illiterate 12.07.06, 00:58 Sam artykul mnie jakos nie poruszyl, ale te wpisy pod nim... cala kultura dziewczynek, jedno-dwa pokolenia, wpisywac sie, chlopaki tez moga forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=933&w=44997135 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
illiterate Re: Wtrąf-wtrąf 12.07.06, 01:06 W ogole to jest przebogaty material dla jakiejs ambitnej antropolozki kulturowej albo socjolozki albo kogos w tym stylu do pracy naukowej. Same wylicznaki np - jak w 'ene - due - rike - fake' - jakies powymyslane slowa przeplecione z lacina, a do tego jeszcze z bluznierstwem albo wezwaniem diabla ('teus - deus - kosmateus') - i to wszystko, cale potezne zaklecie, w ustach 7- latki :) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Czarownice z was i tyle!! :P 12.07.06, 01:08 > W ogole to jest przebogaty material dla jakiejs ambitnej antropolozki > kulturowej albo socjolozki albo kogos w tym stylu do pracy naukowej. Same > wylicznaki np - jak w 'ene - due - rike - fake' - jakies powymyslane slowa > przeplecione z lacina, a do tego jeszcze z bluznierstwem albo wezwaniem diabla > ('teus - deus - kosmateus') - i to wszystko, cale potezne zaklecie, w ustach 7- > latki :) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman To pamietam :) z osiedla na ktorym keidys 12.07.06, 01:02 mieszkalem " Jest takie miejsce przy brzegu trawnika, koło pigwy. Gdybym przyszła tam z łopatką, wiedziałabym, gdzie kopać. I szybko bym znalazła. Mój widoczek (czyli sekret). Zaschnięty fiołek, kilka listków, złotko i papierek po donaldzie dociśnięte szkłem w niewielkim, płytkim dołku. Leży tam i czeka. Bo tak jak herbatę trzeba wpierw posłodzić, a potem zakwasić cytryną, tak widoczek należy wpierw zakopać, a potem - odnaleźć." Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Wtrąf-wtrąf 12.07.06, 01:19 Gra w gumę dziewczynek zawsze stanowiła dla mnie rodzaj wiedzy tajemnej. Do dzisiaj nie potrafię zrozumieć, na czym polegała, jakie były reguły rzdzące tymi podskokami pomiędzy rozciągniętą gumą majtkową (kalesonową?). Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Z nami chlopaki tez grali w gume! nt 12.07.06, 09:03 Na pewno wyrośli z nich geje. Albo, co gorsza, feminiści. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Z nami chlopaki tez grali w gume! nt 12.07.06, 11:23 Wiesz, ja na przykład również potrafię "grać w gumę z koleżankami", aczkolwiek nie sądzę, żeby poza nazwą sport ten miał cokolwiek wspólnego z tą dyscypliną olimpijską, którą Illiterate ma na myśli ... POzdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Wtrąf-wtrąf 12.07.06, 09:54 Kurcze, jak to się zapomina. Nie pamiętam już zupełnie jak się tą gumę plątało do gry. Odpowiedz Link Zgłoś