Dodaj do ulubionych

Byłam W Tunezji

• reniab1 Re: Byłam W Tunezji 18.05.05, 20:04
      Jade 9 06 do Orient Palace - co wiesz o tym hotelu (czystośc ; klienci itp)
      Bardzo prosze napisz .
      • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 22.05.05, 17:01
        W hotelu tym byli moi znajomi, ja nie miałam okazji, ale podobno hotel
        luksusowy, niezbyt duży, wiec to napewno zaleta, przy plaży. Obsługa b. miła,
        wiem, że byli bardzo zadowoleni. Z hotelu do portu El Kantoui ok. 3 km, zaś do
        centrum Sousse ok. 2km, najlepiej jeździć taksówkami. Pozdrawiam i życzę miłego
        wypoczynku!
      • gabcia100 Re: Byłam W Tunezji 25.07.05, 13:47
        witaj!
        czy byłas w Orient Palace? My z mężem planujemy jechać tam w sierpniu. Powiedz
        wszystko co możesz na jego temat.
        Dzięki
    • przekula Re: Pomóż:) 26.05.05, 21:18
      cześć,
      23.06 jedziemy do Sousse do hotelu Justina. czy może coś wiesz o tym
      hotelu?/czy morze jest w tam czyste i czy są tam tak często meduzy??:( a jak z
      temp.morza o tej porze??Dzięki za pmoc
      Przekula
      • stereotyp73 Re: Pomóż:) 26.05.05, 22:25
        Cześć.Napisz skąd wylatujesz i z jakiego biura wypoczywasz.
        • przekula Re: Pomóż:) 27.05.05, 06:51
          Wylatujemy z Warszawy z biura viva tours.
      • lidiasz1 Re: Pomóż:) 27.05.05, 17:30
        Witam, Ja tez często o tej porze jeżdże do Tunezji - koniec czerwca. Jest wtedy
        już gorąco, woda w morzu idealna. Meduzy spotkałam raz, ale trochę później, tak
        pod koniec lipca. Justinia, to hotel 3* przy plaży (chyba oddzielony promenadą,
        wiec trzeba przejś przez ulicę).Wiecej nic Ci powiedzieć nie mogę o tym hotelu,
        bo nie byłam w nim:( Pozdrawiam.
        • reniab1 Re: Pomóż:) Orient palace 27.05.05, 18:23
          Jade 9 .06 do Sousse - h. Orient palace . Czy mozesz cos o nim powiedziec -
          jaka plaza - czystosc pokoi itp . Bardzo prosze o odp.
          • lidiasz1 Re: Pomóż:) Orient palace 28.05.05, 09:19
            Cześć! Odpisałam Ci wcześniej, co wiem na temat tego hotelu. Jeśli chodzi o
            czystość to pokoje sprzatane codziennie i plaża też (b. ładna). Obsługa
            profesjonalna.
            • reniab1 Re: Pomóż:) Orient palace 29.05.05, 09:20
              dziekuje bardzo za odp .iTO TAK POZYTYWNĄ . Mysle ze bedzie tam troche Polaków
              bo słyszałam ze w tym hotelu jest ich niewielu. ATy nie wybierasz sie w tym
              okresie do Tunezji?
              • lidiasz1 Re: Pomóż:) Orient palace 29.05.05, 14:36
                Cześć! Ja jadę do Sousse 24 czerwca. Z tego, co się orientuję do hoteli o
                wysokim standardzie jeżdżą oczywiście Polacy, ale napewno nie będzie ich zbyt
                wielu. Spodziewaj się Niemców i być może Rosjan. Ale ogólnie w Sousse jest
                sporo Polaków, więc nie bedziesz się czuła osamotniona:) Miłego pobytu!
                Pozdrawiam.
        • przekula Re: Pomóż:) 27.05.05, 22:31
          Dzięki za pomoc:)
    • agaroi Re: Byłam W Tunezji 31.05.05, 08:59
      Witaj
      Mam nadzieje że jeszcze cie zastane a ty zdołasz mi odpowiedzieć na pytanie
      Lece do tunezj 24,lipca do hotelu NEJMA mało jest informacji na temat tego
      hotelu może ty coś wiesz bliżej ??? z góry bardzo dziekuje za odpowiedz
      pozdrawiam
      • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 31.05.05, 17:47
        Hotel OK, ale przejście do plaży przez dość ruchliwą ulicę. Osobiście nie byłam
        w tym hotelu, ale wiem gdzie jest położony i moja koleżanka tam była, więc
        zdała mi relacje. Podobało jej się. Miłych wakacji!
    • premek_m Re: Byłam W Tunezji 31.05.05, 10:12
      Witam

Wiesz cos o hotelu Mechmoum 4* w Hammamet?
      Jaka jest okolica, jakies sklepy, restauracje?
      Jak wyglada kwestia platnosciami kartami EC/MC, Maestro oraz Visa Elektron, bo
      nie wiem jakie zabrac?

pozdrawiam
      Przemek
      • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 31.05.05, 17:53
        Witaj! Hammamet znam, ale tego hotelu nie:( Restauracji i sklepów jest na
        każdym kroku dużo, jeśli jesteś zainteresowany rozsądnymi cenami, to najlepiej
        zakupy robić w tzw. Magazine Generale (taksówkarz zawiezie) - to taki
        supermarket. Natomiast jesli chodzi o płatność kartami nie powinno być
        problemów, aczkolwiek gotówkę tez warto przy sobie mieć.Pozdrawiam.
        • arabeska5 Jockey club 31.05.05, 23:03
          Witam, możesz coś więcej napisać o tym hotelu ? Wybieram się tam 14 czerwca.
          jaka będzie temp ?
          • lidiasz1 Re: Jockey club 01.06.05, 17:34
            Hej! Tak jak napisałam wcześniej, nie byłam w tym hotelu. Wiem, że leży blisko
            plaży i jest zbudowany w stylu tunezyjskim, ma 4*. Znajomej się podobało, więc
            pewnie jest OK. W połowie czerwca napewno będzie piękna pogoda, zresztą już tam
            jest cieplutko, napewno woda będzie cieplejsza niż teraz. Byłam kilka razy pod
            koniec czerwca i na początku lipca, było b. gorąco. Więc pogoda zapewniona.
            Miłego wypoczynku:)
          • lidiasz1 Re: Jockey club 01.06.05, 17:36
            Ojej, przepraszam napisałam Ci o innym hotelu. Pomyliłam się. O Jockey Club
            pisałam chyba gdzieś wcześniej na forum, poszukaj.
    • jaska37 Re: Byłam W Tunezji 14.06.05, 14:14
      chcę polecieć do Sousse proszę podaj jakieś godne uwagi hotele nadmieniam,że
      jest nas 2+2, może wiesz coś również o hotelu Aqua Nour lub Nour El Kantui?
      pozdrawiam agata
      • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 14.06.05, 17:25
        Cześć! Nie wiem jakiej klasy hotele Cię interesują, ale jeśli chodzi o dobre 3*
        to polecam hotel Marhaba Club, lub Marabout. Niektórzy twierdzą, że należy im
        się 4*. Ulokowane sa w b. dobrym miejscu, niedaleko centrum, a jednocześnie
        bezpośrednio przy plaży. Jedzenie bardzo urozmaicone, obsługa miła, baseny.
        Marhaba leży na terenie przepieknego ogrodu palmowego:)Wiem, ze godna polecenia
        jest też Samara, ale nie leży bezpośrednio przy plaży (trzeba przejść przez
        ulicę). Niezłym hotelem jest też Jinene, ale leży w dużej odległości od centrum
        miasta, w zasadzie na peryferiach i ma dosyć wąską plaże, ale pokoje ładne,
        czyste, jedzenie dobre. Jeśli intersują Cię jakieś inne szczegóły służe pomocą.
        • jaska37 Re: Byłam W Tunezji 15.06.05, 10:13
          cześć, tak czytałam o Marhaba Club i wiem, że jest godny polecenia tak się
          jednak złożyło, że wybraliśmy się z biurem Selectours do hotelu Aqua Nour
          niedaleko Portu El Kantui ok.1km,jest podobno 3*i ma "pokoje rodzinne" na forum
          znalazłam różne opinie i te dobre, i te złe jadę z dziećmi pierwszy raz i po
          prostu trochę się boję, nie wiem też co dokładnie ze sobą zabrać, aby nie
          przesadzić, ile kg mogę zabrać? pozdrawiam agata
          • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 15.06.05, 18:52
            cześć! Niestety nie znam waszego hotelu, ale napewno nie bowinno być źle jeśli
            to 3*. Nie masz czego się obawiać i bać, bo Tunezja jest OK, plaże piekne,
            morze czyste. Zabierz rzeczy podstawowe, trochę ubrań, ale nie za dużo, bo
            będzie gorąco. Koniecznie kremy do opalania z filtrem ochronnym (dla dzieci
            nawet z filtrem 30-40), nakrycia głowy, okulary, trochę leków (szczególnie od
            biegunki, możesz kupić też trilac i brac, aby nie mieć problemów z żołądkiem).
            Możesz mieć 25 kg bagażu plus 5kg podręcznego.Nie wiem, co jeszcze Cię
            interesuje, możesz pytać. Pozdrawiam. Lidka
            • jaska37 Re: Byłam W Tunezji 16.06.05, 09:33
              cześć, bardzo dziękuję, myślę, że każda rada mi się przyda,czy są tam komary?
              pozdrawiam agata
              • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 16.06.05, 20:48
                Hej! Komarów nie ma:)
                • jaska37 Re: Byłam W Tunezji 19.06.05, 21:17
                  do lidiasz. hej. powiedz mi proszę, czy faktycznie można się spotkać z
                  kradzieżą np. dokumentów pieniędzy itp. tam gdzie się wybieramy, nie ma sejfu
                  jak myślisz, czy powinniśmy nosić te rzeczy przy sobie?pozdrawiam agata
    • roxana27 Re: Byłam W Tunezji 19.06.05, 20:32
      Cześć,
      chciałabym polecieć w tym roku do Tunezji ale nie wiem gdzie lepiej...Hammamet
      czy wyspa Djerba. Zaznaczę że lubię sposób spędzania czasu raczej towarzyski,
      tzn. dyskoteki, puby , restauracje i pełno ludzi wieczorami.... Gdzie najlepiej
      będzię pojechać? Amoze Tunezja to nie najlepszy pomysł? Jakie są tam plaże?
      Piaszczyste czy kamieniste?
      Pozdrawiam
    • romann11 centrum nurkowe w hammamecie 02.07.05, 00:45
      jeśli coś wiesz na temat nurkowania i centrów nurkowych w hammamecie to proszę o
      ifo - dzięki
    • stepel14 Re: Byłam W Tunezji 06.07.05, 15:30
      Lecimy do Tunezji w opcji "TRAVEL" (tak mi sie wydaje) i mamy trafić to hotelu
      4* tylko nie wiadomo do którego. Czy jest jakieś ryzyko takiej podróży?
      • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 14.07.05, 19:29
        Witam. Jeśli jest to hotel 4* to raczej nie musicie się obawiać, powinno być
        dobrze. W Tunezji hotel 4* to niezły standard. Pozdrawiam.
    • trufla11 Re: Byłam W Tunezji 08.07.05, 13:39
      Czy mogę poprosić o ewentualne uwagi na temat Park Plage. Czy są tam jakieś
      atrakcje dla dzieci? Jakie jest jedzenie, warunki ogólne. Pozdrawiam
      • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 14.07.05, 19:26
        Niestety nie wiem nic na ten temat. Właśnie wróciłam z Tunezji, było super i
        tez życzę miłego pobytu.
    • monikam16 Re: Byłam W Tunezji 17.07.05, 00:33
      lidiasz napisała:

> Byłam kilka razy w Tunezji, w Sousse i Hammamecie, ale również na Saharze.
      > Znam kilka dobrych hoteli godnych polecenia. Jeśli ktoś jest zainteresowany
      > służe pomocą. Pozdrawiam.
      Wybieram sie pierwszy raz do Tunezji, czy możesz mi powiedzieć gdzie jest
      lepiej w Sousse czy Hammamecie?? i czy znasz może hotel Neptun???
      • Gość: funkia Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 16:35
        jade do Dreams Beach w suesse nie znam hotelu
    • monikam16 Re: Byłam W Tunezji 17.07.05, 00:42
      Wybieram się pierwszy raz do Tunezji, czy poleciłabyś mi Sousse czy Hammamet? i
      czy znasz może hotel Neptun???
      • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 18.07.05, 11:13
        Polecałabym raczej Sousse z tego względu, że jest więcej fajnych miejsc i tętni
        życiem nocnym. Z tego co wiem hotel Neptune jest w Hammamecie i ma 4* ale nie
        byłam w nim. Hammamet tez ma swoje uroki, jeśli jedziesz pierwszy raz do
        Tunezji, napewno Ci się spodoba. Są piękne szerokie plaże, zabytkowe stare
        miasto tzw. medina, niedaleko Hammametu słynny bazar w miejscowości Nabul -
        chyba w piątki.
    • moniw16 Re: Byłam W Tunezji 18.07.05, 12:18
      Znasz hotel Caribbean World Borj Cedria? Wybieramy sie tam po koniec sierpnia w
      podróz poslubna?
    • gabcia100 Re: Byłam W Tunezji 25.07.05, 13:44
      witaj. Chciałabym się dowiedzieć czegoś na temat hotelu Orient Palace i
      wycieczek fakult. w Sousse. Pomóż proszę.
      • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 25.07.05, 19:56
        Witam! Orient Palace to 5* hotel pomiędzy Sousse a Portem. Nie byłam w nim, ale
        wiem, że leży przy plaży i jego kategoria świadczy o tym, że jest luksusowy.
        Natomist jeśli chodzi o wycieczki fakultatywne to wymienię Ci, co możesz
        wykupić i mniej więcej ile to kosztuje.
        SAHARA 2-dniowa
        Cena orientacyjna: ok.85 EURO.Przejeżdżasz przez całą Tunezję - niezapomniane
        wrażenia:)
        TUNIS - KARTAGINA - SIDI BOU SAID - wycieczka 1-dniowa, warto pojechać.
        Cena ok. 40 EURO.
        WIECZÓR FOLKLORYSYCZNY - program wieczorny pokaz fakira, jakaś muzyka
        tunezyjska- nie polecam, nic ciekawego.
        Cena ok. 25 EURO.
        BALLADA NA MORZU -wycieczka półdniowa
        Rejs łodzią piracką w pełne morze z przystankami na kąpiel, trochę ta wyprawa
        niewarta ceny i na mnie nie zrobiła wrażenia, ale zależy kto, co lubi... Cena
        20 EURO.
        Miłego pobytu!

• gabcia100 Re: Byłam W Tunezji 26.07.05, 08:23
          dziekuję Ci bardzo za odpowiedź. Co do wycieczek to podsumowując
          Saharę "trzeba" wykupić, Tunis warto a reszta to jak isę ma za dużo pieniędzy ;-
          )
        • gabcia100 Re: Byłam W Tunezji 26.07.05, 09:10
          Ratujcie! zagapiłam się i nie ma już miejsc w Orient Palace w moim terminie :-(
          Potrzebuję szybkich rad- do wyboru Hannibal Palace czy Mahdia Palace?
          • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 07.08.05, 14:29
            przepraszam, niestety nie było mnie i dopiero teraz przeczytalam Twoja
            wiadomosc. Napewno spedzisz super wakacje. Oba wymienione przez Ciebie hotele są
            OK. Pozdrawiam.
    • gabcia100 Re: Byłam W Tunezji 11.08.05, 16:55
      Pytanie deo wszystkich: jaki strój na dwu- lub trzydniową wycieczkę na sahare?
      • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 12.08.05, 10:36
        Jeśli jedziesz w lecie, musisz przytgotować sie na upały. Najlepiej mieć ubranie
        przewiewne, z jakiegoś naturalnego materiału: bawełna lub len. Ja założyłam
        krótkie spodenki i podkoszulek, sandały (wygodne-skórzane), okulary
        przeciwsłoneczne, jakieś nakrycie głowy. Miałam ze sobą coś z długim rękawem,
        ale było tak gorąco, że nie przydało sie na zewnątrz (chyba, ze w autokarze, lub
        samochodzie z klimatyzacją). Podczas przejażdżki na wielbłądach ubrana byłam
        podobnie, piasek absolutnie nie przeszkadza jak jesteś w sandałach, więc nie ma
        sensu zabierać butów krytych.
    • pipi40 Re: Byłam W Tunezji 17.08.05, 14:56
      Cześć
      Wybieram się do Hammametu 21.08, co myślisz o hotelu Park Plage/Continental?
      Czy w Tunezji istnieje mozliwośc skorzystania z internetu zeby porozumiec się z
      rodzina w Polsce?
      Z góry wielkie dzięki za odpowiedź
      • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 17.08.05, 15:42
        Witam! Hotel ten widziałam z zewnątrz, z tego co wiem położony jest na terenie
        sporego ogrodu ze 2-3 km od centrum miasta. Jest to właściwie kompleks hotelowy
        (bo są bungalowy i budynek główny), położony blisko plaży. Chyba ma 3*. Znajoma,
        która tam mieszkała mówiła, że jest klimatyzacja i w sumie była zadowolona, ale
        żadnych luksusów nie ma się co spodziewać:)Pozdrawiam i miłych wakacji!

• lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 17.08.05, 15:44
        A jeżeli chodzi o internet, nie wiem czy jest w tym hotelu. Ja nie korzystałam,
        ale jakąś kawiarenkę może znajdziesz. Pozdrawiam.
      • oo_oo Re: Byłam W Tunezji 17.08.05, 16:30
        kafejki są sama korzystałam, trzeba sie jednak przyzwyczaic do inne klawiatury:-
        )
        • skrabi0 Re: Byłam W Tunezji 21.08.05, 14:40
          Mam pytanie,jadę pierwszy raz do Tunezji i mam pewne obawy,nigdzie nie mogę
          znaleźć info o hotelu Globalia Savana w Hammamet-Yasmin?Chcę jechać z biurem
          Oasis Tours,czy to dobry wybór?Jadę tylko na tydzień,czy wykupować wycieczki do
          Kartaginy i na pustynię??Proszę o ewentualne rady,będę wdzięczna;)
          • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 21.08.05, 19:24
            Generalnie hotel 4*, a taki właśnie jest Globalia Savana jest OK. Nie byłam w
            nim, ale przesyłam Ci stronę na której znajdziesz informacje bliższe. Jeśli
            chodzi o wycieczki to gorąco polecam 2- dniową Saharę, Tunis też warto zobaczyć,
            ale skoro jedziesz na tydzień, to trochę za mało czasu. Pozdrawiam:)
            www.travelplanet.pl/mapa/Tunezja/Globalia_Savana.html
            • skrabi0 Re: Byłam W Tunezji 22.08.05, 00:07
              Dziękuję bardzo za odpowiedź.A co do wycieczek to zobaczy się na
              miejscu.Pozdrowienia
    • profit11 Re: Byłam W Tunezji 22.08.05, 21:42
      Witaj. Mam do wyboru trzy hotele wylot 09.2005 r. na 2 tyg.- 1)Hotel Exel ****
      w Yasmine Hammamet cena 1700 zł, 2)Hotel Cap Carthage *** w dzielnicy Gammarth
      centrum Tunisu cena 1450 zł, 3)Hotel Les Colombes *** pomiędzy centrum Hammamet
      a Nabeu cena 1640 zł.
      1. Czy skorzystać z którejś z tych ofert, jeśli tak to z której (
      przedewszystkim w hortelu jedzenie i czystość)?
      2. Jeśli możesz polecić jakikolwiek inny hotel (oczywiście w rozsądnej cenie)to
      chętnie ?
      • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 23.08.05, 09:36
        Witaj! Na Twoim miejscu zdecydowałabym się na ten 4* (ale on jest w położony w
        dość dużej oległości od plaży), lub na ten Les Colombes. Z tego co słyszałam
        hotel Cap Carthage jest bardzo ubogi. Trudno mi powiedziedzieć coś więcej, bo
        osobiście nie znam tych hoteli. Polecam Ci hotel, z którego napewno wrócisz
        zadowolony - Marabout 3* w Sousse (zobacz sobie na stronie www.eximtours.pl).
        Pozadrawiam.
        • oo_oo Re: Byłam W Tunezji 23.08.05, 11:13
          tylko nie jedź do cap carthage w tunisie, nie bedę sie rozpisywała, co tam sie
          działo w tym roku, bo dużo tego bardzo i powieść można napisać....ale oszczędź
          sobie nieszczęścia... gdybyś bardzo chciał/a znać szczegóły to mogę mailem....
          pozdrawiam
          • profit11 Re: Byłam W Tunezji 23.08.05, 17:45
            Dziękuje za odpowiedzi Lidiasz1 oraz oo_oo, mam jeszcze wiele pytań, jeśli
            mogę. Szczególnie dlatego, że jest to podróż również dla moich rodziców, którzy
            wybiorą się poraz pierwszy od 50 lat i chciałbym aby to była udana wycieczka,
            mój mail mario2955@wp.pl. Został mi niestety już niewiele czasu.Pozdrawiam.
            • oo_oo Re: Byłam W Tunezji 23.08.05, 22:05
              rodzice po raz pierwszy, i to do tunezji??? jesusssssss, to lepiej w inne
              miejsce bo sie przeraza
              • profit11 Re: Byłam W Tunezji 24.08.05, 10:53
                dziewczyny mam prośbę, napiszcie na mojego maila i skontaktujemy się mam
                troszkę pytań i chciałbym z kimś kompetentnym porozmawiać, dziękuje z góry
                • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 24.08.05, 13:49
                  To pisz na mojego maila, jeśli chcesz pytać.
        • paula968 Re: Byłam W Tunezji 24.08.05, 11:09
          Cześć mam prośbe mógł byś mi powiedzieć jak ogólnie jest w Tunezji. Jade tam 8
          września do Saadia Club. Chciałam sie jeszcze dowiedzieć coś o wycieczce nz
          Sahare. Czy są one dostępne w biurach turystycznych w Tunezji czy lepiej je
          wykupić z biura z którego wyjeżdźam? jak byś mógł to odpisz mi na maila
          tlen13-84@tlen.pl Z góry dziękuje i pozdrawiam
          • donata72 Re: Byłam W Tunezji 24.08.05, 12:03
            jezuuuuuu ludzie nie straszcie turystow!!!!!!!moi rodzice byli w tunezji 5 lat
            temu i byli zachwyceni i hotelem i wycieczkami a byli na wszystkich mozliwych a
            chce dodac ze zjezdzili swiata i sa juz po 60 roku zycia wiec juz swoje
            wymagania maja my bylismy w tym roku pierwszy raz i tez moze nie zachwyceni bo
            hotel mniejszej klasy ale bylo naprawde bardzo fajnie i jeszcze zapewne wrocimy
            do tunezji a zapewniam ze tez mamy porownanie z innymi krajami dajcie spokoj
            jednym sie podoba to a innym tamto
            • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 24.08.05, 13:48
              Jasne, Donata72 masz rację. Tunezja jest bardzo fajna i nie ma sie czego bać:)Ja
              byam tam nie raz, chociaż jeździłam po świecie i mam porównanie, to bardzo
              chętnie za kazdym razem wracałam do Tunezji.
            • oo_oo Re: Byłam W Tunezji 24.08.05, 15:44
              źle zrozumiałyście panie, nie chodzi o to, ze tunezja jest okropna i wogóle
              beee i nie warto tam jechac.... wyobraziłam sobie po prostu swoich rodziców,
              którzy równiez od 50 lat nigdzie nie byli i wiem, ze troche by ich to wszystko
              przeraziło.... dla nas nie ma sprawy, juz teraz moge sie pakowac i wracac do
              tunezji, ale rodziców ktorych pierwszy raz po 50 latach zabieram na wakacje,
              wywiozłabym jednak w inne miejsca.... sama donata piszesz, ze twoi rodzice
              zjeździli juz troche swiata, wiec wiadomo, ze dla nich to norma, i nie chodzi
              tutaj o wiek, moga miec nawet po 80, ale juz widzieli sporo!!!! pozdrawiam
          • Gość: Marco Polo Byłam W Tunezji IP: *.szczecin.mm.pl 16.05.06, 22:16
            Dołączam się do pytania czy lepiej kupować wycieczki w miejscowych biurach lub
            zwiedzać na własną rękę czy jednak w naszym BP. przeważnie wycieczki u naszych
            rezydentów w innych krajach są 2 razy droższe od miejscowych. CZy w Tunezji też.
            proszę o radę.
    • krzys-pl Re: Byłam W Tunezji 07.09.05, 08:53
      Szukam jakiegoś dobrego niedrogiego hotelu np. w Sousse z rodziną na tydzień,
      tak żeby można odpocząć i zwiedzić coś na miejscu.
      • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 07.09.05, 14:43
        Witam, nie będę oryginalna polecam Marabout lub Marhaba Club, chociaż nie wiem w
        tej chwili ile kosztuje tydzień.
    • gonia997 Re: Byłam W Tunezji 12.02.06, 19:48
      a co myślisz o MEDI SEA ma go w ofercie Oassis
    • marek1214 Re: Byłam W Tunezji 20.02.06, 16:17
      Proszę o opinie o hotelu Sousse-Karthago El Ksar.Z góry dzięki.
      • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 22.02.06, 10:18
        Witam, hotel jest położony przy plaży - chyba 4*, dość daleko od centrum Sousse,
        ale dojechać można taksówką,słyszałam same pochlebne opinie, jedzenie dobre,
        leżaki bezpłatne (również na plaży). Warto więc jechać:) Pozdrawiam.
    • xruda Re: Byłam W Tunezji 20.02.06, 21:45
      witam-proszę ładnie w miarę możliwości o wszystkie info dot. hotelu Chems El
      Hana w Sousse. pozdrawiam
      • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 22.02.06, 10:48
        Cześć, hotel jest położony w kompleksie z innymi, do plaży przechodzi sie przez
        ulicę - dość ruchliwą, plaża jest raczej zatłoczona, szczególnie w sezonie.
        Napewno jeśli weźmiesz pokój od strony morza i na wyższym piętrze - powyżej 4 -
        będziesz miała ładny widok. Jest blisko centrum, więc to zapewne jakiś plus. Co
        do samego pobytu w hotelu, wiele Ci nie powiem, bo nie byłam w nim, ale opinie
        są bardzo sprzeczne, niektórym się bardzo podobało, inni mieli zastrzeżenia, ale
        to napewno zależy od subiektywnych oczekiwań. Może bliższe info znajdziesz na
        forum Tunezja - hotele. Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku.
    • apja Re: Byłam W Tunezji 22.02.06, 16:03
      Dziendobry.
      A wiesz coś może o Fourati? w Hammamecie?
      Już wykupiłam. Niektórzy pisali że 3 gwiazdki to zamalo ale mnie niestety na
      więcej nie bylo stać.
      Jeszcze zapytam jeśli można - założylam co prawda swój wątek- ale jak jest z
      bankomatami i kartami w Tunezji. Liczyc na karty czy brać gotówkę? I co lepiej
      się oplaca?
      • lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 23.02.06, 13:12
        Fourati jest ładnie położony tuż przy plaży i to dobry wybór, napewno będziesz
        zadowolona. Sam Hammamet jest fajny, sporo zieleni, piękne plaże. Co do tych 3*
        w Tunezji, to różnie bywa ja też jeździłam to hoteli 3* i było super. Ale bywają
        hotele 3* lepsze i gorsze, Fourati jest OK.
        Jeśli chodzi o bankomaty bez problemu z nich mozesz korzystać, również sa
        sklepy, gdzie można płacić kartą. Ja zawsze brałam też trochę gotówki - dolary.
        Nie warto wymieniać dużych sum na dinary, bo przy wyjeździe należy je albo
        wydać, albo zamienić na dolary - a to już jest mało opłacalne, więc poprostu
        wypłacać mniejsze kwoty. Wymiany najlepiej dokonywać w recepcji hotelu.
        Pozdrawiam.
        • egj Re: Byłam W Tunezji 28.02.06, 00:55
          Czy wiesz może coś o hotelu Marillia w Hammamet z BP SUN&FUN, wybieram się tam
          z 3 letnim dzieckiem na przełomie maja i czerwca. Mam jeszcze możliwość zmiany
          hotelu, jeśli możesz się wypowiedzieć, z góry dziękuje.
          • Gość: lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 19:33
            Przykro mi, ale nie znam tego hotelu, więc nie mogę Ci pomóc:( Na przełomie maja
            i czerwca jest super.
          • foka.korzonek Re: Byłam W Tunezji 19.04.06, 13:18
            Byłam w tym hotelu w październiku 2005 z 6-cio letnim dzieckiem i tak szczerze
            to uważam, że nie był to szczyt szczęścia. Moje dziecko się nudziło jak mops,
            bo animacje były "do bani", placu zabaw praktycznie wcale nie ma, w kinder
            clubie pustki, a dzieci jak na lekarstwo. Ogólnie wyjazd nie najgorszy, ale
            szkoda było mi patrzeć na mojego znudzonego synka.
          • Gość: aga Re: Byłam W Tunezji IP: *.waldex.3s.pl 21.04.06, 13:07
            szukam informacji o hotelu Marabout w Sousse.
    • Gość: Raab1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.orange.pl 05.04.06, 23:44
      Witam
      Czy wiesz coś o hotelu excel w hammanecie i czy jest problem z alkoholem w tym
      miescie.
      Pozdrawiam
      • Gość: lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 09:15
        Hotel ten widziałam z zewnątrz, wygląda ładnie ale leży w sporej odległości od
        plaży. Jeśli zaś chodzi o alkohol to nie ma żadnego problemu, przy Medinie jest
        sklap Magazine Genarale i tam można kupić. Alkohol w Tunezji jest dosyć drogi a
        ich wódka figowa ma smak naszego bimbru:))Pozdrawiam.
        • Gość: Raab1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.orange.pl 06.04.06, 23:14
          Dzięki, ale napisz co można zwiedzić ciekawego w tym mieście i czy dla dziecka
          są jakieś rozrywki, czy pozostają zabawy na plaży z wiaderkiem i szpadelkiem.
          pzdr.
          • Gość: lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 17:46
            W Hammamecie jest stare miasto - medina oraz meczet - z XVw,głównym zabytkiem
            jest Kasba - forteca obronna, znajduą się pola golfowe, kilkanaście kilometrów
            od Hammametu jest słynny bazar w Nabeulu (odbywa się w piatki) - słynący także z
            wyrobów ceramicznych. Można dojechać taksówką - ok. 12 km. Z tego co wiem jest
            tam równiez muzeum ceramiki i mozaik głównie rzymskich - z czasów punickich.
            Jeśli chodzi o rozrywki dla dzieci, to cóż głównie plaża, jakieś przejażdżki na
            wielbładzie, ewentualnie sporty wodne, animacje w hotelach...nic innego nie
            przychodzi mi do głowy. Pozdr.
            • Gość: marcin Re: Lece na tydzien 9 maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 16:57
              Witaj, chcialem zapytac o miasto Nebul i Sousse. Czy ogolnie hotele 3
              gwiazdkowe w tych miastach saok??? czy jest sznasa abym ok 15 maja wykampal sie
              w morzu??? dzieki wielkie z aodp
              • Gość: lidiasz1 Re: Lece na tydzien 9 maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 17:16
                Witaj, jak zauważyłam 3* nie są wszędzie takie same, hotele 3* mogą być lepsze i
                gorsze. Na ogół te lepsze mają lokalizację bliżej plaży (i po tym można je
                rozpoznać). Jeśli podasz nazwę hotelu, do którego sie wybierasz może podam Ci
                jakieś informacje. W połowie maja powinno już być bardzo ciepło, więc kąpanie w
                morzu zapewnione:))
    • Gość: martyn Re: Byłam W Tunezji IP: *.proton.net.pl / *.proton.net.pl 15.04.06, 16:03
      Witam.
      Lece do Hammamet na początku lipca.Czy wiesz coś o -SUN HOLIDAY BEACH CLUB-.
      Jakie są warunki w pokojach,jakie wyżywienie itp.
      Lecę z b.p VIVA TOURS.
      Dzięki za ewentualne informacje i pozdrawiam.
      • Gość: lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 16:27
        niestety nie znam tego hotelu
        • annnna3 Re: Byłam W Tunezji 15.04.06, 18:15
          EL HANA RESIDENCE W SOUSSE.
          Proszę o info na temat tego hotelu.

Dziękuję.
          Anna
          • Gość: lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 19:15
            Hotel położony jest blisko plaży, ale przejście przez ruchliwą ulicę, blisko
            centrum Sousse, trudno mi coś powiedzieć na temat pkojów i warunków tam
            panujących. Jest to hotel 4*, ale z tego co słyszałam różne są opinie na jego
            temat, podobno pokoje nie sa zbyt komfortowe, no i dość głośno, bo leży w takim
            miejscu...Może lepiej wybrać hotel leżący tuż przy plaży? Np. Riadh Palms?
            Pozdrawiam.
    • annnna3 Re: Byłam W Tunezji 17.04.06, 10:36
      Witam

Ponieważ lecę z małym dzieckiem chciałabym być pewna co do hotelu.
      Do wyboru mam:

El Hana Residence
      Chames El Hana
      Skanes El Hana
      Jockey Club
      Exel
      Kheops

Proszę napisz coś o tych hotelach.
      Który Ty byś wybrała.
      A który zdecydowanie nie polecasz.

Z góry dziękuję.
      Pozdrawiam
      Anna
      • Gość: lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 16:39
        Chyba najlepszy z nich to ten Jockey Club w Monastirze, chociaz w samym hotelu
        nie byłam, ale słyszałam wiele dobrego. Poczytaj na forum www.wakacje.pl, tam
        powinnaś więcej informacji zdobyć na temat pozostałych. Zdecydowanie nie polecam
        Kheopsa. Pozdro.
        • annnna3 Re: Byłam W Tunezji 17.04.06, 23:23
          Serdeczne dzięki.
          Fajnie, że jest ktoś taki kto może pomóc:)

Anna
    • Gość: ola Re: Byłam W Tunezji IP: *.chello.pl 17.04.06, 17:10
      witam czy zna pani hotel globalia savana
      • Gość: lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:11
        Nie znam tego hotelu niestety nie mogę pani pomóc.
        • Gość: aga Re: Byłam W Tunezji IP: *.waldex.3s.pl 21.04.06, 13:10
          a hotel marabout w Sousse? czy jest godny polecenia rodzinie z małym dzieckiem?
          • Gość: Lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 17:53
            O Maraboucie pisałam sporo na tym forum i na forum hotele też. Jak najbardziej
            dla rodzin z dziećmi, aczkolwiek plac zabaw kiepski. Jeśli chcesz bliższe info
            napisz meila.
            • Gość: rybka bagaż IP: 80.72.40.* 26.04.06, 11:57
              Czy może ktoś z Państwa wie jakie są wymogi dotyczące wymiaru i wagi bagażu na
              osobę w liniach TUNIS AIR.

pozdrawiam
              • Gość: lidiasz1 Re: bagaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 18:25
                15 kg plus 5 podręcznego.
                • Gość: rybka bagaż- do lidiasz1 IP: 80.72.40.* 26.04.06, 20:38
                  czy biorą pod uwagę wymiary bagażu?
                  bo jeśli tylko kilogramy to OK
                  pozdrawiam
                  • Gość: lidiasz1 Re: bagaż- do lidiasz1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 12:24
                    miałam bardzo dużą trobę i nikt nie zwracał uwagi na wielkość, więc chyba nie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka