Dodaj do ulubionych

Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 11:33
Leciałem tam z obawami bo czytałem na forum różne opinie o tym
hoteliku ale zaskoczyło mnie pozytywnie.Trafilismy do części aqua na
czwartym pietrze (pokoj nr.78):)Widok na basen duże łóżko tv z
polskimi kanałami(polonia,viva.Basen ogromny wydawał sie dla mnie i
po pózniejszych obserwacjach innych hoteli w tunezjii mielismy jeden
z najwiekszych:)W czesci nour sie jadło sniadania i obiadokolacje
choc w czesci nour słyszałem ze pokoje sa ciasne i brak fajnych
widokow.Jedzenie dosyc urozmaicone i dało sie dosyc syto najesc co
drugi dzien arbuz,zawsze jakies ciasto mnostwo sałatek warzywnych
mieso,nalesniki z czekolada ogolnie jedzenie pycha.My nawet nie
jedlismy obiadów gdzies na miescie bo tak bylismy syci.Obsługa ok
wszyscy mili i wporzadku.Czesto zaczepiaja ci z ali baby o wycieczke
(caravan,quad rejs statkiem)Do morza spacerkiem 5 minut morze
czyste tylko plaże troche krótkie.Obok hotelu mnostwo sklepów
spozywczych barów polecam tortille z frytkami pycha:)W połowie
naszego pobytu byli polscy animatorzy choc animatorami ich nie mozna
nazwac bo prowadzili dziennie moze z 20 min aerobik..Co noc
dyskoteki imprezy,karaoke:)Ogólnie było super tylko ze przyjezdzaja
tam kolonie z polski i jest strasznie głosno i jak my bylismy to sa
strasznie nie usłuchani.Widzielismy na własne oczy jak ich opiekun
niósł im do stolika wódke i z nimi razem pił a potem dzieciaki
szalały i o wpoldo drugiej w nocy łapali za moja klamke do pokoju i
pukali a gdy wyszłem do nich i ich opieprzyłem to byli zdeka
zdziwieni.Do portu blisko jesli chce sie zaopatrzec w browar za one
dinar:)Taksówka do portu 2 dinary i nie dajcie sie robic bo chca do
portu po 4-5 dinarów mowcie dwa i jak sie nie zgodza idzcie w strone
portu na bank podjada i was zabiorą:)Jakies pytania to pytajcie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: jaaa Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 02:21
      czyli wyjazd udany:)
      • Gość: iwanbt Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 15:29
        jakies pytania?
        • Gość: andreww Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 16:01
          witam,jade do tego hotelu 24 lipca,mam pytanie jak wyglada sprawa jedzenia w tym
          hotelu,jak wygladaja pokoje,lazienka,jaka mam pewnosc czy dostane pokoj z
          balkonem jak to zaznaczylem w biuerze przy podpisywaniu umowy ze w takowym
          pokioju chce byc oraz jaka jest okolica hotelu?????dziekuje z gory za odpowiedz
          i pozdrawiam
          • Gość: iwanbt Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 00:12
            Powiem tak,ze my bylismy w czesci aqua czyli tej z basenem i nam sie
            pokoje bardzo podobały mielismy znajomych,ktorym sie ten drugi hotel
            czyli nour nie podobał i przeniesli sie do aqua tam gdzie my
            bylismy.Bo w tej czesci z restauracja owszem sa pokoje z balkonem
            ale z widokiem na budowe lub ulice. A w czesci aqua jest z widokiem
            na basen tylko ze tam w tej czesci balkonow jest moze z 4.Bez
            problemow zamieniaja hotele jezeli ktos chce sie przeniesc.Jedzenie
            dosyc pyszne co drugi dzien arbuz codziennie ciasto,Bagietki sałatki
            warzywne dzemy róznego rodzaju miesa nalesniki spagheti ogolnie do
            wyboru do koloru:)Okolica ładna i wszedzie blisko duzo barow i
            sklepow spozywczych dosyc tanich i tanszych nie kiedy niz w cenrum
            sousse czy portu:)
            • Gość: andrew Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 00:17
              a jak daleko do plazy????i jak Ci sie wydaje jakie jest prawdopodobienstwo ze
              dostane pokoj z balkonem ( bede w czesci aqua)jesli zaznaczylem to w biurze ze
              chce takowy pokoj,moze kilka dolarow w paszport wlozyc ,pomoze??
              • Gość: iwanbt Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 01:43
                do plazy okolo 5 min spacerkiem,plaze dosc czyste jak i morze:)W
                czesci aqua jest mało balkonow jak wczesniej mowiłem ale nawet jak
                sa te cztery balkony to one nie maja tarasu jak typowy balkon my
                mielismy dwa duze okna i reczniki sie suszyły bez problemu na oknie
                pozdrawiam
            • sweetamber Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca 20.07.08, 13:53
              ponoc basen tam rozkopali lib cos w tym stylu co jakas dziewczynka utonela wiec
              mam juz lipny wyjazd a mialo byc tak pieknie 14 sierpnia lece tam na oboz
              • Gość: iwanbt Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.mayhem.net.pl 20.07.08, 17:16
                a co sie stało ktos był teraz w kantoui i widział basen rozkopany?
                • Gość: klaudia Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.07.08, 17:32
                  ci co byli teraz na obozie w tym hotelu mowia ze basen rozkopali
                  • Gość: iwanbt Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 22:57
                    O jaa to nie dobrze:(Pamietam ze na basenie spedziłem ok 9 dni z 14
                    i było extra Bo basen był dośc spory
    • Gość: andrew Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 23:05
      witam,mam pytanko jakie sa rozrywki w tym hotelu oprocz wspomnianego basenu???
      (bilard , animacje barek gdzie browarka wypic mozna itp)
      • Gość: iwanbt Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 23:27
        Bilard jest za jednego dinara i jest przy hotelu aqua tej z
        basenem..piwko w hotelu mozna kupic w trzech miejscach w hotelu przy
        restauracjii za 2.5 dinara i przy basenie je3st jeden otwarty bar do
        17 gdzie sprzedaje smieszny bardzo gosciu ktory mowi ciagle ulala no
        i wieczorem jest otwarty drugi gdzie sa dyskoteki..Nie wiem w jakim
        jestes wieku andrew?Bo dyskoteki sa typowo młodziezowe a to ze
        wzgledu na kolonie z polski ale i zdarzaja sie puszczac tez dobre
        stare przeboje takze do wyboru do koloru dyskoteki trwaja do
        białego rana..Ja byłem w czerwcu to animacje były ale tylko z 20 min
        aeroobiku w wodzie jak i na ladzie i ten auerobik nie był fajny jak
        słyszałem w innych hotelach animatorzy wiekszy czas spedzali na
        lezakowaniu..mozna tez pograc w pilke wodna.Pozdrawiam i zycze
        miłego wypoczynku:)
        • Gość: iwanbt Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 23:30
          A po browar chodzilismy d0o portu el kantoui do general magazin bo
          jest po 1 dinar wiec taniej niz w hotelu i pilismy sobie przy
          stolikach normalnie wiadomo uwarzac trzeba bo chca zeby kupowac w
          barze browar :)
          • Gość: andrew Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 23:36
            a nie lapia sie ze sie pije nie ich browar???mozna sobie siedziec ze znajomymi i
            pic w spokoju?
        • Gość: andrew Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 23:35
          mam 25 latek,a te dyskoteki nie przeszkadzaja w nocy?daleko od hotelu one sa czy
          w samym hotelu,i czy one sa dla ludzi z hotelu czy i tubylcow tez??ogolnie ta
          mlodziez to taka typowo kolonijna mlodziez w wieku 15-18 lat czy starsi?ogolnie
          jest spokoj czy troche przeszkadza dzieciarnia czy miejscowi??
          • Gość: iwanbt Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 23:57
            Do nas hotelu pierwszy oboz przyjechał jak bylismy juz po tyg pobytu
            i była cisza spokoj tez jestem młody bo mam 21 lat no ale
            przyjechalismy z dziewczyna wypoczac i raz sie zdarzyło ze o wpoldo
            2 w nocy pukali i łapali za klamke wiec do nich wyszłem i ich
            uspokoiłem wogoleopiekun sam widziałem jak niosł im wodke do stolika
            i z nimi pil byli tak w wieku 15-18 i czeste trzaskanie drzwi bylo
            słychac.Najlepiej pic nie przy barze tylko gdzies z boku przy
            stolikach to wtedy nic nie powiedza.My poznalismy zn ajomych co
            przywiezli na 4 osoby 8 butelek wodki:)Spokojnie mozna pic
            ochroniarz hotelowy spoko jest sami widzielismy jak sam cisnał
            gorzałe poznym wieczorkiem a pozniej latał po slizgawce he
            • Gość: andrew Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 00:04
              heh no to klimat mieliscie,ja tez z dziewcyzna jade i dwojka znajomych i
              planujemy tez cos czasem wypic wieczorkiem,a jak sprawa basenu,spokojnie rano
              sie mozna pokapac z kobietka na rozbudzenie bez obaw ze ci wskoczy zaraz ekipa
              arabow czy cos w tym stylu albo rozwydrzone gnoje??
          • Gość: iwanbt Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 00:01
            A i odnosnie dyskotek to o 12 w nocy muzyka jest zciszana wiec mozna
            spokojnie spac nam przynajmniej nie przeszkadała choc byli w tej
            czesci z basenem bo w czesci nour nie ma nic tylko ze sa ponoc
            gorsze pokoje chodzi o to ze mniejsze i widok jest na ulice i na
            budowe a tu w czesci aqua jest widok na basen.Tubylcy sa wyganniani
            jak i z basenu i na dyskotekach tez ich nie widziałem.Ochroniarze
            pilnuja 24 h na dobe wiec wszystko jest luzik:)
            • Gość: andrew Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 00:06
              e no to spoko,wkoncu ktos moje watpliosci rozwial i niepewnosc bo rozne rzecyz
              czytalem o tym hotelu:)jade poznac kraj i odpoczac ale przy tym fajnie jak w
              hotelu milo i spokojnie jest :)dzieki za info i Tobie tez udanych
              wakacji,trzymaj sie,pozdr
              • Gość: iwanbt Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 00:13
                Poprostu jest duzo ludzi ktorzy narzekaja bo wymagaja wiele a w
                hotelu sie tylko spi myje i je..A te 3 rzeczy sa według mnie bez
                zarzutow:)pozdrawiam w razie pytan zapraszam na gg:10859845
            • sweetamber Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca 21.07.08, 10:35
              jezeli juz ktos tutaj zazywa kogos z obozowiczów rozwydrzonymi gdonajmi to niech
              odnosi sie do tylko ui wylacznie do osob ktore mu przeszkadzaly bo awtapie aby
              184 osoby nagle zaczely jemu dokuczac. a pozatym to jest oboz i kazdy wie i
              jezdzil na obozy i zawsze sa nocne jakies wyglupy. a z tymi okreslenia mi to nie
              do wszystkich tylko do jakiejs czesci. Bo gdybym to ja byla na tym pierwszym
              turnusie czulabym sie urazona. a to ze ktos sie zachowuje tak a nie inaczej
              kadra nie ma wplywu na to ze sa to co niektore rozpuszczone dzieciaki. ten kto
              wie jak sie zachowac ten wie i na pewno nei bedzie niukomu zaklucac spokoju. a
              to ze kadra nosi wodke nc dziwnego w tym nie ma tak jest wszedzie z reszta kadra
              na kazdym obozie pije,a wy jak byliscie mlodzi co nie piliscie n aobozach??
              teraz jestescie starsi i patrzycie na wszystko z innen perspektywy.
              Przypomnijcie sobie siebie za mlodych lat. Pozdrawiam. Ja tam bede sie
              wczasowac na ostatnim turnusie.wylot polowa sierpnia
              • Gość: Do sweetamber Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.mayhem.net.pl 21.07.08, 13:47
                No wiesz nie wiem czy takie zachowanie nazwiesz normalne: wstawiali do windy
                krzesla aby sobie posiedziec te 3 s. lub dla odmiany stolik z holu który
                połamali i wiele innych rzeczy nie widziałam jeszcze takich dzieciaków jak tych!
                15letnie dzieci i wódka no powodzenia!Tylko dopiero jak dojdzie do jakiegos
                wypadku to dopiero bedzie gadanie.
                • Gość: Do sweetamber Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 17:22
                  zgadzam sie,jade tam odpoczac placac nie male pieniadze i reszte mam w
                  dupie,spokoj ma byc i tyle a jak ktos ma ochote na demolke i sytuacje
                  przedstawione powyzej to wypad, nie wystarczy ze gnoje w polsce wyjezdzaja i
                  przypaly wszedzie robia to za granice jeszcze sie pchaja...co za zenada zeby
                  takich jeszcze bronic
                • sweetamber Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca 21.07.08, 17:23
                  dobrze ale tak jest zawsze i nie zmieni nikt tego. Mozna skladac skargi wszystko
                  no ale nie ma na to wplywu. ale wiekszosc z tu ludzi piszacych tez byla mloda i
                  tez nie byla swieta ze nie tknela alkoholu na wyjezdzie. a ci co potrfaia sie
                  zachowac to potrafia.
                  • sweetamber Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca 21.07.08, 17:30
                    kazdy wie ze aparthotel i Hotel klubowy TERGUI CLUB oraz HOTEL SUN HOLIDAY
                    BEACH CLUB sa hoteli gdzie co roku przyjezdzaja obozy. troszke poczytac w
                    internecie i wszystko bedzie wiadome.
                  • Gość: Do sweetamber Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 17:31
                    kwestia wychowania
                    • Gość: do Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 19:10
                      Rozumie mlodziez ktora chce sie wyszalec ale nie w taki sposob co
                      oni tam robili.Pukanie do drzwi i łapanie za klamke o drugiej w nocy
                      to tez jest nienormalne co jeden dzien tak robiąc!I nie spotkalam
                      sie z czyms takim aby wychowawca pozwalal pic wodke i palic
                      papierosy.
                      • sweetamber Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca 21.07.08, 22:04
                        to ze zabroni nic mu nie da. a za raczke nei bedzie przeciez z nikim chodzic. z
                        reszta kazdy wie co robic i jak juz pisalam ci co potrafia sie zachowac to
                        umieja to pokazac
                        • Gość: iwanbt Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 01:34
                          Moim zdaniem lepsze jest po kątach niz przy wychowawcybo
                          przynajmniej to jakos wyglada mowie to głownie o chłopakach bo
                          dziewczyny jeszcze nie szalaly ale mowie bym znał obóz z kad byli to
                          bym gdzies to zgłosił sam mam 21 lat ale jade odpoczac po 11
                          misiacach cieżkiej pracy i jestem na urlopie..Bedziesz jechac sama
                          z chłopakiem na wakacje to tez to zrozumisz bo jezeli sie jezdzi na
                          kolonie teraz to wiadomo sie broni kolonii...Wiadomo mnie wymienie
                          poszczegolnych osob ktore to robiły tylko podam cała kolonie bo tak
                          jest i bedzie
                          • sweetamber Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca 22.07.08, 11:48
                            nie wiem nie wiem ja gadybym jechala z chlopakiem to nie wybralabym hotelu gdzie
                            przyjezdzaja obozy gdybym chciala odpoczywac w swietym spokoju. ja nie lubie
                            ciszy zazwyczaj biore pokoje z oknem na ulice. bo gdybym miala zwidokiem
                            gdzies na basen umarlabym bo byloby za cicho. kazdy ma swoje upodobania. I
                            kazdemu co innego pasuje. To bedzie moj ostatni oboz wiec zobacze jak bedzie.
                            • Gość: ? Re: Kantoui Holidays byłem 12-26 czerwca IP: 83.238.11.* 22.07.08, 12:52
                              KOGO TO WSZYSTKO OBCHODZII??KOGO OBCHODZI CO KTO MYSLI JA PIERDZIELE,WYPAD STAD
                              TO NIE JEST FORUM O PIERDZIELENIU GLUPOT :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka