Gość: I. IP: *.aster.pl 02.10.08, 21:56 Poszukuję informacji na temat samego Portu. Jak powstawał, kiedy... Wszelkie informacje mile widziane :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: e) Re: Historia Port El Kantaoui IP: *.chelm.mm.pl 03.10.08, 09:31 hej:) wiem małe co nie co Port to willowa dzielnica Souuse , która powstąła niedawno bo w 1979 roku z pieniędzy szejków kuwejckich, któzy budowali tu swoje rezydencje i chcieli mieć "swój" port- baze wypadową na Morzu Śródziemnym w części Afrykańskiej Został stylizowany na Sid Bou Side, na styl grecki i andaluzjski (wpływy europejskie) Tu maja swoje rezydencje letnie zarówno politycy z Bliskiego Wschodu, jak też sam prezydent Tunezji (jego rezydencja lezy około 8km na wschód od trasy Sousse Tunis -za 2 din każdy taryfiarz cię zawiezie, a jak mu dasz 1 din to załatwi "zabronione fotografowanie rezydenckji i w razie kontroli- paoramy Souuse i Portu, bo ładnie je widac)) oraz Francuscy ludzie polityki i kultury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I. Re: Historia Port El Kantaoui IP: *.aster.pl 03.10.08, 21:43 Dzięki. W przewodnikach na ten temat zazwyczaj jest tylko kilka zdań... a ja mam zamiar napisać na ten temat nieco dłuższą pracę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e) Re: Historia Port El Kantaoui IP: *.chelm.mm.pl 03.10.08, 22:26 to ja ci podszukam troszkę info w innym języku jestem tłuamczem i zrzucę ci na polski jak tylko coś znajdę:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e) Re: Historia Port El Kantaoui IP: *.chelm.mm.pl 03.10.08, 22:44 na dziś tyle:) (mam inne pilne tłuamczeniaq- jutro i w niedzielę ci podszukam:) Port El Kantoui - nowy modny tunezyjski kurort . To prawdziwy śródziemnomorski port-ogród z ładnym morskim portem, jachtami, restauracjami i nowoczesnymi hotelami. Port El Kantoui oczarowuje swoim białoniebieskim tunezyjskim stylem. Port El Kantoui pierwotne było zamierzone jako wyłącznie turystyczne miasto, w którym oryginalny tunezyjski styl życia został przeniesiony w bardziej demokratyczną atmosferę. Roboty budowlane zaczęły się w Porcie El Kantoui w 1975 roku na pieniądze banków Abu Dhabi, Kuwejtu i Międzynarodowego banku Rekonstrukcji i Rozwoju. Ten projekt był najbardziej prestiżowym projektem. W Porcie El Kantoui znajdziecie wszystko, że kojarzy się z pełnowartościowym i luksusowym odpoczynkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e) Re: Historia Port El Kantaoui IP: *.chelm.mm.pl 03.10.08, 22:50 Tu możesz po kolei zamieścić listę hoteli wg kategoryzacji (a tak w ogółe podaj m iswoje namiary gg czy maila to przęslę ci sporo w ciagu tygodnia) Trzygwiazdkowe hotele Allegro Resort Abou Sofiane 3 Dar Selma 3 Sol Club Selima 3 Tergui Club 3 Golf Residence 3 Royal Kenz 3 El Mouradi Club Selima 3 Miramar Golf 3 Soviva 3 Czterogwiazdkowe Abou Sofiane 4 BelleVue Park 4 Hasdrubal 4 Marhaba Palace 4 Riu Green Park 4 Riviera 4 Sol Club el Kantaoui 4 Sol El Mouradi Club 4 Vincci El Kantaoui Center 4 Houria Palace 4 Golden Soviva 4 Pięciogwiazdkowe Abou Nawas Diar El Andalous 5 Hannibal Palace 5 Imperial Marhaba 5 Melia El Mouradi Palm Marina 5 Melia El Mouradi Palace 5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e) Re: Historia Port El Kantaoui IP: *.chelm.mm.pl 03.10.08, 22:57 a tu masz ciekawylink po polsku) powodzenia www.odpoczne.pl/przewodnik/tunezja/port-el-kantaoui/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e) Re: Historia Port El Kantaoui IP: *.chelm.mm.pl 03.10.08, 23:05 Port El Kantaoui Zwane jest także Sousse-Nord. Powstało w połowie lat 70-tych]jako samodzielny kompleks turystyczny z portem jachtowym w centralnym punkcie (można tu obejrzeć kopie statków z filmu „Piraci” Romana Polańskiego). Niewielki aquapark wesołe miasteczko oraz mini zoo to następne atrakcje warte zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I. Re: Historia Port El Kantaoui IP: *.aster.pl 04.10.08, 19:40 o kurczę dziękuje Ci bardzo :) wystarczy że podeślesz linki... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E) Re: Historia Port El Kantaoui IP: *.chelm.mm.pl 08.10.08, 08:24 HEJ SORKI, ŻE MILCZAŁAM , ALE BYŁAM NA SŁUŻBOWYM KILKUDNIOWYM WYJEŹDZIE sŁUCHAJ- JA MAM LINKI ALE DO STRON ROSYJSKICH- ALE MAM TEZ POMYSŁA;))) zanim zaczęłam pracować, gdzie pracuję, kilka lat uczyłam w liceum i i mam pomysła jak rozbudowac Twoją pracę (jeśli ma to być np, prezentacja maturalna czy cosik w ten deseń) 1 przykład - w Porcie jest ponad 5 hoteli sieci Mouradi- można pójść w ten deseń- opisac kilka z nich ale to nie temat na forum jeśli chcesz- podaj jakiś kontakt i pomogę ci na priva Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I. Re: Historia Port El Kantaoui IP: *.aster.pl 08.10.08, 22:02 nie nie nie :) to ma być historia portu artykuł do gazety :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e) Re: Historia Port El Kantaoui IP: *.chelm.mm.pl 11.10.08, 11:44 acha:) to chyba Ci już wystarczy info, teraz tylko łądnie to ubrać, rozbudować i do przodu:)) Pozdrawiam Ps. Byłaś sama w Porcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I. Re: Historia Port El Kantaoui IP: *.aster.pl 13.10.08, 20:54 Tak byłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Historia Port El Kantaoui IP: *.autocom.pl 11.10.08, 15:09 popytaj może ludziska mają jakieś ładne foto, myśle ze warto dodać,artykuł może sporo zyskać ;) A port jak dla mnie bardzo fajny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: Historia Port El Kantaoui IP: *.chello.pl 11.10.08, 16:08 ja mam fajna panoramke jesli Cie interesuje foto to daj namiar wysle zdjecia.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e) Re: Historia Port El Kantaoui IP: *.chelm.mm.pl 11.10.08, 16:34 ja mam z Portu full fotek- nawet sfotografowałam mapę i plan Portu a filmów z kilka- jeden 40-minutowy cały pokaz fontan- no ale filmu nie włączysz do artykułu Ale na fotki możesz śmiało liczyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I. Re: Historia Port El Kantaoui IP: *.aster.pl 13.10.08, 20:55 dziękuje ja byłam w porcie w sierpniu ale jak na złość nie mam ani jednego zdjęcia z samego portu :) w razie czego dam znać :) bardzo Wam dziękuje za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś