21.09.10, 09:18
Czy Carla Bruni zmienia Sarkozy'ego?
Aż dwie nowe biografie próbują dociec, jaki wpływ na francuskiego prezydenta ma jego żona Carla Bruni-Sarkozy. Pytanie nabrało aktualności, bo gdy Francja deportuje Romów, znana z lewackich poglądów i obrony imigrantów Bruni milczy.
(...)
Wielu komentatorów uważa, że sprawa Romów pokazuje, iż wpływ pierwszej damy na politykę prezydenta okazał się żaden.

Widać niektórzy się zawiedli, ale mam wrażenie, że nie ci, którzy ufali jej lewackości jakoby, ale ci, którzy wciąż wierzą w układ głowa-szyja. Hehe. Resztę, około tematu, można sobie doczytać (pomijam jak widać kwestie związane z poglądami i postawami pary prezydenckiej).

Link
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: Szyja 21.09.10, 11:23
      Jakby ona miala prawdziwie lewackie poglady, to by nie wyszla za Sarko.

Ja tam wierze w to, ze na niektorych politykow duzy wplyw maja ich zony/mezowie. Imho to zupelnie normalne.
      • swojski_fr_1 Re: Szyja 21.09.10, 12:31
        fantastyczna z nich para, oby sie nie wypalili za wczesnie, choc slub na prezydencka kadencja to iscie mordercze wyzwanie.
        Co do pogladow... nie sadze, by mozna-bylo zyc w wiekszym socjalmizmie, niz ten zbudowany we Francji. Reformy sa potrzebne, bo lewicowi wladcy juz nabroili w gospodarcen co nie miara.
        A odnosnie burek/odezw to nie tajemnica, ze Francja i Niemcy graja pierwsze skrzypce w UE - Niemcy patrza na wschod a Francja na poludnie. Defilady zas 14/07 Merkel i Sarkozy odbieraja ze wspolnej trybuny.

carla zas w rozny desen probuje zaistniec, wygugluj na youtube jej muzyczna tworczosc... bardzo delikatny temat, bym powiedzial. A tak na marginesie, Francuzi nie lubia Sarko, m.in za to, ze rozwiodl sie ze swoja francuska zona, i poslubil Wloszke. carla musi jakos sie przypodobac, bo jej negatywny elektorat wplywa na postrzeganie jej meza w wewnetrznej polityce i gospodarce.

bene_gesserit napisała:

> Jakby ona miala prawdziwie lewackie poglady, to by nie wyszla za Sarko.
        >
        > Ja tam wierze w to, ze na niektorych politykow duzy wplyw maja ich zony/mezowie
        > . Imho to zupelnie normalne.
      • easz Re: Szyja 21.09.10, 17:03

bene_gesserit napisała:

> Jakby ona miala prawdziwie lewackie poglady, to by nie wyszla za Sarko.

Może i ma, ale takie też oderwane od rzeczywistości. Zrobi sobie fotkę z głodującym niby, ale słodkim dzieciątkiem podsuniętym przez agencję modeli i modelek i uważa, że tak to wygląda - głód, i że tak robi się pomoc - bo 1 grosz z każdego takiego plakatu pójdzie pono na pomoc dla 3 świata.
        Nie wiem, a może ma pojęcie i dlatego cicho siedzi, bo teraz jej dobrze, daleko od bidy.

Ja ich widzę trochę jak takich Beckhamów polityki.
        Nawet i Sarkozy może być lewakiem, tylko że teraz, to jest hehe, twarda polityka i wiele do stracenia, i ideały chowa się do kieszeni, jak i godność, polityczną, czy jakąkolwiek.

> Ja tam wierze w to, ze na niektorych politykow duzy wplyw maja ich zony/mezowie.
        > Imho to zupelnie normalne.

Tak, trudno żeby nie, skoro żyją ze sobą itd. Ale jako szyja i głowa w tradycyjnym ludu mówieniu? E-e.
        • bene_gesserit Re: Szyja 21.09.10, 17:29

> Tak, trudno żeby nie, skoro żyją ze sobą itd. Ale jako szyja i głowa w tradycyj
          > nym ludu mówieniu? E-e.

Glowe i szyje to sobie tu akurat dospiewalas ty. Nie wiemy, czy ona bierze rozne jego sugestie w swoich wyborach, prawda? Wiec nie ma o co sie czepiac.
          • easz Re: Szyja 21.09.10, 20:20

Bene, to się nie czepiaj, ok? Przeczytałaś artykulik? On jest w tonie głowoszyjnym napisany i o wielkim rozczarowaniu, że żona nic na męża nie wpływa jak titanik na lodowiec, a nie że zwykłe życie sparowanych itd. Nie dośpiewuj mi, ZNÓW.
            Coś Cię ugryzło? To niech pocałuje.
    • tad9 Re: Szyja 22.09.10, 22:12

węgierski żyd i włoska lafirynda - pierwsza para francji... do tego doszła "najstarsza córa kościoła"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka