29
                                                    Morze jest OK, woda cieplutka i plaża zaraz przy hotelu.
                                                    Kamienie potrafią przeszkadzać, więc obuwie do wody warto mieć.
                                                    Woda niestety dość mętna i czasami pływa trochę śmieci, ale to zależy od dnia, najgorzej wygląda to z brzegu, jak już jesteś w wodzie to pluskać się można aż miło :)
                                                    Na snorking nie ma co liczyć.
                                                    Pogoda bywa zmienna, ale ja miałem raptem jeden dzień, kiedy przez 3 godziny rano było trochę pochmurnie.
                                                    Wieczorami potrafi nieźle wiać, ale że większość Polaków i tak chodzi zawiana to nie widać różnicy ;)
                                                  • Gość: antymalkontent Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: 41.224.241.* 09.09.13, 10:41
                                                    Pozatym nie rozumiem ludzi, którzy wydają przysłowiową średnią krajową, aby polecieć na drugi kontynent i .... moczyć 4 litery w basenie :|
                                                    Może lepiej w takim razie Ciechocinek, tam przynajmniej nikt nie będzie narzekał jak tutaj, że nie ma żadnego polskiego kanał w TV (SKANDAL!) *facepalm*
                                                  • Gość: kati Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.13, 18:45
                                                    30 ;)
                                                  • Gość: antymalkontent Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: 41.224.241.* 09.09.13, 10:47
                                                    Pewie trochę poczekacie, ilekroć przyjeżdża nowa grupa to koczuje na recepcji, obsłudze się nie spieszy, powolutku przydzielają pokoje. Wbrew temy co pisał Greg pieniądze wszystkiego nie załatwią - widziałem wylaszczonego Francuzika, który rzucił trochę Euro dzięki czemu recepcjonista niezwykle uprzejmie z nim rozmawiał, kelner przyniósł mu kolorowego drynia, a pokój i tak dostał po pół godzinie czekania :) chociaż jakies 10 minut przed innymi.
                                                  • Gość: Greg-antymalkonten Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.air-net.gda.pl 09.09.13, 18:00
                                                    Pisalem o kasie dla kelnerow i barmanow. Recepcja to temat odmienny. Tam sie nic nie daje pracownikowi. Wladny w sprawie wydawania pokoi jest TYLKO kierownik Recepcji. Swoja droga bardzo sympatyczny czlowiek. Zapomnialem juz jego imienia.
                                                    Morze mnie nie powalilo. Byc moze dlatego ze mam blisko morze. ;)
                                                    Na pogode wpływu nie mamy. Sloneczna byla niestety rzadkością. Ale wypoczelismy i to sie liczy.
                                                    Te kolorowe drinki..to pieknie chemia pachna ;))))
                                                    Pozdra.
                                                  • Gość: Kamila Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: 80.50.133.* 12.09.13, 08:16
                                                    Greg chyba troszkę przesadzasz z tymi opiniami...Też byliśmy w tym czasie i nikt z nas nie widział jakiś seksturystów, ani tym bardziej kelnerów którzy robią takie rzeczy.
                                                    Fakt są bardzo kochliwi, ale raczej w tym pozytywnym sensie- bez narzucania, raczej uprzejmość.
                                                    Z całą obsługą można było miło pogadać, pożartować- zwykli ludzie. Było kilku nie miłych oprychów, ale widać wszędzie taik jest...
                                                    Pokoje ładne, choć nam pomylili. Miał być z widokiem na morze a był zwykły. Oczywiście zmieniono nam go, ale trzeba było sporo wyjaśnień, telefon do Polski no i czekanie dodatkowe.
                                                    W obu pokojach były mrówki. To chyba jedyny minus wyprawy. Nie licząc oczywiście morza

Nie musicie się bać wieczornych wypadów. My byliśmy kilka razy, wróciliśmy cali i zdrowi.

• marcinbyczy Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! 13.09.13, 13:36
                                                    Najlepszy hotel w Tunezji !!
                                                    Wczoraj wróciliśmy z tego hotelu i naprawdę nie mogę złego słowa powiedzieć :) Jechaliśmy zastraszeni okropnym jedzeniem, słabym alkoholem, kolejkami, kamieniami na plaży - ogólnie masakra. w tej chwili mogę was zapewnić, że to bzdury! Hotel jest super i mało tego cały czas się rozwija. Np podczas mojego pobytu wybudowali molo które umożliwia przejście przez przybrzeżne skały i wygodne zejście po drabince do czyściutkiej wody. Uruchomiono największą zjeżdzalnie przy basenie...
                                                  • Gość: Greg Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.air-net.gda.pl 14.09.13, 08:34
                                                    Hehehe..kelnerzy nie biegali nago. Trzeba sie bylo wczuc w atmosfere.
                                                    Ja tam do Tunezji i smieciolandii nie pojade.
                                                    Czolem i niech zyje Brudasolandia Arabusowa.
                                                    Hej.
                                                    Turcja w 2014
                                                  • Gość: antymalkontent Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.13, 17:28
                                                    Tunezja to chyba najbardziej europejski kraj afrykański (dzięki okresowi kolonizacji francuskiej). Jadąc tam nastawiałem się na Egipt bis, ale porównanie Tunezji do Egiptu ma się tak jak porównanie Czech do Ukrainy... W kwestii światopoglądowej polecam wycieczkę do Tunisu, z perspektywy deptakowej kawarianki klimat bardzo zbliżony do Paryża, fakt trochę sporo śmieci ale w Paryżu wcale lepiej nie jest ;) (byłem kilka razy w przeciągu ostatnich lat).
                                                    Byłem w zeszłym roku w 5* hotelu w Turcji (za sporo większe pieniądze) więc Greg będziesz miał okazję dopiero tam zobaczyć co to jest nachalność, tandeta, brud i nastawienie na kasę. Pojedziesz-zobaczysz i inaczej spojrzysz na Tunezję :) bo niestety turystyczna Turcja jest chyba zbyt zapatrzona właśnie w Egipt i rosyjskiego turystę. Co innego Istambuł, to już zupełnie inna bajka :)
                                                  • Gość: Greg Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.air-net.gda.pl 14.09.13, 23:26
                                                    Cóż w Turcja jest o niebo lepsza. Bylem 2 razy Riwiera Turecka i Wybrzeze Egejskie. Wiec wiem co pisze.
                                                    Tunezja sie nie umywa do tego. Po drugie w Turcji pozyczam auto i zwiedzam sobie sam. W Tunezji...wybacz..ale w zyciu nie pozyczylbym auta w tym balaganie komunikacyjnym.
                                                    Pozdro.
                                                    Koncze juz ten temat. Ja swoje wiem i widzialem.
                                                    Maroko...Tunezja.... syf i brud. Za darmo juz tam nie pojade.
                                                    Pzdr.
                                                    Zatem zima Azja jeszcze. ;) Kambodza...Tajlandia..Laos..
                                                    Ciao piewco "pieknej" Tunezji. Mnie juz nic nie przekona.
                                                    Haj.
                                        • Gość: Greg Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.air-net.gda.pl 07.09.13, 17:12
                                          Niestety..slonca duzo nie bylo...tylko deszcze, burze i slonko...tak 2-3h dziennie przez 8 dni pobytu. Jeden dzien mielismy pelen dzien w slonku.
                                          • Gość: tom Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.static.chello.pl 07.09.13, 17:28
                                            Kamienie to norma, dlatego ja bez obuwia do wody się nie wybieram nigdy. Czyli nie ma szans na żadne kolorowe rybki, co? Z tym słońcem tak źle to chyba aż nie jest...opalić się troche idzie, co?
                                          • Gość: krzysztof do grega Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.13, 20:41
                                            greg, co ty najpierw byłeś zauroczony miejscem, a jak śledzę twoje wpisy to im dłużej tam byłeś to tym gorzej....a mówiłeś aby nie wierzyć malkontentom hehehe....

mówiłem że miejsce fajne ale chyba trochę nie w tym przedziale kasowym. Za te same pieniądze mozna dużo lepiej wypocząć gdzie indziej.
                                            Powiedz jak tak "pancakeclub" jeszcze działał jak ty byłeś? Kolejki do "super" naleśników były czy już nie?
                                            • Gość: Greg do Krzysztofa Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.air-net.gda.pl 07.09.13, 21:32
                                              Byl otwarty. Kolejki do nalesnikow byly. Zaplon maja afrykanski i czas na wszycho. ;)
                                              Nie narzekam. Bo sam Hotel dobry. Tylko obsługa zbytnio nachalna na kasę. Sami to poczujecie. Generalnie np. młodzież z UK jezdzi tam na dziewczynki. Troche podslyszeliśmy ;) Dyskoteka do 24 to przesada. Mogli do 22 zrobic. Po co tak pozno sie bawic. ;))))) Klamczuchy pierwszej ligii. ;))))
                                              Bylem....widzialem....nie wroce ;)
                                              Baseny fajne..zjezdzalnie dzialaly wszystkie. Generalnie fajnie..... gdyby chamstwo obslugi bylo mniejsze. Cóż Oni tak maja....

• Gość: viola Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.play-internet.pl 07.09.13, 21:46
                                                Prawie w tym samym wieku,my ze Świnoujścia.
                                              • Gość: aga Re: Opinie ze strony ITAKA sierpien 2013!!!!!!!!! IP: *.dynamic.mm.pl 11.07.14, 23:50
                                                Greg...piszesz, że byłes 3 razy w Turcji, ale mam wrażenie, że byłeś w tureckich hotelach nie w TURCJI!!!! Bo gdybys wyściubił nos z hotelu to widziałbyś, że Turcja niewiele odbiega standardem ulicy od Tunezji - równy syf, śmietnik i wszechobecny bajzel. Ale tak to jest niestety, jak się pojedzie do hotelu i nic więcej. Do wszystkich zniesmaczonych - byłam kilkakrotnie w Turcji, Egipcie, Grecji i o ile standard hoteli w tych krajach rzeczywiście może się róznić, o tyle uliczny syf jest WSZĘDZIE!!!!! A wynika to z obyczajowości tubylców, którym z natury nie chce się NIC, a z powodu klimatu mają sjestę all the time. Mnie to, mimo, że jestem pedantką, nie przeszkadza, bo urok poznawania tkwi właśnie w takowych szczegółach. Oni tak żyją, bo są biedni i leniwi, a my musimy to traktować jako ciekawostkę przyrodniczą :) Swoją drogą Greg, gdybyś tak objechał tą cudowną Turcję i dotarł np. do granicy z Iranem, to wierz mi, że syf tunezyjski byłby dla Ciebie rajem!!!!
    • Gość: Greg Nabul IP: *.air-net.gda.pl 09.09.13, 10:05
      Warto odwiedzić Shopping Centre w Nabul, Medinę. Poszliśmy tam wieczorem. Fajny Klimat.....
      Medina w Hammamet..... 7 TDN i.... tak na prawdę nic godnego uwagi... prócz tych uliczek z kramikami. Mają swój urok.
      • Gość: antymalkontent Podsumowanie IP: 41.224.241.* 11.09.13, 18:21
        Pogoda (o dziwo) zmienną tutaj jest. Dzisiaj morze się uspokoiło, znikneły śmieci a woda stała się super przejrzysta, tak więc miłośnicy snorkingu nie zapomnijcie sprzętu :)
        Przyjeżdzajcie śmiało:
        - cały czas jest co robić, czas miło mija niewiadomo kiedy,
        jak ktos chce się pobawić to codziennie zabawa przednia (dla
        tych co chcą i nie mają wymagań z kosmosU) - disco, tańce synchroniczne no i nie może zabraknąć szlagierów typu "Jesteś Szalona" czy ona tańczy dla mnie" :D
        - dla dzieci też nie brakuje atrakcji, dziewczyny z miniclubu świetnie się spisują, jeżeli ktoś nie ma dzieci i ich nie lubi to może go trochę dziecięcy harmider drażnić - prawo dziecka :)
        - jedźcie wszystko na co macie ochotę, nikt się nie struł (chyba że nie wiedział, że "pić to trzeba umić") co najwyżej proponuję pierwszego dnia zacząć spokojnie, żeby przyzwyczaić żoładek do innej flory bakteryjnej
        - jak ktoś chce się napić to też nie będzie narzekał ;)
        - napiwki nie są konieczne (w cały hotelu nie mam ani jednej puszki na tipy!), ale jak dacie od czasu do czasu dinara lub dwa to nie zbiednijecie a kelner obsłuży Was sprawniej, nie wierzcie natomiast, że kiedy wysupłacie 10 dinarów to od tej pory na wasz widok będzie rzucał wszystko i leciał Was obsługiwać, Tunezyjczykom nigdy nie jest spieszno ;)
        - zamiast iść na animacyjny "Folklor Night" zróbcie sobie wieczorną wycieczkę na targ, to dopiero jest prawdziwa "Folklor Night" - tłoczno, głośno, barwnie, zapachy przypraw, miodowych-orzeczhowych słodkości - super klimat
        - wsród gości dominują Polacy, niestety w naszej turze była grupka idealnie potwierdzająca negatywne stereotypy o nas za granicą, tak wulgarnych kobiet (bab?) i prostackich facetów (cieciów?) dawno nie widzieliśmy, przewodził im wieś-komandir - zachrypnięty burak w słomkowym kapeluszu i plażowych gaciach z poprzedniej epoki (kto był ten od razu rozpozna ;) ), który miewał pomysły typu - krzyczmy w nocy na korytarzu że "będzie zabawa, będzie się działo" lub, k***a czemu wszyscy już spią" myśląć że dzięki temu komukolwiek zaimponuje (buhaha), ale nie przejmujcie się takimi jednostkami, tutaj i tak wszyscy ich unikali, a w tak dużych grupach Polaków jakie tu przyjeżdząją, zawsze może trafić się kilka buraków, bo pozatym ludzie są bardzo mili, jesli ktoś szuka towarzystwa to na pewno je znajdzie :D
        - tak więc bądzcie dobrze nastawieni, urlop jest raz w roku więc warto go dobrze wykorzystać, traktujcie innych jak sami chcielibyście być traktowani a będzie dobrze
        • Gość: Ana Re: Podsumowanie IP: *.dolsat.pl 14.09.13, 00:01
          Zgadzam się z opinią, byliśmy w tym samym czasie i wróciliśmy bardzo zadowoleni. Pogoda również dopisała....na pewno kiedyś wrócimy:)
          Na "rozrywkową" grupę Polaków uwagę zwrócili chyba wszyscy....tu również zgadzam się w 100%-ach!!!
          Opinie o nie uprzejmej obsłudze, w innych komentarzach są trochę przesadzone.....wszyscy byli bardzo sympatyczni.
          • marcinbyczy Re: Podsumowanie 15.09.13, 19:55
            "rozrywkowa grupa Polaków" utworzyła się na miejscu dzin. z Łodzian, Poznaniaków i Krakusów :) To chyba też dobrze świadczy o hotelu. Animatorzy zajebiści... Miały minus za dojazd z i na lotnisko (ponad 2 godz), ale po drodze odwiedziliśmy 5 innych hoteli i słyszeliśmy opinie ich gości. W porównaniu Khayam wyszedł najlepiej:)

• jolku13 Re: Podsumowanie 06.02.14, 12:35
              Ja zarezerwowałam wczasy od 26 czerwca do 3 lipca2014 r z Itaki do hotelu khayam garden beath. Wylot z Wrocławia. Mam nadzieję że dokonał am właściwego wyboru. Strasznie się boję bo to mój pierwszy lot. Czy ktoś z was wybiera się w tym samym czasie do tego hotelu? Dajcie znać
              • Gość: kaska Re: Podsumowanie IP: *.nplay.net.pl 16.02.14, 22:16
                ja sie wybieram w kwietniu z itaki, ktos zamierza leciec w tym czasie? albo ktos byl juz kiedys w tym miesiacu i moze powiedziec jak z pogoda i czy duzo ludzi w hotelu?
              • Gość: stanislawa Re: Podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.14, 22:53
                Jadę z paczką z Wrocławia od 19 06-03 07 2014.Będzie super
    • Gość: Klaudia Wyjazd 31.10 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.09.13, 20:55
      Cześć,
      czytając wszystkie opinie można się pogubić.
      My lecimy na koniec października i mam nadzieję, że będize OK :)
      Jedziemy z dzieckiem, więc plaża dla nas jest najważniejsza.
      Czy ktoś się w tym temrinie wybiera ?
      • piotrr80 Re: Wyjazd 31.10 14.10.13, 09:02
        Witam,
        Wybieramy się 31.10 z Warszawy
        i też mamy nadzieje ze będzie OK :)
        • Gość: natalya po wakacjach IP: *.cm-6-3c.dynamic.ziggo.nl 20.10.13, 14:37
          my wrocilismy wczoraj. z hotelu jestesmy bardzo zadowoleni. sniadania bardzo dobre, duzy wybor. lunch tez, a na obiad mieszanka z lunchu. bylo bardzo spokojnie, hotel nie byl pelen wiec z lezakiem przy basenie nie bylo problemu. problem byl za to ze szklankami:) ciezko mi sobie wybrazic co sie dzialo w sezonie. kto dostal piwo w szklance ten mial szczescie:) animatorzy bardzo aktywni, ale jak widzieli ze ktos nie ma ochoty byc caly czas nagabywanym i zaczepianym to nie byli natarczywi.
          raz zjedlismy kolacje w restauracji la bonsai. przystawki byly pyszne ale glowne danie to mieszkanka tego co jest tez w glownej restauracji. do tego bylo ochydne. nikt nie zjadl.
          po za hotelem... gory smieci. dla mnie masakra. na szczecie wyjechalismy na hotelowe wakacje a nie na zwiedzanie. wyszlam dwa razy do miasta, nie mialam odwagi tam hodzic w tej tonie smieci i zaczepiajacych ludzi.
    • jolku13 Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? 06.02.14, 12:27
      Ja zarezerwowałam wczasy od 26 czerwca do 3 Lipca 2014r z itaki w hotelu khayam garden beath. Wylot z Wrocławia. Dajcie znać czy ktoś z was wybiera się tam w tym samym terminie.
      • miss2 Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? 04.03.14, 10:17
        My wybieramy się 29.06. do 10.07 bedziemy w dwie osoby dorosłe i 10-latka. Wylot z Katowic
        • Gość: jola1305@gmail.com Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.31.161.214.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.05.14, 09:31
          My też w pierwszej wersji mieliśmy zarezerwowane od 29.06 do 10.07 z Katowic ale zmieniliśmy na 26.06 na tydzień z Wrocławia. Nie byliśmy jeszcze w Tunezji więc nie wiem jak mi tamtejszy klimat pod pasuje, bałam się lecieć na dłużej. Obawiam się upałów a 7 dni zawsze szybciej zleci jak coś będzie nie tak
      • Gość: jola1305@gmail.com Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.14, 22:46
        Witam.My jesteśmy z Polkowic.Ja również jadę do tego hotelu z mężem i córką od 26 czerwca do 3 lipca wylot z Wrocławia.Mam nadzieję, że się spotkamy i będzie fajnie.A mam pytanie czy by liście już kiedyś w Tunezji?Jeśli macie jakieś pytania to kontaktujcie się na e-maila jola1305@gmail.com
        • miss2 Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? 21.05.14, 19:09
          Tak byliśmy już w Tunezji ( 3X ;). Spotkamy się na miejscu. Do zobaczenia.
    • monpaj77 Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? 19.05.14, 13:31
      My wylatujemy 12.06.2014 na 2 tygodnie - 2 osoby dorosłe i 2 dzieci (3 i 5 lat).
      Wycieczka kupiona w TUI.
      Czy ktoś mógłby polecić, w którym miejscu hotelu pokój wybrać? Mamy wykupiony pokój - typ FZM3: jedno duże pomieszczenie z 4-ema łóżkami, o powierzchni 35,5 m2 z balkonem 5,5m2, łazienką 5,8m2 i widokiem na morze.
      Zależy mi na takim pokoju, aby było w miarę spokojnie, jak się wyjdzie na balkon i w nocy.
      Czy pokoje tam są na piętrze? Można spać spokojnie przy otwartych oknach?
      Czy są tam pokoje z widokiem na "krzaki", "szambo" itp.? W jakiej części hotelu lepiej nie spać?

Czy ktoś mógłby opisać jak wygląda hotel? Co gdzie jest usytuowane?

Będziemy trochę podróżować z biurem sahelvoyages.pl/.
      Jakie wycieczki polecacie?
      Jaki przewodnik po Tunezji proponujecie?

Pozdrawiam
      Monika
      • Gość: Gosia Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.14, 23:04
        Hej,czy wybiera sie ktoś 21 sierpnia 2014?
        • Gość: jolek Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.146.38.72.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.06.14, 08:14
          My lecimy do tego hotelu 26 czerwiec 3 lipiec, wylot z Wrocławia. Czy ktoś leci w tym czasie?
          • adamgcko Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? 04.07.14, 09:29
            My jesteśmy w tym hotelu od 29.06.2014r, pobyt 2 tygodniowy. Hotel spełnił nasze oczekiwania , jest czysto,pokoje duże codziennie sprzątane, jedzenie dobre, każdy znajdzie coś dla siebie i jak na razie nie monotonne, dużo owoców:śliwki, brzoskwinie, winogrona, arbuzy, melony.
            Do obiadu wina butelkowe: białe i czerwone , piwo , napoje , woda w butelkach.
            Jest wybór ciast i łakoci.
            Baseny czyste , drugi ze zjeżdżalniami, przy basenach dwa bary oraz bar z przekąskami: naleśniki i jakieś kanapki.Kelnerzy obsługują na sali konsumpcyjnej oraz przy basenach.
            Codziennie są animacje , animatorzy ciągle namawiają do uczestniczenia w zabawach.
            Plaża piaszczysto-żwirkowa, gdzieniegdzie są skałki,kamienie, ale to nie przeszkadza w kąpieli.
            Sprzęt wodny:rower wodny, kajak w cenie pobytu.Są korty tenisowe, mini golf,strzelnica łucznicza.
            My jesteśmy w okresie Ramadanu, więc gości jest troszkę mniej, czuje się spokój, nie ma gonitwy za jedzeniem, stoliki są wolne na sali konsumpcyjnej, a także na zewnątrz, nie ma problemu ze znalezieniem leżaków przy basenie i na plaży.
            Co do alkoholu, nie jestem koneserem trunków , ale piwo mi smakuje, jest gin, whiski, wódka.
            W barze Orhidea 24h podają drinki jakie Państwo sobie zażyczycie oraz kawę parzoną.
            W Tunezji jest spokojnie, zaliczyliśmy wycieczkę dwudniową na Saharę polecam(oazy,wielbłądy, jeepy).
            Ogólnie kraj kontrastów, w kurortach czysto, ale poza nimi brudno,tak samo ludzie miejscowi w kurortach "cywilizowani", a poza, na prowincjach biedni, ale uśmiechnięci.
            Hotel godny polecenia tym, którzy w spokoju chcą spędzić urlop.
            Pozdrawiam z hotelu Khayam Garden Nabeul (jesteśmy do 10.07.)
            • Gość: Gosia Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.14, 15:28
              Bardzo fajnie się czyta ten post:) my jedziemy 21 sierpnia:-) po przeczytaniu wcześniejszych opisow bylam troche niespokojna czy dobrze zrobilam wybierajac Tunezje i ten hotel.Gdybyscie mieli jakies wskazowki czy spostrzezenia podzielcie sie:-) życze pogody i udanego pobytu:-)
              • adamgcko Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? 05.07.14, 21:20
                Witam z Tunezji Nabeul Hotel Khayam Garden, własnie przed kolacją wróciliśmy z Nabeulu, dojazd taxi do mediny i na targ kosztuje 4 dinary , z powrotem tyle samo, taksówki stoją przed hotelem, do Hammamet Yasimnin 20 dinarów w jedną stronę , mamy umówionego kierowcę która nas zawiezie i odbierze cały koszt 40 din x 2.26 zł, a mamy około 26 km w jedną stronę.
                Co chcecie więcej wiedzieć , hotel w tym roku dostał nagrodę za działalność i to widać , dużo Francuzów, poziom obsługi b. zadowalający, nie czujemy się dyskryminowani. nie jesteśmy bardzo wymagający, ale po kilku urlopach mamy porównanie.
                Info:
                1.Śniadanie od 6.00 - 10.00
                2.Obiad od 12.30-14.30
                3.Kolacja 18.3;0.20.00 oraz 20.30-22.00
                Bar Orhidea 24h , snack 15.00-18.00 oraz 22.00-5.00

Zakupy torebka mała skóra 16 dinarów , duża 26-28 dinarów, przyprawy zestaw 1.50- 2.20 din, mydełko małe 1din, duże 2 din itd.
                Teraz jest Ramadan trwa jeszcze około 3 tyg. więc dużo lokali i sklepów jest zamkniętych.
                Posumowanie; hotel godny polecenia, my przebywamy 2 tyg. i jak na razie nie odczuliśmy dyskomfortu. Pozdrawiamy Adam z Giżycka
                • Gość: Gosia Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.14, 16:37
                  Serdeczne dzięki za szczegoły:-) a pokoje czyste? Dajecie kilka dinarow,zeby sprzatały? My jedziemy przelom sierpnia i wrzesnia.moze tez bedzie juz luźniej.a gdzie zamieniliscie walute na tunezyjska? W hotelu? Pozdrawiamy:) dziekuje jeszcze raz za super info:)

• Gość: tomek Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? IP: *.play-internet.pl 30.07.14, 11:30
          Część Gosiu My jedziemy od 21 sierpnia z Gdańska 2+1 pozdrawiam
        • patrd Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? 08.08.14, 12:15
          Tak, my też lecimy 21.08.2014
          • tomek-n Re: Hotel Khayam Garden Beach był ktoś niedawno? 12.08.14, 23:26
            No to fajnie. Ja jadę w te okolice już 3 raz. Wieczorami planuje wycieczki do miasta. Zapraszamy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka