Gość: anka IP: *.daminet.pl 26.08.07, 12:46 Witam Was wszystkich! Zbieram informacje na temat hotelu Djerba Palace. Kto był tam ostatnio? Jak wspomina pobyt? Jak wygląda życie w hotelu? Animacje? Obsługa? Warunki? Odezwijcie się, proszę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mika Re: Djerba Palace??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 13:09 ja byłam w maju- juz kilka razy opisywałam ten hotelik. Jak dla mnie byłam zadowolona- zwłaszcza ze przeniesli mnie do 5*;) ale te 4* są naprawdędobre. Wgóle z całego kompleksu można korzystać- a jest naprawdę z czego. Do blaży bliziutko. Leżaki w maju były za darmo i na plaży i na basanech. 3 baseniki- jest w czym wybierac...basen ze zjeżdzalniami, taki spokojniejszy malutki,oraz ten srodkowy duży - gdzie odbywaja sie wszystkie animacje, muzyka, aerobik, pełno animatorów umilających czas;)...na plaży barek, możliwość korzystania ze sportów wodnych....hotel wogóle znajduje sie w przepięknym ogrodzie...do miasta jakies 6 km (taxi ok 2,5 DT). Moim zdaniem ten hotel to dobry wybór;) Zazdroszczę...i życzę udanych wakacji P.S. Z jakiego biura sie wybierasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Djerba Palace??? IP: *.daminet.pl 26.08.07, 13:24 Dzięki wielkie. Masz rację, czytałam Twoje wypowiedzi wcześniej. Nie napisałam, ja byłam w tym hotelu w pierwszej połowie czerwca b.r. I chciałabym sie wybrać w tym roku raz jeszcze. Ale ciekawa jestem, czy przez sezon wakacji (lipiec, sierpień) coś się tam pozmieniało? P.S. A wybieram się z biurem Exim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Djerba Palace??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 15:20 mnie też tam ciągneło spowrotem...ale we wrzesniu lecę do turcji też z eximem i mam nadz. , że jakoś to przeżyję...ponieważ mam wielką słabość do Tunezji. A mam jeszce jedno pytanko...ile płacisz teraz za ten hotel??? Bo wydaje mi się , że ceny strasznie teraz poszły w górę...może jeszcze zmienię rezerwację;)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Djerba Palace??? IP: *.daminet.pl 26.08.07, 17:48 Noo, to z tą słabością to tak jak u mnie:). Co do ceny, to jeszcze nie dokonałam rezerwacji, bo rzeczywiście - ceny mocno poszły w górę. Z tego co widzę, to terminy wrześniowe kosztuja jakieś 2200. Ale - czekam na last minut. Mam nadzieję, że trochę spadnie. Tym bardziej, że interesuje mnie druga połowa września. Oby spadły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Djerba Palace??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 19:45 Obawiam się , że mogą już nie spadnąć...ze względu na nasze lato;/ A te 2200 to na tydz.? A z powrotem mieliście jakieś problemy (przesunięcia godz.) czy wszystko przebiegło bez problemu? ( i kogo mieliście za rezydenta? )pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Djerba Palace??? IP: *.daminet.pl 26.08.07, 21:19 Ja jestem dobrej myśli. Skoro teraz na last minut (tzn. wylot teraz w środę 29.08) jest taniej o ok. 200 zł niż ceny podane dziś na wrzesień, to mogę chyba mieć nadzieję...:)Cena dotyczy oczywiście dwóch tygodni. Na tydzień nikt mnie nie namówi, bo ledw co się człowiek zaklimatyzuje - musi wracać. Tylko boję się, że tam już może nie być tak fajnie jak było... Wiesz, w końcu wszyscy są tam już pewnie zmęczeni sezonem. Jak myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Djerba Palace??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.07, 22:42 wiesz co, ja rok temu byłam w połowie października- niby końcówka sezonu...ale nie odczułam jakoś zmęczenia w animacjach, obsłudze czy czym kolwiek. Fakt, trafiłam akurat na ramadan...ale i to w niczym nie utrudniało pobytu tam. Całe miasteczko tętniło życiem, animacje hotelowe i plażowe były takie jak na poczatku sezonu więc nie masz się czym martwic:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Djerba Palace??? IP: *.daminet.pl 26.08.07, 23:20 Dzięki serdeczne, kochana jesteś:). Pocieszyłaś mnie, bo szczerze mówiąc obawiam się własnie pory ramadmu... Ostanio ktos mi powiedział, że tunezyjczycy nie mogą w tym okresie patrzec na kobiety, rozmawiac z nimi, tańczyć. I to nie tylko w dzień, także po zachodzie słońca. Po zachodzie słońca wolno im tylko jeść, pić (wodę) i ewentualnie palić. Natomiast kobiece towarzystwo jest im zakazane całą dobę. Więc sama rozumiesz,zastanawiałam się jak te animacje mogą wyglądać, skoro głównie oni wieczorami obtańcowywali kobiety... Ja jadę z koleżanką, żadnych mężczyzn stąd nie zabieramy, więc ta informacja trochę mnie zmartwiła. Ale skoro mówisz, że było bez zmian, to chyba tak będzie, co..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Djerba Palace??? IP: *.daminet.pl 26.08.07, 21:22 Aaa, zapomniałam. Żadnych przesunięć jeśli chodzi o czas nie było. Tylko ludzie z Poznania i Katowic narzekali na te łączone loty (mieli lecieć ze swoich lotnisk lokalnych, a lecieli do W-wy i W-wia i stamtąd autobusem do swoich miast). A rezydentka...? Chyba Edyta...? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś