zosia9 08.03.09, 15:11 Czy ktoś był. Ja niestety nie doszłam bo mam dzieciaka małego ząbkującego. Jestem żywo zainteresowana jak przebiegła? czy była pod hasłem in vitro? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabrielafrancuz Re: Kraków Manifa 08.03.09, 17:57 Ja byłam - hasła były polityczno-zdrowotne, dużo było o (je)Gowinie ;-) , pod Ratuszem był performance z Moniką Drożyńską. Później, na placu św. Idziego się pożegnaliśmy, a grupa bębniarzy / bębniarek dała niezły minikoncert ;-) Było nas sporo, ale nie tak sporo, jakbym chciała - poza tym, standardowo, hałas robiły tylko przody i tyły. Ale i tak zagłuszyliśmy szanownych łysych "kontrdemonstrantów", będących tym razem w mniejszości. Tegoroczna manifa, takie odniosłam wrażenie, była lepiej zorganizowana, niż poprzednie. NOPowców prawie w ogóle nie było (ze względu na pogodę? ;-)) - w przeciwieństwie do zeszłego roku, kiedy to starałam się iść w środku, żeby nie dostać żadnym jajkiem, czy kamieniem. Jedna z prowadzących powiedziała słuszną moim zdaniem rzecz: że sprawami kobiet media i wszyscy wokół interesują się raz do roku, 8 marca - nie powinno tak być. Moim zdaniem nie powinno być też tak, że jedyną formą naszej działalności są protesty, też raz do roku... Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Kraków Manifa 12.03.09, 02:05 No wiesz, na niedorzeczne i oderwane od rzeczywistości postulaty ludzie zwracają uwagę tylko wtedy jeżeli mają one formę protestu. "Łysych" też olewamy no chyba że przejdą ulicą i drą mordę Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Kraków Manifa 12.03.09, 02:42 Ja natomiast na manifie nigdy jeszcze nie byłem, niemniej jednak obiecuję się na nią udać, jeżeli koleżanki uczestniczące będą pokazywać nóżki w ładnych minióweczkach! :o) Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Kraków Manifa 12.03.09, 12:26 A co? Myslisz że będą zdejmować majtki i palić na stosie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
zosia9 Re: Kraków Manifa 12.03.09, 21:26 Mam nadzieje że było anty Gowinowsko;) (kto na niego głłosował?????) I mam nadzieje również ze sprawa in vitro zostanie jakoś sensownie załatwiona skoro już tak się skompromitował. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Kraków Manifa 12.03.09, 21:49 bonus: www.youtube.com/watch?v=xA6c9RAmXEk Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 obrazki z manifestacji 20.03.09, 19:18 Chłopaki z NOP-u wkleili u siebie zdjęcia z Krakowa. Tu można pooglądać: www.nop.org.pl/?artykul_id=829 Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: obrazki z manifestacji 20.03.09, 23:51 tad9 napisał: > Chłopaki z NOP-u wkleili u siebie zdjęcia z Krakowa. Tu można pooglądać wszystkie dwa. Odpowiedz Link Zgłoś