Dodaj do ulubionych

SOUSSE-proszę o opinie kochanych internautów :-)

17.02.06, 18:26
witam. w sierpniu 2006 wybieram się do Sousse (Chems El Hana z biura
Sun&Fun) - proszę o opinie dotyczące bezpieczeństwa w tym rejonie - tzn.
interesuje mnie czy 2 kobiety mogą spokojnie spacerować do późna po centrum,
czy bezpiecznie jest zostawiać rzeczy w pokojach hotelowych, czy lepiej
zostawiać je w sejfie? Z góry dzięki za wszystkie cenne uwagi. pozdrawiam
i ...do zobaczenia w Tunezji!ruda
Obserwuj wątek
    • janka76 Re: SOUSSE-proszę o opinie kochanych internautów 19.02.06, 13:01
      W Sousse byłam 2 razy w 2003 i 2004r. Jest to miasto zupełnie bezpieczne.
      Kobiety nie są zaczepiane. Nachalność można zauważyć na suku lub przed sklepami
      ale to, moim zdaniem, związane jest z zakupami. Każdy sprzedający chce cos
      zarobić /trzeba się bardzo targować - mówią po polsku/. Wieczorami ruch na
      ulicach lub na nadmorskiej promenadzie jest bardzo duży. Sklepy otwarte bardzo
      długo - proponuję iść w kierunku przeciwnym do mediny czyli jeszcze za hotel. W
      tym miejscu, medinę proszę traktować jako punkt orientacyjny. Odnośnie sejfu.
      Przyznam się,że nie korzystałam z tego urządzenia jak również nie byłam
      okradziona. Gdybyś chciała inne informacje to służę. Sousse, mimo że to afryka,
      to najbardziej europejskie miasto.
      Udanego urlopu. Gosia
      • xruda Re: SOUSSE-proszę o opinie kochanych internautów 19.02.06, 15:50
        witam-dzięki wielkie za odpowiedź. Jak nasuną mi się jeszcze jakieś pytania, to
        napiszę. pozdrawiam, pa
        • dark.brunett Susse- nie!!!! 20.02.06, 09:02
          A mnie sie wydaje ze bylam zupelnie w innym miejscu! Mi sie wogole w Susse nie
          podobalo ze wzgledu na ciagle zaczepki ze trony mezczyzn!!!! klepali mnie
          po "siedzeniu" i nie przejmowali sie ze ide z chlopakiem za reke. Sama balam
          sie wychodzic na miasto, bo zaraz lapali mnie za reke i gdzies ciagneli
          (sprobowalam raz sama wyjsc i na tym sie skonczylo). Oczywiscie rozumiem ze
          mozemy miec rozne doswiadczenia, ja jednakze milam takie. Jestem blondynka i to
          jeszcze jakby zaognilo sytuacje. mysle ze juz nigdy nie wybiore sie do tunezji,
          bo po prostu byla to 2 tygodniowa meka.
          • dark.brunett Re: Sousse- nie!!!! 20.02.06, 09:04
            przepraszam za zla pisownie nazwy!Sousse!
            • janka76 Re: Sousse- nie!!!! 20.02.06, 09:35
              Gwoli wyjasnienia. w 2003r. byłam z bratowa, która tak jak ja jest blondynką
              ale być może nasz wiek /trochę starsze/ sprawił, że czuli przed nami respekt. W
              roku następnym byłam z córką blondynką /wg opinii znajonych atrakcyjną a przy
              tym młodą/ i ona nie miała żadnych przykrych zachowań gdy była na mieście lub
              plaży z dzieckiem też blondynkiem sama. Oczywiście może to zbieg okoliczności.
              Pozdrawiam Gosia
    • lidiasz1 Re: SOUSSE-proszę o opinie kochanych internautów 22.02.06, 12:38
      Sousse jest bezpieczne, tubylcy przyjaźnie nastawieni, ale zdarza się,że
      zaczepiają turystów, szczególnie na medinie (najczęściej chodzi o to, by coś
      kupić, ale kiedy nie jesteśmy czymś zainteresowani wystarczy podziękować i nie
      zatrzymywać sie - wtedy ma się święty spokój). Tunezyjczycy zwracają uwagę na
      turystki, często widzi sie pary mieszane - ale traktują to jako przygodę na
      wakacje, ja osobiście nie wierzę w jakies trwałe związki tego typu:)) Jesli
      chodzi o sejf nie korzystałam z niego i nigdy nie okradziono mnie, z pokoju nic
      nie ginęło (ale pieniądze i karty nosiłam przy sobie).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka