sarsa 06.05.08, 12:14 Jak wygląda sprawa z komarami? Są bardzo uciążliwe? Macie jakieś sprawdzone środki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: darek Re: Komary? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 12:21 jakie komary? pomylilas kraj wyjazdu? to nie mazury... Odpowiedz Link Zgłoś
becia-72-72 Re: Komary? 06.05.08, 19:42 Ja dwa lata temu będąc w Tunezji trafiłam na plage komarów ale to trwało tylko 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don't nick! Re: Komary? IP: *.acn.waw.pl 06.05.08, 20:57 Tak, zadarzają się - zależy od miejsca i okresu. Właśnie maj i czerwiec to jest okres nasilenia, ale przez całe lato też bywają (tylko nie w takich plagach). Najlepsze zabezpieczenie to zabrać ze sobą taki elektryczny odstraszacz - nie pamiętam nazwy, ale to są takie wkładane do kontaktu z buteleczką. Małe, lekkie i niezawodne - spokój przez całą noc. Ja jak w sam raz jestem bardzo wrażliwy na komary i nawet jeden w pokoju już nie daje mi spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Komary? IP: *.sol2.cable.ntl.com 07.05.08, 23:58 hej!wlasnie wrocilam dzis z tunezji i nie mialam zadnego bliskiego spotkania z komarem nie wiem jak jest w miesiacach letnich pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sarsa Re: Komary? 08.05.08, 16:06 Dziękuję za odpowiedzi i jak widać nie pomyliłam krajów, a komary występują nie tylko na mazurach :] Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sarsa Re: Komary? 29.06.08, 23:13 Wróciłam z 2 tyg. pobytu w hammamecie z hotelu z ogromnym ogrodem i komarów jest mnóstwo... Dobrze ze wzielam pare srodkow... Odpowiedz Link Zgłoś
elgry Re: Komary? 30.06.08, 11:56 W ubiegłym roku w maju np. w Hammamet Yasmin komarów było pod dostatkiem. Upodobały sobie siedzenie w zasłonach okiennych (hotel przy ulicy, nawet nie w ogrodzie), by nocą wylatywać na "krwisty żer". Spać sie nie dało. Obsługa spryskiwała czymś te zasłony, ale to pomagało góra na jedna dobę. Zanim sie doprosiło następnego pryskania, to o spaniu mowy nie było. W tym roku w tej samej miejscowości i w tym samym hotelu nikt nie widział ani jednego komara. Więc? Więc wszystkie informacje i rady bedą dobre łamane na złe. Zależy, jak trafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
elgry Re: Komary? 30.06.08, 12:00 ...urwało mi post.. dopisuje dalej. Wiem, że autorka wątku juz wróciła i nie jest zainteresowana odpowiedzią, ani radą. Napisałam o komarach do wiadomości wszystkich innych, głównie po to, aby przerwać "sprzeczki" o komary... są!!! nie ma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elgry Re: Komary? 30.06.08, 12:03 znowu mi urwało. Sami więc widzicie, róznica 10 dni w dacie pobytu i autorka wątku komary miała, a ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
japcio1 Re: Komary? 30.06.08, 15:06 Nie mieliśmy w hotelu komarów, ale mrówki owszem. Nie zostawiaj otwartych opakowań z ciastkami, paluszkami itp, bo zaraz sie zlecą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zmirzluch Re: Komary? IP: *.leon.com.pl 30.06.08, 17:07 A my w Monastirze komary mieliśmy. Wprawdzie w hotelu ich nie było ale na plaże po zmroku wyjśc się nie dało. w aptece kupilismy jakiś francuski krem ale nie pomagał. Najlepiej działał krem który kupiliśmy w markecie wyprodukowany w Tunezji.To taka czerwono-żółta tubka z napisem Mousticalm. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Komary? IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.08, 17:17 Byłem w Sousse 12.06 - 26.06 i komarów nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irma Re: Komary? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 18:13 Nie ma komarów :0 Gorzej z meduzami. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: Komary? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 20:04 jak byłam parę lat temu, to na wycieczce w hotelu na pustyni były same komary!!! nie spałam całą noc. W tym roku już na pewno nie zapomnę płytek elektrycznych na komary. Odpowiedz Link Zgłoś
sarsa Re: Komary? 30.06.08, 22:24 jestem zdania ze wszystko zalezy od miejsca. U mnie komary były, a meduz wcale, a w tym samym czasie w souse 0 komarow i meduzy... Co do mrówek to radze nie zabijac, bo pozneij przychodzą takie duze. Słyszałam o sposobie, zeby jak jest ich duzo w calym pokoju gdzies w konciku polozyc pestke od jakiegos owocu i wtedy one wszystkie przesiaduja tylko tam:0 Ale tego nie praktykowałam bo nie miałam z tym tak dużego problemu:) Odpowiedz Link Zgłoś