Gość: Humito IP: *.streamnet.pl 15.07.07, 13:14 WRÓCIŁEM z HAMAMMET YASMIN hotel ALMAZ - Pytajcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: darek Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 13:44 ja tez bylem i co z tego,hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fest Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 15:10 to z tego że chce podpowiedziec co, gdzie, jak...Humito i jak wrażenia ja wylatuje w czwartek...byłes na saharze?? jak wrażenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humito Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.streamnet.pl 15.07.07, 16:02 Ogólne wrażenie SUPER. Dzielnica Yasmin odizolowana od miejscowych. Tubylcy moga wejść tylko jeżeli tam pracują.Ogólnie czysto i przytulnie. Na saharze byłem i nie załuje. Jeżeli ktos mówi że szkoda kasy albo ze to jest męczace to jest w błędzie. Kasy nie ma co żałować a czas przez te 2 dni tak szybko zleci że nawet nie masz czasu pomysleć o zmęczeniu. Saharę naprawde polecam. Prosze pytać dalej chetnie podziele sie wrażeniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fest Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 16:09 a upał doskwierał bardzo na Saharze????Humito to mnie podbudowales i na pewno na sahare wybiore sie...a czy oprocz wycieczki na Sahare coś jeszce zwiedziłes?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 16:09 sorki ale gadasz glupoty z tym wejsciem do yasmin!! przecierz nie ma tam granicy gdzie patrza i sprawdzaja czy tam pracujesz czy nie? kazdy z miejscowych moze swobodnie poruszac sie po dzielnicy w koncu jest u siebie a nie w jakim gettcie prawda? prawda ze yasmin to bardzo spokojna dzielnica hotelowa i malo jest miejscowych bo tylko tam pracuja ale moga sie bardzo swobodnie tam poruszac.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 16:29 polecam ci rejs statkie pirackim,naprawde super jazda i rejs to 3 statki w konwoju potem gdzie po drodze cumuja i robia grilla na morzu,mozna tez poplywac na pelnym morzu bo ludzie skacza do morza,polecam tez np wycieczke na wioski berberyjskie,to wyprawa 3 jeepami po 3 wieskach a raczej jej ruinach,jest super jazda po bezdrozach tunezji,polecam wycieczke do tunisu,to jest 1 dniowa ale oprocz stolicy jest takze sidi bu said,to malownicze miasteczko ala kazimierz dolny,oczywicie mozesz taxa lub miejscowym autobusem za 1 dinara bilet pojechac do starej medyny,czyli to takie stare miasteczko,to ok 30 minut jazdy autobusem od yasmin,naprawde warto bo zwiedzasz i widzisz miejscowych jak zyja,co prawda w egipcie jest wiekrzy harmider ale tam tez warto,no i w piatek tym samym autobusem mozna pojechac na rynek do nabool,to inne miasto dalej ale dojedziesz jednym autobusem,naprade super wycieczka jechac miejscowym busem,mozna taxa ale koszt 10 razy wiekszy,pozdro i milej wyprawy jak co to pytaj dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fest Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 16:34 Darek dzięki wielkie za informacje..własnie myślałam o wycieczkach na Sahare i właśnie o rejsie pirackim...a na saharze byłes???? upał doskwierał Wam??? jade tylko na tydzień wiec aż tyle nie zdąże zobaczyc:((((((a z jakiego biura byłeś w Tunezji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 16:41 z neckermanna,na saharze nie bylem nie stety sponsorowalem w calosci wycieczke mojej pannie wiec kaski zabraklo a to koszt ok 360 dinarow wic troche drogo,rejs pirackim to koszt 40 dinarow od glowy.mysle ze skwar bedzie straszny ogolnie w krajach arabskich o tej porze upal jest nie do zniesienia.tydzien to mao by cos zwiedzic,ja bylen 2 tygodnie to i polezec mozna,lot pewnie masz w czwartek o 18,15? jesli tak to dzien w plecy bo dojedziesz na 23 na mijsce!a dzien ten sie liczy jako ze juz byles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 16:42 jak chcesz to moge ci meilem wyslac pare fotek yasmin? a do jakiego hotelu lecisz? pewnie safa? ja bylem w iberostar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fest Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 16:56 ja lece z sun&fun,i lece o 9:10 z wrocławia.... ja wychodze z założenia co ma byc to będzie;) a hotel to sandra club...widzieliście go może całkiem przez przypadek?? a o kilka zdjęć to prosiłabym jeśli mógłbyś to z tego rejsu..a kiedy byliście w Tunezji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 17:00 17 maja mialem wylot,twojego hotelu nie pamietam sporo tego na miejscu,jak co napisz adres meil do ci dzis tylko potem pare wysle z yasmin i rejsu statkiem,naprawde fajna zabawa.mam nadzieje z tym biorem bedzie ok bo chyba widzialem na tym forum jakies skargi na nich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fest Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 17:04 aaa wiesz jak to jest ludzie oczekuja luksusów;)...tez myśle ze bedzie oki..w sumie to znjoma Moja była własnie z tym biurem w Tnezji i baardzo była zadowlona ( a pracuje w biurze poróży)...napaliłam sie na ten rejs..a np że tak zapytam czy widzieliście tam koce z wielbłądziej wełny..?? a moj mejl to e_f_g@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 17:09 wiesz takich kocy nie widzialem ale poprostu na nie sie nie patrzylem,co do zdjec to wysle iweczorkiem bo wychodze z domu,ale na pewno wysle.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fest Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 17:10 DZIEKI WIELKIE..POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bossiu Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 17:30 Witam, mam prośbę jak mogę się z Tobą skontaktować/ chodzi mi o nr gg. Mój mail november16@op.pl. Mam kilka pytań w związku z tym iż lecę do Bahia Beach 01.09.2007r. z rocznym dzieckiem. Jesli to nie problem poślij parę fotek z okolic oraz swój nr gg. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humito Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.streamnet.pl 15.07.07, 17:51 Teraz darku jest tak że przy każdym rondzie przy wjeżdzie i wyjeżdzie z Yasmin stoi policjant i sprawdza kazdego tubylca i nestety jak nie pracuje w Yasmin to go nie wpuszczaja Jak byłeś w maju to może było inaczej. Na saharze temperatura około 45-50 stopni ale da sie wytrzymać autobus , jeppy klimatyzowane, karawana na wielnładach była około godziny 19 wiec tez juz tak nie grzało Hotel w którym spaliśmy tez był klimatyzowany oraz z basenem. Cena za sahare to 140 dinarów za osobe + dodatkowo 40 dinarów jeppy, 15 wielbłądy, 5 przejażdzka dorożką do palmowego gaju W sumie 190 dinarów. TAk jak już wcześniej pisałem nie ma co żałować kasy Wrażenia niezapomniane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humito Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.streamnet.pl 15.07.07, 17:53 Sprostowanie Jeppy kosztowały 30 dinarów Także koszt 180 dinarów od osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humito Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.streamnet.pl 15.07.07, 17:59 Bossiu sprawdz poczte wysłałem ci swój nr gg Hotel Bahia widzałem prezentuje sie całkiem przyzwoicie. Niektórzy z biura którym jechałem byli zakwaterowani w tym hotelu i na nic nie nazekali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 18:59 a z kim sie chcesz skontaktowac ze mna czy kims innym? podaj imie z kim? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrianch Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 17:48 Cześć ja byłem pod koniec czerwca na Saharze i było 50 stopni w cieniu w słońcu 57. Zdecydowanie polecam wszystkim jest to niesamowite przeżycie. Byłem z buirem Sun&Fun. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.07.07, 20:35 To nie takie głupoty. To prawda, choć turyści tego nie widzą, to miejscowi bywają legitymowani. Sprawdzją ich "policjanci", ale ubrani po cywilnemu i jeżdżacy nie odznakowanym samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.07.07, 20:37 A sahara rewelacja i lepiej nie żałować pieniędzy;) Bo bez Sahary to nie to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kix58 Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 22:08 Ja byłem w zeszłym roku w Hamammecie,bosko.Jak chcecie się coś dowiedzieć opowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mmarusia Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie 15.07.07, 18:55 Napisz opinie o hotelu tu: forum.gazeta.pl/forum/71,72324.html?f=775 Byc moze za rok pojedziemy do Hammametu i latwiej jest poczytaj o danym hotelu w rankingu hoteli ,niz przeszukiwac forum. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_zg1974 Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie 15.07.07, 19:22 rejs statkiem to sobie podaruj kiszka totalna za te pieniądze to kup sobie jakś lepiej pamiątkę ,polecam za to karawanę na wielbłądach, jazdę quadami , lot na plaży na spadochronie i jazdę skuterami po morzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 19:40 co ty gadasz?jakie szkoda kasy? kazdy ma swoj gust,po za tym koszt statku to 40 dinarow za 4 godziny a koszt skutera to tez 40 dinarow za 15 minut!!!!lot na spadochronie jedno kolko 25 dinarow to wcale sie nie oplaca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humito Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.streamnet.pl 16.07.07, 17:31 Ja tam polecam Sahare Na statku nie byłem także nie mam zdania Spadochron jednak zdrożał teraz do 40 dinarów 1 osoba 50 dinarów 2 osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga_zg1974 Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 17:42 zalezy jak gdzie wytargujesz myśmy za dwie osoby wytargowaliśmy 40 dinarków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fest Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 18:19 a jak wrażenia po locie spadachronem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humito Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.streamnet.pl 16.07.07, 18:45 Fajne uczucie jak sie wzbijasz i na wszystkich patrzysz z góry Spróbuj :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humito Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.streamnet.pl 17.07.07, 17:36 Ma ktos jeszcze jakies pytania ?? Chetnie odpowiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga_zg1974 Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 15:41 not spadochronem faktycznie rewelacyjny tylko jak znowu za krótki bo trwa tak do 5 min. chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humito Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.streamnet.pl 18.07.07, 18:21 Mnie też sie wydawało to bardzo szybko chociaż miało być 15 min to nie wydaje mi sie aby tyle własnie było. Kiedy byłaś w Hammamecie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zolw Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 11:54 Lecimy do Safy w połowie sierpnia z dzieckiem 2,5 roczku,napisz parę słów co do warunków w pokojach,jedzenia,na co warto rozwalać kase a na co nie.Oraz ile trzeba wziąść kasy na 7 dni i jaką najlepiej walute. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fest Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 19:54 A JAKIMI LINIAMI LECIAŁES??? BO JA LECE TUNISAIR...MOŻECIE COS NA TEMAT TYCH LINI POWIEDZIEC?? POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 23:37 hej ,lecialem tez tymi liniami,spoko linia i bez problemow,dostaniesz male zarcie na pokladzie,bez problemow.narka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga_zg1974 Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 17:29 mysmy byli od 30 czerwca do 14 lipca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humito Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.galileusz.3s.pl 21.07.07, 16:21 No linie TUNISAIR całkiem całkiem. Do tunezji mieliśmy posiłek na zimno a spowrotem coś w rodzaju spagetti tylko z innym makaronem ale bardzo dobre W sumie był mój to pierwszy lot samolotem i dało sie wytrzymac bez stresowo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humito Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.galileusz.3s.pl 21.07.07, 16:22 aga_zg1974 no myśmy byli od 3 do 14 lipca A w jakim hotelu byłaś ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga_zg1974 Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 20:35 byliśmy w Safie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Kilka pytan kto moze odpowiedzec? IP: *.sttlwa.dsl-w.verizon.net 22.07.07, 12:29 Lece do Hammametu we wrzesniu. Nie jestem zdecydowany gdze wynajac hotel.Yasminewydaje sie byc albo atrakcyjnym miejscem albo totalnym kiczem, w zaleznosci od osoby i jej gustu ot takaobseracja. Wacham sie miedzy hotelem Sindbad w odleglosci 1 km od starego Hammametu a czyms inym w dzelnicy Yasmmine Pyt: Czy w starym Hmmamecie jest zycie po zachodze slonca. Czy sa bary knajpy kluby. Czy moze psy szekaja dup^^^i gdy wyjada dzienni turysci. Czy jesli zdecyduje sie na ten hotel( wbliskiej odleglosci od starego Hammametu) to bede skazany na dojazdy do Yasmine by sie (dla przykladu) napic drinka Czy Hammaet (stary) lub Yasminne jest poruwnywalne pod wzgledem nocej rozrywki z Hiszpania, Wlochami czy Grecja. Czy moze po ostatniej modlitwie w meczecie nic sie juz wieczorem w miescie nie dzeje? Za polowe ceny Hotelu w yasmine moge kupic hotel blisko starego Hammametu na plazy z *****. To prawda ze nie sa to Europejskie gwiazdki ale zawsze dosc to niezle wyglda. Jak wytlumczysz roznice w cenie miedzy yasmine i Hammametem? Jak wyglada nocne zycie? Gdze najlatwiej spotkac Polakow ? Lece z kraju innego niz Polska i chetnie rodakow bym poznal Pozdrowienia Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Kilka pytan kto moze odpowiedzec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 14:42 mysle ze jesli szukasz wrazen nocnych to z pewoscia jest ich wiecej w starym hammamet,jednak ja osobiscie bym sie poprostu bal tam wieczorami hasac po ulicach i pubach z miejscowymi!to typowa dzielnica dla miejscowych i turysci sa tam tylko za dnia,ogolnie maly syf i haos,yasmin to typowa dzielnica hotelowa i zupelnie tam bezpiecznie a jak trafisz na fajny hotel to w kazdym sa imprezki wieczorne dla gosci lub gdzie indziej.ja bym wolal yasmin nawet tylko ze wzgledu bezpieczenstwa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humito Re: Kilka pytan kto moze odpowiedzec? IP: *.galileusz.3s.pl 23.07.07, 19:54 Świeta racja Odpowiedz Link Zgłoś
anton35 Re: Wróciłem z Hamammet YASMIN - Pytajcie 27.07.07, 09:36 Ja byłem w hotelu DAR KAYAM. Było super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Co bylo super? IP: *.sttlwa.dsl-w.verizon.net 27.07.07, 21:38 ciagle nie jestem zdecydowany czy mam rezerwowac hotel w dzelnicy Yasmine czy w odleglosci 1 km on starego Hammametu. Czy mozesz cos napisac o zyciu w starym Hammamecie po zachodze slonca? czy sa tam turysci? czy sa tam bary otwarte do pozna? Czy jest na tyle bezpiecznie (w starym Hammamecie) ze mozna wyjsc wieczorem i popatrzec co sie dzeje? Czy serwuja alkochol w barach ( w starym Hammamecie). Jak wyglada yasmine moge sobie wyobrazic, bylem tu i tam w podobnych miejscach. gK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kix58 Re: Co bylo super? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 22:11 Najlepiej Yasmin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kix58 Re: Co bylo super? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 22:16 Cały dwutygodniowy pobyt w Hamammamecie plus wycieczka na Sacharę , słone jezioro,trzy oazy i góry Atlas były SUPER. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kix58 Re: Co bylo super? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 22:24 Najlepiej Yasmin.Stary Hamammet też jest ładny ,wieczorem jest wyjątkowo spokojnie , w barach nie ma alkocholu,tylko sklepy z alkocholem ,ale tylko 1 lub 2.Turystów wieczorami jest mnóstwo tak w starym jak i nowym Hamammecie. Odpowiedz Link Zgłoś