Gość: Ola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.09, 15:04 Wybieram sie w czerwcu do Sousse i proszę o podpowiedz jakie lokale biuro podróży nalepiej wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AGa Re: Wycieczki fakultatywne? IP: *.chello.pl 25.01.09, 17:14 którego czerwca lecisz,na ile i gdzie?:) bo ja też się wybieram,a wycieczki fakultatywne to obowiązkowo sahara ale nie wiem jeszcze u kogo,na miejscu się bedzie myslec:) Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Wycieczki fakultatywne? 25.01.09, 18:17 Sahara oczywiście obowiązkowo / wliczając w to Kairuan i El Jem / i druga obowiązkowa wycieczka to Tunis - Kartagina i Sidi bou Side . Biuro miejscowe jest jedno czyli Sahel-voyage mieszczące się akurat w Sousse .. Nie ma w przeciwieństwie do Egiptu czy Turcji dużej róznicy cenowej / o ile w ogóle jest na plus miejscowych / między cenami wycieczek w Sahelu a cenami macierzystych polskich tour-operatorów tzn cenami wycieczek u rezydenta . Trzeba zobaczys posłuchać oferty rezydenta i wtedy wybrać !! Quady , lokalne wielbłady czy tam inną drobnice turystyczna to oferują animatorzy w hotelu pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
dinah33 Re: Wycieczki fakultatywne? 25.01.09, 18:30 deoand napisał: Biuro miejscowe jest jedno czyli Sahel-voyage mieszczące się akurat w Sousse .. deoand a korzystałeś z usług Sahel'a? bo stronkę mają dosyć konkretną, ale opinie na forum są różne..... Odpowiedz Link Zgłoś
somila Re: Wycieczki fakultatywne? 13.04.09, 11:32 w zeszłym roku byłam razem z Sahel-voyage na saharze - polecam jak najbardziej żadnych problemów program bardzo dobrze ułożony - nic dodac nic ując - w sumie teraz ponownie zastanawiam się nad Tunezją i myślę że ponownie skorzystam z Sahel-voyage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp2007 Re: do deoanda IP: *.net87.citysat.com.pl 25.01.09, 18:49 Czesć Deoś. Wycieczki któte polecaja forumowicze to oczywiscie jazda obowiazkowa.Osobiscie polecam równiez skusić sie na wycieczki na własna rękę.Czy to wypożyczonym autkiem / 60 dinusiow dniowka/ czy tez taniutkimi państwowymi srodkami lokomocji.Z Sosse tylko chwilka do Monastiru czy Port El Kantawi. Co do Sahary - to oczywiscie 2 dniowa/ co najmniej/ . Wielbłądy ,statek piratow czy wieczór tunezyjski..no cóż o gustach sie nie dyskutuje , ale ja ..odradzam.WP2007 Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: do deoanda 25.01.09, 19:16 Cześc Wp jeśli to to Ty bo przebierańców czyli twoich sobowtórów było wielu !! Tak czy inaczej pozdrawiam nicka wp2007 . Salutto !!! Ściągnąłem widac ciebie telepatycznie bo pisząc poprzedni post chciałem dodać zdanie ... można zwiedzac indywidualnie wypożyczonym autem jak to kiedys robił nick wp ... zdania nie napisałem ale za to objawił się nick wp .. bravo Tak jak pisze wp można indywidualnie własnym autem ale jest jeszcze wersja "hybrydowa" zwiedzania Tunisu tzn , jedziesz z Sousse czy Hammametu pociągiem / najpopularniejsza opcja - chyba można tez lokalnym autobusem -ale nie wiem / wysiadasz na dworcu kolejowym w Tunisie i wynajmujesz na cały dzień taksówkę i taxi -driver obwozi ciebie po wszystkich miejscach turystycznych i na koniec na dworzec i do pociągu ... uwaga do tunezyjskich taksówek wchodzi maxymalnie trzech pasażerów więc nie da się jechać w dwie pary jedna taksówką .. szkoda bo by było naprawde tanio jak za barszcz . Moja podróz z Sahelem kosztowała 70 dinarów !! pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp2007 Re: do deoanda IP: *.net87.citysat.com.pl 25.01.09, 19:39 Tak to ja - zdjecia z Maroka - świetne. Co do sedna- Wiesz zwiedzanie na własna ręke czy z przewodnikiem to pytanie w stylu co lepsze all czy hb. Jadąc sam , może i koszty są nizsze i wieksza swoboda ale z przewodnikiem .. wszystko podane na tacy , jeżeli dobry przewodnik to zawsze przyswoisz sobie wiele ciekawych wiadomosci a i pytanie mozesz zadać. Natomiast zwiedzając samodzielnie np. Bardo..no coż mozaiki piekne ..ale chciało by sie cos o tych mozaikach usłyszeć. To samo z El Jem czy Kairuan.Ja to autkiem objechałem i zwiedzilem niedalekie od Sosse miasteczka z ich medinami czy prawdziwymi arabskimi sukami. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Wycieczki fakultatywne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 19:36 Wybieramy sie 4 czerwca z Exim do hotelu Marabout. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wycieczki fakultatywne? IP: *.chello.pl 26.01.09, 19:56 my też 4 czerwca Panorama z Oasis,wylot z Wawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Wycieczki fakultatywne? IP: *.xdsl.centertel.pl 25.01.09, 18:27 najwazniejsze na ile tam lecisz: bo jesli na tydz. to mozesz wszystkiego nie zaliczyc, jak na dwa to ok. Proponuje jak bedziesz na miejscu przestudiowac na miejscu w hotelu - wywieszonych informacji z biur podrozy (bedzie ich sporo z podanymi cenami) sahare najtaniej moze miec sunfun ale sprawdzaj czy inni mają byczki, wielblady mają w cenie. Druga wycieczka to tunis zrob podobnie. Co do samych wielbladów, statek i inne to najlepiej na miejscu na terenie hotelu bedzie kilku ludzi wam to proponowało - targowac sie, mozna za polowe taniej niz z biura podrozy, a to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Wycieczki fakultatywne? 25.01.09, 19:00 Jak widzicie kolega Marcin potwierdza i rozszerza to co ja napisałem więc z tego wniosek , że piszemy wam prawdę w najlepszej wierze !!! do dinah - byłem z Sahelem w Tunisie i Kartaginie no i tak ... in minus .. zamówiłem wycieczke na stronie internetowej Sahela w Polsce i zgodnie z otrzymanym mailem zwrotnym w momencie przyjazdu do Hammametu telefonicznie chciałem potwierdzic rezerwację .. i tu niespodzianka .. nie było mnie na liście ale zrobiono rezerwacje na miejscu i juz zgodnie z planem autokar podjechał pod mój hotel w umówionym terminie in minus ale usprawiedliwiony cena wycieczki była droższa o 7 dinarów niż w Triadzie u rezydenta ale zgodna z ceną katalogową .. w tym czasie / dwa lata temu / Sahel kalkulował ceny z Sousse a nie z Hammametu , który jest akurat w połowie drogi między Sousse a Tunisem .. trudno .. wiedziały gały co brały jednak in plus .. punktualność, fachowa i kompetentna pilotka , podobno jeden punkt do ogladania więcej niż w Triadzie , płytka DVD z oglądanymi obiektami i reklamą Sahela czyli zero zastrzeżeń co do samej wycieczki .. nic dodac nic ując , dinah - napisałem tobie wszystko o mojej przygodzie z Sahelem a wnioski - to juz będą twoje pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
dinah33 Re: Wycieczki fakultatywne? 25.01.09, 19:21 in minus .. zamówiłem wycieczke na stronie internetowej Sahela w Polsce i > zgodnie z otrzymanym mailem zwrotnym w momencie przyjazdu do Hammametu > telefonicznie chciałem potwierdzic rezerwację .. i tu niespodzianka .. > nie było mnie na liście ale zrobiono rezerwacje na miejscu i juz > zgodnie z planem autokar podjechał pod mój hotel w umówionym terminie > > in minus ale usprawiedliwiony cena wycieczki była droższa o 7 dinarów niż > w Triadzie u rezydenta ale zgodna z ceną katalogową .. > w tym czasie / dwa lata temu / Sahel kalkulował ceny z Sousse a nie z > Hammametu , który jest akurat w połowie drogi między Sousse a Tunisem .. > trudno .. wiedziały gały co brały jednak > > in plus .. punktualność, fachowa i kompetentna pilotka , podobno jeden > punkt do ogladania więcej niż w Triadzie , płytka DVD z oglądanymi > obiektami i reklamą Sahela > > czyli zero zastrzeżeń co do samej wycieczki .. > > nic dodac nic ując , dinah - napisałem tobie wszystko o mojej > przygodzie z Sahelem a wnioski - to juz będą twoje > > pzdr deoand deoand mnie bardziej interesowała z nimi Sahara, ale wielkie dzięki za info, pozdrawiam p.s. a do Maroka we wrześniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Wycieczki fakultatywne? 25.01.09, 19:28 Na Saharze z nimi nie byłem to nic nie powiem . Jak Maroko to oczywiście 7 + 7 z Sun & Fun o czym pisałem wielokrotnie .... oczywiście jak pojedziesz z kimś innym i nie na objazdówkę tylko stacjonarkę to ... też się nie obrażę hahahahahahaha pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wp2007 Re: Wycieczki fakultatywne? IP: *.net87.citysat.com.pl 25.01.09, 19:43 Oczywiście ,ze nikt sie nie obrazi . Ale MY / Deo i ja/ zawsze jeździmy na 7+7 z tym ,że tydzień wypoczynkowy nie spędzamy na plaży czy przy basenie ale ..kupujemy dodatkowe fakultety.wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Wycieczki fakultatywne? 25.01.09, 21:00 Hej ... dokładnie tak jak pisze Wp ale oczywiście można inaczej ... można oczywiście tylko opalac sie jak kto wie czy nie większośc urlopowiczów a przynajmniej miłosników słońca Egiptu czy Hiszpanii . To tez sposób na wakacje -choć ja wole 7 + 7 .. Wp .. wpadnij do kawiarenki na ' Zdjęciach z podrózy " i daj tam jaka fotke z Tunezji czy Egiptu ... i wypij kawę . pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WP2007 Re:do Deoanda IP: *.net87.citysat.com.pl 26.01.09, 14:26 Deoś napisz mi na mojego maila co to za kawiarenka,gdzie ją mogę znależć,itp. Zdjęcia oczywiście chętnie wkleję. Dysponuję bogatą dokumentacją fotograficzną z każdego kraju w którym byłem.wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xara Re:do Deoanda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 21:35 Lecę w lipcu do Monastiru.Zamierzam wykupić 2-dniową wycieczkę na Saharę oraz do Tunisu-Kartaginy. Napiszcie w jakiej cenie są te wycieczki u rezydenta i jakie zniżki są dla dzieci. A jakie jeszcze wycieczki warto wykupić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiyomi Re: Wycieczki fakultatywne? IP: *.piekary.net 08.04.09, 16:16 Nie wiem jak jest teraz ale rok temu udało mi się tutaj zebrać grupę prawie 30osobową i wszyscy w Sahelu mieli zniżkę na wycieczkę ;) Gratisem dla mnie była wycieczka do Tunisu więc czasami warto się postarać :)) Miło wspominam Saharę, przygoda życia. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiyomi btw odnosnie płatności.. IP: *.piekary.net 08.04.09, 16:29 Za wycieczke płaciłam w dniu przyjazdu i było juz dosyć późno więc nie miałam możliwości wymiany $ na dinary. Pani w Sahelu pozwoliła zapłacić dolarami i w gruncie rzeczy na tym skorzystałam bo w 'punktach wymiany' dostałabym mniej dinarów. Pani policzyła wycieczki po obowiązujacym kursie. Na pewno nie byli stratni a mi udało się zaoszczędzić kilka dodatkowych dinarów ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: btw odnosnie płatności.. 08.04.09, 18:51 www.sahelvoyages.com/kont.htm Tu masz stronę Sahela a na niej ceny własnie Sahela i nawet jest porównanie z innymi biurami .. generalnie akurat w Tunezji w przeciwieństwie do Turcji czy Egiptu ceny są porównywalne ... pzdr deoand Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xara Re: btw odnosnie płatności.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 19:18 Dziękuję Ci deonad za info Odpowiedz Link Zgłoś