Dodaj do ulubionych

Fakultety w Itace

IP: *.torun.mm.pl 14.10.13, 16:22
Witam Wszystkich Forumowiczów!
Mam pytanko do osób, które były w tym roku z Itaką w Sousse. Mianowicie chodzi mi o terminy (dni tygodnia), w których Itaka organizuje wycieczki fakultatywne. Konkretnie chodzi mi o Kartaginę. Jak byłem w Grecji dostałem fajną rozpiskę może w Tunezji też dają?
Obserwuj wątek
    • husky10 Re: Fakultety w Itace 27.10.13, 21:01
      Witam
      Lecę 07.11.2013r. do Sousse z Itaką, też byłbym zainteresowany tematem. Może Ktoś pomoże?
      • husky10 Re: Fakultety w Itace 31.10.13, 20:03
        Udało mi się otrzymać z itaki plan fakultetów :-)

SOBOTA
        35 TND
        dzieci: 17,5 TND
        Zwiedzamy trojmiasto czyli, Monastir, Sousse i Port Kantoui. Ta wycieczka pozwoli poznac Panstwu miasto pierwszego prezydenta Tunezji Habiba Burgiby-Monastir. Zwiedza Panstwo takze jedna z najwiekszych medin w Tunezji, czyli stare miasto Sousse. Na zakonczenie spacer w Porcie Kantoui, ktory urzekl Romana Polanskiego- rezysera filmu Piraci.
        NIEDZIELA
        DO PONIEDZIAŁKU

170 TND
        dzieci 85 TND
        +
        35 TND- jeepy

Sahara Explorer Któż nie marzy o tym, by stanąć u wrót Sahary – teraz to możliwe
        Odwiedzimy El Jem z pięknie zachowanym rzymskim amfiteatrem, słynnym dzięki odbywającym się tu corocznie koncertom jazowym. Kolejnym punktem programu będzie Matmata – miejsce, które zaskoczy wszystkich fantazyjnym, „księżycowym” krajobrazem. W wydrążonych w skałach domostwach żyją tutaj potomkowie Berberów, jeden z tych niezwykłych domów odwiedzimy. W godzinach popołudniowych dotrzemy do miejscowości Douz, zwanej „Wrotami Sahary”. To właśnie tutaj będziemy mieli okazję poczuć oddech największej pustyni świata, pokonując piaszczyste wydmy na grzbiecie wielbłądów.
        Drugi dzień naszej wycieczki rozpoczniemy ekscytującą wyprawą jeepami – czeka nas pełen wrażeń przejazd przez największe słone jezioro Tunezji, Chott El Jerid. Pokonując połyskujące solą bezdroża dotrzemy do pustynnej oazy Touzer, wjedziemy także w góry Atlas, aby zobaczyć pełne tajemniczego uroku oazy górskie Chebika i Tamerza. Wracając na północ kraju, odwiedzimy święte miasto Tunezji – Kairuoan, aby zobaczyć największy meczet północnej Afryki – Wielki Meczet Sidi Okby.
        UWAGI: wycieczka dwudniowa, polskojęzyczny pilot, nocleg, śniadanie i 2 obiady i kolacja wliczone w cenę (napoje do posilkow płatne); dopłaty w czasie - 20 TND karawana (fakultatywnie), zwiedzanie Zoo- 7 TND( fakultatywnie) – brak polskojęzycznej opieki pilota
        WTOREK
        85 TND
        dzieci: 42,5 TND

Tunis-Kartagina-Sidi Bou Said Fascynującą historia Kartaginy i współczesny Tunis
        Wycieczkę rozpoczniemy od wizyty w centrum stolicy, gdzie wybierzemy się na spacer wąskimi uliczkami medyny. Można tu podziwić nie tylko charakterystyczną architekturę starego miasta, ale także przyjrzeć się pracy sklepikarzy, którzy będą nas zachęcać do kupna przeróżnych towarów. Po zatłoczonym i głośnym centrum miasta chwilę wytchnienia zapewni nam cień lasu otaczającego pozostałości starożytnej Kartaginy. Wizyta w tym miejscu to niesamowite spotkanie z historią tego potężnego miasta. Zwiedzimy malowniczo położone nad brzegiem morza pozostałości Term Antoniusza oraz Muzeum Narodowe Byrsa ze zbiorem unikatowych dzieł sztuki. Kolejnym punktem programu będzie Sidi Bou Said – położone na wzgórzu, spokojne miasteczko artystów, które urzeka biało niebieskimi domami ciągnącymi się wzdłuż brukowanych uliczek. To właśnie z tego miejsca rozciągają się najpiękniejsze, zapierające dech w piersiach widoki na morze i półwysep Bon.
        UWAGI: wycieczka całodniowa, polskojęzyczny pilot, obiad wliczony w cenę (napoje do obiadu dodatkowo płatne), fakultatywnie zwiedzanie domu arabskiego ok. 4 TND.
        ŚRODA
        50 TND
        dzieci: 25 TND
        Takrouna – Sidi Khalifa Zobaczymy jak żyją Berberowie, zwłaszcza że są tuż obok.
        Zwiedzimy Takrounę, czyli malowniczo położoną „wiszącą wioskę”, której mieszkańcy są potomkami Berberów od wielu lat zamieszkujących te tereny. W Sidi Khalifa obejrzymy pozostałości dawnego rzymskiego miasta.UWAGI: wycieczka półdniowa, polskojęzyczny pilot.
        ŚRODA
        75 TND
        Dzieci: 37,5 TND

Frigua Park+ Delfinarium Spotkanie z czarną Afryką tuż za rogiem
        Przenieśmy się na chwilę z północnej Tunezji do kolebki człowieka - środkowej części czarnego kontynentu. W Parku Friguia możemy oglądać 62 gatunki wyjątkowych zwierząt, m.in. lwy,
        słonie, żyrafy. Czy nie z nimi właśnie kojarzy nam się Afryka?UWAGI: wycieczka półdniowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka