Dodaj do ulubionych

do jakiego hotelu w sousse lub monastirze?

IP: *.centertel.pl 15.11.07, 17:15
Prosze,poradzcie gdzie najlepiej pojechac z 4-5 letnim dzieckiem?
Bylismy juz w Hammmet,bylo super,teraz chcialabym zobaczyc cos
innego.
jaki hotel wybrac w rozsadnej cenie?
A moze zamiast Tunezji zupelnie inny kierunek?
Znajomi zachwycaja sie Majorka.
Z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaśmina Re: do jakiego hotelu w sousse lub monastirze? IP: *.chello.pl 15.11.07, 22:46
      Dzisiaj wróciłam z Monastiru w hotelu**** Rosa Beach. Było fantastycznie.
      Myślę, że z dzieckiem możesz tam jak najbardziej jechać, na pewno nie będziecie
      się nudzić - animatorzy dają z siebie wszystko :-)
      • Gość: Sas Re: do jakiego hotelu w sousse lub monastirze? IP: *.net81.citysat.com.pl 16.11.07, 18:19
        Fajny jest też kompleks Chams el Hana , El Hana Beach i El Hana
        Rezident. Mieszkajac w którymkolwiek z tych hoteli możesz korzystać
        z infrastrukturu innych - wymienionych. Byłem w El Hana Beach i było
        fajnie. wp2007
        • Gość: colin Re: do jakiego hotelu w sousse lub monastirze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 09:04
          Tylko nie El Hana Beach to moloch i praktycznie to samo co Chams El
          Hana ,jeden mały basenik na kilka tysięcy ludzi na plaży płatne
          leżaki i parasole ,a poza tym jak byłeś już w Tunezji to polecam
          inne kierunki dużo ciekawsze np: Egipt,Turcja -pozdrawiam
          • Gość: Sas Re: do colin IP: *.net81.citysat.com.pl 17.11.07, 12:30
            Nie wprowadzaj forowicza w błąd. Jak pisałem rezydyjąc w
            którymkolwiek z hoteli sieci Ej Hana- mozesz korzystać z basenu
            hotelu El Hana Beach , baseny Chams El Hana - odkrytego i krytego /
            w przeziemiu/.O ilosci przyjmowanych jednorazowo gości nie bede sie
            wypowiadał , ale NAPEWNO nie jest to / jak piszesz/ kilka tysięcy/.
            Myśle ,że w porywach - kilkaset. Parasoli i leżaki - moze i platne .
            ale z tego co pamiatam to komplet kosztuje 1 dinara= 2,5 zł-AŻ.Dla
            mnie zaletą tego kompleksu jest m.in to ,że są usytuowana
            praktycznie w centrum Sosse a zarazem blisko morza. Co do
            alternatywnych kierunkow nie bedę sie wypowiadał , ponieważ - nie
            tego dotyczyło pytanie.Sas
            • Gość: marko jw IP: *.chello.pl 17.11.07, 13:53
              ja polecam hotel Marabout w Sousse! El Hana natomiast odradzam... nie podoba mi
              sie lokalizajcja.. plaza przy el hana jest wazka a zedy dojsc do niej trzeba
              przejsc jeszcze przez ulice.. co innego marabout- jest 5 min drogi od el hana..
              plaza jest szeroka... nikt sie nie gapi z ulicy... a co najwazniejsze wychodzac
              z hotelu odrazu masz plaze..
            • Gość: colin Re: do colin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 14:23
              Jest jeden basen malutki a jeśli chodziłeś na matematyke i
              przeliczysz ilość pokoi razy przynajmnie 3 osoby wychodzi nie
              kilkaset lecz ponad tysiąc ,a poza tym hotel jest przygłównej ulicy
              tak samo jak plaża ,a usytuowanie w centrum to dla jednych zaleta a
              dla innych wada .
              Ilość leżaków na plaży i rzy basenie jest niewielka więc trzeba
              wstawać rano żeby coś zająć ,plaża też nie za szeroka ,bardziej
              polecam hotele poza centrum ,ładniejsze ogrody,większe baseny no a
              do centrum zawsze podjedziesz taxi za pare dolców-pozdrawiam
              • Gość: Sas Re: do colin IP: *.net81.citysat.com.pl 17.11.07, 17:33
                To policzmy- 1 basen Ek Hana + 1 cHAMS eL hANA + 1 kryty = według
                ciebie 1 . O.K. O tym ,że hotel jest przy głównej ulicy - pisałem i
                przedstawiłwm swój punkt widzenia. My lubimy hotele w centrum.Przy
                hotelowych basenach są ślicznie utzrymane palmowe ogrody z
                zieleniutka trawka . Cień dają / jak chcesz /palmy.Co do plazy -
                szeroka to pojecie względne- wydzielona plaza należąca do El Hany ma
                napewno ze 20 -30 metrów szerokosci - dla nas wystarczajaco ale i
                tak w wiekszosci korzystaliśmy z palmowych ogrodów przy basenie.Być
                może Marabut jest ładniejszy , piekniejszy i takie tam , ale nie ma
                nic za darmo - jest o 30-50 % drozszy od El Hna Beach.A inne hotele
                ładniejsze i piękniejsze od Marabuta też są drozsze od niego o 30-50
                procent. COS ZA COS. SAS
    • jotpiasecki Re: do jakiego hotelu w sousse lub monastirze? 18.11.07, 00:41
      Jeśli dotąd nie byłaś w Tunezji , to zdecydowanie polecam Sousse . Położone ok.
      15 km. od lotniska w Monastirze - więc nie męczący transfer. W Sousse dwa hotele
      na wysokim poziomie : Riadh Palms ( ok 15 minut do mediny) i Sousse Palace ( 3
      minuty do mediny). Oba maja bezpośredni dostęp do plaży nad Środziemnym. Riadh
      ma również kryty basen co w tej porze roku dużo znaczy.. Sousse jest mistem
      centralnym Tunezji i węzłem komunikacyjnym. Z tego miasta masz wszędzie blisko.
      Jeśli masz jeszcze jakieś pytania mailuj do mnie - na pewno odpowiem.
      ps. tez bym tam teraz pojechał !!! - Juliusz
    • graga27 Re: do jakiego hotelu w sousse lub monastirze? 19.11.07, 08:40
      Witam,
      Ja ostatnio dosc czesto jestem w Tunezji(praca) i za zwyczaj melduje sie w hotelu Marhaba lub Samara. Uwazam, ze jak jeden i drugi zasluguja na dobra ocene aczkolwiek Marhaba chyba dla bardziej wymagajacych klientow.Jezeli jest ktos zainteresowany informacjami na temat Sousse lub tubylcow sluze pomoca.Pozdrawiam
    • Gość: rolnik Re: do jakiego hotelu w sousse lub monastirze? IP: *.acn.waw.pl 22.11.07, 20:34
      Znajomy był w tym hotelu:
      www.navigeo.net/album/michal-samojlik/tunezja-2007-cz-2-hotel-one-resort
      i bardzo sobie z żoną chwalili. Podobno wszystko na poziomie.
      • Gość: jacek Re: do jakiego hotelu w sousse lub monastirze? IP: 84.114.50.* 22.11.07, 20:50
        Hotel RAMADA LIBERTY niedaleko Monastiru,polecam
    • anajka Re: do jakiego hotelu w sousse lub monastirze? 23.11.07, 02:27
      My bylismy w tym roku w lipcu w Riadh Palms w Sousse. Dla mnie rewelacja!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka