3.14-czy-klak 16.04.07, 12:59 przed sądem o świadome narażenie zycia od chwili poczęcia? a potem (po urodzeniu) jeśli sie nie uspokoją odbierać prawa rodzicielskie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kot_behemot8 Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 13:07 3.14-czy-klak napisała: > przed sądem o świadome narażenie zycia od chwili poczęcia? a potem (po > urodzeniu) jeśli sie nie uspokoją odbierać prawa rodzicielskie? Tak, koniecznie. Razem ze wszystkimi mężczyznami w wieku płodnym (12-80 rok zycia) którzy palą, pija lub ćpają - jak wiadomo używki uszkadzają plemniki a nigdy nie wiadomo który strzał bedzie celny. Moze od razu wpiszmy to do konstytucji, po co się bawić w jakieś półśrodki... Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhill Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 13:09 a tych co sie onanizują karać za usiłowanie zabójstwa ( wielokrotne) cherry Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 13:18 ale sex z męzczyzna nie jest jednoznaczny ze świadomym macierzyństwem więc moze proponowany zapis tylko na okazję wpadki?;) Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Żadne badanie nie udowodniły 16.04.07, 15:58 że ojciec alkoholik spładza dzieci z wadami genetycznymi. Wręcz udowodniono, że 9 miesięcy życia w ciele alkoholiczki lub narkomanki powoduje nieodwracalne wady płodu Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Żadne badanie nie udowodniły 16.04.07, 15:59 że ojciec alkoholik spładza dzieci z wadami genetycznymi I to sobie powtarzasz przy każdej kolejnej półlitrówce? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhill Re: Żadne badanie nie udowodniły 16.04.07, 16:03 bri napisała: > że ojciec alkoholik spładza dzieci z wadami genetycznymi > > I to sobie powtarzasz przy każdej kolejnej półlitrówce? ;) może pić spokojnie ma przecież gruntowną i kompletną wiedzę na temat wszystkich światowych badań naukowych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Żadne badanie nie udowodniły 16.04.07, 16:07 Oczywiście nic was nie przekona. Msam nadzieje że się mylę www.misjanadziei.org.pl/artykuly/fetal.htm cherryhill napisała: > bri napisała: > > > że ojciec alkoholik spładza dzieci z wadami genetycznymi > > > > I to sobie powtarzasz przy każdej kolejnej półlitrówce? ;) > > może pić spokojnie ma przecież gruntowną i kompletną wiedzę na temat wszystkich > > światowych badań naukowych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Żadne badanie nie udowodniły 16.04.07, 16:09 Tomku, potomstwo alkoholika może nie jest zagrożone wadami genetycznymi (o ile jego żona nie jest współuzależniona), ale istnieją inne istotne zagrożenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Wiem o tym i nie mogę 16.04.07, 16:12 temu zaprzeczyć bri napisała: > Tomku, potomstwo alkoholika może nie jest zagrożone wadami genetycznymi (o ile > jego żona nie jest współuzależniona), ale istnieją inne istotne zagrożenia. Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhill Re: Żadne badanie nie udowodniły 16.04.07, 16:15 tomekjot napisał: > Oczywiście nic was nie przekona. Msam nadzieje że się mylę > > > www.misjanadziei.org.pl/artykuly/fetal.htm > > ależ my nie kwestionujemy wpływu alkoholu na płód, mowa była o szanownych tatusiach. cherry Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Nie wiem oczy piszesz 16.04.07, 16:05 Są poważne badania naukowe na tem temat i nawet sam się pytałem u źródła i nie stwierdzono takiej koleraci jak u pijącej matki. > że ojciec alkoholik spładza dzieci z wadami genetycznymi > > I to sobie powtarzasz przy każdej kolejnej półlitrówce? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhill Re: Nie wiem oczy piszesz 16.04.07, 16:14 tomekjot napisał: > Są poważne badania naukowe na tem temat i nawet sam się pytałem u źródła i nie > stwierdzono takiej koleraci jak u pijącej matki. uwielbiam takie teksty kiedyś sie mawiało radzieccy a teza wystarczy dodac amerykańscy uczeni przeprowadzili badania i narody klękają ... cherry Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Tak się składa że to byli 16.04.07, 16:24 ukraińscy badacze. Tak już wiem co napiszecie! > tomekjot napisał: > > > Są poważne badania naukowe na tem temat i nawet sam się pytałem u źródła > i > nie > > stwierdzono takiej koleraci jak u pijącej matki. > > uwielbiam takie teksty > kiedyś sie mawiało radzieccy a teza wystarczy dodac amerykańscy uczeni > przeprowadzili badania i narody klękają ... > > cherry Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 13:15 Stres jest w ciąży zabójczy. Mnie osobiście bardzo stresują polscy politycy ;) Taki poseł Strąk dajmy na to... Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 13:19 mozna ich nie słuchac i nie ogladać np? ale papieros to zabójca Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 13:21 Ale to ciężko. Muszę wiedzieć co się dzieje w jego kraju; nie mogłabym żyć bez wiadmości; w końcu to wszystko jak najbardziej mnie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 13:44 a kto powiedział ze lekko, tym palaczkom cięzarnym tez jest cięzko ale mimo wszystko chyba nie powinne zabijac nikotyną? zamów se moze na komórke selektywnie wybierane wiadomości?;) takie bez posłów?;) Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 13:47 Palaczkom też ciężko. Bez posłów się nie da, połowa wiadomości do ich twórczość. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 13:55 no mówie, ale prawo jest prawem więc jakim prawem maja truć bez pozwolenie? (cięzarne nie posłowie) a swoja droga czy ciężarna posłanka ma prawo truć? Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 13:56 Każdy kto pali w ich towarzystwie też jest winny. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 14:05 poza dzieciatymi chyba bo te nie moga byc niewinne? i właśnie chodzi o to żeby tym dzieciatym zabierac dzieci:) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 16:23 Zabierz, zabierz i wychowaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 17.04.07, 10:02 a dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
lolyta Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 16:05 prawo jest prawem więc jakim prawem maja truć bez pozwolenie? > (cięzarne nie posłowie) a dlaczego tylko ciezarne? a co to poslowie sa poza prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 16:15 Ja jestem za.Powsadzać ciężarne palące,pijące,malujące paznokcie (ten wdech) itp zabójczynie życia. Odpowiedz Link Zgłoś
lolyta Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 16:16 I takie, ktore sie przylapie na jedzeniu zywnosci z glutaminianem sodu. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 16:25 I, nie bojmy sie tego powiedziec, te, ktore wiedzac, ze sa w ciazy, nie wyprowadzaja sie ze srodka zadymionych miast na ekologiczne przedmiescia albo nawet wsie. Aaaa, i nie zapominajmy o przemyslowych okolicach Slaska. Jesli klak to sfinansuje, to ja zachodze w ciaze. Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhill Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 16:32 i koniecznie trzeba uwzględnić te które trzymaja lub mają kontakt ze zwierzetami bo jak widomo mogą one być roznosicielami wielu chorób niebezpiecznych dla płodu nie powinny zatem kobiety nawet przechodzic obok śmietników lub piwnic w których żyja dzikie zwierzeta, powinny niezwlócznie oddac swoje i nie odwiedzac nikogo kto trzyma tych podstępnych zabójców w domach... cherry Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 16:37 Ja bym ciezarne pozamykala w jakis szpitalach psychiatrycznych na prowincji, zeby nie mogly sobie (w sensie dziecku, bo o dzieci tu chodzi) zrobic krzywdy. Karmic ekologicznie, przeganiac na spacerki pod nadzorem, zabrac wszelkie niedozwolone uciechy (czekolada i herbata tez, a jakze) i niech rodza. Bo dzietnosc spada, nie ma komu zarobic na emerytury i zaleje nas islamska i zolta zaraza, panie tego. Trzeba sie o przyszlosc troszczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhill Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 16:43 ja bym jeszcze oddzielila te co mają zdiagnozowany zespoł ocaleńca poaborcyjnego poniewaz jak mówiła pani Wujkowska są to osobniczki niezwykle agresywne - tym bym odbierała dzieci tuż po urodzeniu bo moga zrobić krzywdę cherry Odpowiedz Link Zgłoś
lolyta Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 16:48 nie zapominaj o tych, ktore sie wychowaly w rozbitych rodzinach, bo to najpewneij prostytutki i narkomanki, zgodnie z poselska nauka spoleczna. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 16:50 Wystarczy, że ich matki pracowały i były posyłane do żłobka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhill Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 16:57 zgadzam się i jeszcze dodam feministki jako te które nie będą sie "poswięcać" dla dziecka i je niechybnie zmarnują albo oddadzą do sierocińca - jakis taki wątek czytałam.... cherry Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 17.04.07, 09:59 no tak immuniteta maja:) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 17.04.07, 14:13 tym palaczkom cięzarnym tez jest cięzko ale mimo wszystko chyba nie powinne > zabijac nikotyną? koleś, a czy ty wiesz, co to jest palenie bierne? Nigdy nie paliłam i co z tego, skoro palił i pali mój ojciec, brat, kazdy facet i pól bab na przystanku, całe puby, ludzie w parku, ludzie nakorytarzach itp. I co mi z tego, ze ja nie pale, skoro palę to wszystko co oni, bo to wdycham , a oni palą za mnie!!! Za plody też pali iluś Polaków wokół , a matki płodów to wdyachaja. Nie da rady przezyć w tym kraju całego dnia, zeby się nei nawdychać pzrez przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 17.04.07, 15:14 a w ciązy jesteś? to może trzeba ojca do sądu podać? Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 11:30 Jakbyś o tym nie wiedział, to informuję, ze toksyczne sustancje kumulują się u palaczy biernych , tak samo jak i u palaczy normalnych. ZAtem to, czy ejstem w ciazy, czy nei- nie ma zadnego znaczenia - i tak mi się kumuluje, a jak zajdę w ciąze to cale to skumulowanie zacznei besposrednio kumulowąć się w dziecku. Trudno zrozumiec to, ze ludzie, którzy palą trujątych, którzy nie palą ? Wrociłam wczoraj ze spotkania w klubie i cała smierdzę dymem,bo przecież 3/4 obcego mi towarzystwa w tym miejscu pali i nie widzi w tym problemu. Ty też nei widzisz, bo tylko kobiety w ciązy, które pala sa problemem wg ciebie, a jak dookoławszyscy pala za nie - to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 12:38 ale jeśli nie jesteś w ciazy to odbiegasz od tematu, chodzi mi tylko o to czy kobieta swiadomie zatruwająca dziecko powinna byc uznana za winną Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 12:42 Nie odbiegam od zadnego tematu - za winną czego? Wszyscy ludzie którzy palą przy kobiecie w ciązy sa winni tego samego. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 12:45 ale nie mówię o wszystkich ludziach tylko o przyszłej matce która pali (takze w odosobnieniu) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 19.04.07, 09:37 A ja mówię np. o przyszłym ojcu, który pali przy przyszłej matce i nie widzi problemu, bo dziecko jest w brzuchu i go nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 19.04.07, 10:31 to załóż watek o przyszłym ojcu:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 19.04.07, 14:02 Ok, kopov.Wyrodna kobieta w ciąży truje dziecko, a przejęci obrońcy zycia powinni ją zakapowac gdzie trzeba.Kobitę się wsadzi,po porodzie odbierze prawa i da tej osobie, która zakapowała. Odpowiedz Link Zgłoś
anqouleme Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 16.04.07, 17:34 zamknąc te co się bzykały bez slubu,z cudzym męzem lub co gorsza z obcokrajowcem! odebrać dzieci tym co po urodzeniu antykoncepcje stosuja, dzieci do żlobka oddają!~ Do rozmnazania dopuszczać tylko grupe uprzywilejowana, powołac specjalna komisje z Giertychem na czele co by wybierała jednostki odpowiednie,czystopolskie! Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 17.04.07, 02:34 I tak, kazdy taki watek musi sie konczyc opisem rzeczywistosci bliskiej 'Opowiesci podręcznej' Atwood. Podejrzewam, ze klak by sie w ziszczonej wizji z tej ksiazki swietnie odnalazl. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 17.04.07, 10:01 to by ludzie robili na więzniarki tylko:) a z tym rozmnażaniem to by trzeba przegłosowac albo referendum rozpisać - to dobry pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
rozczochrany_jelonek Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 13:36 mysle ze jakis zakaz palenia dla kobiet w ciazy jest jak najbardziej odpowiedni. nie rozumiem dlaczego nie mozna szkodzic wspolprzystankowcom a mozna swoim przyszlym dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 13:51 a co myslisz o opaskach na ubraniu dla ciezarnych? no zeby można było donieść od straży miejskiej że kowalewska pali na przystanku np?:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczochrany_jelonek Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 14:11 ciezarna palaca na przystanku to juz podwojna zbrodnia :) ale opaski sa niepotrzebne, przeciez widac kto trzyma papierocha w reku ;) mozna uwrazliwic spoleczenstwo tak aby nie tylko ludzie palacy w miejscach publicznych byli upominani ale rowniez ciezarne na kazdym kroku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 14:58 Opaski jaknajbardziej sa na miejscu,bo nie każdą ciążę widać,a te pierwsze 3 miesiące najwazniejsze dla rozwoju człowieka.Opaski powinny być trwale umocowane, duże, odblaskowe (żeby w nocy tez było widać).Na opasce powinny znajdowac się podstawowe dane macicy noszącej nowe zycie:imię, nazwisko, adres. A co myslisz, o publicznym napiętnowaniu takiej macicy? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczochrany_jelonek Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 15:25 ah no tak , jednak te opaski faktycznie sa potrzebne. Myslalem takze o sygnale dzwiekowym w celu jeszcze lepszej identyfikacji takiej kobiety takze przez osoby niewidome, co o tym myslisz ? ;) publiczne napietnowanie jest stosowane od wiekow i nikt temu nie przeciwdziala, bo przeciez jest prowadzone w slusznej sprawie. Zdrowie dziecka to nie jest sluszna sprawa ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 15:47 sygnał dźwiękowy - jako pierdzące wkładki w butach np? ale ale a niewidoma osoba jak zobaczy jarająca mamuske? np na drugiej stronie ulicy? i wszystkie dzieci sa nasze w sumie Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 15:48 Wiecie co, chłopaki, zaprojektujcie te nowe prawa sami,co mnie, kobiecie, do tego? Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 15:58 a zgadzasz się na pierdzące wkładki do butów?:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczochrany_jelonek Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 17:54 a zapachowe te wkladki ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 17:56 rozczochrany_jelonek napisał: > a zapachowe te wkladki ? :) > Karne wkładki pierdzące o zapachu kapustnym np? A jeśli ci się trafi w pracy ciężarna kolezanka palaczka? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczochrany_jelonek Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 19:39 ale dlaczego karne ? ..nie mozna myslec tylko o sobie :) A jeśli ci się trafi w pracy > ciężarna kolezanka palaczka? zaloze maske :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczochrany_jelonek Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 17:52 hej hej , nie ma tak :) nie mozesz calej odpowiedzialnosci zrzucac na mezczyzn :) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 17:54 rozczochrany_jelonek napisał: > hej hej , nie ma tak :) > nie mozesz calej odpowiedzialnosci zrzucac na mezczyzn :) > To do mnie? No to odpowiem tak: wy podejmijcie decyzje, a odpowiedzialność - jak zwykle pozostaje do wylosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczochrany_jelonek Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 19:40 my tylko sugerujemy i pomagamy podjac sluszna decyzje :) Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 20:14 a dwie to poczwórna nie?:) mlodzieżówka lpr-u mogaby dyżurowac na przystankach? Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 15:48 ok. założmy, ze Twoja kobieta jest w ciąży i pali papierosy. bardzo ją kochasz, ale kochasz też dziecko, które przyjdzie na świat. wiesz, ze jak zabronisz jej palić chociaz 3 dziennie, to bedzie załamana, ale wiesz też, ze dla dziecka tez 3 papierosy dziennie moga byc bardzo szkodliwe (choc niekoniecznie zabójcze) co zrobisz? Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 15:57 ogrodzę łózko drutem pod napieciem i będe jej przynosił wszystko co najlepsze (oprócz fajek) jak sam bede wchodził do łóżka do na czas wejscia wyłacze napiecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 16:00 hm czyli 9miesieczne wiezienie? a podobno kobiecie w ciąży dużo ruchu potrzeba, jak rozwiążesz ta sytuację? pod warunkiem, że Cie znerwicowana przez brak palenia wpuści do łózka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 16:05 ruch zapewniam nocą:) uspie gazem (nieszkodliwym) i wejde jak nie wpusci bez pozwolenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 16:07 a jeśli w ciąży jej się przestawi i będzie wolała ruch w ciągu dnia? czy to nie jest tak, że jak przyszła matka będzie zadowolona to i dziecko będzie szczęśliwe? a to wyklucza nr 1..chyba, że na śpiocha ;) Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 16:11 ja mogę przymknąc oko na 1/2 litra dziennie ale nie na dym z papierosa, to miejze litość w sercu:) moze być na spiocha:) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga OT, dobra rada 18.04.07, 16:15 Jak będziesz składał ofertę pracy,to nie podawaj lepiej w CV tego adresu. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: OT, dobra rada 18.04.07, 16:18 3.14-czy-klak napisała: > adresu forum feminizm? nie, poczty internetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: OT, dobra rada 18.04.07, 16:19 a czy ja szukam pracy u fryzjera?:) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: OT, dobra rada 18.04.07, 17:00 3.14-czy-klak napisała: > a czy ja szukam pracy u fryzjera?:) Tam byś miał akurat szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: OT, dobra rada 18.04.07, 20:09 myslisz, ze moda na przezczepy po rewolucji depilacyjnej wraca?;) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 16:15 1/2 litra mleka? ;) wiesz, ze ordynator oddzialu ginekologiczno-polozniczego w P. zaleca swiezym matkom picie karmi na laktacje? a inny lekarz zalecil w czasie ciazy picie malych ilosci piwa z sokiem malinowym? mam litosc w sercu, to nalog mnie zwycieza :) haha moze byc prosze bardzo jaki łaskawca ;) skoro juz dziecina w brzuchu, to niech tez przezywa orgazm :) Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 16:18 albo maslanki:) skąd mam wiedzieć? nie leżałem tam:) a wiesz jak takie 7 orgazmów moze wyczerpac takie maleństwo?:) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 16:19 truskawkowej chiba to Ci mowie, no :) nie strasz :D Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 16:21 czyści nie przerywając snu?:) a Ty skąd wiesz leżałaś?:) ja sie nie znam ale chyba wyczerpuje, spytaj kolezanek na forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 16:23 no weź! nie, ale będę leżała :PPP na forum to się koleżanek nie ma, tylko w realu :P Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 16:31 piłas?:) własnie na tym oddziale gdzie browary dają? sa zapisy na IIIci kwartał? na forum sa wszystkowiedzące:) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 16:34 pewnie i nie wiem o czym mowisz :P mysle, ze tak, bo jest wyremontowany i przyjazny :) hehe nie wiem :)))) nie potrzebuje rad od wszystkowiedzacych, zadufanych w sobie bab :P Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 16:47 o maslance:)))) a na czym przyjazność polega że browar dają?:)))) oj jej:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 16:49 toć wiem :) że nie wyciągają dzieciaka za rece z łona i nie skacza po brzuchu, zeby wylecialo :) hohoh i kto to mowi...banita z wyboru? ;PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 16:53 a czyści?:))) to jak ono bez tego wychodzi? nie widze ze jakos inaczej?:) cii Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 20:26 chyba nie nie rodziłam jeszcze, to w sumie nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 20:29 a moze brudzi w takim razie?:) to latwizna mówię CI każda kobieta to potrafi:) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 20:32 a może brudzia lepiej w takim razie? :) wiesz jakie mam watpliwosci jesli chodzi o kandydature na matke.. wiesz najlepiej, wiec co bede pisac jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 20:34 o.k. mów mi klak - cmok:) poslak z ukraina tez się baly i jakie cudeńko się urodzilo?:) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 20:37 :) cmok :) Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 20:42 to jak mam do Ciebie mówic teraz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 20:43 hmmm a jak chcesz? :) PS. naprawiło się ;) Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 20:44 Eufenia?;) jes jes jes:) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 20:47 hermenegilda :))) Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 20:49 kociubińska?;) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 20:52 autorka tego? ubezwłasnowolniona przybij mi ręce kolcami róż do wyblakłych kart naszej historii ... nie, raczej nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 20:59 nie, ta od galczyńksiego:) jaki t o piękne aż zem się wzruszyl:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 21:01 to masz perełkę: Kociubińska pachnie dorszem, Kociubińska Hermenegilda - i pisze wiersze coraz gorsze, i tych wierszy nikt nie wyda; oczywiście, jak dobra babka muszę ich słuchać, lecz gdy czyta, nagle spada ze stołu karafka i noc staje w biegu jak wryta; więc ją biję 1aską po głowie Kociubińską Hermenegildę. Ona: cy psyjdzies jutro? powiedz! Ja: ze prawdopodobnie psyjdę. ;))) sie nie wzruszaj na noc, bo nie zasniesz :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 21:03 jakbym czul dorsza:))))) ta ta:) wywala mnie chyba się pozegnam?;) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 21:06 mnie tez wywala i @ znowu zdechla no jak musisz, to sie zegnaj :) w imie ojca... itd Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 21:07 jeszcze zipie?;) bo palacz wegiel w nią sypie:) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 21:08 no jakby ruszyła po szynach... :) Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 21:09 cze:) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czy kobiety palące w ciąży należałoby postawi 18.04.07, 21:11 pa :) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia sor to lepsze :))) 18.04.07, 21:03 zwroc uwage na pierwsze 2 wersy :PPP moze niedoslownie to, ale.... Kociubińska ma dwie torebki, a w tych torebkach kompletny chaos, więcej: prawdziwy magiczny sklepik, bo: i ŤKużnicať, i kakao, i dorsz, i "Karenina Anna" z fotografiami dziewczyn z Bali, zżółkły wycinek ze ŤSkamandrať, że "nie będziemy drukowali", okładki jakichś książek Roju, cztery obrazki prawie święte, muszla, Zielona Gęś z ŤPrzekrojuť, popodkreślana atramentem, dwie gumy "z myszką", dwa ramiączka, próbka tapety tajemnicza, list Osmańczyka, autograf Wionczka i wielki portret Turowicza. Więc ją biję laską po głowie, Kociubińską Hermenegildę. Ona: cy psyjdzies jutro? powiedz! Ja: ze prawdopodobnie psyjdę. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: sor to lepsze :))) 18.04.07, 21:04 dokladnie to:) ok hermenegilda niech będzie:) Odpowiedz Link Zgłoś