reniab1 Re: Byłam W Tunezji 18.05.05, 20:04 Jade 9 06 do Orient Palace - co wiesz o tym hotelu (czystośc ; klienci itp) Bardzo prosze napisz . Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 22.05.05, 17:01 W hotelu tym byli moi znajomi, ja nie miałam okazji, ale podobno hotel luksusowy, niezbyt duży, wiec to napewno zaleta, przy plaży. Obsługa b. miła, wiem, że byli bardzo zadowoleni. Z hotelu do portu El Kantoui ok. 3 km, zaś do centrum Sousse ok. 2km, najlepiej jeździć taksówkami. Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś
gabcia100 Re: Byłam W Tunezji 25.07.05, 13:47 witaj! czy byłas w Orient Palace? My z mężem planujemy jechać tam w sierpniu. Powiedz wszystko co możesz na jego temat. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
przekula Re: Pomóż:) 26.05.05, 21:18 cześć, 23.06 jedziemy do Sousse do hotelu Justina. czy może coś wiesz o tym hotelu?/czy morze jest w tam czyste i czy są tam tak często meduzy??:( a jak z temp.morza o tej porze??Dzięki za pmoc Przekula Odpowiedz Link Zgłoś
stereotyp73 Re: Pomóż:) 26.05.05, 22:25 Cześć.Napisz skąd wylatujesz i z jakiego biura wypoczywasz. Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Pomóż:) 27.05.05, 17:30 Witam, Ja tez często o tej porze jeżdże do Tunezji - koniec czerwca. Jest wtedy już gorąco, woda w morzu idealna. Meduzy spotkałam raz, ale trochę później, tak pod koniec lipca. Justinia, to hotel 3* przy plaży (chyba oddzielony promenadą, wiec trzeba przejś przez ulicę).Wiecej nic Ci powiedzieć nie mogę o tym hotelu, bo nie byłam w nim:( Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
reniab1 Re: Pomóż:) Orient palace 27.05.05, 18:23 Jade 9 .06 do Sousse - h. Orient palace . Czy mozesz cos o nim powiedziec - jaka plaza - czystosc pokoi itp . Bardzo prosze o odp. Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Pomóż:) Orient palace 28.05.05, 09:19 Cześć! Odpisałam Ci wcześniej, co wiem na temat tego hotelu. Jeśli chodzi o czystość to pokoje sprzatane codziennie i plaża też (b. ładna). Obsługa profesjonalna. Odpowiedz Link Zgłoś
reniab1 Re: Pomóż:) Orient palace 29.05.05, 09:20 dziekuje bardzo za odp .iTO TAK POZYTYWNĄ . Mysle ze bedzie tam troche Polaków bo słyszałam ze w tym hotelu jest ich niewielu. ATy nie wybierasz sie w tym okresie do Tunezji? Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Pomóż:) Orient palace 29.05.05, 14:36 Cześć! Ja jadę do Sousse 24 czerwca. Z tego, co się orientuję do hoteli o wysokim standardzie jeżdżą oczywiście Polacy, ale napewno nie będzie ich zbyt wielu. Spodziewaj się Niemców i być może Rosjan. Ale ogólnie w Sousse jest sporo Polaków, więc nie bedziesz się czuła osamotniona:) Miłego pobytu! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agaroi Re: Byłam W Tunezji 31.05.05, 08:59 Witaj Mam nadzieje że jeszcze cie zastane a ty zdołasz mi odpowiedzieć na pytanie Lece do tunezj 24,lipca do hotelu NEJMA mało jest informacji na temat tego hotelu może ty coś wiesz bliżej ??? z góry bardzo dziekuje za odpowiedz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 31.05.05, 17:47 Hotel OK, ale przejście do plaży przez dość ruchliwą ulicę. Osobiście nie byłam w tym hotelu, ale wiem gdzie jest położony i moja koleżanka tam była, więc zdała mi relacje. Podobało jej się. Miłych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
premek_m Re: Byłam W Tunezji 31.05.05, 10:12 Witam Wiesz cos o hotelu Mechmoum 4* w Hammamet? Jaka jest okolica, jakies sklepy, restauracje? Jak wyglada kwestia platnosciami kartami EC/MC, Maestro oraz Visa Elektron, bo nie wiem jakie zabrac? pozdrawiam Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 31.05.05, 17:53 Witaj! Hammamet znam, ale tego hotelu nie:( Restauracji i sklepów jest na każdym kroku dużo, jeśli jesteś zainteresowany rozsądnymi cenami, to najlepiej zakupy robić w tzw. Magazine Generale (taksówkarz zawiezie) - to taki supermarket. Natomiast jesli chodzi o płatność kartami nie powinno być problemów, aczkolwiek gotówkę tez warto przy sobie mieć.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska5 Jockey club 31.05.05, 23:03 Witam, możesz coś więcej napisać o tym hotelu ? Wybieram się tam 14 czerwca. jaka będzie temp ? Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Jockey club 01.06.05, 17:34 Hej! Tak jak napisałam wcześniej, nie byłam w tym hotelu. Wiem, że leży blisko plaży i jest zbudowany w stylu tunezyjskim, ma 4*. Znajomej się podobało, więc pewnie jest OK. W połowie czerwca napewno będzie piękna pogoda, zresztą już tam jest cieplutko, napewno woda będzie cieplejsza niż teraz. Byłam kilka razy pod koniec czerwca i na początku lipca, było b. gorąco. Więc pogoda zapewniona. Miłego wypoczynku:) Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Jockey club 01.06.05, 17:36 Ojej, przepraszam napisałam Ci o innym hotelu. Pomyliłam się. O Jockey Club pisałam chyba gdzieś wcześniej na forum, poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
jaska37 Re: Byłam W Tunezji 14.06.05, 14:14 chcę polecieć do Sousse proszę podaj jakieś godne uwagi hotele nadmieniam,że jest nas 2+2, może wiesz coś również o hotelu Aqua Nour lub Nour El Kantui? pozdrawiam agata Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 14.06.05, 17:25 Cześć! Nie wiem jakiej klasy hotele Cię interesują, ale jeśli chodzi o dobre 3* to polecam hotel Marhaba Club, lub Marabout. Niektórzy twierdzą, że należy im się 4*. Ulokowane sa w b. dobrym miejscu, niedaleko centrum, a jednocześnie bezpośrednio przy plaży. Jedzenie bardzo urozmaicone, obsługa miła, baseny. Marhaba leży na terenie przepieknego ogrodu palmowego:)Wiem, ze godna polecenia jest też Samara, ale nie leży bezpośrednio przy plaży (trzeba przejść przez ulicę). Niezłym hotelem jest też Jinene, ale leży w dużej odległości od centrum miasta, w zasadzie na peryferiach i ma dosyć wąską plaże, ale pokoje ładne, czyste, jedzenie dobre. Jeśli intersują Cię jakieś inne szczegóły służe pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
jaska37 Re: Byłam W Tunezji 15.06.05, 10:13 cześć, tak czytałam o Marhaba Club i wiem, że jest godny polecenia tak się jednak złożyło, że wybraliśmy się z biurem Selectours do hotelu Aqua Nour niedaleko Portu El Kantui ok.1km,jest podobno 3*i ma "pokoje rodzinne" na forum znalazłam różne opinie i te dobre, i te złe jadę z dziećmi pierwszy raz i po prostu trochę się boję, nie wiem też co dokładnie ze sobą zabrać, aby nie przesadzić, ile kg mogę zabrać? pozdrawiam agata Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 15.06.05, 18:52 cześć! Niestety nie znam waszego hotelu, ale napewno nie bowinno być źle jeśli to 3*. Nie masz czego się obawiać i bać, bo Tunezja jest OK, plaże piekne, morze czyste. Zabierz rzeczy podstawowe, trochę ubrań, ale nie za dużo, bo będzie gorąco. Koniecznie kremy do opalania z filtrem ochronnym (dla dzieci nawet z filtrem 30-40), nakrycia głowy, okulary, trochę leków (szczególnie od biegunki, możesz kupić też trilac i brac, aby nie mieć problemów z żołądkiem). Możesz mieć 25 kg bagażu plus 5kg podręcznego.Nie wiem, co jeszcze Cię interesuje, możesz pytać. Pozdrawiam. Lidka Odpowiedz Link Zgłoś
jaska37 Re: Byłam W Tunezji 16.06.05, 09:33 cześć, bardzo dziękuję, myślę, że każda rada mi się przyda,czy są tam komary? pozdrawiam agata Odpowiedz Link Zgłoś
jaska37 Re: Byłam W Tunezji 19.06.05, 21:17 do lidiasz. hej. powiedz mi proszę, czy faktycznie można się spotkać z kradzieżą np. dokumentów pieniędzy itp. tam gdzie się wybieramy, nie ma sejfu jak myślisz, czy powinniśmy nosić te rzeczy przy sobie?pozdrawiam agata Odpowiedz Link Zgłoś
roxana27 Re: Byłam W Tunezji 19.06.05, 20:32 Cześć, chciałabym polecieć w tym roku do Tunezji ale nie wiem gdzie lepiej...Hammamet czy wyspa Djerba. Zaznaczę że lubię sposób spędzania czasu raczej towarzyski, tzn. dyskoteki, puby , restauracje i pełno ludzi wieczorami.... Gdzie najlepiej będzię pojechać? Amoze Tunezja to nie najlepszy pomysł? Jakie są tam plaże? Piaszczyste czy kamieniste? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
romann11 centrum nurkowe w hammamecie 02.07.05, 00:45 jeśli coś wiesz na temat nurkowania i centrów nurkowych w hammamecie to proszę o ifo - dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
stepel14 Re: Byłam W Tunezji 06.07.05, 15:30 Lecimy do Tunezji w opcji "TRAVEL" (tak mi sie wydaje) i mamy trafić to hotelu 4* tylko nie wiadomo do którego. Czy jest jakieś ryzyko takiej podróży? Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 14.07.05, 19:29 Witam. Jeśli jest to hotel 4* to raczej nie musicie się obawiać, powinno być dobrze. W Tunezji hotel 4* to niezły standard. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
trufla11 Re: Byłam W Tunezji 08.07.05, 13:39 Czy mogę poprosić o ewentualne uwagi na temat Park Plage. Czy są tam jakieś atrakcje dla dzieci? Jakie jest jedzenie, warunki ogólne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 14.07.05, 19:26 Niestety nie wiem nic na ten temat. Właśnie wróciłam z Tunezji, było super i tez życzę miłego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
monikam16 Re: Byłam W Tunezji 17.07.05, 00:33 lidiasz napisała: > Byłam kilka razy w Tunezji, w Sousse i Hammamecie, ale również na Saharze. > Znam kilka dobrych hoteli godnych polecenia. Jeśli ktoś jest zainteresowany > służe pomocą. Pozdrawiam. Wybieram sie pierwszy raz do Tunezji, czy możesz mi powiedzieć gdzie jest lepiej w Sousse czy Hammamecie?? i czy znasz może hotel Neptun??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funkia Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 16:35 jade do Dreams Beach w suesse nie znam hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
monikam16 Re: Byłam W Tunezji 17.07.05, 00:42 Wybieram się pierwszy raz do Tunezji, czy poleciłabyś mi Sousse czy Hammamet? i czy znasz może hotel Neptun??? Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 18.07.05, 11:13 Polecałabym raczej Sousse z tego względu, że jest więcej fajnych miejsc i tętni życiem nocnym. Z tego co wiem hotel Neptune jest w Hammamecie i ma 4* ale nie byłam w nim. Hammamet tez ma swoje uroki, jeśli jedziesz pierwszy raz do Tunezji, napewno Ci się spodoba. Są piękne szerokie plaże, zabytkowe stare miasto tzw. medina, niedaleko Hammametu słynny bazar w miejscowości Nabul - chyba w piątki. Odpowiedz Link Zgłoś
moniw16 Re: Byłam W Tunezji 18.07.05, 12:18 Znasz hotel Caribbean World Borj Cedria? Wybieramy sie tam po koniec sierpnia w podróz poslubna? Odpowiedz Link Zgłoś
gabcia100 Re: Byłam W Tunezji 25.07.05, 13:44 witaj. Chciałabym się dowiedzieć czegoś na temat hotelu Orient Palace i wycieczek fakult. w Sousse. Pomóż proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 25.07.05, 19:56 Witam! Orient Palace to 5* hotel pomiędzy Sousse a Portem. Nie byłam w nim, ale wiem, że leży przy plaży i jego kategoria świadczy o tym, że jest luksusowy. Natomist jeśli chodzi o wycieczki fakultatywne to wymienię Ci, co możesz wykupić i mniej więcej ile to kosztuje. SAHARA 2-dniowa Cena orientacyjna: ok.85 EURO.Przejeżdżasz przez całą Tunezję - niezapomniane wrażenia:) TUNIS - KARTAGINA - SIDI BOU SAID - wycieczka 1-dniowa, warto pojechać. Cena ok. 40 EURO. WIECZÓR FOLKLORYSYCZNY - program wieczorny pokaz fakira, jakaś muzyka tunezyjska- nie polecam, nic ciekawego. Cena ok. 25 EURO. BALLADA NA MORZU -wycieczka półdniowa Rejs łodzią piracką w pełne morze z przystankami na kąpiel, trochę ta wyprawa niewarta ceny i na mnie nie zrobiła wrażenia, ale zależy kto, co lubi... Cena 20 EURO. Miłego pobytu! Odpowiedz Link Zgłoś
gabcia100 Re: Byłam W Tunezji 26.07.05, 08:23 dziekuję Ci bardzo za odpowiedź. Co do wycieczek to podsumowując Saharę "trzeba" wykupić, Tunis warto a reszta to jak isę ma za dużo pieniędzy ;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
gabcia100 Re: Byłam W Tunezji 26.07.05, 09:10 Ratujcie! zagapiłam się i nie ma już miejsc w Orient Palace w moim terminie :-( Potrzebuję szybkich rad- do wyboru Hannibal Palace czy Mahdia Palace? Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 07.08.05, 14:29 przepraszam, niestety nie było mnie i dopiero teraz przeczytalam Twoja wiadomosc. Napewno spedzisz super wakacje. Oba wymienione przez Ciebie hotele są OK. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gabcia100 Re: Byłam W Tunezji 11.08.05, 16:55 Pytanie deo wszystkich: jaki strój na dwu- lub trzydniową wycieczkę na sahare? Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 12.08.05, 10:36 Jeśli jedziesz w lecie, musisz przytgotować sie na upały. Najlepiej mieć ubranie przewiewne, z jakiegoś naturalnego materiału: bawełna lub len. Ja założyłam krótkie spodenki i podkoszulek, sandały (wygodne-skórzane), okulary przeciwsłoneczne, jakieś nakrycie głowy. Miałam ze sobą coś z długim rękawem, ale było tak gorąco, że nie przydało sie na zewnątrz (chyba, ze w autokarze, lub samochodzie z klimatyzacją). Podczas przejażdżki na wielbłądach ubrana byłam podobnie, piasek absolutnie nie przeszkadza jak jesteś w sandałach, więc nie ma sensu zabierać butów krytych. Odpowiedz Link Zgłoś
pipi40 Re: Byłam W Tunezji 17.08.05, 14:56 Cześć Wybieram się do Hammametu 21.08, co myślisz o hotelu Park Plage/Continental? Czy w Tunezji istnieje mozliwośc skorzystania z internetu zeby porozumiec się z rodzina w Polsce? Z góry wielkie dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 17.08.05, 15:42 Witam! Hotel ten widziałam z zewnątrz, z tego co wiem położony jest na terenie sporego ogrodu ze 2-3 km od centrum miasta. Jest to właściwie kompleks hotelowy (bo są bungalowy i budynek główny), położony blisko plaży. Chyba ma 3*. Znajoma, która tam mieszkała mówiła, że jest klimatyzacja i w sumie była zadowolona, ale żadnych luksusów nie ma się co spodziewać:)Pozdrawiam i miłych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 17.08.05, 15:44 A jeżeli chodzi o internet, nie wiem czy jest w tym hotelu. Ja nie korzystałam, ale jakąś kawiarenkę może znajdziesz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
oo_oo Re: Byłam W Tunezji 17.08.05, 16:30 kafejki są sama korzystałam, trzeba sie jednak przyzwyczaic do inne klawiatury:- ) Odpowiedz Link Zgłoś
skrabi0 Re: Byłam W Tunezji 21.08.05, 14:40 Mam pytanie,jadę pierwszy raz do Tunezji i mam pewne obawy,nigdzie nie mogę znaleźć info o hotelu Globalia Savana w Hammamet-Yasmin?Chcę jechać z biurem Oasis Tours,czy to dobry wybór?Jadę tylko na tydzień,czy wykupować wycieczki do Kartaginy i na pustynię??Proszę o ewentualne rady,będę wdzięczna;) Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 21.08.05, 19:24 Generalnie hotel 4*, a taki właśnie jest Globalia Savana jest OK. Nie byłam w nim, ale przesyłam Ci stronę na której znajdziesz informacje bliższe. Jeśli chodzi o wycieczki to gorąco polecam 2- dniową Saharę, Tunis też warto zobaczyć, ale skoro jedziesz na tydzień, to trochę za mało czasu. Pozdrawiam:) www.travelplanet.pl/mapa/Tunezja/Globalia_Savana.html Odpowiedz Link Zgłoś
skrabi0 Re: Byłam W Tunezji 22.08.05, 00:07 Dziękuję bardzo za odpowiedź.A co do wycieczek to zobaczy się na miejscu.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
profit11 Re: Byłam W Tunezji 22.08.05, 21:42 Witaj. Mam do wyboru trzy hotele wylot 09.2005 r. na 2 tyg.- 1)Hotel Exel **** w Yasmine Hammamet cena 1700 zł, 2)Hotel Cap Carthage *** w dzielnicy Gammarth centrum Tunisu cena 1450 zł, 3)Hotel Les Colombes *** pomiędzy centrum Hammamet a Nabeu cena 1640 zł. 1. Czy skorzystać z którejś z tych ofert, jeśli tak to z której ( przedewszystkim w hortelu jedzenie i czystość)? 2. Jeśli możesz polecić jakikolwiek inny hotel (oczywiście w rozsądnej cenie)to chętnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 23.08.05, 09:36 Witaj! Na Twoim miejscu zdecydowałabym się na ten 4* (ale on jest w położony w dość dużej oległości od plaży), lub na ten Les Colombes. Z tego co słyszałam hotel Cap Carthage jest bardzo ubogi. Trudno mi powiedziedzieć coś więcej, bo osobiście nie znam tych hoteli. Polecam Ci hotel, z którego napewno wrócisz zadowolony - Marabout 3* w Sousse (zobacz sobie na stronie www.eximtours.pl). Pozadrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
oo_oo Re: Byłam W Tunezji 23.08.05, 11:13 tylko nie jedź do cap carthage w tunisie, nie bedę sie rozpisywała, co tam sie działo w tym roku, bo dużo tego bardzo i powieść można napisać....ale oszczędź sobie nieszczęścia... gdybyś bardzo chciał/a znać szczegóły to mogę mailem.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
profit11 Re: Byłam W Tunezji 23.08.05, 17:45 Dziękuje za odpowiedzi Lidiasz1 oraz oo_oo, mam jeszcze wiele pytań, jeśli mogę. Szczególnie dlatego, że jest to podróż również dla moich rodziców, którzy wybiorą się poraz pierwszy od 50 lat i chciałbym aby to była udana wycieczka, mój mail mario2955@wp.pl. Został mi niestety już niewiele czasu.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
oo_oo Re: Byłam W Tunezji 23.08.05, 22:05 rodzice po raz pierwszy, i to do tunezji??? jesusssssss, to lepiej w inne miejsce bo sie przeraza Odpowiedz Link Zgłoś
profit11 Re: Byłam W Tunezji 24.08.05, 10:53 dziewczyny mam prośbę, napiszcie na mojego maila i skontaktujemy się mam troszkę pytań i chciałbym z kimś kompetentnym porozmawiać, dziękuje z góry Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 24.08.05, 13:49 To pisz na mojego maila, jeśli chcesz pytać. Odpowiedz Link Zgłoś
paula968 Re: Byłam W Tunezji 24.08.05, 11:09 Cześć mam prośbe mógł byś mi powiedzieć jak ogólnie jest w Tunezji. Jade tam 8 września do Saadia Club. Chciałam sie jeszcze dowiedzieć coś o wycieczce nz Sahare. Czy są one dostępne w biurach turystycznych w Tunezji czy lepiej je wykupić z biura z którego wyjeżdźam? jak byś mógł to odpisz mi na maila tlen13-84@tlen.pl Z góry dziękuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: Byłam W Tunezji 24.08.05, 12:03 jezuuuuuu ludzie nie straszcie turystow!!!!!!!moi rodzice byli w tunezji 5 lat temu i byli zachwyceni i hotelem i wycieczkami a byli na wszystkich mozliwych a chce dodac ze zjezdzili swiata i sa juz po 60 roku zycia wiec juz swoje wymagania maja my bylismy w tym roku pierwszy raz i tez moze nie zachwyceni bo hotel mniejszej klasy ale bylo naprawde bardzo fajnie i jeszcze zapewne wrocimy do tunezji a zapewniam ze tez mamy porownanie z innymi krajami dajcie spokoj jednym sie podoba to a innym tamto Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 24.08.05, 13:48 Jasne, Donata72 masz rację. Tunezja jest bardzo fajna i nie ma sie czego bać:)Ja byam tam nie raz, chociaż jeździłam po świecie i mam porównanie, to bardzo chętnie za kazdym razem wracałam do Tunezji. Odpowiedz Link Zgłoś
oo_oo Re: Byłam W Tunezji 24.08.05, 15:44 źle zrozumiałyście panie, nie chodzi o to, ze tunezja jest okropna i wogóle beee i nie warto tam jechac.... wyobraziłam sobie po prostu swoich rodziców, którzy równiez od 50 lat nigdzie nie byli i wiem, ze troche by ich to wszystko przeraziło.... dla nas nie ma sprawy, juz teraz moge sie pakowac i wracac do tunezji, ale rodziców ktorych pierwszy raz po 50 latach zabieram na wakacje, wywiozłabym jednak w inne miejsca.... sama donata piszesz, ze twoi rodzice zjeździli juz troche swiata, wiec wiadomo, ze dla nich to norma, i nie chodzi tutaj o wiek, moga miec nawet po 80, ale juz widzieli sporo!!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Polo Byłam W Tunezji IP: *.szczecin.mm.pl 16.05.06, 22:16 Dołączam się do pytania czy lepiej kupować wycieczki w miejscowych biurach lub zwiedzać na własną rękę czy jednak w naszym BP. przeważnie wycieczki u naszych rezydentów w innych krajach są 2 razy droższe od miejscowych. CZy w Tunezji też. proszę o radę. Odpowiedz Link Zgłoś
krzys-pl Re: Byłam W Tunezji 07.09.05, 08:53 Szukam jakiegoś dobrego niedrogiego hotelu np. w Sousse z rodziną na tydzień, tak żeby można odpocząć i zwiedzić coś na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 07.09.05, 14:43 Witam, nie będę oryginalna polecam Marabout lub Marhaba Club, chociaż nie wiem w tej chwili ile kosztuje tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia997 Re: Byłam W Tunezji 12.02.06, 19:48 a co myślisz o MEDI SEA ma go w ofercie Oassis Odpowiedz Link Zgłoś
marek1214 Re: Byłam W Tunezji 20.02.06, 16:17 Proszę o opinie o hotelu Sousse-Karthago El Ksar.Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 22.02.06, 10:18 Witam, hotel jest położony przy plaży - chyba 4*, dość daleko od centrum Sousse, ale dojechać można taksówką,słyszałam same pochlebne opinie, jedzenie dobre, leżaki bezpłatne (również na plaży). Warto więc jechać:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
xruda Re: Byłam W Tunezji 20.02.06, 21:45 witam-proszę ładnie w miarę możliwości o wszystkie info dot. hotelu Chems El Hana w Sousse. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 22.02.06, 10:48 Cześć, hotel jest położony w kompleksie z innymi, do plaży przechodzi sie przez ulicę - dość ruchliwą, plaża jest raczej zatłoczona, szczególnie w sezonie. Napewno jeśli weźmiesz pokój od strony morza i na wyższym piętrze - powyżej 4 - będziesz miała ładny widok. Jest blisko centrum, więc to zapewne jakiś plus. Co do samego pobytu w hotelu, wiele Ci nie powiem, bo nie byłam w nim, ale opinie są bardzo sprzeczne, niektórym się bardzo podobało, inni mieli zastrzeżenia, ale to napewno zależy od subiektywnych oczekiwań. Może bliższe info znajdziesz na forum Tunezja - hotele. Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
apja Re: Byłam W Tunezji 22.02.06, 16:03 Dziendobry. A wiesz coś może o Fourati? w Hammamecie? Już wykupiłam. Niektórzy pisali że 3 gwiazdki to zamalo ale mnie niestety na więcej nie bylo stać. Jeszcze zapytam jeśli można - założylam co prawda swój wątek- ale jak jest z bankomatami i kartami w Tunezji. Liczyc na karty czy brać gotówkę? I co lepiej się oplaca? Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji 23.02.06, 13:12 Fourati jest ładnie położony tuż przy plaży i to dobry wybór, napewno będziesz zadowolona. Sam Hammamet jest fajny, sporo zieleni, piękne plaże. Co do tych 3* w Tunezji, to różnie bywa ja też jeździłam to hoteli 3* i było super. Ale bywają hotele 3* lepsze i gorsze, Fourati jest OK. Jeśli chodzi o bankomaty bez problemu z nich mozesz korzystać, również sa sklepy, gdzie można płacić kartą. Ja zawsze brałam też trochę gotówki - dolary. Nie warto wymieniać dużych sum na dinary, bo przy wyjeździe należy je albo wydać, albo zamienić na dolary - a to już jest mało opłacalne, więc poprostu wypłacać mniejsze kwoty. Wymiany najlepiej dokonywać w recepcji hotelu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
egj Re: Byłam W Tunezji 28.02.06, 00:55 Czy wiesz może coś o hotelu Marillia w Hammamet z BP SUN&FUN, wybieram się tam z 3 letnim dzieckiem na przełomie maja i czerwca. Mam jeszcze możliwość zmiany hotelu, jeśli możesz się wypowiedzieć, z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 19:33 Przykro mi, ale nie znam tego hotelu, więc nie mogę Ci pomóc:( Na przełomie maja i czerwca jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
foka.korzonek Re: Byłam W Tunezji 19.04.06, 13:18 Byłam w tym hotelu w październiku 2005 z 6-cio letnim dzieckiem i tak szczerze to uważam, że nie był to szczyt szczęścia. Moje dziecko się nudziło jak mops, bo animacje były "do bani", placu zabaw praktycznie wcale nie ma, w kinder clubie pustki, a dzieci jak na lekarstwo. Ogólnie wyjazd nie najgorszy, ale szkoda było mi patrzeć na mojego znudzonego synka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Byłam W Tunezji IP: *.waldex.3s.pl 21.04.06, 13:07 szukam informacji o hotelu Marabout w Sousse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raab1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.orange.pl 05.04.06, 23:44 Witam Czy wiesz coś o hotelu excel w hammanecie i czy jest problem z alkoholem w tym miescie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 09:15 Hotel ten widziałam z zewnątrz, wygląda ładnie ale leży w sporej odległości od plaży. Jeśli zaś chodzi o alkohol to nie ma żadnego problemu, przy Medinie jest sklap Magazine Genarale i tam można kupić. Alkohol w Tunezji jest dosyć drogi a ich wódka figowa ma smak naszego bimbru:))Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raab1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.orange.pl 06.04.06, 23:14 Dzięki, ale napisz co można zwiedzić ciekawego w tym mieście i czy dla dziecka są jakieś rozrywki, czy pozostają zabawy na plaży z wiaderkiem i szpadelkiem. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 17:46 W Hammamecie jest stare miasto - medina oraz meczet - z XVw,głównym zabytkiem jest Kasba - forteca obronna, znajduą się pola golfowe, kilkanaście kilometrów od Hammametu jest słynny bazar w Nabeulu (odbywa się w piatki) - słynący także z wyrobów ceramicznych. Można dojechać taksówką - ok. 12 km. Z tego co wiem jest tam równiez muzeum ceramiki i mozaik głównie rzymskich - z czasów punickich. Jeśli chodzi o rozrywki dla dzieci, to cóż głównie plaża, jakieś przejażdżki na wielbładzie, ewentualnie sporty wodne, animacje w hotelach...nic innego nie przychodzi mi do głowy. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Lece na tydzien 9 maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 16:57 Witaj, chcialem zapytac o miasto Nebul i Sousse. Czy ogolnie hotele 3 gwiazdkowe w tych miastach saok??? czy jest sznasa abym ok 15 maja wykampal sie w morzu??? dzieki wielkie z aodp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidiasz1 Re: Lece na tydzien 9 maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 17:16 Witaj, jak zauważyłam 3* nie są wszędzie takie same, hotele 3* mogą być lepsze i gorsze. Na ogół te lepsze mają lokalizację bliżej plaży (i po tym można je rozpoznać). Jeśli podasz nazwę hotelu, do którego sie wybierasz może podam Ci jakieś informacje. W połowie maja powinno już być bardzo ciepło, więc kąpanie w morzu zapewnione:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyn Re: Byłam W Tunezji IP: *.proton.net.pl / *.proton.net.pl 15.04.06, 16:03 Witam. Lece do Hammamet na początku lipca.Czy wiesz coś o -SUN HOLIDAY BEACH CLUB-. Jakie są warunki w pokojach,jakie wyżywienie itp. Lecę z b.p VIVA TOURS. Dzięki za ewentualne informacje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 16:27 niestety nie znam tego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
annnna3 Re: Byłam W Tunezji 15.04.06, 18:15 EL HANA RESIDENCE W SOUSSE. Proszę o info na temat tego hotelu. Dziękuję. Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 19:15 Hotel położony jest blisko plaży, ale przejście przez ruchliwą ulicę, blisko centrum Sousse, trudno mi coś powiedzieć na temat pkojów i warunków tam panujących. Jest to hotel 4*, ale z tego co słyszałam różne są opinie na jego temat, podobno pokoje nie sa zbyt komfortowe, no i dość głośno, bo leży w takim miejscu...Może lepiej wybrać hotel leżący tuż przy plaży? Np. Riadh Palms? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
annnna3 Re: Byłam W Tunezji 17.04.06, 10:36 Witam Ponieważ lecę z małym dzieckiem chciałabym być pewna co do hotelu. Do wyboru mam: El Hana Residence Chames El Hana Skanes El Hana Jockey Club Exel Kheops Proszę napisz coś o tych hotelach. Który Ty byś wybrała. A który zdecydowanie nie polecasz. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 16:39 Chyba najlepszy z nich to ten Jockey Club w Monastirze, chociaz w samym hotelu nie byłam, ale słyszałam wiele dobrego. Poczytaj na forum www.wakacje.pl, tam powinnaś więcej informacji zdobyć na temat pozostałych. Zdecydowanie nie polecam Kheopsa. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
annnna3 Re: Byłam W Tunezji 17.04.06, 23:23 Serdeczne dzięki. Fajnie, że jest ktoś taki kto może pomóc:) Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Byłam W Tunezji IP: *.chello.pl 17.04.06, 17:10 witam czy zna pani hotel globalia savana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:11 Nie znam tego hotelu niestety nie mogę pani pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Byłam W Tunezji IP: *.waldex.3s.pl 21.04.06, 13:10 a hotel marabout w Sousse? czy jest godny polecenia rodzinie z małym dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidiasz1 Re: Byłam W Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 17:53 O Maraboucie pisałam sporo na tym forum i na forum hotele też. Jak najbardziej dla rodzin z dziećmi, aczkolwiek plac zabaw kiepski. Jeśli chcesz bliższe info napisz meila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka bagaż IP: 80.72.40.* 26.04.06, 11:57 Czy może ktoś z Państwa wie jakie są wymogi dotyczące wymiaru i wagi bagażu na osobę w liniach TUNIS AIR. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidiasz1 Re: bagaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 18:25 15 kg plus 5 podręcznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka bagaż- do lidiasz1 IP: 80.72.40.* 26.04.06, 20:38 czy biorą pod uwagę wymiary bagażu? bo jeśli tylko kilogramy to OK pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidiasz1 Re: bagaż- do lidiasz1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 12:24 miałam bardzo dużą trobę i nikt nie zwracał uwagi na wielkość, więc chyba nie Odpowiedz Link Zgłoś