Gość: bzyk IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 13:48 czy moge wziąć dla dzieci (hm i dla siebie oczywiście też)jakieś ciesteczka, cukiereczki, paluszki ... czy muszą one być kupione na wolnocłowym czy moge zaopatrzyć się w osiedlowym blaszaku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xygrekz Re: przekąski do samolotu IP: *.cec.eu.int 07.07.09, 14:33 a dlaczego nie? zadnie przepisy nie reguluja zawartosci twojego bagazu podrecznego wylaczajac przedmioty zabronione cala reszta moze byc jedzeniem - oczywiscie sa osobne przepisy stanowiace co do danego kraju wowolno wwiezc, a czego nie :) ale jak zjesz w czasie lotu swoje slodkosci cukierki i ciastka nikt Ci glowy nie urwie. Pamietaj, ze masz prawo byc na diecie (np bezglutenowej) czy byc cukrzykiem czy miec wszelkiego rodzaju alergie pokarmowe i jesz to co Ci wolno i co chcesz :) Bufet w samolocie to jest opcja i nie musisz z niej kozystac jesli nie chcesz. Jedyne do czego moga miec zastrzezenia pracownicy obslugi to wnoszenie na poklad produktow o intensywnym zapachu ktory nie koniecznie musi byc przyjemny dla innych - nap zapach kielbasy czosnkowej nie musi sie podobac komus kto nie jada miesa :) Sa pewne owoce (vide duriany) ktorych w kilku krajach nie wolno przewozic srodkami kom publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk Re: przekąski do samolotu IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 14:36 wielkie dzieki ale ja będę drążył dalej:) a co ze smakołykami których nie uda mi się zjeść? czy na lotnisku, gdzieś tam w tunezji pozwolą mi to spokojnie dowieźć do hotelu? - przecież nie ma jak polskie słodycze;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xygrekz Re: przekąski do samolotu IP: *.cec.eu.int 07.07.09, 14:40 na 99% tak zamkniete w fabrycznym opakowaniu chyba bez problemowo ale ja bym sie otworzyl na lokalne slodkosci na Twoim miejscu bo oni tam naprawde potrafia robic cuda na patyku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk Re: przekąski do samolotu IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 14:41 oczywiście, że dam się skusić:) gorąco pozdrawiam i zaczynam pakować słodkości:))) Odpowiedz Link Zgłoś