Gość: sonia IP: *.chello.pl 12.09.07, 12:23 czy ktoś się orientuje gdzie, za ile i jaki samochód można wypozyczyć?? czy wazne jest nasze prawo jazdy?? ile kosztuje benzyna?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: wynajem samochodu Sousse IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.07, 12:45 W każdym mieście są wypożyczalnie samochodów. Nasze prawo jazdy jest respektowane, choc w miastach jeżdzi się cięzko....albo ciekawie:) Ja wypożyczałam nowiutkie reno clio, za dwa dni 160 dinarów. Benzyna około 3 zł na nasze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piootr3 Re: wynajem samochodu Sousse IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.07, 12:46 Nie ma problemu z wypożyczeniem samochodu. Jest pełno ichnich wypożyczalni. Benzyna bardzo tania. Nasze prawo jazdy ważne. Za ile, tego Ci nie powiem, bo jak usłyszałem cenę, to doszedłem do wniosku, że bardziej się opłaca jeździć louageami i pociągami. Ale w cztery osoby się opłaca. Na prospekcie nadmorskim są ze cztery biura. Ceny takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rakija Re: wynajem samochodu Sousse IP: *.tkk.pl 13.09.07, 00:07 Faktycznie nie ma problemu z wynajęciem samochodu. Praktycznie w każdej uliczce w centrum Sousse jest co najmniej jedna wypożyczalnia samochodów. Ceny trzeba negocjować!!! Nie można zgodzić się od razu na cenę proponowaną przez nich. Dla nas to naturalne, że przyjumjemy cenę, albo nie, ale oni widzą to inaczej. Jeśli jesteś zainteresowany, to się dogadamy. Ale wracając do rent a car, to polecam tylko dla tych którzy lubią ekstremalne sporty. Polskie prawo jazdy jest honorowane, ale nie koniecznie europejskie nawyki. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: wynajem samochodu Sousse IP: 80.51.246.* 13.09.07, 08:50 Jeżeli jedziecie grupą 6 osobową opłaca się wynająć taxi (busik). My zapłaciliśmy za 12 godzin jazdy (min. Tunis, Kartagina, Sidi) 170 dinarów za 6 osób (cena jest z benzyną i opłatami za autostradę). Samochód był nowy, bardzo czysty, kierowca miły, rozmawiający po francusku i angielsku. Nie musicie się przejmować tym, że ktoś "puknie" samochód czy się pogubicie. Myślę, że to dobra opcja. Dla porównania wycieczka z biura podróży autokarem kosztuje 70 dinarów za osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: wynajem samochodu Sousse IP: *.chello.pl 13.09.07, 09:59 a można dogadać się ta z taxówkarzem żeby poobwoził nas po wszystkich tych miastach jednego dnia?? czy on wiezie nas do tunisu, a później radźcie sobie sami?? Odpowiedz Link Zgłoś