Dodaj do ulubionych

Djerba a zamieszki

30.07.13, 13:51
Bardzo proszę o jakieś informacje odnośnie Djerby, czy tam również są zamieszki? Jak to wygląda tam? Może ktoś jest na miejscu bądź właśnie stamtąd wrócił i jest w stanie udzielić mi jakichkolwiek informacji. Lecę wprawdzie na początku września ale wolę wiedzieć co mnie może czekać? Będę wdzięczna za każde info!
Obserwuj wątek
    • Gość: Warman Re: Djerba a zamieszki IP: *.air-net.gda.pl 30.07.13, 14:15
      Witaj. Na Djerbie jest wojna obecnie. Walczą o wpływy kraby tunezyjskie z tunczykiem tureckim...
      OMG....
      Jak mozna.... pisac takie bzdety.
    • Gość: justyna79 Re: Djerba a zamieszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.13, 23:34
      bhjb
      • Gość: justyna79 Re: Djerba a zamieszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.13, 23:35
        przylaczam sie do pytania, lece 8 sierpnia. czy tam jest bezpiecznie?
        • marytad Re: Djerba a zamieszki 02.08.13, 15:34
          Jestem w tej chwili na Djerbie. Tu się nic absolutnie nie dzieje. Jest w 100% bezpiecznie. Na Djerbie nie było ani jednej demonstracji, ani jednych zamieszek. Wszystkie wycieczki fakultatywne ( również te na kontynent) odbywają się normalnie. W ostatniej chwili zmieniliśmy destynację (mieliśmy lecieć do Egiptu), i to był świetny pomysł. Wszyscy są przemili, nie czuć żadnego napięcia, dziwnego zachowania personelu czy autochtonów. Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć, że czuję się jak w raju :)
          Pozdrawiam z gorącego, magicznego miejsca i życzę wszystkim równie udanych wakacji :)
          • Gość: justyna79 Re: Djerba a zamieszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.13, 19:39
            dziekuje za odpowiedzi, marytad prosze napisz tu jakby cos sie zmienilo
            • marytad Re: Djerba a zamieszki 03.08.13, 10:34
              Justyna79, będę tu do 15.08, jakby coś się zmieniło, napiszę. Teraz jakiekolwiek zamieszki na Djerbie wydają mi się tak prawdopodobne, jak wybuch wulkanu w Wałbrzychu;)
              • Gość: justyna79 Re: Djerba a zamieszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.13, 12:21
                marytad czy wszystko jest bez zmian, jest spokojnie? lecimy 8 sierpnia
                • marytad Re: Djerba a zamieszki 07.08.13, 10:44
                  Gość portalu: justyna79 napisał(a):

> marytad czy wszystko jest bez zmian, jest spokojnie? lecimy 8 sierpnia
                  Jest bardzo spokojnie, gorąco i fajnie :) absolutnie nic niepokojącego się nie dzieje. Przylatujcie i cieszcie się urlopem. Pozdrawiam.
          • Gość: Ania Re: Djerba a zamieszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.13, 13:45
            marytad napisał(a):

> ............ W ostatniej chwili zmieniliśmy destynację (mieliśmy lecieć do Egiptu), i
            > to był świetny pomysł. Wszyscy są przemili, nie czuć żadnego napięcia, dziwnego
            > zachowania personelu czy autochtonów

Ja w sobotę wróciłam z Egiptu i to był świetny pomysł, wszyscy są przemili, nie czuć żadnego napięcia, dziwnego zachowania personelu czy autochtonów, było super, straszenie Egiptem to jakaś histeria, było super, dzieciaki prawie nie schodziły ze zjeżdżalni w aquaparku, my snurkowaliśmy na rafach, było spokojnie i normalnie jak zawsze, a przed wyjazdem naczytaliśmy się panikarskich wpisów, które oczywiście pisali ludzie, którzy nie byli ostatnio w Egipcie, tylko siedzą przed kompami i piszą brednie.

• marytad Re: Djerba a zamieszki 07.08.13, 10:55
              Aniu, cieszę się, że tak cudownie bawiłaś się w Egipcie. Ja pewnie nie byłabym zachwycona policyjną eskortą do hotelu i tego typu "atrakcjami turystycznymi", które w Tabie na tą chwilę są standardem. W Egipcie byliśmy wielokrotnie, na Djerbie jesteśmy pierwszy raz- miła odmiana. Każdy robi to, co woli. Pozdrawiam.
              • Gość: Ania Re: Djerba a zamieszki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.13, 11:33
                Ja byłam w Marsa Alam, nie było w ogóle żadnej eskorty policyjnej i innych "tego typu atrakcji turystycznych", było normalnie i spokojnie, chodzi mi tylko o to, że ludzie sieją niepotrzebnie panikę, bo nie ma do tego żadnych podstaw, a najbardziej szczęśliwi ludzie w hotelu, z którymi byłam to Ci, którzy nie czytali przed wyjazdem wpisów na forach i nawet nie mieli kiedy się zdenerwować czy nawet zaniepokoić.
                A na Dżerbie byłam 3 lata temu (w Tunezji w sumie 3 razy) i raczej tam nie wrócę, bo było OK, ale jednak Egipt ma o wiele więcej do zaoferowania.
    • Gość: piter01 Re: Djerba a zamieszki IP: *.dynamic.mm.pl 02.08.13, 15:46
      Właśnie wczoraj wróciliśmy z Tunezji po 15 dniach pobytu, podczas tych dni przejechaliśmy jej ścieżkami ponad 3 tyś. km. Byliśmy w Sidi Bou Side, Kartaginie, Tunisie ( nie w czasie zamieszek, dwa dni wcześniej ), Firguia Park, Sousse, Mahdiji, Matmacie, Douz, Chebice, Tamerzie, na Saharze ( 1200 km, bezdrożami ), gdyby nie smsy od rodziny z Polski nic byśmy nie wiedzieli o zamieszkach, w strefach turystycznych i po za Tunisem nikt nie myśli o demonstracjach, wszyscy chcą zarobić na turystach.
      • Gość: maja Re: Djerba a zamieszki IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.08.13, 11:08
        Ewiete slowa nareszcie cos madrego przeczytalam na formu.Pozdrawiam i zycze wyjatkowo udanych wakacji .
    • Gość: bohus cisza przed burza? IP: *.215.62.37.getinternet.no 03.08.13, 23:46
      manifestacje manifestacjami, brytyjskie msz odradza wyjazdy i wprost pisze o planowanych zamachach na miejsca odwiedzane przez turystow, hotele i centra handlowe. z wiezien w afryce polnocnej ucieklo w ostatnim czasie wielu groznych przestepcow takze tych powiazanych a al-quaida i moga przebywac w tunezji. doszlo tez do dwoch wybuchow ktorych celem byly patrole wojskowe, w innym miejscu zamordowano 8 zolnierzy. krotko mowiac salafici dzialaja.
      www.gov.uk/foreign-travel-advice/tunisia
      www.gov.uk/foreign-travel-advice/tunisia/terrorism
      • Gość: Greg Re: cisza przed burza? IP: *.air-net.gda.pl 06.08.13, 16:16
        i co to zmienia....??!!
        Mam się sugerować opiniami wyspiarskiego MSZ?
        Hmm?
        Czy fakt, że Amerykanie zamykają swoje Ambasady na terenie kilkunastu krajów ma również powodować to że mam się obawiać? ;)))
        Może skończmy z tymi "defetystycznymi wieśćmi"....
        W Egipcie jest o wiele gorzej i .... jakos samoloty nadal latają i polskie MSZ odradza tylko wycieczki poza obręb stref turystycznych...
        Panikarstwo??!! Hmmm?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka