illiterate 22.02.07, 17:19 serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51805,3938293.html Z jedna poprawka - oczywiscie, ze mowi sie, ze 'ma jajniki'. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocia_noga Re: Te same slowa 23.02.07, 10:29 Nigdy nie słyszałam nikogo mówiącego "ta to ma jajniki",ale ja żyję w innej rzeczywistości niż Ty,Illiterate.U ciebie parówno. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Te same slowa 23.02.07, 10:52 Sama parowno! U mnie sie tak mowi od niedawna, ale sie mowi. Zaloze sie, ze i u Ciebie sie tak bedzie mowic, moze nawet za chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: Te same slowa 23.02.07, 11:38 Jak znam realia polskiej prowincji, to ta chwila potrwa jakies 200 lat;) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Te same slowa 23.02.07, 11:19 kocia_noga napisała: > Nigdy nie słyszałam nikogo mówiącego "ta to ma jajniki",ale ja żyję w innej > rzeczywistości niż Ty,Illiterate. Bo tak się mówi w stolycy, a nie u was w Elpeerlandii ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Te same slowa 23.02.07, 11:25 Noo,fakt.W Epeerlandii żyję od niedawna, ale tu sa takie kurioza,że mogłabym książkę napisac.A BTW - książkę kończę czytać, sorki,ze tak długo to trwa,ale miałam przerwę.No i w ogóle korci mnie żeby z autorą dyskutowac,ale nie mam na to szans, co za frustracja. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Te same slowa 23.02.07, 11:29 No, ja w Elpeerlandii przeżyłem większą część życia, więc wiem jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek133 Re: Te same slowa 23.02.07, 11:54 Ja tam czasami mówię: "ale z tej Baśki to równy chłop", albo "Krzysio nie bądź baba" ------ "Jest koniecznością, aby ponad różnicami naturalnymi, mężczyźni i kobiety stanowczo i niedwuznacznie potwierdzili swoje braterstwo." ----------------------- przygody-krzysia.blog.onet.pl/1,AR1_2007-02-08,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: Te same slowa 23.02.07, 12:39 krzysiek133 napisał: > Ja tam czasami mówię: "ale z tej Baśki to równy chłop", albo "Krzysio nie bądź > baba" Czym doskonale potwierdzasz tezę zawartą w zalinkowanym artykule - to co męskie służy za komplement (równy chłop), to co kobiece za przyganę. Język mówi więcej o kulturze w której zyjemy niż jesteśmy skłonni to przyznać. > ------ > "Jest koniecznością, aby ponad różnicami naturalnymi, mężczyźni i kobiety > stanowczo i niedwuznacznie potwierdzili swoje braterstwo." > ----------------------- > przygody-krzysia.blog.onet.pl/1,AR1_2007-02-08,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Te same slowa 23.02.07, 12:47 Przydałby się jakiś kultowy film, który wniósłby do potocznego języka jakieś mniej seksistowskie powiedzenia. Podobno po "Testosteronie" Konecki i Saromonowicz chcą zrobić film "Lejdis", ciekawe jak im pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: Te same slowa 23.02.07, 20:53 ciekawe, kto na to pójdzie. pewnie same kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek133 Re: Te same slowa 23.02.07, 13:26 kot_behemot8 napisała: >doskonale potwierdzasz tezę zawartą w zalinkowanym artykule - to co męskie służy za komplement (równy chłop), to co kobiece za przyganę< No właśnie :):):):):):) ale ja nie czuję się winny. ------ "Jest koniecznością, aby ponad różnicami naturalnymi, mężczyźni i kobiety stanowczo i niedwuznacznie potwierdzili swoje braterstwo." Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: Te same slowa 23.02.07, 13:45 krzysiek133 napisał: > kot_behemot8 napisała: > >doskonale potwierdzasz tezę zawartą w zalinkowanym artykule - to co męskie > służy za komplement (równy chłop), to co kobiece za przyganę< > > No właśnie :):):):):):) ale ja nie czuję się winny. Nikt tego od ciebie nie wymaga. > ------ > "Jest koniecznością, aby ponad różnicami naturalnymi, mężczyźni i kobiety > stanowczo i niedwuznacznie potwierdzili swoje braterstwo." Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek133 Re: Te same slowa 23.02.07, 21:26 Czy byłem wystarczająco uprzejmy, Asteriksie? [Obelix] Dzięki Tobie odzyskuję wiarę w ludzi :):) Odpowiedz Link Zgłoś