inia26 15.07.08, 21:59 Lecimy z mężem w czwartek ,pierwszy raz samolotem no i wogóle wielka trema. czy możemy spakować sie do jednej walizki? lecimy z Krakowa, wiem ze przysługuje nam po 18kg,co bedzie jak weżmiemy jedna walizke 30 kg? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lysolek4 Re: wspólny bagaż 15.07.08, 22:24 nic nie będzie, bagaż nadacie razem i polecicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: wspólny bagaż IP: 62.61.44.* 15.07.08, 22:30 nie prawda! Jest osobny temat, także o bagażu. Nie wolno łączyć bagaży. Każda walizka może mieć do 18kg + ew. bagaż podręczny. Warto zadzwoinć do przewoźnika i zapytać, gdyż różnie to bywa w zależności od firmy, samolotu, miejsca docelowego itd. Odpowiedz Link Zgłoś
cali.0 Re: wspólny bagaż 16.07.08, 10:13 No właśnie, jak to jest z tym łączniem bagażu? Zdania są bardzo podzielone, czy może odpowiedzieć ktoś kto leciał w lipcu liniami Tunis Air? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wspólny bagaż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.08, 10:27 my lecieliśmy linia mi Nouvelair - trzy osoby, mieliśmy dwie walizki. Do odprawy podchodzi się razem i walizki są razem ważone. W tych liniach lotniczych na jedną osobę przysługuje 20 kg bagażu, natomiast jedna walizka nie może mieć więcej niż 32 kg Odpowiedz Link Zgłoś
wlazlamse Re: wspólny bagaż 16.07.08, 11:01 my lecimy Air Italy....na jedna osobę bagaż nie może wynieść więcej jak 15 kg...jako że lecimy całą rodziną to bagaż łączony na dwie osoby nie może przekroczyć 32 kg... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plaaaaaaaaża Re: wspólny bagaż IP: *.knc.pl 19.07.08, 13:32 leciałam tunisair - można łączyć walizki! 15 kg na osobę - więc jesli dwie osoby w jednej walizce to chyba logizne - 30kg. jesli rodzina była 5-cio osobowa to też kładła razem wszystkie walizki i razem je ważono (nie tyle że można się spakować do jednej walizki w dwie osoby, ale też kilka walizek razem się oddaje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pysia Re: wspólny bagaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 13:42 A wie ktos moze ile placi sie za przekroczenie wagi walizki od kilograma...? Odpowiedz Link Zgłoś