Dodaj do ulubionych

konfekcja męska:)

22.09.05, 23:25
Czesc,nie wiem czy aby dobrze trafiłam...własnie moja szefowa wywaliła mnie
z pracy...myslę o otwarciu sklepu z konfekcją,szukam namiarów jak to
zrobic...wiecie to ma byc konfekcja męska...miejsce gdzie kobieta musi zawlec
faceta,zeby wyglądał przyzwoicie:)Potrzebuje pomysłów,jak taki sklep powinien
wygladać...potrzebuje waszych WSZYSTKICH POMYSŁÓW:)
halina
Obserwuj wątek
    • arphar Re: konfekcja męska:) 22.09.05, 23:29
      Forum raczej nie te, choc grupa potencjalnych doradcow pokazna :).
    • arphar Re: konfekcja męska:) 22.09.05, 23:31
      a skoro juz pomarudzilem...

Faceta nie tak trudno zawlec do sklepu :). Sam chetnie kupuje sobie ciuszki.
      Ale pytanie podstawowe:
      jakie miasto?
      jaka grupa klientow docelowo Cie interesuje? (poza tym ze mezczyzni ;) )
      • stephen_s Re: konfekcja męska:) 22.09.05, 23:32
        > Faceta nie tak trudno zawlec do sklepu :). Sam chetnie kupuje sobie ciuszki.

Zależy który facet :))))))
        • arphar Re: konfekcja męska:) 22.09.05, 23:35
          Tez prawda...
          Ale zalozmy ze tego problemu nie ma ;) - troche solidarnosci no! ;)
          • stephen_s Re: konfekcja męska:) 22.09.05, 23:37
            > Ale zalozmy ze tego problemu nie ma ;) - troche solidarnosci no! ;)

OK. Udzielam rady: w sklepie, do którego bym poszedł, musiałaby być naprawdę
            nietypowa kolekcja. Większość współczesnej "mody męskiej" mnie odrzuca...
      • Gość: hallina Re: konfekcja męska:) IP: *.magma-net.pl 22.09.05, 23:36
        wrocław,garniturki,koszulki,krawaty,bokserki..i takie tam,może buty.Chce zaczac
        od polskiego producenta,nie jakies wypasione marki, a za jakis czas może
        dorzucic cos włoskiego;)
        • arphar Re: konfekcja męska:) 22.09.05, 23:43
          Butki sobie na poczatku podaruj - bo buty to osobny temat :).

Wroclawia niestety nie znam, wiec nie wiele moge Ci podpowiedziec na temat
          lokalizacji. Zakladam ze masz juz cos wymyslonego pod tym wzgledem.

Ale musisz wiedziec, ze my panowie, a przynajmniej ta czesc, ktora ja
          reprezentuje, moze lubimy zakupy, ale nie lubimy szukac sklepow - wiec radze
          szukac lokalizacji z dobrym dojazdem, najlepiej w centrum albo baaaardzo blisko.

Panowie lubia zaopatrywac sie w sklepach, w ktorych czuja sie "Panami".
          Elegancko, cichutko, grzecznie i pelnia usmiechow. Dobrze jest sobie znalesc
          jakis zaprzyjazniony punkt krawiecki - garniturki czesto beda wymagaly
          poprawek. Producenci przygotowuja niestety asortyment na modeli, a nie panow
          takich jakich spotkasz na ulicy.

Masz juz jakichs konkretnych dostawcow na mysli?

Druga sprawa: reklama. Ludzie lubia marki, nawet jesli powstaly 2 dni przed ich
          poznaniem ;). Nawet "glupie" ulotki. 10.000 sztuk kredowanych, fullcolor,
          dwustronnych mozna zrobic juz za 400 zl netto z wliczonym w cene projektem.
          • nietakasama Re: konfekcja męska:) 22.09.05, 23:47
            > Ale musisz wiedziec, ze my panowie, a przynajmniej ta czesc, ktora ja
            > reprezentuje, moze lubimy zakupy, ale nie lubimy szukac sklepow - wiec radze
            > szukac lokalizacji z dobrym dojazdem, najlepiej w centrum albo baaaardzo
            blisko

O ntak, ja się pod tym podpisuje wszystkim czym jestem w stanie :)
            • arphar Re: konfekcja męska:) 22.09.05, 23:50
              Zapomnialem dodac. Sprzedawca/sprzedawczyni nie moze stac biernie. Lubie dac
              sie ubrac :). Szczegolnie jesli widze, ze ktos robi to z sercem.

No chyba ze obsluguje mnie nastolatka. Wiem, wiem, paskudna dyskryminacja :( i
              wstyd mi za to :(. Ale nie ufam i juz.
              • stephen_s Re: konfekcja męska:) 22.09.05, 23:52
                > Zapomnialem dodac. Sprzedawca/sprzedawczyni nie moze stac biernie. Lubie dac
                > sie ubrac :). Szczegolnie jesli widze, ze ktos robi to z sercem.

A to ja się nie zgodzę. Nie znoszę nadopiekuńczych sprzedawców...
                • nietakasama Re: konfekcja męska:) 22.09.05, 23:53
                  Czyli podsumowując: sprzedawczyni musi mieć wyczucie, kiedy wkroczyć :)
                  • arphar Re: konfekcja męska:) 22.09.05, 23:54
                    zebyscie mnie dobrze zrozumieli:
                    dokladnie to mialem na mysli :)
                    nadopiekunczosc ble ;)
                    Ale lubie jak mi sie doradzi i widze ze nie robi sie tego na zasadzie "stary
                    idz juz sobie bo gazete czytam".
                    • stephen_s Re: konfekcja męska:) 22.09.05, 23:57
                      Ja o radę zwykle nie pytam... Nie ufam sprzedawcom, i tak im pewnie chodzi o
                      to, by towar wcisnąć ;))))

Ja oczekuję wiedzy, co jest dostępne na sklepie itd. Do opiniowania "czy dobrze
                      leży" itd. zatrudniam koleżanki :))
                      • arphar Re: konfekcja męska:) 23.09.05, 00:01
                        Ja ostatnio dalem sie w dobry garnitur ubrac trzem kobietom ;), w tym
                        sprzedawczyni. Oczywiscie, decydujace zdanie nalezalo do mnie, czego mozna bylo
                        teoretycznie nie zauwazyc bo przez wiekszosc czasu milczalem :), ale milczalem
                        poniewaz poradzily sobie doskonale.
                        • Gość: hallina Re: konfekcja męska:) IP: *.magma-net.pl 23.09.05, 00:08
                          taaaaa...rozumiem,blisko centrum,przyjaznie,ale bez poufalosci i nastolatek..
                          • stephen_s Re: konfekcja męska:) 23.09.05, 00:16
                            A czy to tylko garnitury itd. mają być, czy też i inne ciuchy dla facetów?
                            • Gość: hallina Re: konfekcja męska:) IP: *.magma-net.pl 23.09.05, 00:22
                              raczej garnitury itd...
                              • stephen_s Re: konfekcja męska:) 23.09.05, 00:24
                                Hmmm, no nic. Pewnie i takie sklepy są potrzebne...

Ja czekam na sklep z luźną, nie-trendowną odzieżą dla ludzi nieprzystosowanych,
                                jak ja :))))))
                              • nietakasama Re: konfekcja męska:) 23.09.05, 00:25
                                Jeśli garnitury, to polskie firmy są czesto droższe niż te zagraniczne- choć
                                możliwe jest ze po prostu nie znam tanich polskich marek :)
    • nietakasama Re: konfekcja męska:) 22.09.05, 23:34
      no no no, szacuken :) (jak mawiał ali g.)
      jestem pod wrażeniem.
      • bleman Re: konfekcja męska:) 23.09.05, 01:18
        restecpa!! ;-)
        • nietakasama Re: konfekcja męska:) 23.09.05, 01:19
          ;D
    • johnny-kalesony Re: konfekcja męska:) 23.09.05, 01:05
      Panie ekspedientki powinny nosić lateksowe minióweczki a z dyskretnie
      umieszczonych głośników rozlegać się "Highway to Hell" AC/DC!

POzdrawiam
      Keep Rockin'
      • bleman Re: konfekcja męska:) 23.09.05, 01:16
        Dobry pomysl :D

A po zrobieniu zakupow na kwote przekraczajaca np. 100zl
        pokaz damskiej bielizny erotycznej oraz lateksowych ciuszkow gratis :)
        • nietakasama Re: konfekcja męska:) 23.09.05, 01:21
          100?
          Bez jaj, stro złotych dobry krawat kosztuje.
          Gratisy dopiero od 1000 :)
        • margot_may Re: konfekcja męska:) 23.09.05, 01:22
          wiesz co bleman? ty jesteś albo bardzo odważny albo bardzo głupi. żeby na forum
          feminizm tak gadać!
          tutaj tylko my możemy opowiadać o zaletach płci przeciwnej!
    • bleman Re: konfekcja męska:) 23.09.05, 01:05
      Nie przesadz tylko z uroda pracowniczek ;-) bo niektore panie zawlekajace swoich
      partnerow na zakupy moga poczuc troche zazdrosci ;-) i omijac sklep lukiem ;-)
    • ticoqp Re: konfekcja męska:) 23.09.05, 10:32
      ja bym otowrzył 2 w 1 czyli agencję towarzyską + sklep. Faceta da się zawlec w
      szatni poprzymierza ubrania innych (w tym czasie rozebranych) żona go obejrzy i
      ustali w czym mu dobrze, potem on se poleci (rozebrany) do "pokoju "
      W tym czasie żona złozy zamówienie na zapleczu oczywiście przez inernet i za
      dwa dni ubranko bedzie w domu. Wszyscy zadowoleni a może i 3cia godzina gratis
      sie trafi?
      P.S. jeśli nie będzie nic fajnego będą musieli przyjśc jeszcze raz,
      aaaaaa no i zona musi znac rozmiary męża
    • tad9 Re: konfekcja męska:) 23.09.05, 18:56
      hallina napisała:

> Czesc,nie wiem czy aby dobrze trafiłam...własnie moja szefowa wywaliła mnie
      > z pracy...myslę o otwarciu sklepu z konfekcją,szukam namiarów jak to
      > zrobic...wiecie to ma byc konfekcja męska...miejsce gdzie kobieta musi zawlec
      > faceta,zeby wyglądał przyzwoicie:)Potrzebuje pomysłów,jak taki sklep powinien
      > wygladać...potrzebuje waszych WSZYSTKICH POMYSŁÓW:)

Nie mogłaś trafić lepiej. To jest właściwe forum. Konfekcja męska, cóż ...
      niektórzy lubią skórzane wdzianka nabijane ćwiekami. Trudno coś takiego dostać.
      Sklep z takim asortymentem - to może być hit!
      • arphar Re: konfekcja męska:) 23.09.05, 21:01
        Trudno? przeciez widzialem Cie jak z cala torba takowego towaru zasuwales przez
        miasto ;).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka