Dodaj do ulubionych

Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie

21.12.05, 12:17
wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=163327
Ale jednak troche przesadzili.
Obserwuj wątek
    • totalna_apokalipsa Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 12:47
      No, a u nas, to człowiek nie dośc, że co krok ma rekę na posladku, to jeszcze
      połowie typow sie wydaje , ze robią tą ręka zaszczyt.... Ale kiedyś wracałam
      autobusem nocnym i szanowni kibice Widzewa tak się za mną wstawili, że chyba też
      coś złego obmacywaczo-obwąchiwacza spotkało...No kto by sie spodziewał obronu z
      teh strony:))))
      • pavvka Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 13:13
        Te wagony tylko dla kobiet trochę mnie zdziwiły...
        • evita_duarte Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 16:39
          pavvka napisał:

> Te wagony tylko dla kobiet trochę mnie zdziwiły...

Ja juz wiedzialam o tym wczesniej wiec mnie nie zdziwily. Coz przynajmniej to
          jakies rozwiazanie chociaz zaostrzenie kar to tez dobry pomysl.
          • pavvka Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 17:41
            Tylko wiesz, potem niektórzy mogą myśleć, że kiedy kobieta wsiada do wagonu
            koedukacyjnego, a nie damskiego, to znaczy, że chce być obmacywana...
      • bitch.with.a.brain Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 13:18
        no jesli kibice widzewa to naprawde dziwne:)
      • nihiru Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 14:30
        a wiesz że cos w tym jest?
        Własnie czytam felietony Pereza - w jednym z nich pisze o kobiecie (wg niego
        prawdziwej, kulturalnej damie) która chodzi tylko do bardzo podrzednych barów,
        gdzie siedza budowlańcy i kierowcy tirów, bo oni potrafią okazac jej większy
        szacunek, niż bubki w krawatach i aktówkami:).
      • dziewice Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 22:04
        Lodz? ilekroc tam jestem zalamuje mnie to miasto, gdy ostanti raz jechalem
        nocnym autobusem w lodzi jakies 5-8 lat temu, to byla to jedna wielka impreza
        (akurat jechalem z kaliskiego) kilka osob wymiotowalo gdy stawal na
        przystankach, byl lewy gosc ktory sprzedawal fikcyjne bilety autobusowe
        (kartoniki puste z znaczkiem napisanym dlugopisem), byla lewa kontrola biletow.

ale zawsze w lodzi mozna spotkac fajne laseczki dupeczki :)
    • takete_malouma Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 16:33
      > W pociągach metra są specjalne wagony, którymi w
      > godzinach szczytu mogą jeździć tylko kobiety.

... czyli w Japonii budują drugą Białoruś. Brawo!
      • bitch.with.a.brain Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 16:35
        to na Białorusi są osobne wagony?Nigdy nie widzialam
        • takete_malouma Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 20:22
          > to na Białorusi są osobne wagony?Nigdy nie widzialam

Google: belarus rail men
          Pierwszy wynik.
        • pavvka Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 22.12.05, 08:59
          Ale tam zdaje się poszło o to, że białoruscy mężczyźni się nie myją.
          • takete_malouma Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 25.12.05, 20:13
            > Ale tam zdaje się poszło o to, że białoruscy mężczyźni
            > się nie myją.

... taa jasne, a Murzyni są leniwi, a Araby to terrorysty, a Wietnamce w swoich fastfoodach karmią naszych chorymi gołębiami.
      • stephen_s Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 18:34
        > ... czyli w Japonii budują drugą Białoruś. Brawo!

W takiej "Białorusi" to ja bym chciał żyć :))))
      • dziewice Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 23:22
        za niemca byly wagony tylko dla niemca, hmmm
        takete_malouma napisał:

> > W pociągach metra są specjalne wagony, którymi w
        > > godzinach szczytu mogą jeździć tylko kobiety.
        >
        > ... czyli w Japonii budują drugą Białoruś. Brawo!
    • stephen_s Dlaczego "jednak"? ;)) 21.12.05, 18:35
      Miałeś wątpliwości? :)
      • nihiru Re: Dlaczego "jednak"? ;)) 21.12.05, 18:46
        Wiesz, im więcej się o nich dowiaduję, tym gorsze mam o nich zdanie
        • stephen_s Re: Dlaczego "jednak"? ;)) 21.12.05, 18:50
          Czemu?
          • nihiru Re: Dlaczego "jednak"? ;)) 22.12.05, 09:32
            bo po pierwsze
            - z tą ciężką pracą to pic na wodę, zwykle więcej tam jest udawania roboty niż
            rzeczywistej pracy
            - kiedyś podziwiałam ich kulturę za brak tabu w kwestiach seksu ale okazuje
            się, że brak tabu wwcale nie ogranicza ilości dewiacji. jest raczej odwrotnie:
            brak granic powoduje u nich że się ze swoimi zboczeniami nawet nie kryją.

Polecam ksiązkę "wachlarz japoński" i "bezsenność w tokio", a jesli masz czas,
            to poczytaj sobie azraela - gwarantuję dobrą zabawę:)
            omega.med.yale.edu/~pcy5/japanese/teacher.html
            • stephen_s Re: Dlaczego "jednak"? ;)) 22.12.05, 12:02
              OK, rozumiem...

Tak przy okazji: jak tam pytania do mnie? ;)
              • nihiru Re: Dlaczego "jednak"? ;)) 22.12.05, 12:26
                zrobią się w święta
                na razie brak czasu:)
                • stephen_s Re: Dlaczego "jednak"? ;)) 22.12.05, 12:40
                  OK, to czekam :)
              • totalna_apokalipsa Re: Dlaczego "jednak"? ;)) 22.12.05, 12:28
                "Bezsennośc w Tokio" to ksiązka faceta, któremu wydaje się, że jest od tych
                wszyskich malych Japończyków mądrzejszy i fajniejszy, nie mówiąc juz o tym, że
                ma "lepszą" kulturę i cywilizację, jakby to w ogóle mozna było dzielić kultury
                na lepsze i gorsze...bardzo nie polecam tej ksiazki, może już ten"Japoński
                wachlarz " raczej...a najlepiej to po prostu Japończyków piszących o sobie, a
                nie Polaków, którym zawsze coś nie odpowiada...Czasem mam wrażenie, że jakby
                Polakraj opisywał, to wyszłoby , że to piekło...
                • nihiru Re: Dlaczego "jednak"? ;)) 22.12.05, 14:17
                  Bo "bezsenność" to nie tyle książka o Japonii, ile o Polaku żyjącym w Japonii i
                  o jego spotkanianiach z ich kulturą. I najciekawsze w niej jest to, jak
                  oczekiwania wobec tego kraju rozmijają się (czasami) z rzeczywistością.
                  Poza tym jest tam mnóstwo soczystych anegdotek.

Jesli ktoś chce natomiast przeczytać coś o Japonii, to polecam lekturę
                  obowiązkową na temat tego kraju, czyli "Chryzantemę i miecz" Ruth Benedict.
    • dziewice ja tez chce wagonem tylko z kobietami bede grzeczn 21.12.05, 21:59
      ja tez chce wagonem tylko z kobietami bede grzeczny, bedziemy tylko rozmawiac :)
      • bitch.with.a.brain Re: ja tez chce wagonem tylko z kobietami bede gr 21.12.05, 22:22
        a ja moge tylko z mezczyznami?

Wyobrazilam sobie wagon pelen moherowych beretow:D
        • dziewice Re: ja tez chce wagonem tylko z kobietami bede gr 21.12.05, 22:31
          nie Ty nie mozesz :), nie lepiej abys byla w tym z Kobietami gdzie bede ja ? :)
          • bitch.with.a.brain Re: ja tez chce wagonem tylko z kobietami bede gr 21.12.05, 22:50
            nie lepiej:)
        • bleman Re: ja tez chce wagonem tylko z kobietami bede gr 22.12.05, 14:44
          > a ja moge tylko z mezczyznami?

Coraz bardziej mam wrazenie ze ty jedak jakas nimfomanka jestes ;-)))
          • pavvka Re: ja tez chce wagonem tylko z kobietami bede gr 22.12.05, 15:42
            Albo sadystka - liczy na to, że ktoś ją zacznie molestować, co da powód do
            linczu na wzór japoński :-P
            • dziewice Re: ja tez chce wagonem tylko z kobietami bede gr 22.12.05, 19:25
              no ale kto by chcial? moze tylko Bleman :)
              • bleman Re: ja tez chce wagonem tylko z kobietami bede gr 22.12.05, 19:26
                > no ale kto by chcial? moze tylko Bleman :)

Raczej nie.
                • bitch.with.a.brain Re: ja tez chce wagonem tylko z kobietami bede gr 23.12.05, 01:29
                  ufff:)
                  • bleman Co tak uff'asz ? ;-) 23.12.05, 14:42

• bitch.with.a.brain Re: Co tak uff'asz ? ;-) 23.12.05, 14:43
                      z radosci,ze nie jestes japońskim obmacywaczem dzialajacym w metrze:)
                      • bleman Nie jezdze metrem :-> 23.12.05, 14:47

• bitch.with.a.brain Re: Nie jezdze metrem :-> 23.12.05, 14:48
                          wolisz dzialac w autobusach?:)
                          • bleman Nie, w tramwajach, lubie ten stukot ;-)))) 23.12.05, 14:49

• bitch.with.a.brain to już wiemy co cie kręci:) 23.12.05, 14:50
                              • bleman stukanie ? ;-) 23.12.05, 14:51
                                Och ale sie robie obleśny :/
                                • bitch.with.a.brain Re: stukanie ? ;-) 23.12.05, 14:54
                                  ja jetem tolerancyjna dla wielu innosci:)
                                  • bleman Supcio ! ;-) 23.12.05, 14:55

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka