Gość: njsreymjts IP: *.chello.pl 16.08.06, 15:34 Macie jakies doswiadczenia z Tunezji? Bardzo krzywo na to patrza? Czy na basenie i plazy hotelowej nie jest to prawnie zabronione? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta308 Re: Toples 16.08.06, 16:05 Przy basenie nie bardzo wypada . Mysle , ze ktos zwrocilby uwage . Natomiast na plazy opalaly sie dziewczyny topless , ale idac po napoje czy jedzenie ubieraly sie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orszii Re: Toples IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 13:05 toples to swietny sposob na suuuper opalenizne...najlepiej jednak opalac sie na strzezonej plazy jakiegos hotelu..nie powinnas miec zadnych problemow procz ciekawskich oczu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: Toples IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 18:24 Moim zdaniem raczej nalezy unikac. Zgodnie z prosta zasada - szanujmy obyczaje gospodarza. To jest kraj muzulmanski. Wprawdzie widuje sie sporadycznie na plazy panienki toples a nawet nie tylko panienki bo i dosc zaawansowane panie tez ale... glownie to sa rosjanki, ktore bez wzgledu na to gdzie sa laza tylko w stringach i z zasady zachowuja sie wyzywajaco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cjftiplu Re: Toples IP: *.chello.pl 18.08.06, 12:59 dlaczego uwazacie, ze przy basenie nie wypada? Odpowiedz Link Zgłoś
marta308 Re: Toples 18.08.06, 15:31 A masz dzieci ? Ja nie zycze sobie , zeby moje dziecko patrzylo na cycki jakiejs kobiety . A przy basenie jest najwiecej dzieci . Odpowiedz Link Zgłoś
cheerfuii Hehehe straszny szok dla dziecka zobaczyc cycki !! 18.08.06, 21:34 marta308 napisała: > A masz dzieci ? Ja nie zycze sobie , zeby moje dziecko patrzylo na cycki > jakiejs kobiety . A przy basenie jest najwiecej dzieci . Normalnie dziecko gotowe sie przerazic i uciec, albo kompleksow nabawic. A jak kiedys zobaczy penisa! we wzwodzie !!! , albo owlosiony wzgorek lonowy ??? i lechtaczke !!! No szok szok szok !!! Nalezy dziecku mowic, ze to wszystko brudne i obrzydliwe jest !!! Zakrywac oczy i karac karac karac. Za patrzenie w nieodpowiednie miejsca bicie, za dotykanie wlasnych miejsc intymnych glodowka i klecznie na grochu ! Witamy w IV RP ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marta308 Re: Hehehe straszny szok dla dziecka zobaczyc cyc 19.08.06, 10:20 Ty moze bys tak ukarala dziecko , jesli cos takiego przychodzi Ci do glowy . Ja na pewno tego nie zrobilabym . I nie mam zamiaru Ci sie tlumaczyc . Odpowiedz Link Zgłoś
cheerfuii Re: Hehehe straszny szok dla dziecka zobaczyc cyc 19.08.06, 22:39 Niepotrzebnie udajesz, ze nie rozumiesz mojej ironii. Szkoda, ze nie chcesz wytlumaczyc, dlaczego to zle, ze dziecko zobaczy kobiece piersi? Kiedys i tak kupi sobie z kolezankami/kolegami wulgarnego swierszczyka, albo obejrzy na internecie, kwestia czasu, nie upilnujesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papoot Re: Hehehe straszny szok dla dziecka zobaczyc cyc IP: *.itpp.pl 31.08.06, 15:38 To Ty źle odczytujesz intencje Marty308. Ona chce oszczędzić dziecku widoku wzwiedzionego fallusa u tatusia. Ja tam się nie dziwię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Toples IP: *.sti.net.pl 19.08.06, 20:33 rozumiem doskonale marte!gdy ma sie dzieci czlowiek zupelnie inaczej sie na to zapatruje przede wszystkim nalezy z dzieckiem porozmawiac przed wyjazdem a moje osobiste zdanie na ten temat jest takie ze jezeli kobieta ma co pokazac to jak najbardziej1 ale najgorzej gdy wypikuje takie muzeum z flakami!!!!!! ochydztwo!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: njsreymjts a prawo? IP: *.chello.pl 18.08.06, 13:28 szczerze mowiac nie do konca chodzi mi o kwestie odczuc tamtejszej ludnosci bo oni albo kuzyni tez takie pomysly maja ktore europejczykom sie za bardzo nie podobaja..:/ Chcialabym tylko wiedziec czy nie jest to prawnie zabronione jak np. w brazylii czy tajlandii. W przewodnikach w przypadku tamtych krajow jest to doslownie powiedziane, natomiast w przewodniku tunezji nic takiego nie znalazlam. Odpowiedz Link Zgłoś
kashaw Re: Toples 18.08.06, 15:45 Z tego co zauwazylam w Hammamet i przy basenie i na plazy opalaly sie dziewczyny toples wiec zapewne nie jest to zabronione prawnie (ale pewnosci nie mam). Pzdr! K. ----- Galeria zdj. z Tunezji -> www.kashaw.fotolog.pl/8,2006,archiwum.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Toples IP: 195.117.201.* 18.08.06, 19:44 Myśle ze prawnie nie jest to zabronione.W miim hotelu kilka dziewczyn opalalo sie toples i tylko inne kobiety potrzyły na to z nałym niesmakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haney Re: Toples IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 13:44 Dziwi mnie otwartość niektórych i normalnośc w opalaniu toples!!! Jedziesz do kraju muzełmańskiego i w ten sposób naruszasz ich kulture i napewno moze sie to komus nie spodobać. Ja osobiscie też uważam że nie powinno sie tego robić.Skad nagle taka frywolnosć? ostatnio byłam nad polskim mozem i jakos nikogo nie widziałam toples, ciekawe czemu ??? a jak tylko sie pojedzie gdzies dalej odrazu wywalać cycki??? niby poco? wyrwać araba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: njsreymjts Re: Toples IP: *.chello.pl 22.08.06, 14:11 hmmm dobra/y jestes. Nad polskim morzem nie opalam sie toples bo... tam nie bywam:) A opalam sie toples dlatego, ze nie jestem w stanie zniesc sladow gory od stroju na swoim ciele, ktore pozniej sa widoczne przy duzym dekoldzie badz odslonietych plecach. Uwazam rowniez, ze dwa tygodnie pod tunezyjskim sloncem z filtrem 60 zeby sie nie opalic jest gorszym rozwiazaniem niz opalanie sie toples. Przy okazji pragne zapewnic szanownego forumowicza, ze nie mam najmniejszych problemow z poderwaniem kogokolwiek w pelnym umundurowaniu, stad tez moje opalanie sie toples nie ma zadnego podtekstu seksualnego jak to probujecie sobie czesto na forum wmowic, a zaden arab nie dorasta mojemu mezczyznie do piet.:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Toples IP: *.imz.pl 22.08.06, 14:19 W Tunezji można się opalać w monokini bez żadnych ograniczeń ku zadowoleniu rozlicznych tubylców nawiasem pisząc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma @ Re: Toples IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 14:40 dla mnie to możesz i chodzić tam nago, mam to gdzieś!!!! jeśli lubisz byc w centrum zainteresowania to bardziej świadczty o twoich kompleksach niż o potrzebie opalenia bilałych miejs po staniku! Weż pod uwage innych nie tylo siebie!!! I nie zdziw sie ... BĘDO KRZYWO PATRZEĆ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma@ Re: Toples IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 14:49 Kogo? przecież takie było jej pytanie! Czy krzywo patrzą, tak więc odpowiadam. prosze dobrze sie wczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: njsreymjts Re: Toples IP: *.chello.pl 22.08.06, 14:52 zle sie wyrazilam pozniej bylo sprostowanie, chodzi mi o kwestie czysto formalne a nie o ich odczucia... czy twoje samopoczucie nie jest dla ciebie wazniejsze niz czyjs krzywy wzrok??:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Toples IP: *.imz.pl 22.08.06, 14:52 To ja odpowiadam: nikt krzywo na to nie patrzy poza dewotami rodem z Ciemnogrodu, które stanowią zdecydowaną mniejszość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma@ Re: Toples IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 15:05 ja juz bylo napisane, dla mnie to możecie chdzić całkiem nago!!!! jesteście dziwne jak dla mnie.Polki i tak uważane są za łatwe, tak wieć jeśli się porozbieracie to i tak wam nic nie zaszkodzi!!!!!! powodzenia ps. 60 filtrem nasmaruj brodawki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma@ Re: Toples IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 15:21 Dziecko? o widze ze ma do czynienie z wrózką basią , która lubi patzreć na owłosionych atabów!!!! miejsz o to. Polki sa uważane za łatwe , jak byś czasem czytał atr. w internecie to bys wiedziała!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma@ Re: Toples IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 15:32 Droga Barbara z tego co piszesz wyglada ze zjadłas wszystkie rozumy, mało tego ,tunezje znasz jak własna kieszeń (zapewne tunezyjczyków też:)tak więc nie mam zamiaru z toba rozmawiac bo i tak wiesz wszystko lepiej(przynajmniej ty tak sadzisz) , a twoje rady dla innych sa rewelacyjne , hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Toples IP: *.imz.pl 23.08.06, 08:36 Droga Normo, żyjesz w wolnym kraju, jesteś wolnym człowiekiem i możesz pisać co Ci się podoba - to jest jasne, ale uśmiechnij się czasem do nas a nade wszystko WYLUZUJ!!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fantomas Re: Toples IP: *.infinity.net.pl 22.08.06, 19:54 Jak już musisz latać z gołymi cyckami to lataj, skoro masz taką potrzebę. Guzik to kogo obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Toples IP: *.sdl.vectranet.pl 31.08.06, 18:03 bylam w lipcu, widzialam mnostwo pan-nie tylko Polek!,sama tez tak sie opalalam-lezac na lezaku, ale gdy wstawalam i gdzies szlam to bralam huste lub gore od kostiumu-bo faktycznie moze nie kazdy ma w danej chwili ogladac moj biust, jak mu sie przechadzam pod nosem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NINKA Re: Topless i latwe polki :P.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 02:54 a ja sie zgadzam z "norma@"..Tunezja to kraj muzulmanski i nalezy ich tradycje uszanowac...tam kobiety moga odslaniac tylko rece , stopy i twarz....jak ja bylam to na szcezscie tylko chyba 2 osoby opalaly sie topless, na szcezscie, bo nie kazdy ma ochote ogladac czyjes cycki, plaza to miejsce publiczne..teraz pewnie wiekszosc zwolenniczek naskoczy na mnie lub pomysli ze jestesm stara baba z obwislymi cyckami ktora zazdrosci innym mlodosci...a tu niespodzianka..mam 21 lat i w zupelnosci moglabym poopalac sie topless.. ale nie uznaje czegos takiego. bo na plazy sa rozni ludzie i nalezy uszanowac to ze moga nie chciec ogladac kogos piersi, to raz, DWA, uwazam ze nie wszyscy musza ogladac moje piersi, bo to czesc ciala ktorej nie chce pokazywac wszytkim lecz tylko jednej osobie.zostawmy sobie troche prywatnosci..TRZY, niektorzy mysla ze jesli wiecej odslonia to beda bardziej atrakcyjne i zwroca na siebie uwage, fakt zwroca, ale tylko na chwile, i to pustych mezczyzn, bo to co ladne a zasloniete , bardziej wzbudza wyobraznie, i przyciaga niz od razu negliz...a czy wam sprawia jakas przyjemnosc jak lezycie i widzicie sliniacego sie faceta ktory ciagle patzry tylko na wasze piersi??mnie juz nawte wkurzalo ze choc lezalam z chlopakiem na plazy, potrafili przechodzic i krzyczec zdania typu "jestes sliczna, ladnie wygladasz, itp..".oni sa napaleni na wszytkie laski w strojach bo u nich kapia sie w rzeczach laski...a jak zobacza laske topless, to chyba tylko kisiel w gaciach maja..i czy o to wam chodzi??i potem mysla o nas ze jestesmy latwe...bo sie rozbieramy na plazy, pozwalalamy im zobaczyc cos co oni moga zobaczyc dopeiro po slubie. bo taka majaj tradycje.ja osobiscie nie lubie byc przedmiotem porzadania sliniacych sie arabow, bo to jest zalosne co tam sie dzieje.. kolezanka miala nawet "przyjemnosc" zauwazyc ze jeden arab codziennie rpzechadzal sie po plazy w spodenkach, poczym jak upatrzyl jakas laske, przewaznie taka ktora lezlala sama lub z kolezankami to sciagal spodenki, zakladal recznik i siadal na murku z rozkraczonymi nogami..i jesli laska sie zaiteresowala to czerpal z tego rpzyjemnosc....trafilo raz wlasnie an ta kolezanke, pomimo ze lezalla z facetem, i jak ona patrzyla to arab szalal, a jak jej facet sie podnosil i akurat zdarzylo sie tak ze spojrzal w strone araba to ten nagle zakladal noge na noge...no paranoja...jesli sie juz uciekaja do takich pomyslow..i to ich w jakis sposob zaspokaja to mozna sobie wyrobic opinie o nich.. a co do sladow od stroju to ja jakos sobie z tym radze..i opalam sie w bikini i to miekkim, a nie z usztywnianymi ramiaczkami, i tak sobie potrafie je odpowiednio zawiazac ze zaslaniaja piersi, moze malo ale zaslaniaja, i wyglada to lepeij niz topless.a sladow nie mam ani od wiazania na szyi no i na gleboki dekold rowniez moge sobie pozwolic... a co do opalania topless przy basenie, to rozumiem pewne osoby ze sie wzburzyly...bo rozumiem ze nie kazda matka uswiadamia swoje dzieci od malego, a nawte jak uswiadamia, to chyba nie ejst dobrym przykladem dla malego dziecka paradowanie z golymi cyckami..bedzie myslec ze to normalne pokazywac wszytkim piersi, i samo tak bedzie robic w przyszlosci..rozumiem ze mozna uswiadamiac i przyzwyczajac dziecko w domu, niech sie do tego rpzyzwyczai ze nagosc nie jest zlem, ale jak pokazuje sie czlowiek tej jednej ososbie a nie wsyztkim... nie w miejscach publicznych... co takie dziecko sobie moze myslec??ze pokazywanie wszytkim piersi publicznie nie ejst zle..teraz sie nie dziwie dlacezgo laski w wieku 17 lat jak i mlodsze sa takie puste i puszczaja sie po dyskotekach lub na pierwszych spotkaniach daja sie dotykac po piersiach i nie tylko.. no i to ze POlki sa postrzegane jako latwe to nie nowosc...potwierdzili to poznani przeze mnie i mojego chlopaka arabowie oraz kilka lat temu poznani w chorwacji, chorwaci, wlosi i francuzi..wiec dziewczyny zastanowcie sie co moze byc tego powodem, napewno nie tylko to ze sie latwo rozbieramy na plazach,ale to daje im jakby potwierdzenie ich tezy...ale rowniez to jak latwo potrafimy pozwolic na dotykanie, na calowanie i nie tylko....obcym osobom, poznanym w cieplych krajach na dyskotekach...bo niestety wiekszosc lasek jezdzi w takie miejsca tylko dlatego, dla przygody i mowia o tym otwarcie...i jeszcez sie tym szczyca.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Topless i latwe polki :P.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 03:35 Kobito, wyluzuj, popraw ortografię i styl (dekolt nie dekold, czyjeś piersi a nie kogoś piersi) i wyjeżdżaj częściej z tego swojego małego miasteczka - to niemiłe, sorry, ale Twoja wypowiedź trąci oburzoną ciotunią i że też chciało Ci się tyle pisać! Naprawdę brak obycia, święte oburzenie w połączeniu z naiwnością i takimże zachowaniem bardziej szkodzi reputacji Polek niż odsłonięte piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Duża przyjemność :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 03:28 Na hotelowej plaży bez problemu, na publicznej odradzam. Pierwszy raz się odważyłam, bo było wiele pań, które tak się opalały, chciałam spróbować i muszę powiedzieć, że to Duża przyjemność :) szczególnie w tym upale - pozbyć się jeszcze jednej części odzieży i pozwolić owiać cycuszki nadmorskim wiaterkiem :) Nabrałam wręcz chętki na plażę nudystów. Z drugiej strony - byłam świadkiem sceny jak Arab sprzedający słodycze głosno cmokał nad biustem jakiejś pani i cieszę się, że mnie to nie spotkało - byłam w towarzystwie męża (na marginesie: trochę byłam zazdrosna o jego spojrzenia na inne biusty, ale przecież na plaży mężczyzna i bez pań topless zawsze na czymś oko zawiesi:). Do wszystkich moralistów: wulgarne może być zachowanie a nie nagość sama w sobie. Jeżeli chodzi o widoki, to estetów na pewno rażą niektóre brzuszyska a otyłości nie wypada krytykować. Mam nadzieję, że kiedyś podobnie będzie z nagością. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: Do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 12:19 to ze zrobilam dwa bledy nie swiadczy o tym ze musze popracowac nad ortografia.kazdemu moze sie to zdazyc szczegolnie jak sie spieszy lub jest dyslektykiem ale to inna sprawa, widac ciezka do zrozumienia dla niektorych tutaj, bo wola czepiac sie ortografii niz odpisywac na dany temat.ciekawa jestem czy ty zawsze szybko piszac na kompie i to w nocy jestes taka swietna z ortografii..nie masz sie czego czepiac to szukasz dziury w calym, temat nie dotyczyl ortografii a opalania topless, wiec pisz na temat..i troche kultury, nie musisz od razu na mnie naskakiwac i wrecz obrazac.ja nikogo tu nie obrazilam, wyrazilam tylko swoje zdanie...zreszta skoro sa osoby ktore mysla podobnie jak ja to znaczy ze nie wsyztkim takie opalanie sie podoba.. i chyba nalezy tez to uszanowac i wziac pod uwage...a opalac sie topless mozna w innych miejscach..a co do mojej miejscowowsci to nie jest taka malutka, bo mieszka tu ok 368 tys mieszkancow (dane z 2004r.).osme co do wielkosci w Polsce.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 00:14 Cześć Ninka. No tak myslałam, że niemiło piszę ale chciałam Cię przyprowadzić do pionu, bo właśnie obraziłaś: Polki opalające się topless kojarząc je z łatwymi panienkami, za które także trochę mi wstyd. Nad ortografią radzę jednak popracować, wierz mi - błędy od literówek łatwo odróżnić, dyslektyka zaś nie rozpoznaje się jedynie po błędach ortograficznych. (zdaRZyć - no to może faktycznie literówka). Osobiście wolę oglądać cudze cycki niż bezmyślne kaleczenie naszego języka i też zapewne nie jestem odosobniona w poglądach. Czy tak trudno przeczytać i poprawić to, co się napisało? Pozdrawiam Bydgoszcz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ninka Re: Do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 02:05 czesc Madziu, nie myslalam ze bedzie Ci sie chcialo sprawdzac jakie miasto jest na 8 miejscu :)nie wiem dlacezgo tak sie uczepilas akurat mojej pisowni :), poniewaz uwazam, ze na tym forum jest wiecej osob ktore o wiele gorzej pisza niz ja :) i potrzebuja pomocy, ale wtedy staram sie bardziej zwrocic uwage na to co chcieli przekazac niz na ich bledy..i w sumie nie wiem czy j.polski to twoje hobby czy tez moze Twoje zycie w jakikolwiek sposob jest z nim zwiazane , bardziej niz przecietnego Polaka, ale ja studiuje dwa kierunki zupelnie nie zwiazane z j.polskim, wiec az tak bardzo nie przywiazuje uwagi do moich literowek ktore nieststy na kompie zdarzajja mi sie czesto bo szybko pisze.co innego na papierze :) no i druga prawa to to, ze rzadko czytam drugi raz to co napisze na forum,w sumie z braku czasu wiec przewaznie "wpadam" tu na moment zobaczyc co nowego, jak cos ejst co mnie zainteresuje to szybko odpisuje i juz..a co do tego czy obrazilam Polki to nie zgodze sie z Toba :).. napisalam : "no i to ze POlki sa postrzegane jako latwe to nie nowosc...potwierdzili to poznani przeze mnie i mojego chlopaka arabowie oraz kilka lat temu poznani w chorwacji, chorwaci, wlosi i francuzi..wiec dziewczyny zastanowcie sie co moze byc tego powodem, NAPEWNO NIE TYLKO to ze sie latwo rozbieramy na plazach,ale to daje im jakby potwierdzenie ich tezy...ALE ROWNIEZ to jak latwo potrafimy pozwolic na dotykanie, na calowanie i nie tylko....obcym osobom". ...mam nadzieje ze chociaz ktos zauwazyl te slowa ktore teraz specjalnie wyszczegolnilam, bo chyba wyraznie mozna z nich odczytac to co mialam na mysli.. nie chodzi o to ze sa latwe bo sie opalaja topless, bo glownym powodem tego ze tak nas postrzegaja inni jest zachowanie Polek, mam na mysli to co ujelam w koncowej czesci zdania..a opalanie topless, czesto jakby potwierdza im to ze skoro latwo potrafimy sie rozebrac na plazy to i jestesmy bardziej otwarte niz reszta dziewczyn i na wiecej potrafimy pozwolic.. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hlm Re: Do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 16:19 Droga magdo Ty masz chyba jakieś problemy ze sobą !!! tematem jest opalanie sie toples ,a nie błedy czy literówki, bo to jest akurat nie istotne. ciekawe czy zrobiłam jakiś błąd ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberał (łżeelita) Re: Do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 09:29 Wszedłem na to forum i co widzę. Sąd słuchaczy Radia Maryja nad dziewczyną. Jak ktoś ma cycki do pasa to niech schowa je za gumkę od majtek. A jak się komuś nie podoba to niech się nie gapi. Brawo dziewczyny tak trzymać. A skrajna prawica to chyba powinna z przyczyn ideologicznych spędzać wakacje nad polskim morzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wczasowiczka Re: Do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 13:53 brawo liberał! w koncu jakis normalny facet a nie stado dewot! prosze panstwa co gdybym miala rezygnowac z opalania sie topless tylko dlatego zeby podleczyc reputacje Polek w oczach Arabow to wybaczcie dla mnie to zlosne. a co mnie to obchodzi ze jakis Arab czy inny obcokrajowiec mysli tak o nas??? ja jestem dumna ze jestem Polaka, jak ktos jest ograniczony to zawsze bedzie myslal stereotypami. a c do opalania topless, podczas moich tegorocznych wakacji po raz 1 zdecydowalam sie na to:) i bylo fantastycznie! szkoda ze tylko w przedostatni dzien urlopu, wczesniej troche sie balam, ale jak zobaczylam starsze babki topless na naszej plazy to pomyslalam czemu nie? i powim wam jeszcze cos to panienki wiecej wiecej obserwuja i obgaduja ze tamta taka i owaka ze! facet popatrzy z ciekawosci i tyle! moj facet oczywiscie przez caly czas myslal ze zartuje, w koncu zagrozil ze sie nie bedzie odzywal ale w koncu dal sie pzrekonac. mi nie pzreszkadza nagosc to jest normalne u mnie w domu zawsze bylo to normalne to Koscol pokazuje ze nagosc to jest cos strasznego. ja moja matke o dziecka pamietam jak wygladala, kapalam sie z nia, do dzis myje jej plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ninka Re: Do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 15:29 a czy ktos tu napisal cos o kosciele??..pisali o tradycjach muzulmanskich..ze u nich nie przystoi pokazywac nagie cialo, i ze nalezy to uszanowac, bo jadac tam nie jestesmy u siebie.. Odpowiedz Link Zgłoś
ania2913 Re: Toples 15.09.06, 22:36 W przewodnikach piszą żeby raczej tego unikać. Zgadzam sie z jedna z poprzedniczek, że należy szanować obyczaje kraju do którego sie jedzie, a Tunezja to kraj muzułmański. Dla nich bieganie w koszulkach na naramkach i szortach to już "nadużycie" a co dopiero topless. Własnie wróciłam z wakacji w Tunezji i w naszym hotelu nawet do restauracji nie wypadało wchodzić zbyt roznegliżowanym. Przed wejsciem znajdowały sie "instrukcje" jak należy sie ubierać, np. długie spodnie dla panów obowiazkowe. Co prawda na basenie i plaży pojawiały się panie topless, ale raczej były to wiekowe niemki lub włoszki. Ciekawe, że na polskich plażach kobiet topless prawie się nie spotyka, a jak te same panie wyjeżdżają do ciepłych krajów to koniecznie chcą piersi opalać Szanujemy to, że np. w Rzymie do wszystkich zabytkowych kosciołów nie wejdziemy w krótkich spodniach i odkrytych ramionach, a buntujemy się, że w kraju muzułmańskim nie należy opalać się bez stanika Sznujmy uczucia innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ninka Re: Toples IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 01:08 nio i widac ze jednak jest ktos kto mysli podobnie, a jedna z poprzedniczek, pisala ze ja mam stare i smieszne poglady.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: Toples IP: *.aster.pl 16.09.06, 19:48 wielkie brawa dla twoej wypowiedzi jak chcemy szacunku dla naszego kraju i religii to szanujmy innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Toples IP: *.sti.net.pl 12.10.06, 23:03 uwielbiam opalac sie topless i pokazywac moje balony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r1 Re: Toples IP: *.hcm.com.pl 13.10.06, 13:03 ja chetnie zobacze twoje balony ale w kraju i ciekawe czy bys byla taka odwazna a wTunezji uszanuj to ze to kraj arabski i kultura inna jestem facetem i sie slinie na fajne balony ale tez sa zasady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Toples IP: *.sti.net.pl 13.10.06, 13:15 Moj facet powiedzial mi ze sie nadaje na rozkladowke wiec chyba cos w tym jest ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r1 Re: Toples IP: *.hcm.com.pl 13.10.06, 13:43 no jak ci facet takie cos powiedzial to ok. ale kazdy facet mysli o rozkladowce ja tez no to sie rozkladaj i opalaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Toples IP: *.sti.net.pl 13.10.06, 13:50 Nie musze chodze na solarium i mam wszystko dokladnie opalone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: Toples IP: *.aster.pl 16.09.06, 18:00 Magda czy ty żyjsz tylko w nocy bo odzywasz się tylko między między 00.00 -a =3,58 może jesteś nietoperzem Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga71 Re: Toples 13.10.06, 11:07 a moze nie mieszka/pracuje w PL ? Albo pracuje w nocy ? tak ciezko to zczaic ? :P Odpowiedz Link Zgłoś