kulejka1 19.06.06, 19:04 Kto wylatuje z Katowic do tego hotelu 20 lipca, szukamy kontaktów,razem weselej,a lecimy pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajkaa5 Re: Kto do Parc Plage -20 lipca 19.06.06, 23:32 Ja właśnie wróciłam z tego hotelu.Byłam z iurem Oaza.Jeśli masz pytania,proszę,ewentualnie na mail gazetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Re: Kto do Parc Plage -20 lipca IP: 212.75.118.* 20.06.06, 09:18 Może napiszesz coś o tym hotelu na forum, bo mnie również interesuje ten hotel, a myślę, że nie jestem jedyną zainteresowaną osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Kto do Parc Plage -20 lipca IP: *.ghnet.pl 20.06.06, 10:33 ja również jadę do tego hotelu (22.06) - proszę, napisz coś na forum dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kulejka1 Re: Kto do Parc Plage -20 lipca 20.06.06, 17:12 Dzięki za sygnał.Hotel podobno nie najnowszy ale po remoncie ,czy to prawda.Odpowiedz czy jest czysto,jaka obsługa.Ja mam opcje ALL -czy warto? Twoim zdaniem trzeba się wkupywać: drobne prezenciki,napiwki? Odpowiedz Link Zgłoś
kajkaa5 Re: Kto do Parc Plage -20 lipca 20.06.06, 22:11 Hotel nie jest nowy,ale ma wiele zalet.Najważniejsza to taka,że schodzi sie z ogrodu na plażę.Plaża jest czysta,zagrabiona i chodzi tam facet co pilnuje,daje leżaki i materacyki.Nie jest ich wiele /tak samo jak w innych miejscach-w ogrodzie i przy basenach/,więc jeśli chce się mieć dobre miejsce rano należy zarezerwować.My byliśmy w zasadzie tuż przed sezonem,to nie wszystko było czynne.Sa 2 budynki główne /chyba stąd nazwa Parc Plage Continental/ i bungalowy,2 restauracje i kilka barów.Przewaga gości z Niemiec,obsługa mówi biegle conajmniej 3 językami.Pokój był sprzątany codziennie,ręczniki czyste,ale- podkreślam nie byliśmy w pełni sezonu,gdy pracy mają dużo więcej.Zwyczajowo daje się napiwki-ile to wam powie rezydent.Przy opcji all warto "zainwestować" w kelnera,który obsługuje stolik /ja dałam 5D/ i wszystko było natychmiast.Za bramą łatwo złapać taxi,do mediny kosztuje 2D,często nie włączają licznika-ja siadałam z przodu i pukałam w licznik,albo mówiłam,ze nie dam więcej niż 2 dinary do centrum.Obok mediny jest przystanek kolejki,ktora jeżdzi do Yasmin Hammamet i Nabeul,ale nie wiem ile kosztuje kurs /zobaczyliśmu tę kolejke ostatniego dnia kiedy już nie było czasu sie przejechać/.A pytana przez nas rezydentka zręcznie omijała temat,chyba dlatego,że wycieczka fakultatywna do Nabeul jest organizowana przez różne biura i kosztuje kupę kasy.W medinie sa młodzi sprzedawcy baaaaaaardzo nahalni /niby tacy mają być/ ale dodają do tego zwykłe chamstwo i potrafią wręcz obrażać jeśli się niczego nie kupuje.Warto uważać,bo jest to mało sympatyczne,a mnie bardzo raziło.Najtańsze ładne szaliki i chusty /po 2D/ bez targowania są w El Jem w drodze na pustynię-pisze o tym,bo wszyscy przywożą,naprawdę tam sa najtańsze i najładniejsze.Co jeszcze wam powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Kto do Parc Plage -20 lipca IP: *.ghnet.pl 21.06.06, 09:43 bardzo Ci dziękuję za odpowiedż :) gdybyś dała radę jeszcze coś powiedzieć o jedzonku - czy miałaś jakieś "sensacje żołądkowe" po hotelowym wikcie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kajkaa5 Re: Kto do Parc Plage -20 lipca 21.06.06, 22:35 Jedzonko często bywa zimnawe,dużo jarzyn,tylko niektóre potrawy są ostre,zupy takie sobie.W porze obiadu smażyli ryby,frytki,czasem naleśniki.Rano jest kawa,herbata i czekolada,póżniej nic do picia nie ma.Dlatego warto mieć all i zaprzyjażnionego kelnera.Mieliśmy lekkie zaburzenia gastryczne,ale z przeżarcia i dużej ilości jarzyn. Odpowiedz Link Zgłoś