Gość: kasiaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 14:55 Jeśli są jakieś pytanka służę informacją :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karla.01 Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.acn.waw.pl 27.06.08, 15:50 Witam, jade w sierpniu i mam obawy co do hotelu. Oczywiscie nie spodziewam sie luksusow, ale zeby chociaz czysto w pokojach było..... naczytalam sie róznych rzeczy na ten temat. Wiec: - jak jest z ta czystoscia? - czy bez problemu mozna dostac pokoj z widokiem na moze ( i czy za 10$ :) - jakie jedzenie? - czy basen jest duzy i ile jest ich w sumie w calym kompleksie? no i jak z lezakami. Bede wdzieczna za odp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaplichta Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! 27.06.08, 17:10 nie jest źle byłam kilka lat temu i było oki, basen jest w ogrodzie ikryty, pokoje czyste i codziennie sprzątniete, jak byłam to leżaki w opcji hb były za darmo z 2 tyg jadę do Panoramy i coś czuje po przeczytaniu opini że się wkopałam:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 18:23 Generalnie w pokojach jest czysto. Zadnego robactwa. Co prawda w ciągu 2 tyg nasz pokój chyba tylko raz widział odkurzacz, Ręczniki wymieniają co 2 dzień, prześcieradła składają w kokardki, ręczniki czasem w samoloty itd. Śmieci codziennie wyniesione. Sprzątaczki są bardzo miłe i nie tylko jak zostawisz im dinara. My w ciągu 2 tyg zostawiliśmy może w sumie 4 razy napiwki. Przypuszczam, że gorsze pokoje są od strony ulicy. Ktoś tam mówił, że jak zamykał drzwi od łazienki to kafelek odpadł... Jeśli chodzi o pokój z widokiem na morze to stawka chyba zależy od tego czy przylatujesz w nocy czy w dzień. My przylecieliśmy o 3 w nocy i za pokój zażyczyli sobie UWAGA 40 dolarów !!!! Utargowaliśmy na 30. Ludzie, których tam poznaliśmy, przylecieli ok 13 w południe, to płacili po 20 dolarów. Wszystkie pokoje z widokiem na morze to numery nie parzyste. Przyznam, że warto odłożyć trochę kasy i zapłacić za taki pokój. Widok na ulicę na dłuższą metę jest męczący bo hałaśliwy i niezbyt imponujący. Jedzenie w miarę ok. Na śniadania: płatki kukurydziane zwykłe i czekoladowe, jajecznica, jajka na twardo, serek żółty, ichniejsza wędlina to taka nasza mortadela, czasem pyszny biały serek, zawsze rano pyszna babka, dżemy, jakieś surówki (ale z surówkami uważaj, często dają z dnia poprzedniego, z kolacji). ALe po 2 dniach można już wyczaić co jest wczorajsze i po prostu tego nie jeść. Chleba zwykłego tam nie mają, tylko bagietki, ciemne i jasne (bardzo dobre pieczywo moim zdaniem). Było również pieczywo tostowe, ciepłe. No i bardzo dobre rogaliki słodkie i bułeczki. Na kolację: raz ryż, raz makaron, frytki, różne gulasze, rybki, kurczaki, baranina, nawet żeberka się zdarzały :),czasem kalafior, kilka rodzajów surówek, parówki, wątróbka, lody na deser, ciata też mi smakowały. Z owoców arbuzy, śliwki, brzoskwinie. Do picia: kawa, herbata, mleko ciepłe, zimne, kakao, napoje z tych automatów. Generalnie duży wybór, myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. Jedna rzecz która mnie zaskoczyła negatywnie, to to , że w pierwszym dniu mieszałam herbatę ... nożem, bo nikt nie raczył podać łyżeczki, w drugim jak się upomniałam to z łachą podali, a jak do kolacji zamówiłam napoje i dałam dinarka napiwku to już do końca pobytu miała od razu łyżeczki na stole. Śmiać mi się chce, ale widać taki zwyczaj u nich. Aha, nie radzę chodzić na posiłki w ostatniej chwili, bo pod koniec to mało już co podają, śniadanie jest od 6 do 10, my chodziliśmy przed 9 i było jeszcze ok, ale raz zaspaliśmy i poszliśmy przed 10 to zostało nam tylko pieczywo i masło :( Kolacja od 18.30 do 20.30 Basen odkryty jest przy el hanie obok, czynny tylko do 19-ej (dramat), za duży to nie jest,. ale popływać się da. Przy następnej el hanie jest jeszcze 1 i brodzik W sumie ich jest 3. Najgłębiej 3 metry. Aaaa, jeszcze jeden kryty w el hanie beach. Reasumując, uważam że hotelik jest naprawdę ok, dla osób nie zbyt wymagajacych. Pozdrawiam i udanego pobytu. W razie pytań - pytaj śmiało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 18:33 Zapomniałam o leżakach. Przy hotelu nigdy nie korzystałam, raz byłam na plaży hotelowej i ostatni. Dramat. Brudno, pełno kiepów, chyba nie sprzątają. Wyczailiśmy troszkę dalej super plaże, idąć w stronę alei palmowej promenadą, jako jedyni mają tylko czerwone leżaki( tzn czerwone materace na białych leżakach) ,naprzeciwko 2 białych hoteli obok siebie.) Czyściutko, codziennie zagrabiony piasek, dają wieszaczki na ubrania. Naprawdę super. Chodziliśmy tylko do nich. 4 dinary za 2 leżaki. Oczywiście z parasolmi słomianymi. Na początku chcieli 5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karla.01 Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.aster.pl 27.06.08, 20:39 dzieki za info mam nadzieje ze bedzie super. jeszcze mam kilka pytan: - czy klima w pokojach sprawnie dziala? - zginelo Wam cos z pokoju, ile kosztuje sejf? - jak z barami w hotelu, ile kosztuja napoje, drinki..? - no i oczywiscie z jakie biura lecieliscie, i czy rezydent byl ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz1 Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.chello.pl 27.06.08, 21:15 czy sa jakies atrakcje np rowerki lub skutery wodne i ile kosztuja jak podobało ci sie miasteczko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 23:30 Jasne ! Skuter: płaciliśmy 40 dt za 2 osoby na skuterze (za 15 min), lot spadochronem za motorówką 30 dt za chyba 4-5 minut. Były jeszcze narty wodne, banan ale z tego już nie korzystaliśmy. Na rowerkach wodnych widziałam tylko miejscowych, ale to raczej nie były wypozyczane. Polecam natomiast pojechać do Port El Kantaoui i wybrać się w 2 godzinny rejs katamaranem. My płyneliśmy Albatrosem, 40 dt za 2 osoby. SUper przeżycie. Nawet witały nas delfinki :) Samo miasteczko mi się podobało, choć poza kurortami straszny syf, brudno, fuujjj. Ale jak zaczynają się hotele to jest już w miarę ok. Ale to taki naród, lubią żyć w brudzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 23:19 Klima w naszym pokoju działała super !!!Przypuszczam, że we wszytkich jest ok. Oczywiście bezpłatna ! Czasami chodziła nawet z 8- 10 godzin dziennie, więc jak wracaliśmy późnym wieczorem do pokoju to była wręcz lodownia. Nic nam nie zgineło. Sejfu nie braliśmy. Dokumenty trzymaliśmy w walizce, zamknietej na kłódkę. Czasem zostawialismy telefon na wierzchu, i nic. Jeśli chodzi o bary to korzystaliśmy z tych na powietrzu, głównie pilismy piwko Celtia, pyszne, zwłaszcza dobrze schłodzone. Cena od 1,800 do 2 dt. Raz spróbowałam jakiegoś drinka za 6 dt ale nic szczególnego. Bary generalnie mają słabiutko zaopatrzone. Cola, Fanta 1,500 dt. Wino w hotelowej knajpce drogie, za małą butelkę 375 ml chcieli 12 dt, a my kupowaliśmy w Magasine Generali to samo wino za ...2.200 dt Ale piwko polecam , naprawdę ok. Lecielismy z Selectoursem, wylot z Krk, wszystko ok, opieka rezydenta na najwyższym poziomie. Bez żadnych problemów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek1972_pl Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! 28.06.08, 02:20 Sejf to koszt 8dt na tydzien plus 10dt kaucji po oddanu kluczyka zwrot kaucji w pomieszczeniu sejfu jest wymiana walut,wczoraj 1 $=1,160dt , 1Euro=1,800dt.Sejf otwarty od godz 9.00-12.00 i od 17.30- 20.00.Polecam.Piwo tylko Celitia 0,3ml zawartość alkoholu znikoma! Lecielismy z Selectoursem, wylot z Katowic.Łyżka i łyżeczka to rarytas na jadalni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karla.01 Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.aster.pl 28.06.08, 07:46 wielkie dzieki za info, wszystko wezme po uwage. i lyzeczki chyba tez ze soba :) a jak myslicie czy 500-600 $ powinno wystarczyc na 2 tyg, oczywiscie biorac pod uwage zwiedzanie i sahare ktora podobno droga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: 80.48.225.* 28.06.08, 08:02 powinno wystarczyć .Na stolówce jest jeszcze problem ze stolikiem wiec od razu po wejściu szukac pana w krawacie to szef on przydziela stoliki i zapytac o rezerwacje oraz zostawić kartke na jedzenie w numerku bo zdaza sie ze przychodzisz a stolik rezerwowany jest zajęty -ja tak zmieniałam stoliki pare razy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: 80.48.225.* 28.06.08, 08:20 ten market państwowy jest po wyjściu z hotelu na lewo ok 3 min (po tej samej stronie )za cinemą i ceny naprawdę w porównaniu z innymi są bardzo niskie.Nie kupujcie nic w hotelu bo maja drogo a dzwonić do polski mozna z takich sklepików TAXI PHONE na zółtym tle czarny napis,w środku sa budki tel i do ich automatów wrzóca sie dinara i mniej i mozna spoko pogadac z rodakami.Po wyjściu z hotelu na prawo jest wiekszy market ale tam jest drozej lecz większy wybór .Uwazajcie z miejscowymi sprzedawcami bo targowanie i bajerowanie to ich zawód -najlepiej postawić stanowczo na swojej cenie i w razie odmowy opuszczenia ceny wyjść ze sklepu -zobaczycie ze oni was wrócą .Praktykuja jeszcze po zapłaceniu za towar wyciagnac od klienta 1-2 dinary ale bądzcie nie ubłagalni Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek1972_pl Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! 28.06.08, 11:20 Wyciecza 2 dniowa na Sahare z Selectoura 140dt i bardzo dobrze zorganizowana.Na Saharze najtańszy sklep w Tunezji i bez targowania ( torebka damska ok 15dt )Dla rodzin z małymi dziećmi i nie wybierającymi sie na Sahare polecamy wycieczke na Carawane (jazda na wielbłądach,koniach,osiołkach i bryczka plus pieczenie chleba,ok 3h,my utargowaliśmy na 70dt 2 dorosłych i 2 dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karla.01 Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.aster.pl 28.06.08, 13:59 super, dzielki za wszystkie informacje. jak przydzie Wam cos do glowy co jest istotne i powinnam wiedziec to piszcie. Mi na razie nic nie wpada do glowy... ale napeewno beda jeszcze jakies pytania :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patii Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 19:16 Dziękuje za wszystkie informacje na temat hotelu i miejscowość. Po niektórych wypowiedziach na innym forum miałam watpliwości czy dobrze robie wybierając sie tam na wakacje ale te wypowiedzi trochę mnie uspokoiły;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.08, 20:12 Mam jeszcze informację dla osób które są zainteresowane kupnem likieru tunezyjskiego Thibarine. Otóż nie warto go kupować w sklepie, gdyż cena w Magasine Generali do prawie 40 dt, natomiast na strefie bezcłowej w Monastirze kupiłam go za ... niecałe 10 euro. WIęc różnica ogromana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patii Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 20:57 Ja mam jeszcze pytanie co do temp czy w lipcu jest bardzo goraco i czy da sie wytrzymać ten upał? Opale sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.08, 21:13 Jasne że się opalisz :)) Tylko się nie spal :)) Na początku radzę używać wyższych filtrów, i stopniowo zmniejszać. Ja ze względu na swoją jasną karnację zaczynałam od 50, po kilku dniach 20, potem 4 i wróciłam ładnie opoalona. Termometru nie miałam :) ale na mieście było upalnie, gorąco przez całe 2 tyg, przy morzu się tego upału tak nie odczuwa bo wieje przyjemny wiaterek. Ale w czerwcu wieczorkami czasami wiał chłodniejszy wiaterek i konieczne było coś z długim rękawem. W lipcu już pewnie i wieczory będą upalne :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12345 Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.chello.pl 28.06.08, 21:26 we wrzesniu jaka tam jest pogoda bo wybieramy sie 04.09 Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek1972_pl Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! 29.06.08, 00:26 Na strefie bezcłowej w Monastirze tolerowane jest Euro z $$$$$ były kłopoty nie wydają reszty lepiej mieć euro.Pokój z widokiem na morze 10$ do paszportu od osoby.Przejazd wagonikami do portu El Kantuii ok 20min koszt 2,500dt ,dzieci 50%mniej.Kolorowe fontanny o godz 20.15 i 20.45. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.08, 12:11 My bez żadnych problemów płaciliśmy na strefie bezcłowej dolarami. Część reszty wydali w dolarach a częśc w euro. Ciufaja do Port el Kantaoui kosztuje 2,500 dt ale tylko w jedną stronę. We dwie 3 dt za osobę. Jak jest fajny kierowca, to czasem zabierze dziecko za darmo. A z tymi pokojami z widokiem na morze to różnie. My musieliśmy dać 30 $, a chcieli 40. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patii Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 12:38 A w hotelu el hana beach dużo polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patii Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 12:41 można kogoś poznać czy raczej kazdy w swoim świecie żyje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patii Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 12:43 Z tych wypowiedzi wynika,że będzie co tam robić przez 2tyg i nie zanudzimy sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.08, 13:00 sporo jest polaków w el hanie,ogólnie w sousse, zresztą w port el kantaoui również. My poznaliśmy fajne małżenstwo z Płocka. Ale wszystko zalezy od ludzi, czy są otwarci na zwieranie nowych znajomości. Myślę, że jest co robić w Tunezji. Troszkę zwiedzaliśmy, troszkę plażowania... Napewno będziecie się dobrze bawić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.aster.pl 30.06.08, 22:10 hej, mam pytanie o reczniki w tym hotelu, kasiaj pisala ze sa wymieniane co 2 dni. Czytajac gdzies opinie dowiedzialam sie ze te reczniki nie naleza do zbyt czystych. Nie wiem czy zabierac swoje?! A ile wogole daja recznikow do pokoju 2 os?czy mozna z nich tez korzystac na plazy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.08, 22:53 w pokoju 2 os. mieliśmy 2 duże ręczniki + 2 mniejsze. Ręczniki są czyściutkie, nam zdarzyło się nawet kilka razy że dostaliśmy nówki (pachniały nowością i miały metkę przyklejoną). Ja osobiście miałam swój prywatny duży do ciała + plażowy, ichniejszym ręcznikiem wycierałam tylko włosy. Myślę, że bez problemu można je zabierać na plażę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia 86 Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.osiedle.net.pl 07.07.08, 02:15 wybieram sie do el hany 18 wrzesnia, zastanawiam sie czy w pokojach sa suszarki do wlosow? bo rozumiem ze sprzetow typu noze widelce talerze nie ma? bo nie mozna chyba tam wnosic swojego jedzenia? aha i jak z temperatura pod koniec wrzesnia ;]? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 21:33 Lece do El hana beach 17.07 na all inclusive jak sadzisz za pokoj z widokiem na morze tez mam "doplacac" (czyt. dawac w lape) drugie pytanie lepij $ czy euro czy ok 1000 $ z all to wystarczajaco na 14 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plaaaaaaaaża Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.knc.pl 08.07.08, 12:44 witam, ja mam pytanie nt ichniej plaży (lecę w czwartek..) - pisała jedna osoba, że niezbyt czytsta etc. a co z miejscowymi? dużo ich na tej plaży przy kompleksie El Hana? sprzedają coś etc (znajoma mi opowiadała jak była w hammamecie to na plaży mnóstwo sprzedawców z tymi pamiątkami przeróżnymi zaczepiało i ciężko się było odgonić) - wnioskuję że plaża przy El Hanie jest całkowicie publiczna, więc.. pewnie ani patrolowana nie jest ani nic? może mi ktoś, kto był, opisać jak to wygląda..? baaaaaardzo proszę.. i jak z opalaniem - w stringach czy topless można (proszę mnie nie moralizować, że to kraj muzułmański etc etc etc, wiem, że ogólnie można, ale czy na tym odcinku plaży będzie to możliwe bez zbędnego zainteresowania miejscowych. lecę z narzeczonym)? i jak z tymi plażami innych hoteli? normalnie można iść na kawałek plaży innego hotelu i zapłacić za leżak i tyle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podbijam... Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.knc.pl 08.07.08, 15:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 23:07 Pokolei:) W el hanie beach nie ma suszarek w pokojach (w łazienkach), ani żadnych talerzy, sztućów, szklanek itd. Jedzenie, napoje oczywiście można wnosić ze sklepów. Jeśli chodzi o pokój z widokiem na morze przy opcji all to ciężko wyczuć. Generalnie to kraj wymuszający kasę na każdym kroku, więc i pewnie tu będzie trzeba dopłacić. My na 2 tyg też mieliśmy 1000$ i przywieźliśmy jeszcze 200, nie mieliśmy all, bo nam tak poradzili w biurze i super bo nie warto. Na saharze co prawda nie byliśmy, ale mnóstwo rzeczy kupilismy, zwiedzaliśmy, płyneliśmy katamaranem i wiele wiele innych przyjemności i kaski starczyło spokojnie. Ale jest na co wydawać :) Tak jak pisałam wcześniej plaża przy hotelu jest bardzo zaniedbana, brudna, pełno papierów , szkieł, petów. ! raz tam byliśmy i tylko tam widziałam panie opalające się toples, w stringach bardzo mało kobiet. Obok już pełno tubylców. My korzystaliśmy z plaży oddalonej od hotelu o jakieś 3-4 minutki spacerkiem, prowadzili ją miejscowi, 2 dinary za leżak, ale było super czyściutko, sympatycznie, a miejscowi są wszędzie ale mi nie przeszkadzali, to bardzo mili ludzie. Policja owszem jest. Bardzo przystojni panowie w biało czarnych koszulkach przechadzający się po plaży. Także nic się nie martw, miejscowi szanują turystów, są bardzo mili. Z pamiątkami po plaży nikt nie chodził, jedynie pan z owocami, orzeszkami, jakimiś bułeczkami, i bardzo śmieszny pan z czajniczkiem, co w dziubku miał włożone liście mięty, chyba jakąś herbatę sprzedawał, niewiem - nie piliśmy. Ale nie da się go nie zauważyć i i nie usłyczeć bo dość głośno się reklamuje. Czasek jakiś koleś z latawcem czy parasolem na sprzedaż :) Jak coś jeszcze wam wpadnie do głowy, służe odpowiedzią :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia86 Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.osiedle.net.pl 09.07.08, 00:52 Na 18 wrzesnia nie znalazlam juz wolnych miejsc z Exim tour to kupilam w Selectour nie wiem czy dobrze zrobilam byl ktos z nimi w el hana beach? w sumie hotel ten sam mam nadzieje ze nikt nam 2 dni przed odotem nie powie ze nie ma miejsc ;] hehe czytalam ze basen w hotelu jest strasznie brudny zadko go sprzataja czy to prawda? az taki syf? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.08, 08:08 Ja byłam właśnie z Selectours, biuro super, spisali się na medal :) Z basenu nie korzystałam, bo będąc na mad morzem uważam to za bezsens. Basen czynny do 19 - ej !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia86 Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.osiedle.net.pl 09.07.08, 10:07 Dzięki serdeczne za wszystkie odpowiedzi, bede czekala z niecierpliwoscia do 18 wrzesnia! Juz nie moge się doczekać wyjazdu ;] Jeszcze tylko muszę przygotować liste co mam ze sobą zabrać, bo w regulaminie Selectour napisali ze linie lotnicze TunisAir pozwalaja na przewoz bgazu do 15 kg! a podreczny do 5 kg. (15kg to troszke malo) ja pamietam ze mialam limit kiedyś do 30 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 17:16 Ja z Viva Tours mam 20 kg + 5 kg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plaaaaaaaaża Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.knc.pl 09.07.08, 17:17 Kasiaj - bardzo dziekuję za informację :* Sylwia - dokładnie, kpina z tymi 15 kg. moja walizka sama waży 7kg i nie zamierzam jednorazowo kupować mniejszej/lżejszej bo to bezsens.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.08, 22:00 To fakt. Z tą wagą to trochę przesadzili !!! W zeszłym roku jak leciałam na Kretę, to bagaż główny 30 kg a podręczny 10. Ale jest na to malutka rada :) Jak lecicie w kilka osób, warto wszystkie walizki oddać razem do odprawy. Jedna osoba może mieć niedowagę, inna znów nadwagę. Sumują wtedy wszystkie kg, a łącznie może być o kilka kg więcej. U nas akurat było tak ,że mieliśmy 4 walizki na łączną wagę 66 kg, puścili nas bez problemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia86 Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.osiedle.net.pl 09.07.08, 22:22 no tez uwazam ze to lekka przesada moze to biuro sie pomylilo? to chyba zalezy od linii lotniczych? Czy nie? Lece z TunisAir nie wiecie jak u nich z bagazem bylo we wczesniejszych lotach ;/ bo troszke mnie martwi te 15 kg ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.08, 22:31 Tak, zależy to od lini lotniczych, ja też leciałam Tunis Air. Ale spokojnie możesz jeszcze dopoakować do podręcznego bo tego nie ważą :) Mój podręczny powrotny ważył 8 kg :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia86 Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.osiedle.net.pl 09.07.08, 22:56 Mam jeszcze jedno pytanko, chyba ostatnie ;] Przeczytalam ze do hotelu nie mozna wnosic jedzenia i napojow czy to jakos sprawdzaja jak w swojej torebce cos wniose ? hehe Chyba tylko tak napisali, bo watpie zeby ktos mi sprawdzal co niose w torebce no nie ;] Aha i gniazdka z pradem sa europejskie? Nie USA czy z Angielska wtyczka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.08, 23:11 Śmiało można wnosić zakupy spożywcze do pokoju :) I to nie w torebce ale normalnie, w reklamówkach :) Nikt sie nie czepia, pełny luzik :)) Raz szliśmy obładowani zgrzewką wody mineralnej, czipsami, owocami, piwem - i nic. Gniazdką są takie jak u nas, żadnych przejściówek nie potrzeba. Niektóre gniazdka są tylko dość śmiesznie umiejscowione, np. jakieś 2 metry nad podłogą :) Udanych wakacji :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia86 Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.osiedle.net.pl 10.07.08, 00:24 Dziekuje ci serdecznie za odpowiedzi na wszystkie moje pytania :) juz po tych konsultantach sie nadzwonilam ze pewnie mają mnie dość, co mi sie przypomni to dzwonie i pytam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia86 Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.osiedle.net.pl 10.07.08, 00:31 No moze jeszcze małe jedno pytanko jak rezydent z SELECTOURS? Bywa na tych dyżurach, bo wiem ze z nimi to roznie jest. Nie wiem czemu przeraaza mnie to biuro, poczytalam tyle tych negatywow na nie. I jeszcze do tego nigdy nim nie slyszalam. Bedzie co ma być :) jak wroce z Tunezji cała to się odezwe. PS. wczoraj pobiłam lusterko na drobne kawaleczki w lazience. hhehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.euro-net.pl 10.07.08, 08:11 Ja jadę z koleżanką z Selectours:) Dokładnie za tydzień. I mam nadzieję, że wszystko będzie ok, chociaz też trochę się martwię, bo tak jak Ty widziałam w internecie bardzo różne opinie na temat tego biura. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.08, 10:25 Dziewczyny !!! Spokojnie !!! Naprawdę biuro jest jak najbardziej ok !!! Będziecie wspominać moje słowa :)) Jeśli chodzi o rezydenta, to wiem, że bywała w hotelu ale ja styczności z nią nie miałam. Ponoć bardzo sympatyczna dziewczynka, bodajże Patrycja :) Można powiedzieć, że podczas mojego 2 tyg pobytu opiekowały się nami 3 rezydentki. Jedna przywiozła nas z lotniska i pomogła w zakwaterowaniu, druga - właśnie Patrycja , dyżurowała w hotelu przez 2 tyg, i trzecia Pani, również bardzo sympatyczna i pomocna, odwiozła nas na lotnisko i była obecna aż do ostatniej osoby przy odprawie bagażowej :) Za to duży plus :)) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.euro-net.pl 10.07.08, 11:56 Dzięki za te optymistyczne wiadomości:) Trochę mnie uspokoiłaś:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 21:44 A ja chciałam sie zapytac co ciekawego mozna tam kupic, co warto przywiezc tzn chodzi tu o jakies torebki, dodatki, przyprawy, i nie wiem co tam moze jeszcze byc a warto kupic i w jakich mniej wiecej to jest cenach, bo nastawiam sie ze przywioze troche pamatek ;-) i czy mozna z hotelowej restaurcji (sniadania , kolacje wliczone w cene) zabrac jedzenie np do pokoju czy na plaze?? czy robia z tym problem?? ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.08, 22:38 Można kupić naprawdę wiele rzeczy :) Ja przywiozłam 3 torebki skórzane, kilka pamiątek typu drewniany wielbłąd, drewniany bębenek, super też są gdzie niegdzie grube, lniane torby na zakupy (polecam), tymbardziej , że u nas w marketach pomału wycofują się ze zwykłych reklamówek. Co jeszcze? Przyprawy różnego rodzaju, harisa (bardzo ostra przyprawa, występuję tez w postaci papki - bardzo dobra ale trzeba lubić ostro jeść). Przywiozłam też ozdobne woreczki zapachowe z jaśminem, super do mieszkania czy samochodu. Bardzo posmakowały mi orzeszki z karmelem :) Też przywiozłam kilka paczek :))) Torebki są w różnych cenach, na początku dośc wysokich. Za jedną krzyczeli nawet 160 dt, a kupiłam w końcu za 20 dt :)) Zestaw przypraw na medinie kupisz nawet za 1 dt, torby lniane 3 - 3,5 dt, orzeszki (mniam) 2,5 dt, woreczki z jaśminem 2 dt. Likier Thibarine, nie warto kupować na miejscu bo przepłacisz. W sklepie kosztuje prawie 40 dt, a ja kupiłam na strefie bezcłowej za niecałe 10 euro. Jak coś to pytaj jeszcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.08, 22:42 Ahaaa, jeśli chodzi o wynoszenie jedzenia ze stołówki, to nie radzę ! Kumpeli zwrócili uwagę !! Ale pewnie dlatego, że wynosiła na talerzu. Natomiast można bez problemu wziąść ze sobą do pokoju np. nektarynki czy bułeczki (rogaliki), które są podawane na śniadanie. Byle nie na talerzu, bo krzyczą :))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: 193.201.167.* 11.07.08, 09:27 Witam, ja jade 21 siernia juz sie nie moge doczekać. Czytają te informacje widze ze warto tam pojechac i niedrogo spedzic czas w Tunezji. Wystarczy wziac 500 dolarów i to wystarczy? W hotelu bezpiecznie? Boje sie tych sprzataczek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 11:33 Ile kasy wziąść to jest sprawa indywidualna. Zależy co chcesz tam robić, co kupować itd. My na 2 os mieliśmy 1000 $, przywieźliśmy 200. Nie odmawialiśmy sobie specjalnie niczego, przywieźliśmy sporo prezentów , pamiątek...Pozatym zwiedzaliśmy, wycieczka do el jem, karawana, rejsc katamaranem itd. Jeśli chodzi jeszcze o bezpieczenstwo w hotelu, to jest naprawdę OK. Tak jak wcześniej pisałam, czasem zostawialiśmy komórki na wierzchu i żadna sprzątaczka nie pokusiła się na nią. Raz pamiętam na wierzchu zostawiałam nawet portfel, w którym było 500 dt i troche drobnych, również nic nie zginęło. Zresztą sam się przekonasz, że te sprzątaczki to przemiłe kobitki. Pozatym zauważyłam, że jak sprzątają pokoje to nie wolno im zamknąć drzwi od pokoju, zawsze są szeroko otwarte. Będzie dobrze, zobaczysz :))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.eranet.pl 03.08.08, 20:23 Witam wszystkich, Ja z kolezanką wylatujemy 21.08 na cały piękny tydzień. Jest ktoś kto leci z nami?? :] Wylot około 8 rano z Warszawy...? Pozdrawiamy, Kaśka i Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.radom.vectranet.pl 15.08.08, 17:00 No to lecimy razem ja z chłopakim też lece z warszawy tego amego dnia;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lot samolotem Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.radom.vectranet.pl 17.08.08, 21:49 Mam pytanie dotyczące lotu wybieramy się do Tunezji w tym tygodniu i to bedzie mój pierwszy lot samolotem,nieststy panicznie się tego boje z tego co wiem lecimy centralwings napiszcie czy ejst się czego bać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość lot samolotem IP: *.radom.vectranet.pl 17.08.08, 22:32 Lecimy do Tunezjii w tym tygodniu a ja nigdy nie lecialam samoltem i na dodatek panicznie sie tego boje mam jakąś fobie;/ z tego co wiem lecimy centralwings napiszcie czy lot jest bardzo straszny;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlos Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: 193.201.167.* 28.07.08, 11:32 Mam pytanko dotyczyczące porozumiewania sie? w jakim języku najlepiej sie z nimi dogadać w całej miejscowosci? i drugie pytanie czy za sejf w hotelu sie płaci przy kazdym wyciagnieciu pieniedzy, czy tylko raz na poczatku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 21:44 Dogadać się można najlepiej po angielsku, ale również po niemiecku i francusku. Co do sejfu to niewiem, bo nie korzystałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 17.07.08, 22:57 Mam pytanie odnosnie waluty, jak to wyglada, mam zakupic te dinary na miejscu czy gdzie indziej? My lecimy 21/08, czy jest ktos na forum kto leci w podobnym terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 23:07 Tak , euro lub dolary wymieniasz na miejscu na dinary, można w hotelu, lub w banku (np. BIAT). Podchodzisz do okienka w banku, mówisz że chcesz tyle i tyle wymienić, pani/pan pyta Cię o nazwisko, następnie dostajesz od pani/pana kwitek, z którym udajesz się obok do okienka i tam dostajesz już dinary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabri Re:el hana beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 21:56 21.08 tak tak,lecę z chłopakiem:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.kwsa.pl 06.08.08, 08:41 My lecimy z katowic w nocy z 21 na 22 sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_a2 Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! 15.07.08, 15:14 a jak z powrotem tymi wagonikami?? do której jeżdżą?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re:el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 21:54 Tam gdzie wysiadasz, tam wsiadasz. Ostatni wyjeżdza z Portu chyba o 22.30. Ale musisz pamiętać o tym, że kupując bilecik w dwie strony, musisz wrócić tym samym kolorem ciufaji (niebieski, biały, zółty), inaczej będziesz musiała zapłącić jak w jedną stronę. Zobaczysz sobie na rozkład w Porcie, który ciufaja o której wracają. Ale nie zawsze jeżdzą punktualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 15:45 To fajnie wiedzieć, chodzi mi np o owoce żeby zabrać na plażę czy do pokoju może jakąś kanapkę zrobić ;-) A w okolicy jakieś fajne restauracje?? co można ciekawego zjeść, jakie ceny, czy łatwo znajdę restaurację serwującą kalmary ?? A i czy to prawda,że kobietom nie wolno pić na mieście w jakiejś restauracji alkoholu?? Czy to się tyczy tylko ich lokali czy też turystycznych? Czy coś wiesz na temat wyżywienia all inclusive w hotelu obok tzn chams el hana? czy rzeczywiście też jest problem z napojami wliczonymi w cene ;-)? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 17:29 Szczerze mówiąc mało chodziliśmy po knajpkach, w zupełności wystarczało nam pożywienie w hotelu, a znowu w taki skwar to człowiek marzy raczej o piciu niż żarełku :) Ale 3 razy , późno , koło północy, byliśmy w fajnej knajpce o nazwie Planeta (po wyjsciu z hotelu w lewo i za jakieś 50 metrów po prawej stronie ulicy. Jest to knajpka raczej o stylu europejskim, podają tam dobre pizze, owoce morza, frytki + mięsko, sałtki itd. Pizza już od 4 dt, sałatki 3,300 dt, owoce morza niewiem bo nie jadam :) Muszę powiedzieć, że więcej knajpek jest w "bogatszej" części Sousse, czyli idąc w stronę Port el Kantaoui. Z piciem alkoholu w knajpkach przez kobiety - turystki nie ma problemu :) Jeśli lubicie piwo to pijcie tylko Celtię z butelki. W niektórych knajpach podają lane piwo, które nie dość że jest po prostu nie dobre, to jeszczę śmierdzi obranymi ziemniakami. Syfff !! O All w chams el hanie niestety nic niewiem. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudzik Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.komster.pl 11.07.08, 20:08 tez lecimy do el hana :) juz nie mozemy sie doczekac. wszystkie info sa naprawde wyczerpujace i wystarczajace do tego zeby sie uspokoic przed wylotem gdyz tez mielismy troche obaw co to tego miasta i hotelu. mam tylko pytanie czy jest problem z wynajeciem pokoju z widokiem na morze??czy zdazylo sie ze ktos kto byl z wami nie mogl sobie wynajac bo juz nie bylo wolnych??pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 20:30 Nas na szczęście to nie spotkało, ale osoby, które przyjechały tydzień później - niestety :( Mimo wciskania kasy, po prostu wolnych pokoi z widokiem na morze już nie było :( Przypuszczam, że teraz też może być problem, bo sezon w pełni rozpoczęty ! My byliśmy od 12 czerwca przez 2 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.koba.pl 11.07.08, 21:12 a ja mam pytanie o to jak należy się ubierać, jak turystka może być ubrana żeby nie urazić swoim wyglądem miejscowych. Czy mogę np założyć top i krótkie spodenki schodząc na posiłek w hotelu, idąc do knajpy na obiad, idąc na plażę czy na targ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 22:25 W rejonach turystycznych można się ubierać jak kto chce ! Na posiłki również, bywały nawet panie w spódniczkach czy krótkich spodenkach i w staniczku od stroju kąpielowego. Ne medinie również nikt na nas nie patrzył krzywo, gdy przchadzałyśmy się w topikach, czy krótkich sukienkach :) Poza miastem już wypada się troszkę okryć :) Np na wycieczkę do El Jem ubrałam się w koszulkę z krótkim rękawem i rybaczki. Generalnie pełen luzik :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 21:03 Czy sa problemy z wybieraniem pieniedzy z bankomatu?? Poniewaz mam zamiar malo zabrac ze soba gotowki i dopiero na miejscu wybrac z bankomatu, niz glowic sie gdzie na miejscu wymienic ;-) Moze glupie pytanie ale wole sie zapytac jesli cos jest nie tak. Czy bankomat jest blisko hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.08, 22:33 Bankomatów jest mnóstwo, blisko hotelu również. Najbliższy prawie na przeciwko wejścia głównego do el hana beach. Więcej Ci nie powiem, bo nie korzystałam z bankomatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlos Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: 193.201.167.* 14.07.08, 09:12 sa bankomaty Millennium? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonia Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.08, 21:14 tylko pko bp !!! O zgroozoo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlos Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: 193.201.167.* 15.07.08, 09:46 a jaka jest temperatura? jaka bedzie w dniach 21.08-04-09 tak przypuszczalnie? bo róznie mowia, jedni ze upały inni ze zwykłe 30 stopni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 21:47 napewno upalnie, ale możesz śledzić prognoze 15-sto dniową, oto link: www.accuweather.com/world-forecast-15day.asp? partner=accuweather&traveler=0&locCode=AFR|TN|TS018|SOUSSE&metric=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia86 Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.osiedle.net.pl 16.07.08, 00:55 Hej, to znowu ja, przepraszam ze zmienie troszke temat ale interesuje mnie czy gdzies w Tunezji badz przy wycieczce na Sahare (w kazdym badz razie gdzies w poblizu) jest jakies zoo safari lub cos w tym stylu. Musze zobaczyc jakies dzikie zwierze bedac w Afryce bo zwariuje :P chociaz w zoo ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.08, 10:07 Chyba nie ten rejon Afryki na zobaczenie dzikich zwierzątek :) Ale jest wycieczka fakultatywna do jakiegoś , ponoć dużego zoo. My nie skorzystaliśmy, dlatego niewiem jakie tam są zwierzaki. Podczas pobytu w Port el Kantaoui weszlismy sobie do Botanic Zoo, ale naprawdę szkoda kasy !! Wstęp chyba 4 dt / osoba. Zwierzaki jakie tam zobaczyliśmy to: 2 młode wielbłądy (ok), kozy, kury, kaczki (identyczne jak te biegające u nas), bażant, żółwie (w tym jeden zdechły), struś i jakieś kanarki. Generalnie dramat !!! A ta wycieczka do zoo kosztowała chyba ok 50 dt od osoby. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia86 Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.osiedle.net.pl 16.07.08, 23:12 hehe, no nie ten rejon ale tak sobie pomyslalam ze jak u nas w W-wie są lewki i żyrafki to tam może być o stokroć piękniejsze zoo z wieksza liczba egzotycznych zwierząt ;] Tylko jechać i otworzyć Zoo Safari w Tunezji ;] turyści byli by zadowoleni. A juz kase na nastepne wakacje odkładam, na Kenie ;] tam się napatrzeeeeeeee ;;] mam nadzieje że wypali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plaaaaaaaaża Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.knc.pl 19.07.08, 13:03 witam :) wróciłam w czwartek i piszę w tym wątku - gdyby ktoś miał podobne do moich wczesniej opisywanych rozterki hehe :P otóż plaża przy kompleksie El Hana jest ohydna. syf to jest mało powiedziane.. szkła, pety, foliowe torebki, pampersy, i papiery - tak wygląda plaża PUBLICZNA przy tym kompleksie 4* hoteli (no Beach ma 3*). natomiast 5 minut spacerkiem brzegiem morza w lewo wychodząc z hoteli, przy hotelu Samara - boska plaża. prowadzona przez miejscowych, czyściutka, glony usuwane(zgrabiane pewnie), zero miejscowych - wpuszczali tylko 3 gości - z owocami, palamami i koralikami - ale jedno "thank you" i ich nie było. ogólnie bardzo fajny kawałek plaży, mimo że obok budowa nowego hotelu - przez tydzień pobytu widziałam na tej budowie 3 osoby - ZERO hałasu czy coś takiego, jakby się tam nic nie działo. zatem hotele jak hotele, baseny spoko, jakieś eventy chyba przy basenach robią (nie spędzałam czasu na basenach w ogóle, tyle co przechodziłam obok nich idąc na plażę), ogólnie kompleks ok. tylko ta plaża - przechodzi się na nią przez ruchliwą jednopasmówkę (w ogóle hotele są otoczone takimi ulicami) no i jest okropnie zaniedbana. w piątek i niedzielę miejscowych zatrzęsienie.. nie polecam absolutnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plaaaaaaaaża Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.knc.pl 19.07.08, 13:09 aj, jeszcze jedno - nie przesadzajcie z filtrami do opalania, jeśli macie ochotę trochę się opalić.. ja wzięłam 30 i 50, naczytałam się tu, że tam praży niemiłosiernie, a że jeszcze w walizce miałam miejsce (moja walizka - na dwie osoby, bo pakowałam się razem z facetem ważyła do tunezji 22kg, z tunezji 25, w drodze powrotnej podręczne na pewno ważyły ok 8-10kg, co nie zmienia faktu, że i tak za dużo gratów nabrałam, połowy ubrań nie założyłam nawet itd. 15 kg stwierdzam teraz po powrocie to naprawdę na jedną osobę dużo) to wzięłam resztkę używanego wcześniej w pl kremu z spf 6. i oplałam się tylko na tę 6 - bez żadnych podrażnień (opalam się od razu na brązowo) itp. chłopaka smarowałam 30 przez 2 dni - kompletny blondyn z b. jasną karnacją - też nawet zaczerwienienia nie miał (opalił się raz w pl przed wyjazdem na czerwono, ściemniało i teraz oplala się na brązowo - taki dziwny fototyp). najwidoczniej w lipcu wcale tam tak mocno nie operuje słońce (widziałam polaków smarujących się 2, jak dla mnie to i w pl nie ma sensu się tym smarować, ale byli i tacy). sorki za elaboraty, ale jak tu w jednym zdaniu tyle rzeczy ująć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elizka Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.146.224.129.ip.airbites.pl 19.07.08, 16:36 Byłam w tym hotelu przez dwa tygodnie,taki sobie,mnóstwo ludzi,tłok na stołówce,odwieczny problem ze stolikami i sztućcami,średnio dobry wybór ale jeden raz da się przeżyć :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karla.01 Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.aster.pl 21.07.08, 22:16 hej, tak sie zastanawiam, jak jest z tymi plazami. Piszecie ze hotel nie ma swojej plazy i korzystaliscie z plazy prywatnej hotelu ktory jest troche dalej. Czy bez problemu mozna korzystac z takiej plazy jak nie jest sie zameldowanym w danym hotelu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.08, 21:50 Przy hotelu jest plaża ale mało atrakcyjna, brudna i w ogóle... Korzystać można z innych bo i tak wszędzie trzeba płacić za leżaki (2 dt za leżak). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 06:46 www.wakacje.pl/?page=opinieLista&id_hotele=4959&pageNumber=0 czytam to i sie zastanawiam juz jak jest ;-) czy rzeczywiscie tak zle podobno wszystkiego brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 13:09 jade do tego hotelu 14 sierpnia :) zobaczymy jak bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 14:29 my tez 14 sierpnia moze sie zobaczymy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 23:40 Super! Na pewno się zobaczymy :) Skąd lecisz i z kim? Byłaś już wcześniej w Tunezji? Odpowiedz Link Zgłoś
anulka1818 Re: Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! 25.07.08, 20:19 hej, jadę do Sousse z moim chłopakiem 1 sierpnia, i mam kilka pytań: w przewodniku jest napisane, że należy zakupić przełaczniki do kontaktów, natomiast tu na forum ktoś napisał, że gniazdka sa takie jak u nas. Czy plaża obok hotelu el hana jest hotelowa czy publiczna?jakie ubrania zabrać na Saharę??odnośnie pokoi z widokiem na morze, nalezy pierwszego dnia zaraz po przyjezdzie zaznaczyc w recepcji ze taki chcemy pokój i czy przy wyborze takiego pokoju można sie targować?do której jest hotel otwarty, czy można dość pożno wrócić?z góry dziekuje za odpowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re: Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.08, 21:46 Temat pokoi z widokiem na morze był już w tym temacie poruszany ! WYstarczy poczytać od początku :) Wtyczki są takie jak u nas, wiem - byłam, widziałam. Do hotelu możesz wejść o której tylko chcesz godzinie. Plaża niby przy hotelu ale korzystaja z niej też z innych hoteli. Byłam na niej tylko raz, bo jest strasznie brudna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 23:12 14 sierpnia z warszawy z biurem selectour, i do tunezji pierwszy raz wiec sie troche boje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 00:10 ja lece z Krakowa z chlopakiem i tez pierwszy raz ... ale myśle, że to będą udane wakacje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plaaaaaaaaża Re: Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.knc.pl 27.07.08, 18:35 przy kompleksie El hana jak pisałam plaża jest PUBLICZNA i bardzo zaniedbana. korzystałam z plaży hotelu Samara (jest odgrodzona od reszty takim niskim błękitnym płotkiem - wychodzi się z hotelu na lewo i idzie z 5 min wzdłuz plaży) - bez żadego problemu - koleś od materacy po bransoletce zauważył, że nie jesteśmy z Samaray, powiedzieliśmy, że z Chames el hana - bez problemu przyniósl materace i powiedział, że wszystko ok (4 dinary za dzień) tylko nie będziemy mogli korzystać z all (napoje na plaży) bo jesteśmy z innego hotelu - co jest jasne jak słońce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domin Re: Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: 83.142.222.* 27.07.08, 20:22 Witam! Ja lece z rodzina 30.07 z Krakowa zastanawiam sie jak jest z zakwaterowaniem? czy dostaniemy od razu pokuj? i jak zalatwia sie te sprawe z "doplatą za pokoj widokiem"? otwarcie sie pyta i ewentualnie placi czy trzeba kombinowac? aha jade z rodzicami i mlodsza siostra (ostatnie rodzinne wakacje) haha sama mam 23 lata zastanawiam sie czy bede tam miala co robic jesli bede chiala sie zabawic i ogolnie oddalic bez rodzinki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.aster.pl 27.07.08, 20:43 wyczytalam gdzies na stronie jakiegos biura ( nie pamietam jakiego) jest mozliwosc wynajecia lodowki i tv za jakas oplata. nie wiem czy to prawda bo wiekszosc opisów biur nie uwzglednia tego. nie zalezy mi na tv ale lodówka by sie przydała. Jak to jest???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domin Re: Sousse, wróciliśmy dzisiaj !LAPTOP IP: 83.142.222.* 27.07.08, 21:16 to tutaj na forum chyba ktos pisal juz- ze lodowke za 5dt/dzien mozna wynajac ale jest ograniczona ilosc lodówek a o laptopie -jest tam gdzies mozliwosc bezpiecznego przechowywania?zmiesci sie dosejfu? a moze jest inna opcja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domin Re: Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: 83.142.222.* 27.07.08, 21:14 i jeszcze edno bardzo wazne dla mnie- jakich rozmiarow jest sejf i czy jest jakas mozliwosc trzyma nia LAPTOPA w bezpiecznym miejscu? zmiesci sie z sejfie? a moze sa inne opcje przechowalni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.chello.pl 27.07.08, 21:29 Czy sejf jest w pokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re: Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.08, 21:57 Nie ma sejfu w pokoju. Jest w takim pomieszczeniu, na parterze, w którym również wymienia się pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re: Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.08, 22:04 U nas było tak: Do hotelu dotarliśmy ok 5 rano, wypełniliśmy jakieś papiery (dane osobowe, adresy, nr paszportu itd, coś podobnego do wizy jaką wypełnia się na pokładzie samolotu, bądź zaraz po wylądowaniu). Podeszliśmy z papierami do recepcji, zaznaczyliśmy Panu, że chcemy pokój z widokiem na morze. Krzyknął sobie 40 $, utargowaliśmy na 30. I tyle w zasadzie. Ale musicie być przygotowani na to, że może nie być wolnych pokoi od strony morza. Taki los spotkał Polaków, którzy przylecieli tydzień po nas. Pokoje od strony morza mają numery nieparzyste, natomiast od strony miasta parzyste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domin Re: Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: 83.142.222.* 27.07.08, 22:14 dzieki wielkie za odpowiedz a w sprawie tego laptoa mozecie mi cos napisac? czy jest opcja zeby gdzies go tam bezpiecznie trzymac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re: Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.08, 22:34 Ciężko coś doradzić, bo w sejfie on się raczej nie zmieści. Jedynie co to chować do walizki, a walizkę na kłódkę. My tak chowaliśmy kasę i paszporty. Generalnie nic nam z pokoju nie zginęło, a zdarzało się że zostawialiśmy na wierzchu telefony, aparat. Ps. A najlepiej, jeśli nie musisz to go nie zabieraj :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wesolekk Re: Sousse, wróciliśmy dzisiaj !do kasi 28.07.08, 08:01 Czy widziałaś może jak wygląda pokoj położonym od strony ulicy?czy one naprawdę są takie złe tzn nie mówię już o widoku ale np czy jest hałas z ulicy i czy ich standard jest taki sam czy gorszy,czy różnią sie tylko widokiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agietka Lecimy 29.08 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 11:06 Hallo czy ktoś może leci z Poznania w terminie od 28.08.2008r. do 11.09.2008r. ? Nam sie znajomi wycofali i jedziemy we dwoje:(( ale myślę, że jakieś fajne towarzystwo poznamy;) Hmmm największy dylemat mam z tym ile pieniędzy wziąść (w HB na 14 dni dla 2 osób) kiedy nie jesteśmy tak bardzo zainteresowani żadnymi większymi wycieczkami. Ewentualnie jakiś tam rejs zwiedzanie jakiegoś miasteczka. Dziękuję z góry za informacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
szczuras69 Re: Lecimy 29.08 31.07.08, 14:27 Witaj! Tak my lecimy z poznania dokładnie w tym terminie i również na 2tyg. napisz tylko do jakiego hotelu i czy w sussie? nas jest 4 osoby w tym 2 dzieci(11 i 13)lat ,zakwaterowanie mamy w Marhaba Salem. Do usłyszenia i zobaczenia!Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agietka Re: Lecimy 29.08 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.08, 08:22 Witajcie my jesteśmy w el Hana beach w sousse! Wylot w nocy (coś koło 1) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Lecimy 29.08 IP: *.osiedle.net.pl 04.08.08, 22:44 Agietka- Wylot jest o 5 w nocy i o 8 jestesmy w warszawie. Przynajmniej tak jest na naszej rezerwzcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re: Sousse, wróciliśmy dzisiaj !do kasi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 21:49 Widziałam pokój tylko z korytarza, gdy sprzątała w nim sprzątaczka. Na pierwszy rzut oka są takie same, niewiem jak w łazienkach. Ale poznani tam ludzie trochę się skarżyli na hałas od strony ulicy. Jeżdzi tam też mnóstwo taksówek, które chcąc zwrócić uwagę potencjalnych klientów po prostu trabią. Jednym polakom przy zamykaniu drzwi w łazience odpadła płytka ze ściany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Re: Sousse, wróciliśmy dzisiaj !do kasi IP: 193.201.167.* 30.07.08, 10:02 Mam pare pytan: w jakim języku najlepiej sie porozumiewać? Czy ogólnie miasto jest bezpieczne? czy recepcji mówia po Polsku?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Sousse, wróciliśmy dzisiaj !do kasi IP: *.compower.pl 01.08.08, 22:42 Tak, jasne język polski jest używany na całym świecie... Zastanów się zanim zadasz takie bzdurne pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcik Re: Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 23:32 Ja też lecę 14.08. do El Hana :) Odpowiedz Link Zgłoś
aliya1984 Proszę o doradzenie w wyborze hotelu 28.07.08, 13:45 Witam serdecznie, Chcemy z koleżanką lecieć 04.09 do Tunezji z Triadą i nie jesteśmy zdecydowane na hotel, wstępnie zarezerwowałyśmy El Hana Beach, ale po przeczytaniu postów na stronach jesteśmy przerażone!! Na jednym z forów wyczytałyśmy, że w pokojach są karaluchy. Pani z bp również odradza nam ten hotel. Proszę doradźcie lub polećcie jakiś inny fajny hotelik. Nie jesteśmy nastawione na luksusy, byłyśmy w Egipcie w hotelu *** Empire i tam luksusów też nie było, ale nie było karaluchów :). Zależy nam na hoteliku blisko plaży i w centrum, żeby był dostęp do jakiś fajnych pubów i clubów. Mamy po 25 lat i na pewno w hotelu nie będziemy siedziały całymi dniami wiec luksusy nie wymagane, ale ważne żeby było czysto. Dziękujemy bardzo i pozdrawiamy Wiola i Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elzbieta99 Re: Proszę o doradzenie w wyborze hotelu IP: 195.90.102.* 28.07.08, 15:53 Byłam w El Hanie tydzień,jakos wytrzymałam,odradzam ten hotel.karaluchów nie widzialam.El Hanna to najstarszy i największy hotel w Sousse.Masa ludzi,windy często zepsute,na 4 działają 2.Miałysmy pokój od ulicy porazka.Ruch uliczny bardzo uciążliwy,poza tym po południu i wieczorem nagrzewa sie bardzo,wiec posiedziec na balkonie odpada.Do plazy trzeba przejsc przez bardzo ruchliwa ulice co na poczatku jest troche uciazliwe.Plaza miejska brudna i trzeba uwazac na kradzieze bylam swiadkiem czegos takiego.Przez piewsze dni pobytu miałysmy problem z przydzielonymi stolikami na stołowce,jest to naprawde bardzo wnerwiajace.Przy hotelu ladny ogród z palmami.Jesli sie uda bierzcie pokój od morza tylko wyzsze pietro.Nic nie zginęlo reczniki zmieniane codziennie.W tunezji byłam pierwszy i ostatni raz.Jesli lecicie z Warszawy przygotujcie sie na duze opoznienie tam,a z powrotem jeszce wiekszym.Chyba ze macie farta i sie uda bez 4 godzinnego siedzenia na lotnisku. Pozdrawiam i miłego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4444 Re: Proszę o doradzenie w wyborze hotelu IP: *.chello.pl 28.07.08, 20:05 to co piszecie jest nieprawda wruciłem dzisjaj z sousse i było super chotel polecam karaluch€w niema człowiek sam niewie czego chce za 1800zł mysli ze bedzie miał wszystko to niech leci do emirat€w a nie do tunezj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Proszę o doradzenie w wyborze hotelu IP: *.chello.pl 28.07.08, 21:32 Uważać na kradzieże / Nic nie zginęło... To jak w końcu? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agietka hmm... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.08, 14:44 Nie no żadnych robali ponoć nie ma. Jeżeli ktoś wymaga luksusów to niech bierze 5* hotel za min 2,5 tys. Ja mam problem z tym ile pieniążków wziąśc :( nie byłam jeszcze w Tunezji na 14 dni i nie wiem ile zabrać na 2 os na 14 dni (HB) Nie bierzemy 4 czy 5* hotelu bo mamy zamiar troszeczke tam pochodzic a nie siedziec w hotelowym pokoju.Kiedys polecieliśmy na tydzien do Egiptu(hotel 4* i all inc) i po prostu nie wychodziliśmy z hotelu (nigdy więcej tak) Pomóżcie mi z tymi fiansami ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka1818 Re: hmm... IP: *.centertel.pl 29.07.08, 19:45 tez jade tylko ze na tydz, i tez niewiem ile zabrac:) a mam pytanie do wszytkich ktorzy tam byli czy mozna odziez oryginalna kupic taniej? i normalnie w sklepach jakos widocznie oznaczonych ze tam sa firmowki?no i czy taniej?no i odnosnie jeszce tej sahary czy na te dwa dni duzo rzeczy nalezy zabrac?ciuchow? Odpowiedz Link Zgłoś
aliya1984 Re: Proszę o doradzenie w wyborze hotelu 04.08.08, 08:31 Jeszcze raz cześć :) Zapomniałam się zapytać jak z wejściami do kontaktów, czy są takie same jak w Polsce, czy trzeba jakąś przejściówkę kupić? Dzięki i pozdrawiam Wiolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Badek Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! - IP: *.gorzow.mm.pl 29.07.08, 22:39 Wyjeżdzam jutro, znajomy powiedział mi że warto wziąć 0,5 czystej na wymianę, podobno jest produktem pożądanym w Tunezji, czy coś wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Re: SAHARA IP: 193.201.167.* 30.07.08, 10:03 Mam pare pytan: w jakim języku najlepiej sie porozumiewać? Czy ogólnie miasto jest bezpieczne? czy recepcji mówia po Polsku?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plaaaaaaaaża Re: SAHARA IP: *.knc.pl 30.07.08, 13:59 oni mówią dobrze po fr. poza tym ang - jak wszędzie. spokojnie się na mieście z ludźmi dogadasz po ang, po niem. słyszałam jak jacyś turyści rozmawiali na medinie z miejscowymi, ale słabo to szło, po rosyjsku też trochę mówią. po polsku znają śmieszne wierszyki, których ich nauczyli turyści ;) i "jak się masz" i "tylko popatrz, bez stresu" ;) poza tym tak średnio, lepiej się nie nastawiać, że jadąc do tak obcego kraju miejscowi będą mówić w naszym języku (ja mieszkałam akurat w Chames el hana i tam w hotelu obsługa po pl nie mówiła. ang bez problemów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BADEK Wódka - ! IP: *.gorzow.mm.pl 30.07.08, 16:09 ponawiam pytanie, czy ktoś z was spotkał się z chęcią korzystej wymiany naszej wódki za ich dobra :)P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: Wódka - ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 20:12 ja byłam w el hana beach i było super!!!! poleca wszystkim za rok napewno tam wróce!!! plaza moze troche brudna ale mozna isc kawalek dalej i jest lepiej. basen na czesci hotelowej jest nawet ok. wieczorkiem sa koło basenu róże przedstawienia ja pare razy bałam było nawet zabawnie szczególnie jezeli chodzi o wspólne tance jest pare osób zachecajacych do zabawy chyba maja koszulki z napisem animator zabawni ludzie mozna sie sfobodnie dogadrac po angielsku w moim przyapdku po niemiecku i fancusku!! ogólnie super !! w pokojach czysto sprzatane codziennie reczniki wymieniane codziennie gorzej z odkurzaniem, brak suszarek. nic mi nigdny nie zginelo a zostawialam rózne żeczy na wierzchu kase, aparat, laptopa i nigdy nie było problemu. co do wódki tylko raz sie nas ktos zapytal czy mamy. polecam rozne imprezy i klubu w miescie byłam chyba w kazdej dyskotece najlepiej dojechac i wrocic taxi (targujac sie o cene oczywiscie) wycieczka na sahare kosztowała 140 din, a inne 45, 40 byłam z biurem selectours polecam!!! wszysyko ok. rezydent ok, przylot i wylot ok. bez opuznienia (leciałam z krakowa) miałam pkój na ulice i spoko wcale niejestv tak głośno przynajmniej mnie nie przeszkadzało a mam bardzo słaby sen zreszta kto w wakacje i wtakim miejscu gdzie tyle super imprez siedzi w pokoju?? na impreze polecam klub chotelowy tylko ze konczy się tam impreza około 2. a potem mozna isc do Areny polecam ale napewno nie samej tylko z wieksza ekipa bo inaczej laska ma przerabane tunezyjczycy mili, przystojni ale się narzucaja!!! masakra uwaga na nich i chotelowych przystojniaków ktorzy tam przychodza i nie daja spkoju!!! ozdrawiam miłych wakacji zycze polecam Odpowiedz Link Zgłoś
aliya1984 El Hanna Beach 04 września :) 31.07.08, 07:59 Witam serdecznie, Dzięki za odpowiedź na mojego posta. Uspokoiliście nas jeśli chodzi o te karaluchy :). Wykupiłyśmy wycieczkę i został hotel El Hanna Beach :). Lecimy 04 września i już nie możemy się doczekać!! Może ktoś też leci w tym terminie? Kicia - dzięki bardzo za namiar na cluby :). Pozdrawiam Wiola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: El Hanna Beach 04 września :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 13:54 niema problemy plocem i warto!!! ps ja też chce tam spowrotem!! p.s. kupcie sobie plytke z muzyka w el hana beach sprzedają kolo basenu!! pamiatka fajna i muzyka ok ;) ja nie kupilam i zaluje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: El Hanna Beach 04 września :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.08, 15:14 mam prożbe jak bedziecie w elhana beach moge prosić o fotke wszytskich animatorów? na meila molly777@wp.pl taki prezet dla kolerzanki która mam w pazdzierniku urodzinki najlepiej zrobić jak bedziecie tanczyć pi pi dziękuje bardzo i miłych wwakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: KLUBY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 19:56 no to pytanie dotyczace klubow, jakie sa najlepsze ile za wstep, za piwo i za drinki?? czy mozecie polecic jakies restauracje i jakie sa przykladowe ceny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: KLUBY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.08, 15:17 ja najbardziej polecam arene !!!! super impreza nie pamietam ile kosztuje w stęp ale chyba tak z5 dinarów piwko okoł 3 wiec spoko w hotelu el hana b. piwo kosztuje 2.5 dinara a drinki coś okoł 8-10 ale sa takie sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dona Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.petrus.pl 31.07.08, 23:30 witam. wylatuje od el hana w nocy z14/15.08 (0.15) z bydgoszczy i zastanawiam sie o ktorej orientacyjnie bede na miejscu w sousse? i co do załatwiania pokoju z widokiem na morze- to tak oficjalnie sie pytaja czy sie chce, czy bez pardonu od razu kasa na stół? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcik Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 23:35 My tez l;ecimy 14.08 o 20:05 z Warszawy. Teoretycznie na miejscu mamy być około 00:00 a 1:00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agietka Re: el hana beach - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 07:13 Ponoc lot trwa kolo 3 godzinek nie więcej. a z pokojami z widokiem nad morze nie trzeba sie szczypac to nie jest zadna łapówka, legalnie wyciągasz kawe na ławe i zapewne rezydent(o ile jedziecie z biurem podróży) zaraz Wam powie jak co i gdzie czyli podejsc zapytac sie ile chca i sie targowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
photo-alphol Re: 02.08.08, 15:51 a w pokojach jest lodówka i tv czy trzeba wykupic ? są szlkaneczki na napoje czy tylko te w łazience ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.08, 23:36 Nie ma w pokojach ani lodówki ani tv, a szklaneczki są tylko 2 (w łazience). Odpowiedz Link Zgłoś
aliya1984 Re: Pokój z widokiem na morze 04.08.08, 08:23 Hej, ile płaciliście za pokój z widokiem na morze :) bo nie wiem do jaką cenę mam utargować :)? Pozdrawiam Wiola Odpowiedz Link Zgłoś
aliya1984 Re: Pokój z widokiem na morze 04.08.08, 08:32 Jeszcze raz cześć :) Zapomniałam się zapytać jak z wejściami do kontaktów, czy są takie same jak w Polsce, czy trzeba jakąś przejściówkę kupić? Dzięki i pozdrawiam Wiolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Pokój z widokiem na morze IP: *.chello.pl 04.08.08, 15:21 Ile kosztuje wypozyczenie lodowki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaj Re: Pokój z widokiem na morze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.08, 23:27 My za pokój z widokiem na morze płaciliśmy 30 $ (utargowalismy z 40 $, tyle chcieli na początku). W pokojach są takie gniazdka jak u nas, więc żadne przejściówki nie są potrzebne. Czasem tylko trzeba wysoko sięgać do gniazdka, np 2 metry na podłogą :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aliya1984 Re: Pokój z widokiem na morze 05.08.08, 07:56 He he z wysoko umieszczonymi gniazdkami akurat problemu nie będzie :), koleżanka ma 180 cm wzrostu, więc pożyczę jej moje obcasy i wtedy na pewno sięgnie :). Dzięki i pozdrawiam Wiolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlos Re: Pokój z widokiem na morze IP: 193.201.167.* 05.08.08, 09:51 a ładna jest i wolna:-) Odpowiedz Link Zgłoś
aliya1984 Re: Pokój z widokiem na morze 05.08.08, 12:39 Ładna to mało powiedziane, to istna bogini :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlos Re: Pokój z widokiem na morze IP: 193.201.167.* 05.08.08, 13:04 a wolna? a gdzie mieszka?:-) z Wawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlos Re: IP: 193.201.167.* 05.08.08, 13:06 a wolna? a gdzie mieszka?:-) z Wawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlos piekna wysoka kobieta IP: 193.201.167.* 05.08.08, 13:07 a wolna? a gdzie mieszka?:-) z Wawy? Odpowiedz Link Zgłoś
aliya1984 Re: piekna wysoka kobieta 06.08.08, 07:46 Wolna, wolna. Ale niestety nie z Wawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlos Re: piekna wysoka kobieta IP: 193.201.167.* 06.08.08, 08:39 a skad jest? niewazne skad..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlos Re: piekna wysoka kobieta IP: 193.201.167.* 06.08.08, 11:05 a bywa czasem w Warszawie? moze byśmy sie spotkali? Odpowiedz Link Zgłoś
aliya1984 Re: piekna wysoka kobieta 06.08.08, 11:34 Carlos, a co ty z forum na temat Tunezji robisz serwis matrymonialny? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlos Re: piekna wysoka kobieta IP: 193.201.167.* 06.08.08, 11:40 nie no co Ty, pisze w sprawie hotelu do którego jade El Hana i przy okazji bardzo interesuje mnie poznanie bliżej Twojej kolezanki ale oki moze nie bede o tym pisał, w końcu to forum Tunezji, ale to nie zmienia faktu ze jestem bardzo Twoja kolezanka zainteresowany.. Odpowiedz Link Zgłoś
aliya1984 Re: piekna wysoka kobieta 06.08.08, 14:39 no to może będziecie mieli okazję się poznać, zależy w jakim terminie jedziesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlos Re: piekna wysoka kobieta IP: 193.201.167.* 06.08.08, 15:40 21.08-04.09 a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re Kto jedzie 12.09.2008 z Katowic do Sousse ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 19:09 kto jedzie?? wpisywać się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olećka Ile kosztuje tam woda mineralna w butelce?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 19:10 ile to jest DT i ile na polskie?? Odpowiedz Link Zgłoś
aliya1984 Re: Ile kosztuje tam woda mineralna w butelce?? 06.08.08, 19:35 Hej, Carlos - My wylatujemy z Polski 04.09, także się miniecie :) Olećka - 1 dinar to około 1,70 zł z tego co się orientuję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tunes Re: Ile kosztuje tam woda mineralna w butelce?? IP: 193.201.167.* 07.08.08, 09:15 a czy droga jest woda i ogólnie zycie? chce zabrac na polskie 1000zl na dwa tygodnie i wykupic w tym dwie wycieczki, starczy mi? zabieram 500dolarów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agietka Co zabrać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 09:17 Dokładnie(w tym momencie) 1,77 zł. Pozdrawiam wszystkich jadących w terminie 28.08.2008r. do 11.09.2008r. ;)))))))))))))))))))))))))) Juz nie moge sie doczekac. Powiedzcie mi co warto spakowac do bagazu (no co do apteczki prócz kropli żołądkowych, wit C, wapna, czegos na poparzenia i stłuczenia) itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Badek Kilka doświadczeń -Sousse El Hana Beach *** IP: *.gorzow.mm.pl 08.08.08, 15:44 Witam! wróciliśmy dziś w nocy i służę pomocą: 1EURO =1,8 dt 1$=1,1 dT kursy są stałe sklep: 1,5litra Coca Cola=1dt czyli tanio 1,5litra wody =0,3 Dt czyli tanio Malboro Ligths =3,5 Dt czyli 7 zł - czyli....tanio... parasol na plaży (2ososby)5 dt Hotel - kompleks elhana - chyba jednen z najciekawszych w Sossue, - dużo animacji, ciągle coś się dzieje, za 15 E otrzymaliśmy pojkój na 8 piętrze z widokiem na morze, bardzo pięknie minusy - pokoje w *** skromne, klimatyzator dość głośny - bardzo głośny .he he, ale dało się żyć, windy - sterowanie bez komputera - duszne, przeciążone,jeżdzą jak szalone, wszędzie - nawet w bok a nie do celu... plażę polecam 5 minut w kierunku mola - czerwone lub żółte leżaki - tanio, czysto, bez nachalnych sprzedawców, woda czysta, ciepła, co jakis czas statki zrzucają toaletę i po tym już się nie kompałem ( pływała se buba bleeeee) warto przywieźć harrisę - 1 lub 2 dt - perfekcyjnie ostry sos z chili, jak również oliwa z oliwek, tania, podobo bardzo dobra, jeszcze nie otwierałem na medynie, handel kwitnie, trzeba być twardym, i mieć oczy dookoła głowy, kupiliśmy lampkę w skórze,i kilka gadzetów... można zaryzykować 1litr jacka danielsa bo w sklepie kosztuje 256dt czylki około 500 zł.... aha - wycieczki to 35 - 7 pytjacie, jak bedę mogł pomóc to odpiszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: Kilka doświadczeń -Sousse El Hana Beach *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 16:55 Badek a wykupiłeś jakąś wycieczkę??interesuje mnie wycieczka 2 dniowa na Saharę i do Tunisu? a i ile kosztują tam jakieś sałatki, pizze, lody, drinki w jakieś knajpce?? Jak możesz to poleć mi jakąs w miarę tanią knajpkę/restaurację, gdzie można dobrze zjeść i zeby była w pobliżu hotelu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: Kilka doświadczeń -Sousse El Hana Beach *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 17:14 Badek a jak miałes wykupione posiłki HB to czy między sniadaniem a kolację byłeś głodny?kupowałeś coś do jedzenia?? jakie są ceny??a czy w bufecie hotelowym jest drogo?czy w pobliżu hotelu jest jakiś sklep spożywczy i z pamiątkami z przystępnymi cenami?Czy posiłki hotelowe Ci smakowały? Co serwowali na śniadanie a co na kolację?? Czy do kolacji i sniadania dawali cos do picia??czy płaciłeś za pokój z widokiem na morze? Czy wystarczyła tylko im o tym powiedzieć? Z jakiego biura podrózy jechałeś? Ja jadę 11.09.2008 z selectoursu z Katowic.Odpisz proszę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Badek Re: Kilka doświadczeń -Sousse El Hana Beach *** IP: *.gorzow.mm.pl 09.08.08, 19:16 wykupiłem w TRAVELPLANET/TRIADA śniadania (całkiem dobry biały słodki ser) + małe bułeczki słodkie ogólnie raczej jakościowo słabe do kolacji 1,5 dt za wodę mineralną lub więcej za co chcecie do picia bo nie dają ogólnie jedzenie słabe, da się coś wybrać ale bez brawury, przez panującą temperaturę nie chce się jeść za dużo tak więc to co było w hotelu wystarczy + może jakieś ciastka i oczywiście picie ze sklepu ( do el hana beach nie można wnosić oficjalnie napojów) uwaga - popatrzcie na kucharzy co wychodzą z kuchni - są megabrudni... :) co do wycieczek to sachara na osobę coś koło 300 zł wychodzi, nie zdecydowaliśmy się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Badek Re: Kilka doświadczeń -Sousse El Hana Beach *** IP: *.gorzow.mm.pl 09.08.08, 22:00 Moich kilka jeszcze rad: Uważajcie na zaczepki tubylców. Często podchodzo widząc u turystów fajny aparat czy telefon. Ich standartowe pytanie: Ile kosztuje taki sprzęt u was w kraju? Jest to podstawowa zaczepka by po pewnym czasie was z tego sprzętu ograbić:) Jak pojedziecie do Mediny (2 DT taksówką w jedną stronę, ale trzeba sie targować)pamiętajcie o jednej zasadzie: Zbijać cenę ile się da. My kilka rzeczy kupiliśmy po cenie 10-krotnie niższej niż chcieli na początku. Jak się człowiek zaprze i stoi i przy swoim to potrafią klka razy zawracać by tylko sprzedać. Jeżeli chodzi jeszcze o posilki e El hana Beach to uważajcie co jecie. Moja dziewczyna miała wycięty z pobytu jeden dzień (bóle żołąda, biegunka itp.) Trzeba zaopatrzyć się z dobrą apteczkę. Wrazie jakichkolwoek jeszcze pytań służę pomocą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: Kilka doświadczeń -Sousse El Hana Beach *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 20:20 Badek dzięki za inforamcje i rady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: kto leci doel hana 02-10-08?? z wrocławia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.08, 14:07 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: kto leci do el hana 11.09.2008 z Katowic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 20:23 j.w Odpowiedz Link Zgłoś
agula1807 Re: kto leci do el hana 11.09.2008 z Katowic?? 10.08.08, 20:59 Lece z siostrą do el hana 11.09.2008 tylko, że z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: kto leci do el hana 11.09.2008 z Katowic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 18:10 Ja też lece z siostrą może się spotkamy na miejscu?? Odpowiedz Link Zgłoś
beatawr1 - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! 10.08.08, 20:50 Gość portalu: kasiaj napisał(a): > Jeśli są jakieś pytanka służę informacją :) poprosze o szczegoly odnosnie wycieczki na sahare Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Badek Re: - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: *.gorzow.mm.pl 10.08.08, 21:00 jak pisałem na Saharze nie byliśmy, co wiem 2 dni 500 km w głąb afryki, po drodze jeszcze kilka dodatkowych opłat np za jeepy 30dt, podobno bardzo ładne koloseum 3cie co do wielkości gdzies tam jest.... może tam być naprawde gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hello Re: - Sousse, wróciliśmy dzisiaj ! IP: 193.201.167.* 11.08.08, 10:21 chce zabrac na polskie 1000zl na dwa tygodnie i wykupic w tym dwie wycieczki, starczy mi? zabieram 500dolarów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) kto leci 21.08.2008?;-) IP: *.radom.vectranet.pl 15.08.08, 00:29 Czy jest ktoś kto leci 21.08.2008 z warszawy ? My lecimy z chłopakiem i chetnie przydałoby sie poznac nowych zbnajomych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka1818 Re: kto leci 21.08.2008?;-) IP: *.centertel.pl 15.08.08, 09:18 hej, wrocilismy z Tunezji 8 sierpnia. chciałabym ostrzec tych, którzy lecą tam z biurem podrózy SUN and FUN!!!!!my z nimi polecielismy i zamiast w zamawianym przez nas hotelu El Hana Beach to zameldowali nas w jakiejs ruderze La Gondole!!!!!i caly tydz tam mieszkalismy, w tym hotelu nie bylo zadnego basenu, pokoj bez balkonu, okna nie otwieraly sie w pokojach i wszedzei syf, nie wspomne juz o stołówce!!!!!rezydentka bardzo nie miła, i wogole nie zorientowana!!!! nie tylko my zostalismy zakwaterowani w innym hotelu, ale jeszcze 5 inych osob, noi z tego co sie dowiedzielismy wracajac w samolocie to wiele osob bylo nie zadowolonych z Sun Fun, no i bardzo duzo osob przeniesli go hoteli, o standardze o wiele gorszym niz zamawiany przez nich hotel!!!! takze SUN FUN nie polecam!!!!bedziemy ich skarzyc!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba32 kto leci 22.08 do chams el hana? IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.08, 11:29 my walatujemy z katowic?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: kto leci 21.08.2008?;-) IP: 193.201.167.* 18.08.08, 08:17 o ja własnie z Sun & Fun lece:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: kto leci 21.08.2008?;-) IP: 193.201.167.* 18.08.08, 08:15 ja lece 21 sierpnia z dziewczyną:-) z Wawy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: kto leci 21.08.2008?;-) IP: *.radom.vectranet.pl 18.08.08, 12:44 no to sie pewnie spotkamy bo ja też lece z chłopakiem tego dnia z warszawy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: kto leci 21.08.2008?;-) IP: 193.201.167.* 18.08.08, 12:54 a z jakiego biura? no to sie pewnie spotkamy:-) lecimy o godz 16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomikwasz@poczta. Poznan 2.10 IP: 79.184.73.* 26.08.08, 07:24 lece z dziewcznyna 2.10 z poznania czy leci tez ktos w tym terminie. Pytanie dla tych co byli czy np warto wziasc taksowke i pojechac zobaczyc to kolosemum w El Jem. Moze bylby ktos jeszcze chetny zabrac sie taksą wtedy zawsze bedzie taniej patrzyłem na mapie jest to ok 50km od Sousse wiec jak by dało sie taksowkarzowi ok 100DT to wyszlo by po 50zł na osobe a nie 270 jak grupa zorganizowana i tylko jeden dzien by to zajelo. Co o tym sadzicie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Poznan 2.10 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.08, 20:12 hej ja lece z rodizną 2-10 ale z Wrocławia więc pewnie zobaczymy sie w hotelu? z jakiego biura lecisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomikwasz Re: Poznan 2.10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 07:22 My załatwialismy przez travelplanet czyli inaczej przez Exim Odpowiedz Link Zgłoś