marcin_m_1 21.01.08, 10:15 czy ktoś był w Tunezji podczas ramadanu we wrześniu? Czy daje się to odczuć podczas urlopu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iga Re: ramadan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 17:32 Dla turystów raczej nie jest to uciążliwe, w mniejszych miejscowościach jedynie wczesniej niektórzy zamykają stragany, i wódki nie można kupić poza hotelem(ja chciałam kupić, żeby przywieźć do Polski ale nie udało mi się dostać:-).Po z a tym wszystko jest tak samo, oni maja post a turyści nie. A w hotelu driny piwo itd - czyli normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: ramadan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 17:38 Podstawowy problem to kupno alkoholu poza hotelem-zero szans zjedzenie czegoś w ciągu dnia poza hotelem-szanse bardzo marne wypicie kawy.j.w-szanse są ale trzeba sie nachodzić Generalnie mało ludzi na ulicach i na imprezach, wiele punktów w ciagu dnia zamknietych.Niby nie jest tragicznie ale ja akurat mam porównanie urlopu w czasie Ramadanu i poza i widze duze różnice.A jedyny pozytyw..mniej wyłudzają papierosów bo w ciagu dnia nie moga palić. Odpowiedz Link Zgłoś
iguana3-pl Re: ramadan 21.01.08, 18:08 Ja byłam tydzień normalnie i tydzień ramadanu, i poza alkoholem i pustkami na ulicy róznicy nie ma. Tak to w kafejkach full facetów przesiaduje, a w ramadan jakos nie:-)a jeszcze byłam na saharze podczas ramadanu i przed, to po drodze wieczorami palą wielkie ogniska i pieką placki w czasie ramadanu, no i jak jestes na wielbładach i wybije 18 to biegna po picie, bo cały dzień nie piją nawet wody. Ale przynajmniej nie biegają za tobą sprzedawcy ze sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: ramadan IP: *.lanet.net.pl 22.01.08, 20:05 Byłem w Monastirze okresie ramadanu w ubiegłym roku i muszę stwierdzić że poza godzinami 19 do 20 kiedy ulice się wyludniały nie było oznak że jest post. Jeżeli chodzi o alkohol to poza hotelami można było go kupić jeszcze bez problemu w sieci sklepów Magazine Generale. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeszla Re: ramadan 08.02.08, 23:51 Mam pytanie wybieram się na podróż poślubną w czasie ramadanu ( prawie cały urlop )jak to wpłynie na mój wypoczynek? Czy będą organizowane np. dyskoteki, zabawy, czy turyści będą normalnie obsługiwani, czy wycieczki fakultatywne będą organizowane na takim samym poziomie? Proszę o opinię na temat wypoczywania podczas ramadanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ramadan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.08, 09:49 Yurysci obslugiwani sa normalnie. Wycieczki fakultatywne organizowane sa na takim samym poziomie, odbywaja sie tez imprezy. podczas ramadanu (od wschodu do zachodu slonca)zamknieta jest czesc sklepow i restauracji ( ale nie w strefie dla turystow). Odpowiedz Link Zgłoś