IP: *.chello.pl 16.08.06, 15:34
Macie jakies doswiadczenia z Tunezji? Bardzo krzywo na to patrza? Czy na
basenie i plazy hotelowej nie jest to prawnie zabronione?
Obserwuj wątek
    • marta308 Re: Toples 16.08.06, 16:05
      Przy basenie nie bardzo wypada . Mysle , ze ktos zwrocilby uwage . Natomiast na
      plazy opalaly sie dziewczyny topless , ale idac po napoje czy jedzenie ubieraly
      sie .
      • Gość: orszii Re: Toples IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 13:05
        toples to swietny sposob na suuuper opalenizne...najlepiej jednak opalac sie na
        strzezonej plazy jakiegos hotelu..nie powinnas miec zadnych problemow procz
        ciekawskich oczu:)
    • turhotel spoko 16.08.06, 16:05
      na plazach turystycznych topless bez problemu
    • Gość: bywalec Re: Toples IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 18:24
      Moim zdaniem raczej nalezy unikac. Zgodnie z prosta zasada - szanujmy obyczaje
      gospodarza. To jest kraj muzulmanski. Wprawdzie widuje sie sporadycznie na
      plazy panienki toples a nawet nie tylko panienki bo i dosc zaawansowane panie
      tez ale... glownie to sa rosjanki, ktore bez wzgledu na to gdzie sa laza tylko
      w stringach i z zasady zachowuja sie wyzywajaco.
    • Gość: cjftiplu Re: Toples IP: *.chello.pl 18.08.06, 12:59
      dlaczego uwazacie, ze przy basenie nie wypada?
      • marta308 Re: Toples 18.08.06, 15:31
        A masz dzieci ? Ja nie zycze sobie , zeby moje dziecko patrzylo na cycki
        jakiejs kobiety . A przy basenie jest najwiecej dzieci .
        • cheerfuii Hehehe straszny szok dla dziecka zobaczyc cycki !! 18.08.06, 21:34
          marta308 napisała:

> A masz dzieci ? Ja nie zycze sobie , zeby moje dziecko patrzylo na cycki
          > jakiejs kobiety . A przy basenie jest najwiecej dzieci .

Normalnie dziecko gotowe sie przerazic i uciec, albo kompleksow nabawic.
          A jak kiedys zobaczy penisa! we wzwodzie !!! , albo owlosiony wzgorek
          lonowy ??? i lechtaczke !!! No szok szok szok !!! Nalezy dziecku mowic, ze to
          wszystko brudne i obrzydliwe jest !!! Zakrywac oczy i karac karac karac.
          Za patrzenie w nieodpowiednie miejsca bicie, za dotykanie wlasnych miejsc
          intymnych glodowka i klecznie na grochu !
          Witamy w IV RP ;)
          • marta308 Re: Hehehe straszny szok dla dziecka zobaczyc cyc 19.08.06, 10:20
            Ty moze bys tak ukarala dziecko , jesli cos takiego przychodzi Ci do glowy . Ja
            na pewno tego nie zrobilabym . I nie mam zamiaru Ci sie tlumaczyc .
            • cheerfuii Re: Hehehe straszny szok dla dziecka zobaczyc cyc 19.08.06, 22:39
              Niepotrzebnie udajesz, ze nie rozumiesz mojej ironii.
              Szkoda, ze nie chcesz wytlumaczyc, dlaczego to zle, ze dziecko zobaczy kobiece
              piersi?
              Kiedys i tak kupi sobie z kolezankami/kolegami wulgarnego swierszczyka, albo
              obejrzy na internecie, kwestia czasu, nie upilnujesz :)
          • Gość: Papoot Re: Hehehe straszny szok dla dziecka zobaczyc cyc IP: *.itpp.pl 31.08.06, 15:38
            To Ty źle odczytujesz intencje Marty308. Ona chce oszczędzić dziecku widoku
            wzwiedzionego fallusa u tatusia. Ja tam się nie dziwię...
        • Gość: wiola Re: Toples IP: *.sti.net.pl 19.08.06, 20:33
          rozumiem doskonale marte!gdy ma sie dzieci czlowiek zupelnie inaczej sie na to
          zapatruje przede wszystkim nalezy z dzieckiem porozmawiac przed wyjazdem a moje
          osobiste zdanie na ten temat jest takie ze jezeli kobieta ma co pokazac to jak
          najbardziej1 ale najgorzej gdy wypikuje takie muzeum z flakami!!!!!!
          ochydztwo!!!!!
    • Gość: njsreymjts a prawo? IP: *.chello.pl 18.08.06, 13:28
      szczerze mowiac nie do konca chodzi mi o kwestie odczuc tamtejszej ludnosci bo
      oni albo kuzyni tez takie pomysly maja ktore europejczykom sie za bardzo nie
      podobaja..:/
      Chcialabym tylko wiedziec czy nie jest to prawnie zabronione jak np. w brazylii
      czy tajlandii. W przewodnikach w przypadku tamtych krajow jest to doslownie
      powiedziane, natomiast w przewodniku tunezji nic takiego nie znalazlam.
    • kashaw Re: Toples 18.08.06, 15:45
      Z tego co zauwazylam w Hammamet i przy basenie i na plazy opalaly sie
      dziewczyny toples wiec zapewne nie jest to zabronione prawnie (ale pewnosci nie
      mam).

Pzdr!

K.

-----

Galeria zdj. z Tunezji -> www.kashaw.fotolog.pl/8,2006,archiwum.html
      • Gość: Ala Re: Toples IP: 195.117.201.* 18.08.06, 19:44
        Myśle ze prawnie nie jest to zabronione.W miim hotelu kilka dziewczyn opalalo
        sie toples i tylko inne kobiety potrzyły na to z nałym niesmakiem
    • Gość: haney Re: Toples IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 13:44
      Dziwi mnie otwartość niektórych i normalnośc w opalaniu toples!!! Jedziesz do
      kraju muzełmańskiego i w ten sposób naruszasz ich kulture i napewno moze sie to
      komus nie spodobać. Ja osobiscie też uważam że nie powinno sie tego robić.Skad
      nagle taka frywolnosć? ostatnio byłam nad polskim mozem i jakos nikogo nie
      widziałam toples, ciekawe czemu ??? a jak tylko sie pojedzie gdzies dalej odrazu
      wywalać cycki??? niby poco? wyrwać araba?
      • Gość: njsreymjts Re: Toples IP: *.chello.pl 22.08.06, 14:11
        hmmm dobra/y jestes. Nad polskim morzem nie opalam sie toples bo... tam nie
        bywam:) A opalam sie toples dlatego, ze nie jestem w stanie zniesc sladow gory
        od stroju na swoim ciele, ktore pozniej sa widoczne przy duzym dekoldzie badz
        odslonietych plecach. Uwazam rowniez, ze dwa tygodnie pod tunezyjskim sloncem z
        filtrem 60 zeby sie nie opalic jest gorszym rozwiazaniem niz opalanie sie
        toples. Przy okazji pragne zapewnic szanownego forumowicza, ze nie mam
        najmniejszych problemow z poderwaniem kogokolwiek w pelnym umundurowaniu, stad
        tez moje opalanie sie toples nie ma zadnego podtekstu seksualnego jak to
        probujecie sobie czesto na forum wmowic, a zaden arab nie dorasta mojemu
        mezczyznie do piet.:) pozdrawiam
        • Gość: Basia Re: Toples IP: *.imz.pl 22.08.06, 14:19
          W Tunezji można się opalać w monokini bez żadnych ograniczeń ku zadowoleniu
          rozlicznych tubylców nawiasem pisząc :-)
    • Gość: norma @ Re: Toples IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 14:40
      dla mnie to możesz i chodzić tam nago, mam to gdzieś!!!! jeśli lubisz byc w
      centrum zainteresowania to bardziej świadczty o twoich kompleksach niż o
      potrzebie opalenia bilałych miejs po staniku! Weż pod uwage innych nie tylo
      siebie!!! I nie zdziw sie ... BĘDO KRZYWO PATRZEĆ!!!!!
      • Gość: Basia Re: Toples IP: *.imz.pl 22.08.06, 14:44
        ... tylko kogo to obchodzi?
    • Gość: norma@ Re: Toples IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 14:49
      Kogo? przecież takie było jej pytanie! Czy krzywo patrzą, tak więc odpowiadam.
      prosze dobrze sie wczytać.
      • Gość: njsreymjts Re: Toples IP: *.chello.pl 22.08.06, 14:52
        zle sie wyrazilam pozniej bylo sprostowanie, chodzi mi o kwestie czysto
        formalne a nie o ich odczucia... czy twoje samopoczucie nie jest dla ciebie
        wazniejsze niz czyjs krzywy wzrok??:)
      • Gość: Basia Re: Toples IP: *.imz.pl 22.08.06, 14:52
        To ja odpowiadam: nikt krzywo na to nie patrzy poza dewotami rodem z
        Ciemnogrodu, które stanowią zdecydowaną mniejszość.
    • Gość: norma@ Re: Toples IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 15:05
      ja juz bylo napisane, dla mnie to możecie chdzić całkiem nago!!!! jesteście
      dziwne jak dla mnie.Polki i tak uważane są za łatwe, tak wieć jeśli się
      porozbieracie to i tak wam nic nie zaszkodzi!!!!!! powodzenia
      ps. 60 filtrem nasmaruj brodawki :))
    • Gość: norma@ Re: Toples IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 15:21
      Dziecko? o widze ze ma do czynienie z wrózką basią , która lubi patzreć na
      owłosionych atabów!!!! miejsz o to. Polki sa uważane za łatwe , jak byś czasem
      czytał atr. w internecie to bys wiedziała!!
    • Gość: norma@ Re: Toples IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 15:32
      Droga Barbara z tego co piszesz wyglada ze zjadłas wszystkie rozumy, mało tego
      ,tunezje znasz jak własna kieszeń (zapewne tunezyjczyków też:)tak więc nie mam
      zamiaru z toba rozmawiac bo i tak wiesz wszystko lepiej(przynajmniej ty tak
      sadzisz) , a twoje rady dla innych sa rewelacyjne , hi hi
      • Gość: Basia Re: Toples IP: *.imz.pl 23.08.06, 08:36
        Droga Normo, żyjesz w wolnym kraju, jesteś wolnym człowiekiem i możesz pisać co
        Ci się podoba - to jest jasne, ale uśmiechnij się czasem do nas a nade wszystko
        WYLUZUJ!!! :-)))
    • Gość: Fantomas Re: Toples IP: *.infinity.net.pl 22.08.06, 19:54
      Jak już musisz latać z gołymi cyckami to lataj, skoro masz taką potrzebę. Guzik
      to kogo obchodzi.
    • Gość: meg Re: Toples IP: *.sdl.vectranet.pl 31.08.06, 18:03
      bylam w lipcu, widzialam mnostwo pan-nie tylko Polek!,sama tez tak sie
      opalalam-lezac na lezaku, ale gdy wstawalam i gdzies szlam to bralam huste lub
      gore od kostiumu-bo faktycznie moze nie kazdy ma w danej chwili ogladac moj
      biust, jak mu sie przechadzam pod nosem.
      • Gość: NINKA Re: Topless i latwe polki :P.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 02:54
        a ja sie zgadzam z "norma@"..Tunezja to kraj muzulmanski i nalezy ich tradycje
        uszanowac...tam kobiety moga odslaniac tylko rece , stopy i twarz....jak ja
        bylam to na szcezscie tylko chyba 2 osoby opalaly sie topless, na szcezscie, bo
        nie kazdy ma ochote ogladac czyjes cycki, plaza to miejsce publiczne..teraz
        pewnie wiekszosc zwolenniczek naskoczy na mnie lub pomysli ze jestesm stara baba
        z obwislymi cyckami ktora zazdrosci innym mlodosci...a tu niespodzianka..mam 21
        lat i w zupelnosci moglabym poopalac sie topless.. ale nie uznaje czegos
        takiego. bo na plazy sa rozni ludzie i nalezy uszanowac to ze moga nie chciec
        ogladac kogos piersi, to raz, DWA, uwazam ze nie wszyscy musza ogladac moje
        piersi, bo to czesc ciala ktorej nie chce pokazywac wszytkim lecz tylko jednej
        osobie.zostawmy sobie troche prywatnosci..TRZY, niektorzy mysla ze jesli wiecej
        odslonia to beda bardziej atrakcyjne i zwroca na siebie uwage, fakt zwroca, ale
        tylko na chwile, i to pustych mezczyzn, bo to co ladne a zasloniete , bardziej
        wzbudza wyobraznie, i przyciaga niz od razu negliz...a czy wam sprawia jakas
        przyjemnosc jak lezycie i widzicie sliniacego sie faceta ktory ciagle patzry
        tylko na wasze piersi??mnie juz nawte wkurzalo ze choc lezalam z chlopakiem na
        plazy, potrafili przechodzic i krzyczec zdania typu "jestes sliczna, ladnie
        wygladasz, itp..".oni sa napaleni na wszytkie laski w strojach bo u nich kapia
        sie w rzeczach laski...a jak zobacza laske topless, to chyba tylko kisiel w
        gaciach maja..i czy o to wam chodzi??i potem mysla o nas ze jestesmy latwe...bo
        sie rozbieramy na plazy, pozwalalamy im zobaczyc cos co oni moga zobaczyc
        dopeiro po slubie. bo taka majaj tradycje.ja osobiscie nie lubie byc przedmiotem
        porzadania sliniacych sie arabow, bo to jest zalosne co tam sie dzieje..
        kolezanka miala nawet "przyjemnosc" zauwazyc ze jeden arab codziennie
        rpzechadzal sie po plazy w spodenkach, poczym jak upatrzyl jakas laske,
        przewaznie taka ktora lezlala sama lub z kolezankami to sciagal spodenki,
        zakladal recznik i siadal na murku z rozkraczonymi nogami..i jesli laska sie
        zaiteresowala to czerpal z tego rpzyjemnosc....trafilo raz wlasnie an ta
        kolezanke, pomimo ze lezalla z facetem, i jak ona patrzyla to arab szalal, a jak
        jej facet sie podnosil i akurat zdarzylo sie tak ze spojrzal w strone araba to
        ten nagle zakladal noge na noge...no paranoja...jesli sie juz uciekaja do takich
        pomyslow..i to ich w jakis sposob zaspokaja to mozna sobie wyrobic opinie o nich..
        a co do sladow od stroju to ja jakos sobie z tym radze..i opalam sie w bikini i
        to miekkim, a nie z usztywnianymi ramiaczkami, i tak sobie potrafie je
        odpowiednio zawiazac ze zaslaniaja piersi, moze malo ale zaslaniaja, i wyglada
        to lepeij niz topless.a sladow nie mam ani od wiazania na szyi no i na gleboki
        dekold rowniez moge sobie pozwolic...
        a co do opalania topless przy basenie, to rozumiem pewne osoby ze sie
        wzburzyly...bo rozumiem ze nie kazda matka uswiadamia swoje dzieci od malego, a
        nawte jak uswiadamia, to chyba nie ejst dobrym przykladem dla malego dziecka
        paradowanie z golymi cyckami..bedzie myslec ze to normalne pokazywac wszytkim
        piersi, i samo tak bedzie robic w przyszlosci..rozumiem ze mozna uswiadamiac i
        przyzwyczajac dziecko w domu, niech sie do tego rpzyzwyczai ze nagosc nie jest
        zlem, ale jak pokazuje sie czlowiek tej jednej ososbie a nie wsyztkim... nie w
        miejscach publicznych... co takie dziecko sobie moze myslec??ze pokazywanie
        wszytkim piersi publicznie nie ejst zle..teraz sie nie dziwie dlacezgo laski w
        wieku 17 lat jak i mlodsze sa takie puste i puszczaja sie po dyskotekach lub na
        pierwszych spotkaniach daja sie dotykac po piersiach i nie tylko..
        no i to ze POlki sa postrzegane jako latwe to nie nowosc...potwierdzili to
        poznani przeze mnie i mojego chlopaka arabowie oraz kilka lat temu poznani w
        chorwacji, chorwaci, wlosi i francuzi..wiec dziewczyny zastanowcie sie co moze
        byc tego powodem, napewno nie tylko to ze sie latwo rozbieramy na plazach,ale to
        daje im jakby potwierdzenie ich tezy...ale rowniez to jak latwo potrafimy
        pozwolic na dotykanie, na calowanie i nie tylko....obcym osobom, poznanym w
        cieplych krajach na dyskotekach...bo niestety wiekszosc lasek jezdzi w takie
        miejsca tylko dlatego, dla przygody i mowia o tym otwarcie...i jeszcez sie tym
        szczyca..
        • Gość: Magda Re: Topless i latwe polki :P.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 03:35
          Kobito, wyluzuj, popraw ortografię i styl (dekolt nie dekold, czyjeś piersi a
          nie kogoś piersi) i wyjeżdżaj częściej z tego swojego małego miasteczka - to
          niemiłe, sorry, ale Twoja wypowiedź trąci oburzoną ciotunią i że też chciało Ci
          się tyle pisać! Naprawdę brak obycia, święte oburzenie w połączeniu z naiwnością
          i takimże zachowaniem bardziej szkodzi reputacji Polek niż odsłonięte piersi.
    • Gość: Magda Duża przyjemność :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 03:28
      Na hotelowej plaży bez problemu, na publicznej odradzam.

Pierwszy raz się odważyłam, bo było wiele pań, które tak się opalały, chciałam
      spróbować i muszę powiedzieć, że to Duża przyjemność :) szczególnie w tym upale
      - pozbyć się jeszcze jednej części odzieży i pozwolić owiać cycuszki nadmorskim
      wiaterkiem :) Nabrałam wręcz chętki na plażę nudystów.

Z drugiej strony - byłam świadkiem sceny jak Arab sprzedający słodycze głosno
      cmokał nad biustem jakiejś pani i cieszę się, że mnie to nie spotkało - byłam w
      towarzystwie męża (na marginesie: trochę byłam zazdrosna o jego spojrzenia na
      inne biusty, ale przecież na plaży mężczyzna i bez pań topless zawsze na czymś
      oko zawiesi:).

Do wszystkich moralistów: wulgarne może być zachowanie a nie nagość sama w
      sobie. Jeżeli chodzi o widoki, to estetów na pewno rażą niektóre brzuszyska a
      otyłości nie wypada krytykować. Mam nadzieję, że kiedyś podobnie będzie z nagością.

Pozdrawiam.
      • Gość: ninka Re: Do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 12:19
        to ze zrobilam dwa bledy nie swiadczy o tym ze musze popracowac nad
        ortografia.kazdemu moze sie to zdazyc szczegolnie jak sie spieszy lub jest
        dyslektykiem ale to inna sprawa, widac ciezka do zrozumienia dla niektorych
        tutaj, bo wola czepiac sie ortografii niz odpisywac na dany temat.ciekawa jestem
        czy ty zawsze szybko piszac na kompie i to w nocy jestes taka swietna z
        ortografii..nie masz sie czego czepiac to szukasz dziury w calym, temat nie
        dotyczyl ortografii a opalania topless, wiec pisz na temat..i troche kultury,
        nie musisz od razu na mnie naskakiwac i wrecz obrazac.ja nikogo tu nie
        obrazilam, wyrazilam tylko swoje zdanie...zreszta skoro sa osoby ktore mysla
        podobnie jak ja to znaczy ze nie wsyztkim takie opalanie sie podoba.. i chyba
        nalezy tez to uszanowac i wziac pod uwage...a opalac sie topless mozna w innych
        miejscach..a co do mojej miejscowowsci to nie jest taka malutka, bo mieszka tu
        ok 368 tys mieszkancow (dane z 2004r.).osme co do wielkosci w Polsce..
        • Gość: Magda Re: Do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 00:14
          Cześć Ninka. No tak myslałam, że niemiło piszę ale chciałam Cię przyprowadzić do
          pionu, bo właśnie obraziłaś: Polki opalające się topless kojarząc je z łatwymi
          panienkami, za które także trochę mi wstyd.
          Nad ortografią radzę jednak popracować, wierz mi - błędy od literówek łatwo
          odróżnić, dyslektyka zaś nie rozpoznaje się jedynie po błędach ortograficznych.
          (zdaRZyć - no to może faktycznie literówka). Osobiście wolę oglądać cudze cycki
          niż bezmyślne kaleczenie naszego języka i też zapewne nie jestem odosobniona w
          poglądach. Czy tak trudno przeczytać i poprawić to, co się napisało?
          Pozdrawiam Bydgoszcz :)
          • Gość: Ninka Re: Do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 02:05
            czesc Madziu, nie myslalam ze bedzie Ci sie chcialo sprawdzac jakie miasto jest
            na 8 miejscu :)nie wiem dlacezgo tak sie uczepilas akurat mojej pisowni :),
            poniewaz uwazam, ze na tym forum jest wiecej osob ktore o wiele gorzej pisza niz
            ja :) i potrzebuja pomocy, ale wtedy staram sie bardziej zwrocic uwage na to co
            chcieli przekazac niz na ich bledy..i w sumie nie wiem czy j.polski to twoje
            hobby czy tez moze Twoje zycie w jakikolwiek sposob jest z nim zwiazane ,
            bardziej niz przecietnego Polaka, ale ja studiuje dwa kierunki zupelnie nie
            zwiazane z j.polskim, wiec az tak bardzo nie przywiazuje uwagi do moich
            literowek ktore nieststy na kompie zdarzajja mi sie czesto bo szybko pisze.co
            innego na papierze :) no i druga prawa to to, ze rzadko czytam drugi raz to co
            napisze na forum,w sumie z braku czasu wiec przewaznie "wpadam" tu na moment
            zobaczyc co nowego, jak cos ejst co mnie zainteresuje to szybko odpisuje i
            juz..a co do tego czy obrazilam Polki to nie zgodze sie z Toba :)..

napisalam : "no i to ze POlki sa postrzegane jako latwe to nie
            nowosc...potwierdzili to
            poznani przeze mnie i mojego chlopaka arabowie oraz kilka lat temu poznani w
            chorwacji, chorwaci, wlosi i francuzi..wiec dziewczyny zastanowcie sie co moze
            byc tego powodem, NAPEWNO NIE TYLKO to ze sie latwo rozbieramy na plazach,ale to
            daje im jakby potwierdzenie ich tezy...ALE ROWNIEZ to jak latwo potrafimy
            pozwolic na dotykanie, na calowanie i nie tylko....obcym osobom".

...mam nadzieje ze chociaz ktos zauwazyl te slowa ktore teraz specjalnie
            wyszczegolnilam, bo chyba wyraznie mozna z nich odczytac to co mialam na mysli..
            nie chodzi o to ze sa latwe bo sie opalaja topless, bo glownym powodem tego ze
            tak nas postrzegaja inni jest zachowanie Polek, mam na mysli to co ujelam w
            koncowej czesci zdania..a opalanie topless, czesto jakby potwierdza im to ze
            skoro latwo potrafimy sie rozebrac na plazy to i jestesmy bardziej otwarte niz
            reszta dziewczyn i na wiecej potrafimy pozwolic.. pozdr.
          • Gość: hlm Re: Do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 16:19
            Droga magdo Ty masz chyba jakieś problemy ze sobą !!! tematem jest opalanie sie
            toples ,a nie błedy czy literówki, bo to jest akurat nie istotne. ciekawe czy
            zrobiłam jakiś błąd ???
            • Gość: liberał (łżeelita) Re: Do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 09:29
              Wszedłem na to forum i co widzę. Sąd słuchaczy Radia Maryja nad dziewczyną. Jak
              ktoś ma cycki do pasa to niech schowa je za gumkę od majtek. A jak się komuś
              nie podoba to niech się nie gapi. Brawo dziewczyny tak trzymać. A skrajna
              prawica to chyba powinna z przyczyn ideologicznych spędzać wakacje nad polskim
              morzem.
              • Gość: wczasowiczka Re: Do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 13:53
                brawo liberał! w koncu jakis normalny facet a nie stado dewot! prosze panstwa
                co gdybym miala rezygnowac z opalania sie topless tylko dlatego zeby podleczyc
                reputacje Polek w oczach Arabow to wybaczcie dla mnie to zlosne. a co mnie to
                obchodzi ze jakis Arab czy inny obcokrajowiec mysli tak o nas??? ja jestem
                dumna ze jestem Polaka, jak ktos jest ograniczony to zawsze bedzie myslal
                stereotypami.
                a c do opalania topless, podczas moich tegorocznych wakacji po raz 1
                zdecydowalam sie na to:) i bylo fantastycznie! szkoda ze tylko w przedostatni
                dzien urlopu, wczesniej troche sie balam, ale jak zobaczylam starsze babki
                topless na naszej plazy to pomyslalam czemu nie?
                i powim wam jeszcze cos to panienki wiecej wiecej obserwuja i obgaduja ze tamta
                taka i owaka ze! facet popatrzy z ciekawosci i tyle! moj facet oczywiscie przez
                caly czas myslal ze zartuje, w koncu zagrozil ze sie nie bedzie odzywal ale w
                koncu dal sie pzrekonac.
                mi nie pzreszkadza nagosc to jest normalne u mnie w domu zawsze bylo to
                normalne to Koscol pokazuje ze nagosc to jest cos strasznego. ja moja matke o
                dziecka pamietam jak wygladala, kapalam sie z nia, do dzis myje jej plecy.
                • Gość: Ninka Re: Do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 15:29
                  a czy ktos tu napisal cos o kosciele??..pisali o tradycjach muzulmanskich..ze u
                  nich nie przystoi pokazywac nagie cialo, i ze nalezy to uszanowac, bo jadac tam
                  nie jestesmy u siebie..
    • ania2913 Re: Toples 15.09.06, 22:36
      W przewodnikach piszą żeby raczej tego unikać. Zgadzam sie z jedna z
      poprzedniczek, że należy szanować obyczaje kraju do którego sie jedzie, a
      Tunezja to kraj muzułmański. Dla nich bieganie w koszulkach na naramkach i
      szortach to już "nadużycie" a co dopiero topless. Własnie wróciłam z wakacji w
      Tunezji i w naszym hotelu nawet do restauracji nie wypadało wchodzić zbyt
      roznegliżowanym. Przed wejsciem znajdowały sie "instrukcje" jak należy sie
      ubierać, np. długie spodnie dla panów obowiazkowe. Co prawda na basenie i plaży
      pojawiały się panie topless, ale raczej były to wiekowe niemki lub włoszki.
      Ciekawe, że na polskich plażach kobiet topless prawie się nie spotyka, a jak te
      same panie wyjeżdżają do ciepłych krajów to koniecznie chcą piersi opalać
      Szanujemy to, że np. w Rzymie do wszystkich zabytkowych kosciołów nie wejdziemy
      w krótkich spodniach i odkrytych ramionach, a buntujemy się, że w kraju
      muzułmańskim nie należy opalać się bez stanika
      Sznujmy uczucia innych
      • Gość: Ninka Re: Toples IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 01:08
        nio i widac ze jednak jest ktos kto mysli podobnie, a jedna z poprzedniczek,
        pisala ze ja mam stare i smieszne poglady..
      • Gość: nana Re: Toples IP: *.aster.pl 16.09.06, 19:48
        wielkie brawa dla twoej wypowiedzi jak chcemy szacunku dla naszego kraju i
        religii to szanujmy innych
        • Gość: monia Re: Toples IP: *.sti.net.pl 12.10.06, 23:03
          uwielbiam opalac sie topless i pokazywac moje balony
          • Gość: r1 Re: Toples IP: *.hcm.com.pl 13.10.06, 13:03
            ja chetnie zobacze twoje balony ale w kraju i ciekawe czy bys byla taka odwazna
            a wTunezji uszanuj to ze to kraj arabski i kultura inna jestem facetem i sie
            slinie na fajne balony ale tez sa zasady
            • Gość: monia Re: Toples IP: *.sti.net.pl 13.10.06, 13:15
              Moj facet powiedzial mi ze sie nadaje na rozkladowke wiec chyba cos w tym jest !
              • Gość: r1 Re: Toples IP: *.hcm.com.pl 13.10.06, 13:43
                no jak ci facet takie cos powiedzial to ok. ale kazdy facet mysli o rozkladowce
                ja tez no to sie rozkladaj i opalaj
                • Gość: monia Re: Toples IP: *.sti.net.pl 13.10.06, 13:50
                  Nie musze chodze na solarium i mam wszystko dokladnie opalone
    • Gość: nana Re: Toples IP: *.aster.pl 16.09.06, 18:00
      Magda czy ty żyjsz tylko w nocy bo odzywasz się tylko między między 00.00 -a
      =3,58 może jesteś nietoperzem
      • motylanoga71 Re: Toples 13.10.06, 11:07
        a moze nie mieszka/pracuje w PL ? Albo pracuje w nocy ? tak ciezko to zczaic ? :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka