black_magic_women 20.10.08, 19:52 Oglądałam dzisiaj w TV program o raku piersi.Pokazują na wizji wpółrozebraną panią,piersi oczywiście nagie tylko brodawki...ZAMAZANE.Co to cholera jest?!Epicentrum grzechu?A może coś nieestetycznego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goblin.girl Re: Brodawkowe tabu? 20.10.08, 20:07 zapewne te małe, brązowe guziczki to jest to, co pierś definiuje i dlatego należy je zasłonić. Bez nich mamy w końcu tylko kupkę tłuszczu :P Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Brodawkowe tabu? 20.10.08, 20:27 He he. W Superniani kamera zamazuje genitalia i pupy kąpanych dzieci, a w pewnym programie angielskim nadawanym na tvn Style zobaczyłam zamazaną kupę ludzką ( była na podłodze). Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Brodawkowe tabu? 20.10.08, 20:54 faceci za to mają same brodawki hehee jakieś to strasznie skomplikowane Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Brodawkowe tabu? 20.10.08, 21:04 W programie na BBC Lifestyle - takim, ktory kupili z USA - Pani fryzjerka miala zamazany dekolt, w ktorym nie widac jej bylo nawet pol sutka, jedynie apetyczny przedzialek. Ile razy widze takie rzeczy, to nie rozumiem, czemu nikt nie zamazuje bryzgow krwi, truposzy, bijatyk, broni i wszystkiego, co sie wiaze z agresja i nadawane jest przed 22. Rowniez w Wiadomosciach po Dobranocce. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Brodawkowe tabu? 20.10.08, 21:09 Dużo mogę zrozumieć,ale to był program właśnie o PIERSIACH,a więc i o brodawkach,czy sutkach(jak zwał,tak zwał) Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Brodawkowe tabu? 27.10.08, 10:20 Ale tak robi się w kulturze anglosaskiej. My chyba nie zdajemy sobie sprawy, że w tej "cudownej" Ameryce i Wielkiej Brytanii w pewnych dziedzinach panuje o wiele większy patriarchalizm i oszołomstwo. A nawet w Niemczech, co sprawdziłam naocznie. A najlepiej porównać Niemcy wschodnie i zachodnie. Naprawdę, byłe demoludy wcale nie doceniają prezentu, który dał im komunizm. Była to chyba jedyna pożyteczna rzecz, jaką dała nam komuna. A, jeszcze a propos brodawek. Czy w Polsce też są w sklepach z bielizną (tak jak w Niemczech) takie gumowe naklejki na brodawki sutkowe, żeby nie sterczały pod ubraniem? Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Brodawkowe tabu? 27.10.08, 10:21 Niemcy to oczywiście nie kultura anglosaska ;-) Oni to dopiero są dziwni. Na basenach latają nago, a w ubraniu sutki sobie zaklejają...?!? Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Brodawkowe tabu? 04.11.08, 11:08 chociaż w sumie... jak sie chce chodzić bez stanika w prześwitujących ciuchach to mogą być przydatne te naklejki Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Brodawkowe tabu? 07.11.08, 00:24 nekomimimode napisała: > chociaż w sumie... jak sie chce chodzić bez stanika w > prześwitujących ciuchach to mogą być przydatne te naklejki Też myślę, że to ma właśnie takie zastosowanie, ale naklejek nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
2_sara Re: Brodawkowe tabu? 20.10.08, 22:27 Kobieta to brama do grzechu.Tak pisał Tertulian!I ty sie dziwisz??!! Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Brodawkowe tabu? 21.10.08, 00:10 W TV można zobaczyć cenzurę rozmaitych rzeczy, ale nigdy nie są to rzeczy rzeczywiście szkodliwe. Sutek się ocenzuruje, ale reklamy The Jet coś tam, linii lotniczych, już nie, a sam sutek z erotyką się nie wiąże, ta reklama, owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: reklama Axe Jet 04.11.08, 02:30 To nie jest reklama linii lotniczych, tylko reklama męskiego dezodorantu... Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: reklama Axe Jet 04.11.08, 10:49 ale czy nie latały ich linie? coś słyszałam o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: reklama Axe Jet 04.11.08, 18:34 ;) Jakich "ich"? Firma produkuje kosmetyki, w tym męskie dozodoranty, więc i reklama skierowana do mężczyzn, stąd te stewardesy na pokładzie samolotu-marzeń faceta. Axe nie ma swoich linii lotniczych i nigdy nie miało. Widzę, że nie skumałyście reklamy, podobnie jak jedna z czytelniczek "Wysokich Obcasów", która AŻ w tej sprawie napisała list do redakcji pełen oburzenia, że ona nigdy tymi liniami nie poleci, choćby jej gratis przeloty zafundowali. Oj dziewczynki, dziewczynki... Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: reklama Axe Jet 04.11.08, 18:49 byłam pewna ,że jesteś kobieta a jesteś poprostu dzieckiem, które myśli ,że wygląda poważniej udając pobłażliwość. zatem poczytaj sobie o tym dziecko. każdy wie ,że to reklama dezodorantu, ale takie loty też podobno były. Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: reklama Axe Jet 04.11.08, 21:09 Nie, takich linii lotniczych nie ma, dziecinko ;-) I nie każdy wie, że to reklama deo...no niestety. Sięgnij po "WO" sprzed miesiąca, to się i uśmiejesz, i przekonasz, że jednak nie każdy/ nie każda rozumie, co oglada na ekranie własnego telewizora. Odpowiedz Link Zgłoś
4litery Re: reklama Axe Jet 05.11.08, 13:32 > sprzed miesiąca, to się i uśmiejesz, i przekonasz, że jednak nie > każdy/ nie każda rozumie, co oglada na ekranie własnego telewizora. W tym przypadku zdecydowanie "każda". Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: reklama Axe Jet 05.11.08, 17:42 ;) W tym konkretnym przypadku akutat tak ;) Mężczyźni jakoś nie mieli z tym problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: reklama Axe Jet 07.11.08, 00:26 maja_sara napisała: > Nie, takich linii lotniczych nie ma, dziecinko ;-) > I nie każdy wie, że to reklama deo...no niestety. Sięgnij po "WO" > sprzed miesiąca, to się i uśmiejesz, i przekonasz, że jednak nie > każdy/ nie każda rozumie, co oglada na ekranie własnego telewizora. Po prostu spuść z tonu. Myślę, że są takie linie i być może są nawet notowane na giełdzie, choć tego drugiego nie jestem już taka pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
maja_sara Re: reklama Axe Jet 07.11.08, 21:06 Poszukaj w necie. I naprawdę skumajcie o czym piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.sinner Re: reklama Axe Jet 07.11.08, 21:27 > I naprawdę skumajcie o czym piszę. A co poeta mial na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Brodawkowe tabu? 21.10.08, 09:43 2_sara napisała: > Kobieta to brama do grzechu.Tak pisał Tertulian!I ty sie dziwisz??!! Aaa to już wiem-każda brama musi mieć jakąś klamke,albo przycicsk do otwierania.Więc lepiej nie zdradzac tego postronnym(nawet innym heteroseksualnym,zainteresowanym własnym zdrowiem kobietom) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczochrany_jelonek Re: Brodawkowe tabu? 04.11.08, 02:39 może po prostu właścicielka brodawek sobie życzyła :) Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Brodawkowe tabu? 04.11.08, 10:03 rozczochrany_jelonek napisał: > może po prostu właścicielka brodawek sobie życzyła :) Witaj jelonku! może i masz racje.W kocu pokazywali kobiete na badaniach,a nie modelke > Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Brodawkowe tabu? 04.11.08, 14:51 W kocu pokazywali kobiete na badaniach,a nie modelke > > Jasne, pokazali cala sylwetke, piersi nie pierwszej mlodosci a badana zazyczyla sobie by sutki zamazac. Odpowiedz Link Zgłoś
agsa22 Re: Brodawkowe tabu? 05.11.08, 13:41 Cenzura.Jak dla mnie troche glupie w tego typu programie. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Brodawkowe tabu? 05.11.08, 13:49 Ciekawe kiedy zaczną zamazywać brodawki facetom. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Brodawkowe tabu? 07.11.08, 00:29 bertrada napisała: > Ciekawe kiedy zaczną zamazywać brodawki facetom. ;D I nakażą im nosić naklejki pod koszulkami, gdy grają w rozgrywkach Ligi Mistrzów;) Odpowiedz Link Zgłoś
delayla Re: Brodawkowe tabu? 06.11.08, 20:09 Jest na to paragraf prawny... Czy moze ktos wie gdzie moge go znalezc? Bo przydalby mi sie do pracy licencjackiej... Odpowiedz Link Zgłoś