bleman 21.12.05, 12:17 wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=163327 Ale jednak troche przesadzili. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
totalna_apokalipsa Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 12:47 No, a u nas, to człowiek nie dośc, że co krok ma rekę na posladku, to jeszcze połowie typow sie wydaje , ze robią tą ręka zaszczyt.... Ale kiedyś wracałam autobusem nocnym i szanowni kibice Widzewa tak się za mną wstawili, że chyba też coś złego obmacywaczo-obwąchiwacza spotkało...No kto by sie spodziewał obronu z teh strony:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 13:13 Te wagony tylko dla kobiet trochę mnie zdziwiły... Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 16:39 pavvka napisał: > Te wagony tylko dla kobiet trochę mnie zdziwiły... Ja juz wiedzialam o tym wczesniej wiec mnie nie zdziwily. Coz przynajmniej to jakies rozwiazanie chociaz zaostrzenie kar to tez dobry pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 17:41 Tylko wiesz, potem niektórzy mogą myśleć, że kiedy kobieta wsiada do wagonu koedukacyjnego, a nie damskiego, to znaczy, że chce być obmacywana... Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 13:18 no jesli kibice widzewa to naprawde dziwne:) Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 14:30 a wiesz że cos w tym jest? Własnie czytam felietony Pereza - w jednym z nich pisze o kobiecie (wg niego prawdziwej, kulturalnej damie) która chodzi tylko do bardzo podrzednych barów, gdzie siedza budowlańcy i kierowcy tirów, bo oni potrafią okazac jej większy szacunek, niż bubki w krawatach i aktówkami:). Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 22:04 Lodz? ilekroc tam jestem zalamuje mnie to miasto, gdy ostanti raz jechalem nocnym autobusem w lodzi jakies 5-8 lat temu, to byla to jedna wielka impreza (akurat jechalem z kaliskiego) kilka osob wymiotowalo gdy stawal na przystankach, byl lewy gosc ktory sprzedawal fikcyjne bilety autobusowe (kartoniki puste z znaczkiem napisanym dlugopisem), byla lewa kontrola biletow. ale zawsze w lodzi mozna spotkac fajne laseczki dupeczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 16:33 > W pociągach metra są specjalne wagony, którymi w > godzinach szczytu mogą jeździć tylko kobiety. ... czyli w Japonii budują drugą Białoruś. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 16:35 to na Białorusi są osobne wagony?Nigdy nie widzialam Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 20:22 > to na Białorusi są osobne wagony?Nigdy nie widzialam Google: belarus rail men Pierwszy wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 22.12.05, 08:59 Ale tam zdaje się poszło o to, że białoruscy mężczyźni się nie myją. Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 25.12.05, 20:13 > Ale tam zdaje się poszło o to, że białoruscy mężczyźni > się nie myją. ... taa jasne, a Murzyni są leniwi, a Araby to terrorysty, a Wietnamce w swoich fastfoodach karmią naszych chorymi gołębiami. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 18:34 > ... czyli w Japonii budują drugą Białoruś. Brawo! W takiej "Białorusi" to ja bym chciał żyć :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: Ci japonczycy to ejdnak sa porzadni ludzie 21.12.05, 23:22 za niemca byly wagony tylko dla niemca, hmmm takete_malouma napisał: > > W pociągach metra są specjalne wagony, którymi w > > godzinach szczytu mogą jeździć tylko kobiety. > > ... czyli w Japonii budują drugą Białoruś. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Dlaczego "jednak"? ;)) 21.12.05, 18:46 Wiesz, im więcej się o nich dowiaduję, tym gorsze mam o nich zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Dlaczego "jednak"? ;)) 22.12.05, 09:32 bo po pierwsze - z tą ciężką pracą to pic na wodę, zwykle więcej tam jest udawania roboty niż rzeczywistej pracy - kiedyś podziwiałam ich kulturę za brak tabu w kwestiach seksu ale okazuje się, że brak tabu wwcale nie ogranicza ilości dewiacji. jest raczej odwrotnie: brak granic powoduje u nich że się ze swoimi zboczeniami nawet nie kryją. Polecam ksiązkę "wachlarz japoński" i "bezsenność w tokio", a jesli masz czas, to poczytaj sobie azraela - gwarantuję dobrą zabawę:) omega.med.yale.edu/~pcy5/japanese/teacher.html Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Dlaczego "jednak"? ;)) 22.12.05, 12:02 OK, rozumiem... Tak przy okazji: jak tam pytania do mnie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Dlaczego "jednak"? ;)) 22.12.05, 12:26 zrobią się w święta na razie brak czasu:) Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Dlaczego "jednak"? ;)) 22.12.05, 12:28 "Bezsennośc w Tokio" to ksiązka faceta, któremu wydaje się, że jest od tych wszyskich malych Japończyków mądrzejszy i fajniejszy, nie mówiąc juz o tym, że ma "lepszą" kulturę i cywilizację, jakby to w ogóle mozna było dzielić kultury na lepsze i gorsze...bardzo nie polecam tej ksiazki, może już ten"Japoński wachlarz " raczej...a najlepiej to po prostu Japończyków piszących o sobie, a nie Polaków, którym zawsze coś nie odpowiada...Czasem mam wrażenie, że jakby Polakraj opisywał, to wyszłoby , że to piekło... Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Dlaczego "jednak"? ;)) 22.12.05, 14:17 Bo "bezsenność" to nie tyle książka o Japonii, ile o Polaku żyjącym w Japonii i o jego spotkanianiach z ich kulturą. I najciekawsze w niej jest to, jak oczekiwania wobec tego kraju rozmijają się (czasami) z rzeczywistością. Poza tym jest tam mnóstwo soczystych anegdotek. Jesli ktoś chce natomiast przeczytać coś o Japonii, to polecam lekturę obowiązkową na temat tego kraju, czyli "Chryzantemę i miecz" Ruth Benedict. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice ja tez chce wagonem tylko z kobietami bede grzeczn 21.12.05, 21:59 ja tez chce wagonem tylko z kobietami bede grzeczny, bedziemy tylko rozmawiac :) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: ja tez chce wagonem tylko z kobietami bede gr 21.12.05, 22:22 a ja moge tylko z mezczyznami? Wyobrazilam sobie wagon pelen moherowych beretow:D Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: ja tez chce wagonem tylko z kobietami bede gr 21.12.05, 22:31 nie Ty nie mozesz :), nie lepiej abys byla w tym z Kobietami gdzie bede ja ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: ja tez chce wagonem tylko z kobietami bede gr 21.12.05, 22:50 nie lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: ja tez chce wagonem tylko z kobietami bede gr 22.12.05, 14:44 > a ja moge tylko z mezczyznami? Coraz bardziej mam wrazenie ze ty jedak jakas nimfomanka jestes ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: ja tez chce wagonem tylko z kobietami bede gr 22.12.05, 15:42 Albo sadystka - liczy na to, że ktoś ją zacznie molestować, co da powód do linczu na wzór japoński :-P Odpowiedz Link Zgłoś
dziewice Re: ja tez chce wagonem tylko z kobietami bede gr 22.12.05, 19:25 no ale kto by chcial? moze tylko Bleman :) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: ja tez chce wagonem tylko z kobietami bede gr 22.12.05, 19:26 > no ale kto by chcial? moze tylko Bleman :) Raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: ja tez chce wagonem tylko z kobietami bede gr 23.12.05, 01:29 ufff:) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Co tak uff'asz ? ;-) 23.12.05, 14:43 z radosci,ze nie jestes japońskim obmacywaczem dzialajacym w metrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Nie jezdze metrem :-> 23.12.05, 14:48 wolisz dzialac w autobusach?:) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: stukanie ? ;-) 23.12.05, 14:54 ja jetem tolerancyjna dla wielu innosci:) Odpowiedz Link Zgłoś