Dodaj do ulubionych

Jaka temperatura?

15.07.06, 09:32
W sierpniu chcę jechać do Tunezji z 10-miesięczną coreczką. Nie mam jeszcze
wybranego miejsca. Czy upały dają w kośc? Czy da się je wytrzymać?? Czy tylko
siedzenie we wodzie pomaga?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Minter Re: Jaka temperatura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 10:26
      Obecnie jest ok. 33-34 stopni. w sierpniu podobno jest ciut goracej ale jak nam
      mowil loklany taksowkarz temperatura raczen nie przekracza w lecie 37 stopni w
      okolicach Monastiru i Sousse. W hotelach jest klimatyzacja ( przynajmniej w
      tych 4 gwiazdkowych ) wiec da sie wytrzymac. Co do opalania i wychodzenia na
      zewnątrz to radzę unikac wychodzenia pomiędzy 13 a 16 godzina bo jest wtedy
      najgoręcej. Co do dzieci to widziałem wiele nie rozsądnych Polek które brały
      nawet 5 miesieczne dziecko na plaze na slonce i pomimo płaczu dziecka na siłe
      je opalały.
      • Gość: Sas Re: Jaka temperatura? IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 15.07.06, 13:27
        Niedawno wróciłem z Tunezji i wolę tunezyjskie 37 st niż polskie 29 - myślałem
        że przez pierwszych parę dni po przylocie się wykończę . Klimatyzacja jest też
        w hotelach 3* / byłem a El Hana Beach/.Podzielam opinię Mintera co do
        zabierania tak malych dzieci do Tunazji jest nie rozsadne . Ja bym to nazwał
        głupotą - no ale jak ZA DARMO - to dziecko moze trochę pocierpieć . Pozdrawiam
        Sas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka